Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849648 Прегледи
*

Nebesna

Re:"Говорилня"
« Отговор #2140 -: Юли 20, 2009, 01:54:03 pm »

Е па тоя въпрос го обсъдихме. Аз съм такава - обичам да питам. Търся някой, който да ми отговаря.  ;D  ;D

Ама не знам дали обичам да съм непрекъснато в движение. Аз като Телец обичам уседналия начин на живот. Моят дом е моята крепост.  ;D  ;D  ;D Ама си мисля, че само трябва подходящ човек, който да ме накара да се раздвижа повече.

Аз пък съм такава. Обичам хората да си мърдат мозъците, пък и да споделят собствени наблюдения. А това, че си Телец не е оправдание. Моя колежка - Телец, обикаля света.

*

Helo

« Отговор #2141 -: Юли 20, 2009, 01:57:10 pm »

Е па тоя въпрос го обсъдихме. Аз съм такава - обичам да питам. Търся някой, който да ми отговаря.  ;D  ;D

Ама не знам дали обичам да съм непрекъснато в движение. Аз като Телец обичам уседналия начин на живот. Моят дом е моята крепост.  ;D  ;D  ;D Ама си мисля, че само трябва подходящ човек, който да ме накара да се раздвижа повече.

Аз пък съм такава. Обичам хората да си мърдат мозъците, пък и да споделят собствени наблюдения. А това, че си Телец не е оправдание. Моя колежка - Телец, обикаля света.

Аз обичам да си мърдам мозъка всеки ден, но не си мърдам толкова лесно дупето.  ;D  ;D  ;D

А индикации за далечни пътувания нямам ли?

*

Nebesna

« Отговор #2142 -: Юли 20, 2009, 02:01:41 pm »

Аз обичам да си мърдам мозъка всеки ден, но не си мърдам толкова лесно дупето.  ;D  ;D  ;D

Че откъде да знам. :P

*

Helo

« Отговор #2143 -: Юли 20, 2009, 02:04:55 pm »

Амиии  ::) би ли погледнала дали има индикации за далечни пътувания, особено с научно-изследователска цел?  ;D

http://img31.imageshack.us/img31/2034/kartata.gif

*

Nebesna

« Отговор #2144 -: Юли 20, 2009, 02:07:04 pm »

Амиии  ::) би ли погледнала дали има индикации за далечни пътувания, особено с научно-изследователска цел?  ;D

Що не се постара да си туриш транзитите, барем! Ако не те мързи.

*

Helo

« Отговор #2145 -: Юли 20, 2009, 02:10:56 pm »

Що не се постара да си туриш транзитите, барем! Ако не те мързи.

Не се сетих. Но те трябва да са за точна дата, нали? А аз питах за неопределеното бъдеще. Не може ли да се каже по принцип?

???

*

Nebesna

« Отговор #2146 -: Юли 20, 2009, 02:17:43 pm »
Не се сетих. Но те трябва да са за точна дата, нали? А аз питах за неопределеното бъдеще. Не може ли да се каже по принцип?

по принцип не си от ощастливените да се размотават по света.

*

Helo

« Отговор #2147 -: Юли 20, 2009, 02:20:58 pm »

по принцип не си от ощастливените да се размотават по света.

По принцип досега бях заспала и само си мислех, че един ден ще пътувам до далечни страни и ще видя интересни неща - най-вече останки от древни цивилизации, ама не го мислех много много, даже хич. Ама сега ме амбицира да започна да мисля.  ;D  ;D  ;D  8)  8)  :P
Почвам!  ;D  :P  ;D

Ето, че ми трябва само малък стимул.  ::)

*

Nebesna

« Отговор #2148 -: Юли 20, 2009, 02:25:20 pm »
Не се учудвам, че си го мислила. тр. Луна е в твоя 9-ти дом в секстил с господаря на 9-ти дом - Меркурий в Телец. Но този транзит може да ти провокира желанието и нищо повече. Почакай Венера и Марс да влязат в началните градуси на Рака, пък тогава ще видиш какви мераци ще те обземат.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2149 -: Юли 20, 2009, 02:35:06 pm »
На какво може да се дължи усещането на човек, че някой отстрани гледа да му направи нещо лошо и да го прецака ? Правили са го, не е останало само на усещания.  

Ако се абстрахираме от астрологията, едната причина е "Правили са го, не е останало само на усещания". Ако искаш, дай си картата, ще е интересно да я разгледаме.

Асол, в моя седми дом е Марс, домът на враговете, както знаеш, освен всичко друго .. много често се сблъсквам с враждебно настроени хора, търпя агресивно поведение и въобще намеса с цел вреда. Мисълта ми е това, че се е случвало, както е посочила Кали и предпоставките в рожденната ти карта те карат да си по-мнителна. При мен е така, но подозренията ми почти винаги, направо винаги, са били основателни. Т.е. и интуицията не ме лъже ... тя вече е по Нептун, но според мен и по Уран - внезапни прозрения, проблясъци, хрумвания.  ::)     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #2150 -: Юли 20, 2009, 02:44:27 pm »
И аз мисля, че може да се разгледа 7-ми дом-управител, планети в него и т.н. Той отговаря най-общо за "другите", също и за явните врагове.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #2151 -: Юли 20, 2009, 03:03:49 pm »
Не знам, коя точно сфера от живота визираш, но знам, че няма човек, на когото да не му върви във всичко. Няма такъв Марко Тотев. въпреки аспектите, които създават илюзии (Марс в 7-ми дом в квадрат с господаря си Нептун), то марс е в прекрасен аспект със Сатурн. Тук трябва да залагаш не на интуицията си, която в повечето случаи може да те подведе, а на традиционното и консервативно поведение, което ще се подкрепя. Също вслушвай се и в опита на по-възрастни хора.

ПП. Дъщеричката ми има Марс в тао квадрат с Венера и Нептун. Само, че при нея Нептун е в 7-ми дом, а Венера в 1-ви. Марс се мотае в 11-ти.
« Последна редакция: Юли 20, 2009, 03:55:52 pm от Небесна »

*

Helo

« Отговор #2152 -: Юли 20, 2009, 08:45:53 pm »
Имате ли наблюдения върху Сатурн в съвпад с асцендента в композитната карта на двама човека?

За тази позиция пише, че на хората ще им е трудно да се разделят.

Ето какво точно пише:

Saturn Conjunct Ascendant

The conjunction of composite Saturn and Ascendant can have several very different effects, depending on other factors in the relationship.

On the positive level, it can signify a relationship that is bound together so strongly that almost nothing can break it up. This is not so much because there is a positive attraction between you as because you are intensely involved with each other in a way that seems strongly predestined. Unfortunately, even if one of you wants to break out of this relationship, it might be difficult because of material circumstances, psychological needs, or other factors that seem beyond your control.

If either of you experiences this relationship as a trap from which you would like to break free but cannot, you must examine why you are together. People sometimes stay involved with each other for reasons that have nothing to do with happiness.

Аз се чувствам точно така в отношенията си с един мъж, с когото се разделих. Той хич не е за мен и трябва да го забравя, ама е много трудно. И страшно ме е яд. Не е подходящ за мен, ама защо го искам? Сигурно е точно от Сатурн в съвпад с асцендента. Вие имате ли личен опит с това или познавате ли хора, които са имали?

Аз май веднъж ви питах за това, ама никой не ми отговори конкретно.

*

mamma_mia

« Отговор #2153 -: Юли 22, 2009, 01:03:08 pm »
Здравейте,
много моля да ми обясните, какво означава ранена планета и по-специално меркурий.
Ранена от тежка планета,лош аспект или нещо друго.

Благодаря ви :)

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #2154 -: Юли 22, 2009, 01:12:46 pm »
Транзитния Сатурн пак ми е кацнал на наталната Венера  >:(
Предния път (началото на февруари) се разделих с приятелката си след 5 годишна връзка, тоя път какво ще става като съм в началото на нова такава... :D :( :-\
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #2155 -: Юли 22, 2009, 01:23:05 pm »
Не се коркай, не е задължително да е лошо. Аз през такъв период преди няколко години отслабнах,  е пак поради любовни емоции! ;D

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #2156 -: Юли 22, 2009, 01:39:29 pm »
Е, да, то февруари и аз бях смъкнал 10-на килца...
Абе не е шарена картината в момента:
Тран. Слънце квадрат нат. Плутон (11 Дом)
Тран. СЛВ квадрат нат. Плутон (11 Дом)
Тран. Венера квадрта нат. Венера (9 Дом)
 :D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2157 -: Юли 22, 2009, 01:52:51 pm »
Транзитния Сатурн пак ми е кацнал на наталната Венера  >:(
Предния път (началото на февруари) се разделих с приятелката си след 5 годишна връзка, тоя път какво ще става като съм в началото на нова такава...

Забелязвам, че при различните хора сатурновите транзити се проявяват по различен начин.
При квадрат на транз. Сатурн към моята Венера започнах връзка, която се оказа доста трайна. Обаче впоследствие, когато транз. Сатурн направи квадрат към Венера на половинката ми, се разделихме... Една и съща квадратура, различен резултат. При мен е белязала началото, при него края...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #2158 -: Юли 22, 2009, 02:14:25 pm »
Имам питане към Lillie
Срещнах един човек, когато Сатурн беше в широка ( 5 градуса) квадратура към моето Слънце и Венера. После Сатурн беше ретрограден и сега ми предстои отново същата позиция и съответно точна квадратура.Междувременно се разделихме, но съм чела, че ретроградните планети , когато се обърнат директно те връщат отново в същите събития и препратки . Tака или иначе ктранзитните квадратури на Сатурн винаги са мили тежки,но смяташ ли , че е възможно да има някакъв ренесанс във взаимоотношенията?
 :-[ :-[ :-[
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #2159 -: Юли 22, 2009, 02:16:43 pm »
Не знам за венера, но тр. сатурн в квадрат или опозиция на слънцето преобръща нещата. Може на пръв поглед да не е приятно изживяване, но в крайна сметка изчиства нещата и ти отваря нова перспектива за в бъдеще. Усещането е като че си в капан и няма измъкване. И трябва да промениш перспективата.