Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 851669 Прегледи
*

Helo

Re:"Говорилня"
« Отговор #3380 -: Септември 20, 2009, 11:27:22 pm »
Небесна, а ти как смяташ да практикуваш професията, ако го решиш - чрез сайт, в астрологична къща или по друг начин?

*

Nebesna

« Отговор #3381 -: Септември 20, 2009, 11:29:16 pm »
Небесна, а ти как смяташ да практикуваш професията, ако го решиш - чрез сайт, в астрологична къща или по друг начин?

По друг начин. Сайтът е само помощно средство за каквато и да е дейност. Идеята е много по-различна. Не искам да казвам повече.

« Отговор #3382 -: Септември 20, 2009, 11:31:27 pm »
Ми то опозицията на Уран с МС-то ти не е много далеч  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #3383 -: Септември 20, 2009, 11:36:03 pm »
Небесна, а може ли от чисто любопитство да попитам от колко години се занимаваш с астрология и дали някога си ходила на курсове по тази наука?  ;D

Пък и въпросът ми е към всички пишещи тук - от колко години се занимавате с астрология?   ;);D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3384 -: Септември 20, 2009, 11:39:26 pm »
Призванието върви ръка за ръка с признанието.

Не мисля, че е задължително.
Представи си един доморасъл творец, който създава красиви картини или пише поезия. Но никога не се прочува като такъв в обществото, нито продава трудовете си. Това прави ли го по-малко творец от останалите? Въпросът ми е риторичен.

Ако въпросът е да се продават дотук натрупаните знания, определено официалната регистрация като професионален астролог би била от полза. Що се отнася до нивото на професионализъм и компетентност, никаква регистрация не го гарантира, всеки си носи отговорността лично пред себе си и пред клиента, както казваш.

А иначе си права общо взето. Астрологията, за да не бъде възприемана като шарлатания, трябва да бъде призната официално и регламентирана със закон. Това ще рефлектира и върху имиджа на практикикуващите астролози.

Добрите астролози в България не търсят публичност, не им е нужно. А тези в медиите разиграват едно голямо театро, за тях изобщо не ми се коментира...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3385 -: Септември 20, 2009, 11:42:41 pm »
Астролози иили ясновидци пълнят ефира,защото когато някой журналист или някоя VIP персона започне да ползва услугите на подобен човек, го вкарва и в медията си. Просто ,з ада си направи материала. ДО сега не съм видяла ниито едно предаване, където да има сериозно отношение към материята от страна на интурвюиращите.

*

Nebesna

« Отговор #3386 -: Септември 21, 2009, 12:28:12 am »
Небесна, а може ли от чисто любопитство да попитам от колко години се занимаваш с астрология и дали някога си ходила на курсове по тази наука?  ;D

Пък и въпросът ми е към всички пишещи тук - от колко години се занимавате с астрология?   ;);D

От 10 години. Не съм ходила на курсове.

*

Nebesna

« Отговор #3387 -: Септември 21, 2009, 12:42:10 am »
Ми то опозицията на Уран с МС-то ти не е много далеч  :P

През 2013г. е първата точна опозиция на Уран с МЦ. А 2014г. ще бъде повратна година, когато последователно ще се случат важни транзити:

1. Обрат на възлите.
2. Съвпад на Сатурн и прогресивна Луна с ЮЛВ в Скорпион.
3. Транзитен Плутон в тригон със СЛВ/секстил с ЮЛВ.
4. Транзитен Нептун в съвпад с Меркурий/Венера в Риби (Венера управлява 10-ти, а Меркурий - 6 дом.
5. Юпитеров възврат (Юпитер управлява Асц.)
6. Марсов възврат (Марс управлява ИЦ).
7. Прогресивна венера в съвпад със СЛВ в 5-ти дом (Венера го управлява).

Но мисля, че сериозно ще се посветя на тази дейност, когато пр. Слънце се приближи към опозиция с МЦ през 2017г. Тогава ще бъда на 50 години.

Една американска писателка, която пише книга за това как да просперират жените в своя живот им препоръчва периодично да се съветват с "добрата стара дама". И аз това правя....Добрата стара дама сме ние самите, визуализирайки себе си след 20-30 години, т.е. представяме си начина по който бихме искали да изглеждаме и започваме да се стремим към това.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3388 -: Септември 21, 2009, 05:01:20 am »

От 10 години. Не съм ходила на курсове.

Небесна, и курсове ?  ??? ;D  ;)

Хи хи абе къде го търсите вие Водолея бре-че той може да направи в движение курс на половината подвизаващи се за хм обучаващи със същото усилие с което си връзва обувките!  ;D ;D ;D

Ох шИ пъдНъ  :P (последното е с китайско произношение като "благодаря" в същият език "шЪ Шъ"  ;D )

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3389 -: Септември 21, 2009, 11:25:42 am »
Да ви кажа, няма кой знае каква полза от тези курсове, а и много зависи на какъв преподавател ще попаднеш.
Но за тези, които не могат да усвоят самостоятелно дори едно начално ниво, посещението на астрологичен курс би било от полза. Но има тънкости в занаята, които дори на курс няма да ви каже никой, с времето и практиката се научават... И не всичко, що пише в книжките, дава практически резултат също така.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3390 -: Септември 21, 2009, 11:42:13 am »
Пък и въпросът ми е към всички пишещи тук - от колко години се занимавате с астрология?   ;);D

И аз от 10 години. Не съм ходила на курс. Даже по онова време някои, които преподаваха подобни курсове обясняваха в резюмето си колко е вредно да се ползва компютър за тази дейност  ;D

Между другото, имало е години на прекъсване в заниманията ми с астрология.
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 11:47:29 am от Aurora Borealis »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3391 -: Септември 21, 2009, 11:54:15 am »
И аз толкова, преди десет години започнах да се занимавам сериозно.
Иначе още от тийнейджърка се интересувах от "зодии", китайски зодиак, гледах на карти и пр.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3392 -: Септември 21, 2009, 12:02:04 pm »
Значи, за нас транзита на Сатурн в Овен е бил преломен  ;) :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3393 -: Септември 21, 2009, 12:04:43 pm »
При мен малко по-късно се случи, при точна квадратура на транз. Сатурн към наталния. Юпитер ми минаваше в съвпад с Южния лунен възел в Овен, през пети дом. Никакви бебета.  ;D Тогава срещнах голямата си любов - Астрологията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ga3l

« Отговор #3394 -: Септември 21, 2009, 12:05:45 pm »
А да ви кажа един приятел, който от 5-6 години изучава астрология ме съветва нееепременно да се запиша на курс, защото така без основа, кълвейки от тук от там само това, което ми било интересно до никъде нямало да стигна ..   :P  Но аз съм крайно предубедена към подобни курсове и нямам никакво намерение да посещавам такива., поне не и на този етап..  :-[

*

Helo

« Отговор #3395 -: Септември 21, 2009, 12:07:41 pm »
Значи, за нас транзита на Сатурн в Овен е бил преломен  ;) :)

За мен преломен, в смисъл за проява на интерес към астрологията и не само е транзита на Плутон в съвпад с наталния Нептун в 3-ти дом. А транзитния Сатурн е в 11-ти дом в Дева.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #3396 -: Септември 21, 2009, 12:10:32 pm »
Веднъж го споменах по друг повод, но и тук ще кажа
какво мисля - без курсове и без преподаватели можеш
да стигнеш до определено ниво  ;)

Има знания, които само преподавател може да ти " открехне "
да ти систематизира познанията, да те насочи към нови хоризинти...

Друг е въпроса, че в БГ няма много възможности за избор
на обучение и където и да идеш на курс се учи едно и също
( което е подходящо за по-начинаещи )

Личния контакт с преподавател на ниво е много ценен  :)
Естествени минерали и амулети

*

Helo

« Отговор #3397 -: Септември 21, 2009, 12:15:56 pm »

Има знания, които само преподавател може да ти " открехне "
да ти систематизира познанията, да те насочи към нови хоризинти...

Без да съм ходила на курсове и да съм осведомена си мисля, че обсъждането на въпросите на астрологията в един форум с хора, които знаят много може да бъде по-ценно от ходенето на курсове по астрология. На курса имаш един преподавател и всичко минава през неговата призма и неговия опит. Във форумите можеш да обсъдиш въпрсите с много хора и да видиш различни мнения.

Не мисля, че ходенето на курсове по астрология е задължително. Може да е нужно на някои хора, но не и на всички.

*

ga3l

« Отговор #3398 -: Септември 21, 2009, 12:23:33 pm »
За мен преломен, в смисъл за проява на интерес към астрологията и не само е транзита на Плутон в съвпад с наталния Нептун в 3-ти дом. А транзитния Сатурн е в 11-ти дом в Дева.

При мен интереса към астрологията се прояви изведнъж и като силен импулс за знания в тази посока когато Сатурн ми мина през Луната в 9-ти дом, в Дева. В квинконкс със Слънцето, макар че не съм сигурна дали този аспект се разглежда при транзити ..   :-[

*

Skarlet

« Отговор #3399 -: Септември 21, 2009, 12:23:45 pm »
А да ви кажа един приятел, който от 5-6 години изучава астрология ме съветва нееепременно да се запиша на курс, защото така без основа, кълвейки от тук от там само това, което ми било интересно до никъде нямало да стигна ..   :P  Но аз съм крайно предубедена към подобни курсове и нямам никакво намерение да посещавам такива., поне не и на този етап..  :-[

Аз започнах да изучавам самостоятелно астрология /както казва Лили / още в ранна тийнейджърска възраст,но първият хороскоп и по-сериозно изучаване беше хороскопа на майка ми след смъртта й. Тогава транзитния Сатурн е правил тригон към стелиума ми в Рак / в 5 дом /, транз. Плутон в квадрат с нат. Плутон, транз. Уран в опозиция с натален Уран и квадрат на транз. Нептун към натален Нептун. Уча самостоятелно,никога не съм ходила на курсове. Тогава нямах още компютър,нямах комуникации с други изучаващи астрология и не съм знаела изобщо за съществуването на курсове. С всичко се сблъсквах сама. Може някои хора да имат нужда от ходене на курс и да даде добри резултати,но аз нямах този шанс. Преди 3 дни имах среща с жена,която спомена,че е ходила на курс при астролог /известен е/,но останала много разочарована.