Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850936 Прегледи
*

Nebesna

Re:"Говорилня"
« Отговор #2340 -: Август 05, 2009, 09:59:53 am »
Току-що и аз го усетих ...

Във Варна се усети. Беше доста продължително.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2341 -: Август 05, 2009, 10:00:57 am »
Нямаше да го усетя, ако цветарникът със саксии не се беше разлюлял, а хем сме на един от по-горните етажи в блока.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #2342 -: Август 05, 2009, 10:03:35 am »
Аз съм на пейка в двора и го усетих :(Къде е епицентъра?Възможно ли е от Япония до тук да се усети

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #2343 -: Август 05, 2009, 10:08:36 am »
Аз съм на гости в Сливен и го усетих, стола ми се разклати  доста силно и лампата... :-XСтреснах се за пръв път от доста време. :-[

*

Nebesna

« Отговор #2344 -: Август 05, 2009, 10:11:24 am »
Явно при мен още не се е проявила тази рецепция, защото съм с две леви ръце, джаста праста съм, а изкуствата обичам да им се наслаждавам, но не виждам да имам талант в което и да било. Май само да танцувам, ама това не знам дали произтича от това. Пък и никога не съм учила танци, но винаги съм искала. Едно хоро не мога да изиграя като хората.
Да се надяваме един слънчев ден да си проличат талантите ми ;D И обноските ми :)

Ами мога само да кажа, че вероятно аспектите не действат като рецепцията. Друго си е аспектчето.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2345 -: Август 05, 2009, 10:15:30 am »
Информациона агенция "Фокус" за земетресението
Трусът е бил с магнитуд 4,4 по Рихтер, според актуализираната информация на ЕССЦ

Земетресението, усетено на различни места в България е било с магнитуд 4,4 по Рихтер - това сочи актуализираната информация на интернет страницата на Европейски средиземноморски сеизмологичен център (ЕССЦ), показа справка на Агенция “Фокус”. Актуализирани са данните и за епицентъра на труса - в Черно море, на 63 км източно от Варна, 25 км източно от Каварна, 19 км югоизточно от Шабла.
Трусът е регистриран в 10,49 българско време /Агенция "Фокус" 

Не е чудно че сте го усетили силно във Варна.
« Последна редакция: Август 05, 2009, 10:25:09 am от Asol »

*

ga3l

« Отговор #2346 -: Август 05, 2009, 10:17:17 am »
Земетресение с магнитуд 5,1 е регистрирано в Черно море в 10,49 ч българско време - това стана ясно от справка в сайта Европейски Средиземноморски сеизмологичен център. Трусът е бил на 41 км югозападно от Констанца, Румъния, 15 км западно от Мангалия, Румъния, на 30 км дълбочина.

Земетресението е усетено в Плевен, Свищов, Варна и Великотърновска област. Като в морската столица за известно време е била блокирана мобилната мрежа. Земетресението е траело около 5 секунди.

От БАН потвърдиха за земетресението.

Очаквайте подробности.

http://incidents.actualno.com/news_255133.html

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2347 -: Август 05, 2009, 01:09:17 pm »
И аз го усетих туй земетресенийце  ;D

*

aiia

« Отговор #2348 -: Август 05, 2009, 01:17:32 pm »
Егати. Аз пък нищо не усетих. Шетах, мих душ кабината. Майка ми влезе и каза ''земетресение'' аз й казах, че е луда. Е как няма да го усетя бреее ех изтървах малко адреналин.  :-[

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2349 -: Август 05, 2009, 01:20:03 pm »
Адреналина хич го нямаше при мен,така че можеше и твоя да не се вдигне  ;) В първият момент си помислих че си въобразявам-туко що бях станал от леглото и си мислех че ми се завива свят,но като видях че полюлея почна да се клати ми стана ясно че не си въобразявам  ;D

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #2350 -: Август 05, 2009, 01:25:38 pm »
Нищо не съм усетила. Работех под пълна пара с "наши и чужди граждани " за българската авиация. ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

ga3l

« Отговор #2351 -: Август 05, 2009, 01:55:49 pm »
Е не ви знам къде живеете, но да не забравяме че епицентъра е бил 20 км югоизточно от Шабла. Така че ако сте в София е нормално да не го усетите.

*

veshti4ka

« Отговор #2352 -: Август 05, 2009, 01:58:49 pm »
бе аз във Варна бях и не го усетих  ;D ;D ;D

*

ga3l

« Отговор #2353 -: Август 05, 2009, 02:04:53 pm »
бе аз във Варна бях и не го усетих  ;D ;D ;D

:o Верно ?! А ние сме на втория етаж и след труса поне половин час ми се виеше свят. Хм.,  може да страдам от морска болест ..   ;D ;D ;D 

*

veshti4ka

« Отговор #2354 -: Август 05, 2009, 02:37:42 pm »
миииииии то като гледам точно по това време съм била в автобуса - той са лашка, пълен с пуфтящи хора вътре  ;D ... па знаеш ли как са усеща нещо в това положение  :P  но интересното е, че дори и енергийно не го усетих - явно просто не си е заслужавало вниманието  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #2355 -: Август 05, 2009, 02:40:47 pm »
Хич не станах даже от леглото. Люлееше ме като в лодка. Имаше хоризонтален трус, после малък вертилане и отново хоризонтален. Не тресеше изобщо. Беше по-скоро като в люлка. После погледнах през прозореца, хората и колите си вървят по улицата и не им пука.

А в Шабла е най-опасната земетръсна зона в България, понеже е свлачищен район. На времето там е имало древен град. След едно земетресение, земните пластове са се разместили, което в последствие активира свлачищен процес и целият град се е изсипал в морето.

*

veshti4ka

« Отговор #2356 -: Август 05, 2009, 05:17:39 pm »
абе хора, кое говедо мъти водата горе на небето  >:( >:( >:( >:( >:(

цял ден булсаткома се ебава и не ще и не ще да предава, мтел си правят луд бъзик с всичко - звъня и ми казва "тоя номер е непълен или невалиден" и то за номера дето са изпробвани с години и си залагам дебелата глава, че са валидни... или пък мрежата е заета и туй то... бтв и нова са мътни и кървави и нищо не се вижда - такава дивотия и при ретро Меркурий не ми се е случвала  >:( >:( >:(

*

Nebesna

« Отговор #2357 -: Август 05, 2009, 05:30:13 pm »
абе хора, кое говедо мъти водата горе на небето  >:( >:( >:( >:( >:(

цял ден булсаткома се ебава и не ще и не ще да предава, мтел си правят луд бъзик с всичко - звъня и ми казва "тоя номер е непълен или невалиден" и то за номера дето са изпробвани с години и си залагам дебелата глава, че са валидни... или пък мрежата е заета и туй то... бтв и нова са мътни и кървави и нищо не се вижда - такава дивотия и при ретро Меркурий не ми се е случвала  >:( >:( >:(

Странна работа! Обикновено Луната в квадратура с Уран ми ги сервира такива неприятни изненади от компютърно естество. Ако гледаме Уран като управител на информационните технологии, той в момента е в сходящи аспекти с лунните възли. Възможно е и това да е причината.

*

veshti4ka

« Отговор #2358 -: Август 05, 2009, 05:40:12 pm »
чеки ся  :o  искаш да кажеш, че диването Уран е виновен за всичко - на мен ми е в квадратура със собствените ми възли в момента и досега нищо не се е случило около мен и дори не ми е минавало през ума, че може и да ми тресне комуникациите - ама това пак не ме засяга пряко... аааааааааа ще яхам метлата вече  :'( :'( :'(

*

Asol

• 4140
« Отговор #2359 -: Август 05, 2009, 06:40:13 pm »
...в смисъл, че има по-силен и изявен ефект ако има съвпад между Меркурий и Венера, а по-слаб такъв когато са в рецепция Венера в Дева - Меркурий във Везни, както е твоя пример. Предполагам това е имала предвид Небесна.  :)