Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849650 Прегледи
*

Nebesna

Re:"Говорилня"
« Отговор #2100 -: Юли 10, 2009, 11:15:30 pm »
Веднъж на 26 месеца Марс засиява ярко на нощното небе. Това се случва, когато Марс е в опозиция (Марс и Слънцето са от противоположните страни на Земята) и тогава Марс, Земята и Слънцето са подредени в права линия. През 2001 година Марс достига своята опозиция на 13 юни и магнитуд минус 2.4m. Понеже орбитите на Марс и Земята не са идеални окръжности, Марс е най-близо до Земята няколко дни след 21 юни. На тази дата Марс се намира на 67.3 милиона километра от нашата планета. С висококачествени телескопи, дори и с малка апартура, се наблюдават тъмните полета и белите полярни шапки на червената планета. Понеже при опозиция Марс се намира най-близо до Земята, това е най-подходящия момент за изпращане на космически апарати. По тази причина през месец април 2001 г. NASA изстреля космическия апарат 2001 Mars Odyssey probe.

На 28 август 2003 г. Марс бе отново в опозиция, но ден преди това се намираше в най-близката до Земята точка от своята орбита - най-голямото приближаване на Червената планета за последните 73000 години - разстоянието между центровете на Марс и Земята бе само 55.758 млн.км.

http://mars.starrydreams.com/info/marsbgastronomy.php

*

Nebesna

« Отговор #2101 -: Юли 10, 2009, 11:17:06 pm »
А на този интернет-сайт е публикуван "Туристически справочник за пътуване до Марс"
http://martian.smolyan.info/bg/travel.html

За Великата опозиция на Марс, която наблюдавахме през 2003 г. можете да прочетете тук:
http://www.geocities.com/mars_varna/

Астрономите наричат тези близки срещи перихелиеви опозиции. Перихелиев означава, че Марс е близо до перихелий – най-близкото му приближаване до Слънцето. (Орбитата на Марс, както и всички планети, е елипса, така че разстоянието между Слънцето и Марс варира.) Опозиция означава, че Слънцето, Земята и Марс лежат на една линия, като Земята е в средата. Марс и Слънцето са в противоположните страни на небесната сфера. Когато Марс е в опозиция и в перихелий – по едно и също време – той е много близо до Земята.
Като общо правило, видимостта започва, когато планетата излезе от ярките лъчи на Слънцето малко след съединение. В началото на видимостта си външна планета, каквато е Марс, изгрява на източното или утринно небе и залязва поради въртенето на Земята на западното или вечерно небе. Но на практика, качествени наблюдения с телескоп са възможни чак когато видимият диаметър на марсианския диск е над 6 дъгови секунди (6’’).
Опозиция се случва около 390 дни след съединението, когато Марс е на противоположната страна на Земята от Слънцето. По това време двете планети лежат почти на една линия спрямо Слънцето и около 33 дни след това сближаването свършва. Също така трябва да се отбележи, че най-голямото сближаване на Земята и Марс не е задължително да съвпадне с времето на опозиция, то варира до две седмици.
Марс ще остане видим за още 300 дни (приблизително) след опозицията и след това отново ще се загуби в блясъка на Слънцето, като приближава до следващото съединение. Цикълът е завършен за 780 земни дни.
« Последна редакция: Юли 10, 2009, 11:40:16 pm от Небесна »

*

Helo

« Отговор #2102 -: Юли 10, 2009, 11:24:54 pm »
И Марс като е в опозиция на Слънцето, това как се отразява на хората на планетата? Когато е в личния хороскоп, тази опозиция не е много хубава.

*

Nebesna

« Отговор #2103 -: Юли 11, 2009, 01:07:59 am »
И Марс като е в опозиция на Слънцето, това как се отразява на хората на планетата? Когато е в личния хороскоп, тази опозиция не е много хубава.

Често се свързва с активизиране на враговете, изостряне на конкуренцията, въоръжени конфликти, но имат значение и прилежащите аспекти към планетите в опозиция. Ето какво пише Джироламо Кардано (1501-1576) - италиански учен, енциклопедист и астролог: " Когато се предполага война, отчетете ъгъла от картата, в който се намира Марс, доколкото враговете се очаква да дойдат от тази посока на света".

« Последна редакция: Юли 11, 2009, 01:21:26 am от Небесна »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2104 -: Юли 11, 2009, 08:18:32 pm »
Ще ви кажа нещо забавно-оня ден си харесвам аз един фешън потник със съблезъб тигър на него,ма нямаше размер за мен и ми казаха да мина след ден-два ако случайно намерят на склад.Отивам аз после-няма.Обаче още първият път мерих и един подобен само че със змия и той тогава ми заспа,защото ми беше по размер,макар да си бях харесал тигъра повече.Еми взех си змийчето-една златиста кралска кобра.Забавното е,че аз съм Маймуна по китайският и Тигъра като противоположен знак не ми се препоръчва  ;D А съм роден 11 лунен ден на Кундалини и за това змията си дойде на мястото,да не говорим че със Змии се разбирам,а и явно привличам хтоничните божества  :P

Понякога си викам-е то бива ли нещата да са толкова нагласени винаги  8)

*

Nebesna

« Отговор #2105 -: Юли 11, 2009, 09:04:15 pm »
Вижте какво открих. Това е доклад за първата в света успешно пренесена информация, чрез интернет връзка.

29 октомври 1969 г., 22:30 ч.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2106 -: Юли 11, 2009, 10:11:09 pm »
Интересно каква локация ще зададеш на интернета.  ;D :P

« Отговор #2107 -: Юли 11, 2009, 11:33:18 pm »
На вас случва ли ви се да ви наболва показалеца от кликане?  :-\ Или само аз нещо прекалявам...
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2108 -: Юли 11, 2009, 11:55:43 pm »
Показалеца не, но ми изтръпват сухожилията на ръката понякога от кликване.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #2109 -: Юли 11, 2009, 11:59:02 pm »
Интересно каква локация ще зададеш на интернета.  ;D :P

Локацията е местоположението на Американския департамент на отбраната. Не зная в кой трад се намира, а и не можах да намеря адреса им на интерт-страницата им.

*

Nebesna

« Отговор #2110 -: Юли 12, 2009, 12:05:07 am »
На вас случва ли ви се да ви наболва показалеца от кликане?  :-\ Или само аз нещо прекалявам...

Явно не съм само аз. На мен пък ми се схваща средния пръст от кликане по десен бутон. Наскоро взе да ми изтръпва върха на пръста, да се подува и да посинява. Това е вегетативна съдова реакция. Слагам спирт и риванол в равни части. Като се има предвид, че и работата ми е свързана с компютри, май се очертава професионално заболяване. Копютрите не са толкова безобидни, колкото ни се струва.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2111 -: Юли 12, 2009, 12:10:06 am »
Бе убу, запознават се двама и после се срещат и се осъпружват. Началото на връзката е като са се засекли и заприказвали в нета, ама къде е местото на началото на връзката?  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2112 -: Юли 12, 2009, 12:14:13 am »
На мен ми се схваща кръста и целия гръб от прекомерно седене пред лаптопа в една и съща поза, защото няма на какво да се облегна и гърбът е в постоянно напрегнато положение. Преди ми се схващаха седалищните части като бях със стационарен комп, а сега гръб, рамене... Чудя се космодиск ли да си поръчвам или некое гадже за масажи... Май втория вариант звучи по-привлекателно.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #2113 -: Юли 12, 2009, 01:01:32 am »
Защо тук има нещо като дракон на мястото на Скорпион?

Това е от 15-ти век и пак не ми прилича на Скорпион.  ???  ::)

Тук пък има змия.

Да не се свързва със сексуалната енергия и Кундалини и затова да е змия - дракон?
« Последна редакция: Юли 12, 2009, 01:09:17 am от Helo »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2114 -: Юли 12, 2009, 01:56:05 pm »
Драконите идват от рептилиите-змиите,те пък обитават подземното царство,а то както всички знаем е на Хадес-Плутон.Плутон е истинският управител на Скорпиона,който се свързва с подземното,сексуалната енергия и кундалини,метаморфозата-както змията сменя кожата си (и както Майкъл Джексън си смени кожата със съвпад Плутон/Слънце-едно от проявленията на метаморфозата).Във 2та картинка имаме другият символ на Скорпион-Гущер,който има отношение към рептилиите т.е. отново се връщаме на змията (сексуален символ или скритата дълбоко енергия).

Хадес е хтонично божество.Някои божества могат да бъдат хтонични не само ако обитават подземният свят,но и в зависимост от култа им.
Хтоничните божества управляват плодородието и богатството, секса, раждането, смъртта и новото раждане-виждаме двойката Телец/Скорпион.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2115 -: Юли 12, 2009, 02:04:14 pm »
Helo, не само знакът Скорпион се изобразява посредством различни образи. Един от древните символи на Козирог е крокодилът, почитан още в древността в Египет.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #2116 -: Юли 12, 2009, 03:17:22 pm »
Helo, не само знакът Скорпион се изобразява посредством различни образи. Един от древните символи на Козирог е крокодилът, почитан още в древността в Египет.

Да, знам. Макара също се свързва с Козирог.
А освен Скорпион и Козирог, кои други знаци в миналото са се изобразявали по различен начин?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2117 -: Юли 14, 2009, 08:46:51 am »

*

malina

« Отговор #2118 -: Юли 14, 2009, 09:04:47 am »
http://news.vestnik24.com/lifestylebg/lifestyle_751838.html   ??? :o ;D

Е бива ли да не допускат възможността за непорочно зачатие ..   ;D ;D ;D

----------------

А какво ще кажете за това    :

Пекин. Китайските власти забраниха на всички тибетски Буда да се прераждат без официално разрешение, съобщи АФП.

Съгласно наредбата, която ще влезе в сила на 1 септември, всички Буда, които искат да докажат, че са преродени или искат да се преродят отново в Тибет, трябва да изпратят молба до китайските власти за одобрение. Живите Буда представляват влиятелна религиозна прослойка в Китай, тъй като съгласно каноните на тибетския будизъм, след прераждането си, те могат да заемат същия пост, който са заемали преди да умрат.

Китайското правителство, което е по същността си атеистично, се страхува, че доктрината за прераждането може да увеличи твърде много авторитета на Живите Буда. Сред тях е и Панчем Лама, който се смята за най-вероятния наследник на Далай Лама, допълва агенцията.

???

http://china.edax.org/?p=507

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2119 -: Юли 14, 2009, 09:13:26 am »

А какво ще кажете за това    :

Пекин. Китайските власти забраниха на всички тибетски Буда да се прераждат без официално разрешение, съобщи АФП.

Рядко се изумявам,но това просто ме разби!  :o :o :o ??? :-\ :-X

Мани мани,езък че смятах китайците за мъдър народ ,а по-скоро се вижда едно хитро правителство де  :D

Това ми звучи толкова основателно колкото да вкарат ДДС върху въздуха ,който дишаме.Тоя свят е просто балон който вече му е време да се спука...учудвам се как от толкова надуване досега още не се е спукал  ???