Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 846902 Прегледи
*

Nebesna

Re:"Говорилня"
« Отговор #2400 -: Август 10, 2009, 10:12:33 pm »
ТЕЖЪК ЛИ Е ТРУДЪТ НА РОКИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ? ;D ;D ;D

През февруари  т.г. Финландският институт по трудова медицина проведе изследване на физическото натоварване по време на концерт на музикантите от рокгрупата “Апуланта”. Всъщност това е първото научно изследване в страната на работата на рокмузиканти, което показва, че натоварването е значително и на моменти доста голямо. Тази професия е сред малкото, при които се изразходва изключително много енергия за доста продължителен период. Измерената пулсова честота по време на изпълнение е между 128-144 удара в минута, което съответства на 70% от максималната пулсова честота. Необходимо е да се има предвид, че концертите продължават от един до 2 часа. Сравнението на физическото натоварване при изпълнение на рокмузика с други форми на физическо усилие показва, че:

- работата на китариста и водещия вокалист изисква физическо усилие, равностойно на изкопаването на дренаж, преместването в друго жилище и др. ;

- работата на барабаниста е равностойна на физическите усилия при професионално състезание по бадминтон,  изливане на бетон за основи, сечене на дърва, зидане или надбягване с коне;

- физическото натоварване на басиста е еквивалентно на това при транжиране на месо, тренировка по бокс или хвърляне на копие. 

Допълнителна информация за методите и резултатите от изследването: http://www.ttl.fi/Internet/English/Information/Press+releases/press_release_220409.htm

*

Helo

« Отговор #2401 -: Август 11, 2009, 01:45:59 pm »
Разкажете малко повече за влиянието на пълнолунието и по-точно искам да разбера защо древните вярвания, свързват вещиците с пълнолунието. Нали се смята, че тогава те вършат своите ритуали. Интересно ми е от астрологична гледна точка с какво могат да бъдат свързани едновременно пълнолунието и вещиците.  ::)

« Отговор #2402 -: Август 11, 2009, 06:14:28 pm »
ТЕЖЪК ЛИ Е ТРУДЪТ НА РОКИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ? ;D ;D ;D

През февруари  т.г. Финландският институт по трудова медицина проведе изследване на физическото натоварване по време на концерт на музикантите от рокгрупата “Апуланта”. Всъщност това е първото научно изследване в страната на работата на рокмузиканти, което показва, че натоварването е значително и на моменти доста голямо. Тази професия е сред малкото, при които се изразходва изключително много енергия за доста продължителен период. Измерената пулсова честота по време на изпълнение е между 128-144 удара в минута, което съответства на 70% от максималната пулсова честота. Необходимо е да се има предвид, че концертите продължават от един до 2 часа. Сравнението на физическото натоварване при изпълнение на рокмузика с други форми на физическо усилие показва, че:

- работата на китариста и водещия вокалист изисква физическо усилие, равностойно на изкопаването на дренаж, преместването в друго жилище и др. ;

- работата на барабаниста е равностойна на физическите усилия при професионално състезание по бадминтон,  изливане на бетон за основи, сечене на дърва, зидане или надбягване с коне;

- физическото натоварване на басиста е еквивалентно на това при транжиране на месо, тренировка по бокс или хвърляне на копие. 

Допълнителна информация за методите и резултатите от изследването: http://www.ttl.fi/Internet/English/Information/Press+releases/press_release_220409.htm

За сметка на това трудно можеш да се "заредиш" от публиката, изливайки бетон :))

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2403 -: Август 11, 2009, 07:32:03 pm »
http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=astrology&Number=2431625&page=0&fpart=1

за желаещите:в този и др. форуми се говори за  среща:) във Варна
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #2404 -: Август 11, 2009, 11:16:21 pm »
Колеги, да ви попитам нещо относно новолунието.

В предстоящия ми солар за 2009 има апликиращ аспект 6,5 градуса на Луна съвпад на Слънце. Разглежда ли се в солара като новолуние?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2405 -: Август 11, 2009, 11:37:40 pm »
ммммммммм нова връзка  :P , доколкото ми е известно в подхдящ знак за партньорство, а кой дом?

« Отговор #2406 -: Август 11, 2009, 11:49:25 pm »
ЗНачи, соларното новолуние е в 6-ти соларен дом попада в 3-ти натален във Везни.

Соларните Ас/МС са попадат в натални 10/6-ти домове.

Тразитите са при натална квадратура на Сатурн/Плутон, транзитен съвпад на Сатурн с нат. Плутон. Транзитна опозиция на Плутон с нат. Сатурн. В натала Сатурн/Плутон управляват 6-ти, 7-ми и 4-ти домове.

Звездите ми говорят, че ще се видя в приключение... :-X   :D :D
« Последна редакция: Август 11, 2009, 11:53:29 pm от Aurora Borealis »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2407 -: Август 11, 2009, 11:59:52 pm »
хмхмх, то на парче е ясно,че не става, но  6 дом може да зоначава няколко неща:  нова работа( значително подобрена такава), зависи какво има в 12 и оттам здарвослвоно състояние -ок;  и любовна връзка обаче да не се натресеш на някой женен ( изневерите по- често се падали по остта не 5-11, а 6-12)- може пък да почне покрай работата:)

интересно ще бъде при теб, но с доста промени дано положителни:)

*

Skarlet

« Отговор #2408 -: Август 12, 2009, 08:19:28 am »
ЗНачи, соларното новолуние е в 6-ти соларен дом попада в 3-ти натален във Везни.

Тразитите са при натална квадратура на Сатурн/Плутон, транзитен съвпад на Сатурн с нат. Плутон. Транзитна опозиция на Плутон с нат. Сатурн. В натала Сатурн/Плутон управляват 6-ти, 7-ми и 4-ти домове.

Аз имах такова Новолуние в 6 соларен и 10 натален дом 2007 година, но в Рак.Тогава направих хосписа за мед.грижи/Рак/ по домовете. Така само по транзитите ти не мога да се ориентирам,но това Новолуние в 3 нат. дом и 6 соларен може да те накара да учиш нещо,да пътуваш някъде служебно,да започнеш нова връзка чрез работата си.Тъй като 6 дом е и дом на лелите и чичовците, знакът Везни е знак и на Темида,та да нямате нещо за делба с роднините по съдебен път? Но това са мисли на сляпо.Разгледай хубаво знаците на соларните МЦ и Асц.,има ли планети в тях и много други неща.Пък не са за подценяване и прогресиите. Ти си ги знаеш,да не многословя.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2409 -: Август 12, 2009, 12:25:21 pm »
От гугъля научих, че Днес е максимумът на метеоритния поток Персеиди

Звездобройците се подготвят да наблюдават максимума на метеоритния поток Персеиди. Метеоритният дъжд ще бъде най-силен днес, в часовете непосредствено след залеза. Явлението се дължи на преминаването на Земята през отломките, останали от кометата Суифт-Тътъл.

Когато остатъците от нея се сблъскат с атмосферата на Земята, те изгарят, често оставяйки ивици светлина в небето – падащи звезди. Метеорите изглеждат, като че ли идват от място в съзвездието Персей, откъдето идва и името им - Персеиди.

Очаква се в "най-натовареното време" да падат десетки метеорити на час, които ще бъдат видими без специална екипировка. Астрономите предупреждават, че биноклите може да помогнат, но също така ще ограничат обзора до по-малка част от небето. /БГНЕС

Това ще има ли някакво астрологично значение?

*

mamma_mia

« Отговор #2410 -: Август 12, 2009, 02:03:32 pm »
Това ще има ли някакво астрологично значение?

Да,това е интересен въпрос.
Дано някой знае нещо.
След залеза ,колко часа ще рече? ???

*

veshti4ka

« Отговор #2411 -: Август 12, 2009, 02:12:29 pm »
лично аз този метеоритен дъжд го свързвам с мунданната опозиция Слънце/Нептун и благотворителността. затова довечера смятам да се посадя на терасата и за всяка падаща звезда да си поръчам по едно желание и се надявам благоволението вселенско да ме огрее и мене  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2412 -: Август 12, 2009, 02:13:09 pm »
Днес е пика, но почти до края на август може да се видят вечер, стига да си далеч от градските светлини. Аз така смятам да направя, да избягам от лудницата и ще бъде красота, както всяка година по това време!  :) И истина не истина, да си пожелаем по нещо, като зяпаме в небето.  :-*
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #2413 -: Август 12, 2009, 02:15:31 pm »
Много хубава идея,Вещичка.Още едно занимание за тая вечер за мен :)

« Отговор #2414 -: Август 12, 2009, 03:20:21 pm »

Аз имах такова Новолуние в 6 соларен и 10 натален дом 2007 година, но в Рак.Тогава направих хосписа за мед.грижи/Рак/ по домовете. Така само по транзитите ти не мога да се ориентирам,но това Новолуние в 3 нат. дом и 6 соларен може да те накара да учиш нещо,да пътуваш някъде служебно,да започнеш нова връзка чрез работата си.Тъй като 6 дом е и дом на лелите и чичовците, знакът Везни е знак и на Темида,та да нямате нещо за делба с роднините по съдебен път? Но това са мисли на сляпо.Разгледай хубаво знаците на соларните МЦ и Асц.,има ли планети в тях и много други неща.Пък не са за подценяване и прогресиите. Ти си ги знаеш,да не многословя.

Благодаря ви Скарлет и Кая за коментарите  :)

Понякога в живота наистина има моменти,когато няколко области се активират и се чудиш как всичко става едновремеменно.

« Отговор #2415 -: Август 12, 2009, 09:28:53 pm »
Не ги виждам никакви Персеидите  :( От коя страна на планетата би трябвало да се набрюдават и кога?

*

ga3l

« Отговор #2416 -: Август 12, 2009, 09:55:20 pm »

« Отговор #2417 -: Август 12, 2009, 10:17:35 pm »
Мерси, ga3l. А как се произнася този ник?  :-[

*

Helo

« Отговор #2418 -: Август 12, 2009, 10:22:22 pm »
Пък аз не виждам метеоритния дъжд. Някой от вас успя ли да го види?

*

ga3l

« Отговор #2419 -: Август 12, 2009, 10:29:43 pm »
Мерси, ga3l. А как се произнася този ник?  :-[

хаха., сложен въпрос. предполагам кой каквото успее да произнесе ..  ;D

http://blackrockdesert.org/wiki/images/c/ce/NASA_2007_Perseids_skymap_north.gif

http://www.jb.man.ac.uk/astronomy/nightsky/Perseids3.jpg

Пък аз не виждам метеоритния дъжд. Някой от вас успя ли да го види?

Аз се съмнявам, че някой ще успее да види нещо от терасата си.. Поне при нас е много осветено ..  :(