Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 848880 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:"Говорилня"
« Отговор #1980 -: Юни 21, 2009, 11:31:11 am »
Знаеш ли,Небесна...Преди време и аз търсих такава цикличност и дори на един лист си бях записала важни събития от живота ми по години.След това гледах Сатурн и Юпитер къде са се намирали и какви аспекти са сключвали по това време,обаче имам чувството,че от няколко години назад зациклям на едно място и го няма това преповтаряне на събития.За мен е ясно,че те няма как да се повторят в същия им вид,но все пак би трябвало поне да засягат еднакви сфери на живота ми.На какво ли се дължи това,как мислиш...?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1981 -: Юни 21, 2009, 11:48:21 am »
И аз немам цикличност. Кармата е цикличност, върти се, докато не се проработи. И кармата се движи с планетите. Като няма карма, като е изчистена, транзитът минава незабелязано в лошата му част. Транзитите спомагат чистенето на кармата, свободният от карма няма какво да му се дере кожата.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #1982 -: Юни 21, 2009, 12:00:44 pm »
Много добре,Kaily,щом нямаме карма. :)Аз уж към това се стремя,да не правя лошо на никого,за да не ме застига след време същото,ама то става едно спокооойно,едно лежерно,едно меланхолично.Нищо не се случва,нито за хубаво,нито за лошо...А преди какви екшъни имах,направо книга мога да напиша...Не е зле нещо да ти разнообразява живота... :)
« Последна редакция: Юни 21, 2009, 12:11:39 pm от Мia21 »

*

Helo

« Отговор #1983 -: Юни 21, 2009, 12:22:44 pm »
От няколко дни изпитвам едни чувства на гняв, които са необичайни за мен. Аз по принцип съм спокойна, понякога даже "заспала". Определено изпитвам силни емоции и гняв към разни неща и хора. И все се намират разни прости хора на улицата, които с присъствието си ме дразнят. Погледнах си транзитите и видях, че от днес имам опозиция Марс-Марс, а от известно време и опозиция на транзитния Марс със Сатурн. Кажете кога ще се промени това, че не ми харесва да изпитвам такива чувства.

*

Nebesna

« Отговор #1984 -: Юни 21, 2009, 12:32:52 pm »
Цикличност винаги има, независимо дали я усещаме или не. Просто човешкото съзнание не винаги я регистрира. По-младите не я забелязват, понеже нямат голям опит. ;) По зрелите индивиди вече са позабравили някои събития, тъй като е било доста отдавна.  :-[ А и не можем постоянно да сме в състояние на будно съзнание. Невинаги влиянието на планетите се проявява на външно ниво, някои промени са свързани с вътрешни (подсъзнателни трансформации). Възможно е също така по времето на влиянието на даден транзит да има и други транзити, които го деформират/модифицират, цялостната астрологична конфигурация е различна всеки път. Не е лесно да се отдиференцира влиянието само на един аспект.

По отношение на вътрешните усещания, аз съм забелязала, че при опозиция на тр. Юпитер (в Козирог) към натален Юпитер в Рак се чувствам най-нещастна. Освен това се проявява и прекомерно изпотяване (Козирог управлява кожата и съответно потните жлези). Като излезе от Козирог нещата се нормализират.

А Кайли, аз неведнъж съм споменавала за цикличността при активизирането на зъбните ми проблеми (Сатурн съвпад или квадратура с Луна). Споменавам този въпрос, понеже е актуален и при теб в момента.
« Последна редакция: Юни 21, 2009, 12:38:56 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #1985 -: Юни 21, 2009, 12:42:40 pm »
От няколко дни изпитвам едни чувства на гняв, които са необичайни за мен. Аз по принцип съм спокойна, понякога даже "заспала". Определено изпитвам силни емоции и гняв към разни неща и хора. И все се намират разни прости хора на улицата, които с присъствието си ме дразнят. Погледнах си транзитите и видях, че от днес имам опозиция Марс-Марс, а от известно време и опозиция на транзитния Марс със Сатурн. Кажете кога ще се промени това, че не ми харесва да изпитвам такива чувства.

Много често негативните аспекти между Марс и Сатурн дават подобни прояви на гняв и раздразнителност. Когато Марс предизвиква твоя Сатурн - другите те дразнят със своята активност. Когато Сатурн предизвиква твоя Марс може да изпитваш гняв, поради това че някой се стреми да постави ограничения пред свободното изразяване на твоята физическа енергия.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1986 -: Юни 21, 2009, 01:09:16 pm »
Ма аз не казвам, че хептен сме останали без карма. Просто преди е била по-грапава, сега се е позагладила, други неща идват да се чистят на дневен и ред и така нататък.
Обаче фактът, че при същия транзит не се проявяват същите или подобни събития със същия интензитет, значи, че сме ги проработили до известна степен преди. Според мен това е единственият показател проработваме ли си изобщо кармата или йок.
Е примерно аз си имам натална опозиция Марс Сатурн, преди пръст да ми покажеш и очите ми се пълнеха с кръв. Сега не ми пука в повечето случаи нито на външно, нито на вътрешно ниво. Писна ми да се изнервям и взех, че спрях. Според мен съм си проработила тази опозиция до немалка степен.

А за зъби не ми се говори просто, че в момента ям хребец с кисело млеко и дъвча на предни зъби.

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #1987 -: Юни 21, 2009, 01:10:50 pm »
Здравейте случайно попаднах тук и ми е много интересно. Имам слаба представа от астрология, но цяла година стават твърде важни и необичайни неща в живота ми и търсейки какви ли не обяснения стигнах и до тук :) дано някой има времето и възможността да ми помогне.

Колкото до цикличността аз също съм я забелязала, но смятам, че при мен е на интервал от 10 години, в момента съм в ситуация много подобна на тази от 1999 не мога да разбера това добро или лошо е в смисъл, че след като пак съм в подобна ситуация може би не съм си научила уроците или повтаряемостта е нещо нормално?

*

Skarlet

« Отговор #1988 -: Юни 21, 2009, 01:44:36 pm »
А пък на мен и през ум не ми е минавало, че астрологията мога да я уча в курс ;D  Сега има и книги, и компютърни програми, а и подобни форуми, където се дискутират казуси. Съжалявам, че толкова късно /преди 3 години/ си прокарах нет. Не мисля ,че е необходимо да се ходи на курс. Много хора приключват с интереса си към астрологията, когато разберат как точно се изчислява хороскопа. И после ги наляга мързел.

Бе, Аурорче,така рискуваш да станеш "измислена астроложка,прочела няколко книжки",като мен.   :P   ;D  Друго си е да си имаш диплома. Това ти гарантира знанията,да знаИш.

*

Nebesna

« Отговор #1989 -: Юни 21, 2009, 01:57:29 pm »
Здравейте случайно попаднах тук и ми е много интересно. Имам слаба представа от астрология, но цяла година стават твърде важни и необичайни неща в живота ми и търсейки какви ли не обяснения стигнах и до тук :) дано някой има времето и възможността да ми помогне.

Колкото до цикличността аз също съм я забелязала, но смятам, че при мен е на интервал от 10 години, в момента съм в ситуация много подобна на тази от 1999 не мога да разбера това добро или лошо е в смисъл, че след като пак съм в подобна ситуация може би не съм си научила уроците или повтаряемостта е нещо нормално?

О, разбира се, че повтаряемостта е нещо нормално. Планетите се движат по свой собствен цикъл и поставят пред нас за разрешаване едни и същи уроци, вън и независимо от нашето участие. Променят се само отношението ни и нашите реакции. А всеки си учи уроците строго индивидуално. Транссатурновите планети дават шанс само веднъж в живота.

*

Nebesna

« Отговор #1990 -: Юни 21, 2009, 01:58:37 pm »
А пък на мен и през ум не ми е минавало, че астрологията мога да я уча в курс ;D  Сега има и книги, и компютърни програми, а и подобни форуми, където се дискутират казуси. Съжалявам, че толкова късно /преди 3 години/ си прокарах нет. Не мисля ,че е необходимо да се ходи на курс. Много хора приключват с интереса си към астрологията, когато разберат как точно се изчислява хороскопа. И после ги наляга мързел.

Бе, Аурорче,така рискуваш да станеш "измислена астроложка,прочела няколко книжки",като мен.   :P   ;D  Друго си е да си имаш диплома. Това ти гарантира знанията,да знаИш.

Дрън-дрън! Къде ги продават тези дипломи? Питам аз :"Кой продава дипломи?" И дали е лицензиран за обучител! Не ме разсмивай, моля те, Скарлет!

« Отговор #1991 -: Юни 21, 2009, 02:04:06 pm »
 ;D  ;D  ;D

Знам, че съм такава една доморасла астроложка  ;D, но принципно нямам нищо против систематичността на преподаването. Просто не ми е хрумвло аз да потърся такава консултация. А за дипломите също разбрах преди няколко години. Една позната каза, че е изкарала задочен курс в някаква руска академия. Та си виках -леле и за тва ли ми трябва диплома, бреее  :P  
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1992 -: Юни 21, 2009, 02:07:25 pm »
Това ти гарантира знанията,да знаИш.

За съжаление дипломите вече нищо не гарантират, Скарлет. Особено ако са издадени в България. Плащаш - получаваш. Всъщност тук си нямаме акредитирана организация, която да провежда специализирано обучение по астрология и да издава дипломи, които да се признават поне в ЕС. За руската... хм, "академия" и получаването на дипломи след изкаран дистанционен (!) курс също съм скептична.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #1993 -: Юни 21, 2009, 02:09:43 pm »
Ми кат не займ да си прайм реклама и да си градим имиджа върху трудно проверими мистерии като някои медийни звезди, тъй ще да е. Трябва да си измислим за учител по някой индийски гуру като Алена. "Ама кой е той?" - не е важно...."Той е посветен и името му трябва да остане тайна"...Щото сме само четирима в света и всичките до един "скромни". 

А дипломи в Русия се купуват най-лесно и доктор на науките се става. Нашият министър председател си е взел докторантурата с "Историята на руската униформа през вековете". Никой не те пита значим ли ти е научния принос.

*

Helo

« Отговор #1994 -: Юни 21, 2009, 02:14:25 pm »
Странно, че някои дългосрочни транзити влияят с опустошителна сила, а други дългосрочни не влияят. Ето например, имам един дългосрочен транзит на квадратура на транзитен Юпитер с наталното ми Слънце. За него пише, че ще ме кара да харча неразумно пари, че трябва да се предпазвам от големи покупки, защото ще се окаже, че са ненужни, че може да хапвам повечко и вредна храна... но това изобщо не е вряно. Аз още преди този транзит да влезе в сила го видях и много се притесних, защото съм много стисната и не искам да харча неразумно парите си. Имам стелиум в Телец и в Скорпион и може заради Телеца да съм доста стисната. И сега, когато този транзит е в сила не харча повече от обикновено. И редовно си спомням, че в момента съм в такъв период, в който може да харча повече и внимавам.

« Отговор #1995 -: Юни 21, 2009, 02:19:11 pm »
Helo, много буквално го въприемаш. При мен квадратите на Юпитер към Слънцето и Урана ми също доведоха до харчове, но до голяма степен те бяха заради здравословни проблеми в семейството ми.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #1996 -: Юни 21, 2009, 02:22:01 pm »
Странно, че някои дългосрочни транзити влияят с опустошителна сила, а други дългосрочни не влияят. Ето например, имам един дългосрочен транзит на квадратура на транзитен Юпитер с наталното ми Слънце. За него пише, че ще ме кара да харча неразумно пари, че трябва да се предпазвам от големи покупки, защото ще се окаже, че са ненужни, че може да хапвам повечко и вредна храна... но това изобщо не е вряно. Аз още преди този транзит да влезе в сила го видях и много се притесних, защото съм много стисната и не искам да харча неразумно парите си. Имам стелиум в Телец и в Скорпион и може заради Телеца да съм доста стисната. И сега, когато този транзит е в сила не харча повече от обикновено. И редовно си спомням, че в момента съм в такъв период, в който може да харча повече и внимавам.

Този дългосрочен ли го наричаш? Според мен не е дългосрочен транзит. Дългосрочни са транзитите, които продължават повече от 1 година, а Юпитер престоява в един знак точно толкова време. Ако е ретрограден, ще премине 2 пъти през тази точка (на квадратурата ти със Слънцето). Обаче винаги се връщай към натала. Ако по рождение има данни за пестеливост в картата, рядко такъв човек може да стане резточителен.... Е, може да има някои изкушения, но познай кой ще победи....Ти своята "стиснатост" си я отработвала с години, та един Юпитер ли ще те узкуши. Друга щеше да бъде ситуацията, ако си имаше по рождение този аспект в картата (Юпитер квадрат Слънце).

*

Skarlet

« Отговор #1997 -: Юни 21, 2009, 02:33:03 pm »
Не ме разсмивай, моля те, Скарлет!
М'че,на мен това ми е целта бе,душо моя,да те разсмея.  ;D 

*

Skarlet

« Отговор #1998 -: Юни 21, 2009, 02:34:53 pm »

За съжаление дипломите вече нищо не гарантират, Скарлет.

Аз го знам това. Важното е и другите да го разберат.

*

Nebesna

« Отговор #1999 -: Юни 21, 2009, 02:37:24 pm »
Не ме разсмивай, моля те, Скарлет!
М'че,на мен това ми е целта бе,душо моя,да те разсмея.  ;D  

;D ;D ;D ;D ;D Успя, хорарна принцеске!