Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850165 Прегледи
Re:"Говорилня"
« Отговор #2900 -: Август 31, 2009, 11:25:34 am »
Кажете вие как правите така, че в astro.com, когато сложите разни фиктивни точки и астероиди да ви се показват и аспектите, които сключват с другите планети? Аз като ги сложа ми показват само в кой дом е знак са, но не ми показва аспектите, които правят.

С коя опция мога да видя и аспектите?

Там където избираш астероидите и фиктивните точки, отстрани има различни опции, избираш "Aspect lines to all" и се получава плетеницата. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2901 -: Август 31, 2009, 12:43:41 pm »
Я кажете, имате ли опит с транизтия СЛВ в съвпад с IC и случило ли ви се е нещо по-необикновено по това време?

Имам.
При транз. СЛВ в съвпад с нат. ИЦ и Марс настъпва тотален обрат в кариерата.
Точно в този ден, през 2007 година започвам работа на съвсем ново за мен поприще, което няма нищо общо с двете ми специалности. В същия ден транз. Слънце прави точен съвпад с МЦ в картата ми и с транз. ЮЛВ. В момента с това се занимавам и мисля, че вече съм си намерила призванието.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #2902 -: Август 31, 2009, 02:01:07 pm »
И аз очаквам подобно нещо,защото вече споменах,че Слънчевото затъмнение ми попада на МЦ в съвпад с Венера. Лунните възли също попадат точно там-СЛВ е в 4 и ЮЛВ-в 10.

*

Helo

« Отговор #2903 -: Август 31, 2009, 02:39:45 pm »
Я кажете, имате ли опит с транизтия СЛВ в съвпад с IC и случило ли ви се е нещо по-необикновено по това време?

Имам.
При транз. СЛВ в съвпад с нат. ИЦ и Марс настъпва тотален обрат в кариерата.
Точно в този ден, през 2007 година започвам работа на съвсем ново за мен поприще, което няма нищо общо с двете ми специалности. В същия ден транз. Слънце прави точен съвпад с МЦ в картата ми и с транз. ЮЛВ. В момента с това се занимавам и мисля, че вече съм си намерила призванието.  :)

Аз бях забравила, че СЛВ се движи обратно на другите планети и очаквах скоро да ми съвпадне с IC, пък той бил съвпаднал преди няколко месеца.  ;D

По време на съвпада нямаше промяна в работата ми, но най-накрая взех решение за това коя да бъде тази мечтана професия, която бих вършила с удоволствие и която би ми доставяла радост и всичко, което бих искала. Най-накрая ми хрумна! Преди това хич нямах и идея какво мога и искам да правя така, че да ми носи голямо удоволствие и да бъде призванието ми. Но пък и хороскопа ми ясно показва, че дълго време ще се колебая за избора на правилната професия.

Сега като съм взела решението по време на съвпада на транзитния СЛВ с IC имам ли основания да се надявам, че вероятно решението е правилно и продиктувано от съдбата? Макар, че и провалите на човека и те са продиктувани от съдбата.   ;)

*

Nebesna

« Отговор #2904 -: Август 31, 2009, 07:37:55 pm »
При транзита на СЛВ през ИЦ (Овен), аз имах и транзит на Юпитер в 10ти дом (Везни), така че не мога да отгранича двата транзита. Тогава имах много работа и завидно заплащане, тичах на няколко работни места и сега не мога да си обясня как успях да се справя с всичките си ангажименти тогава. А парите използвах основно за обзавеждане на дома. Когато се разведохме с мъжа ми, аз не взех нищо - една ютия, една печка, дрехи, сервизи и завивки, никакви мебели. Всичко съм си купувала сама, за да направя дома уютен за мен и детето.

« Отговор #2905 -: Август 31, 2009, 09:26:22 pm »
Интресно ми е някой карал ли е online курс по астрология, моля споделете мнение, препоръки и продължителност??  :)
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

missKapriz

« Отговор #2906 -: Август 31, 2009, 09:36:14 pm »
Да ти кажа и аз имах такива мераци-за онлайн курс.Но тук във форума ме убедиха,че няма нужда.Тук наистина има хора,които с готовност отговарят на въпроси на начинаещи,даже си бях пуснала лична тема за уникалните си начинаещи въпросчета ;DС ръка на сърцето казвам,че винаги има някой да ми отговори :) :-*Обаче много пъти ми е неудобно да питам.Така,че ако намериш онлайн курс по астрология-свиркай :P
п.п.От няколко дена си блъскам главата какво означава тр.Дсц върху натален Асц  ::)

*

Nebesna

« Отговор #2907 -: Август 31, 2009, 09:41:40 pm »
п.п.От няколко дена си блъскам главата какво означава тр.Дсц върху натален Асц  ::)

Това означава, че хоризонталните осите са обърнати. Казано на прост език - асцендентът и десцендентът си разменят местата. Т.е. в момента на транзита, изгрява знакът противоположен на твоя асцендент. Ама на теб за какво ти е това? Такава ситуация се случва всеки ден. на всеки два часа на източния хоризонт изгрява по 1 знак. Това, има значение при тълкуване на соларните карти, т.нар. "слънчево възвръщане" или "слънчева революция".
« Последна редакция: Август 31, 2009, 09:48:09 pm от Небесна »

« Отговор #2908 -: Август 31, 2009, 09:46:59 pm »
То курсове има, но трябва някой да каже къде да се карат, нямам много свободно време, и на мен не са ми ясни многоооо неща, и не ми е удобно да питам за всяко...според мен ще е добре да има астро чат или астро skype, че да си питаме и да си отговаряме по-бързо  ;)
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

missKapriz

« Отговор #2909 -: Август 31, 2009, 10:07:34 pm »
Небесна,това го гледам в един солар и не знам как да го тълкувам.То може и да не е важно,незнам защо толкова ме вълнува-чувствам го важно

Цитат
според мен ще е добре да има астро чат или астро skype, че да си питаме и да си отговаряме по-бързо  Намигване
  Това колко си го мечтая,не е истина ;DНебесна е  търпелива и отзивчива:)може тя да направи такъв чат :P,аЛили,Скарлет,Синухе,Док ....да са на смени на горещата линия ;D :P ;)
« Последна редакция: Август 31, 2009, 10:11:40 pm от missKapriz »

*

Nebesna

« Отговор #2910 -: Август 31, 2009, 10:17:07 pm »
Небесна,това го гледам в един солар и не знам как да го тълкувам.То може и да не е важно,незнам защо толкова ме вълнува-чувствам го важно

Цитат
според мен ще е добре да има астро чат или астро skype, че да си питаме и да си отговаряме по-бързо  Намигване
  Това колко си го мечтая,не е истина ;DНебесна е  търпелива и отзивчива:)може тя да направи такъв чат :P,аЛили,Скарлет,Синухе,Док ....да са на смени на горещата линия ;D :P ;)

Ами, когато осите в солара са обърнати, това означава, че партньорските отношения излизат на преден план през тази година или делата на партньора персонално ще те засягат или ти ще бъдеш зависима от другите, така да се каже " в техните ръце". Тази година ще бъде трудничка по отношение на личните инициативи. може да усещаш другите като спирачка. или да се налага да правиш много компромиси.

Асцендентът показва как ще започне годината. Кулминацията се вижда на МЦ, а как ще завърши годината, ще покаже знакът на ИЦ.

« Отговор #2911 -: Август 31, 2009, 10:23:59 pm »
При съвпад на Соларно МС с натален Десц изживях най-големия негативен обрат в живота си - станах зависима от обстоятелствата в семейството си. Имах дълги години чувство, че не живея и нямам контрол над живота си. Това придружено с подходящи транзити.

Са де не вземеш да си изкараш акъла!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

missKapriz

« Отговор #2912 -: Август 31, 2009, 10:27:06 pm »
Цитат
Са де не вземеш да си изкараш акъла!
Споко,нема ;DДаже съм благодарна за искренността-тук не е кабинета на психоаналитика :)Нема нужда да се спестяват подобни неща,ако искаме да научим астрологията.
Сега се опитвам да разтълкувам картата за която говоря-тя не е моята,но ме засяга :)След малко ще пиша...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2913 -: Август 31, 2009, 10:47:02 pm »
тук не е кабинета на психоаналитика :)Нема нужда да се спестяват подобни неща,ако искаме да научим астрологията.

Много си права  :) Много хора трябва да го разберат този момент,след като са проявили желание да усвояват астрология, а не просто да занимават хората със себе си и живота си,под претекст че искат да научат нещо с обективна цел.

*

missKapriz

« Отговор #2914 -: Август 31, 2009, 10:48:55 pm »
Соларен Асц в Стрелец-годината започва с плам,оптимизъм,но с променливи очаквания.Сол.Юпитер е е в съвпад с нат.МЦ-основните сили и очаквания са насочени към бизнеса и кариерата.Още повече,че соларният Асц е в 6 натален дом,почти на куспидата на 7-партньорствата,ще са ключови в настоящата година.Сол.МЦ във Везни-нещата от началото на годината ще са канализирани и успокоени.Партньорствата отново са на преден план.Сол.Венера е в съвпад с сол.ИЦ и квадрат с нат.Венера,а сол.МЦ е в 5 дом-туй някак си не мога да го обясня,но ми се струва,че са някакви неприятности в интимната сфера,породени от бизнес амбициите и от неясни подбуди :-\Съвпадът на сол.Венера с сол.ИЦ,Овен-годината ще завърши харнонично в интимен план,даже бих казала пламенно и страстно
От друга страна 3/9 соларни домове са огромни и обхващат 10/4 натални и интересептират Риби/Дева.В 4 натален са Уран,Плутон и Марс,а в 3 соларен Уран,Нептун,Хирон и Юпитер,а в 10 натален са Хирон,Сатурн и Луна-след малко ще се опитам и тях да тълкувам,но ако може някой да каже на прав път ли съм,преди да продължа  ;)
« Последна редакция: Август 31, 2009, 11:07:13 pm от missKapriz »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2915 -: Септември 01, 2009, 01:03:40 am »
Соларен Асц в Стрелец-годината започва с плам,оптимизъм,но с променливи очаквания.Сол.Юпитер е е в съвпад с нат.МЦ-основните сили и очаквания са насочени към бизнеса и кариерата.Още повече,че соларният Асц е в 6 натален дом,почти на куспидата на 7-партньорствата,ще са ключови в настоящата година.Сол.МЦ във Везни-нещата от началото на годината ще са канализирани и успокоени.Партньорствата отново са на преден план.Сол.Венера е в съвпад с сол.ИЦ и квадрат с нат.Венера,а сол.МЦ е в 5 дом-туй някак си не мога да го обясня,но ми се струва,че са някакви неприятности в интимната сфера,породени от бизнес амбициите и от неясни подбуди :-\Съвпадът на сол.Венера с сол.ИЦ,Овен-годината ще завърши харнонично в интимен план,даже бих казала пламенно и страстно
От друга страна 3/9 соларни домове са огромни и обхващат 10/4 натални и интересептират Риби/Дева.В 4 натален са Уран,Плутон и Марс,а в 3 соларен Уран,Нептун,Хирон и Юпитер,а в 10 натален са Хирон,Сатурн и Луна-след малко ще се опитам и тях да тълкувам,но ако може някой да каже на прав път ли съм,преди да продължа  ;)

според мен ,има попадения , но има и неправилно тълкуване!
козирог ,овен и скорпион ,телец също на дсц в соларния хороскоп не говорят за хармонични отношения в партньорството /без значение вида му./юпи в съвпад на мц/нат. ,говори за разширение и възможности в кариера и социума , но какви ще са в реалност не се знае.т.е трябва да има подкрепящи аспекти за точна преценка.това ,че годината е ориентирана към партньорства е точно така.венера на иц може да означава и ремонт в дома и раждане на дете :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2916 -: Септември 01, 2009, 01:26:58 am »
оххх чудех се къде да пиша и реших тук да си излея кофти настроението...чудя се защо съм такава?защо наранявам така хората?защо излиза че се привърват към мен...а след това...ми казват че съм се криела и съм ги наранявала и........и след това аз се чувствам отвратително,защото осъзнавам че найстина го правя :(...но...но...колкото и да искам не мога да променя характера си...когато осетя че някой държи на мен просто бягам.Възможно ли е найстина да съм толкова отвратителен човек? :'(

ама ,че глупаво?!!!щооо? ква е тая равносметка!? и защо търсиш причина в себе си?! винаги има двама.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #2917 -: Септември 01, 2009, 06:32:37 am »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #2918 -: Септември 01, 2009, 08:19:11 am »
Скарлет, такава е тенденцията: неясни, мъгляви идеи, предположения, неразпознаване на основни планетни принципи и не се учудвам,че и на други места има регистрации и се излага..... това, което ме притеснява е, че има начинаещи, които може да объркна с помпозничене за нетрадиционност >:(
« Последна редакция: Септември 01, 2009, 08:36:53 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

missKapriz

« Отговор #2919 -: Септември 01, 2009, 08:22:25 am »
Марая,благодаря за коментара :)Сол.Дсц е в Близнаци.Венера на сол.ИЦ-сол.Марс също е в 4 соларен-може и ремонт да е :)дете е малко вероятно.Другото което ми се струва важно е точният/под 1 гр./съвпад на сол.Хирон,Нептун,Юпитер от 3 сол.дом с нат Луна и МЦ-тълкувам го като един много благоприятен период,както за бизнеса,така и за брака,семейството.Изобщо в наталната карта съвпада на Луната с МЦ ми е мн интересен-според теб какво означава-късмет,ако се работи с брачната партньорка или помощ от жени в бизнеса