Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850277 Прегледи
*

Helo

Re:"Говорилня"
« Отговор #3400 -: Септември 21, 2009, 12:32:45 pm »

Преди 3 дни имах среща с жена,която спомена,че е ходила на курс при астролог /известен е/,но останала много разочарована.

А тя каза ли защо е останала разочарована? Перодаваните знания са били под нивото, на което е тя, преподавателят/ката не е преподавала добре или какво?

*

Skarlet

« Отговор #3401 -: Септември 21, 2009, 12:38:03 pm »
Не навлезе в подробности,но спомена че нищо не е научила от него.Никакви практически занимания,само общи приказки и философия. Който е запознат с тази "методика",може да се сети кой е той.Но аз няма да коментирам повече.Нейното ниво е доста любителско,но си е мислила,че като отиде на курс,ще научи много. Сега излим пак на шляй пазар и ако имаш други последващи въпроси,по-късно ще ти отговоря.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3402 -: Септември 21, 2009, 12:42:13 pm »
Абе хора, нещо не е у ред с мен.  :o
Откакто се насочих към ведическата астрология, мисля, че започвам да усещам влиянието на транзитите по сидерал.
Вече усещам квадрата на транз. Сатурн към нат. Луна, който по тропическа система не е започнал вече, но по сидерал е налице. Безумна депресия ме гони, не знам дали е от ретро Мерка... Всъщност по тове време на годината винаги така се чувствам, при опозиция на транз. Слънце към наталното.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #3403 -: Септември 21, 2009, 12:44:15 pm »
Аз искам да попитам дали знаете някой добър астролог, който може да направи ректификация. Според вас в Астроцентър Вега дали биха ми направили добра ректификация? И въобще какво мислите за този център и астролозите там?

Или да взема да прочета някоя книга по въпроса и сама да си направя такава?  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3404 -: Септември 21, 2009, 12:49:09 pm »

Или да взема да прочета някоя книга по въпроса и сама да си направя такава?  :P

Не искам да подценявам способностите ти, но се съмнявам да можеш да я направиш сама.
Качествената и прецизна ректификация си е висш пилотаж в астрологията, не е по силите на всеки астролог.
Струва ми се, че в астроцентър "Вега" има добри астролози, макар че не съм осведомена кой стои зад основаването му. В астрокъща "Консулт" пък има астролози с много добри познания в областта на класическата астрология. Има и други, независими астролози, с достатъчно знания и практически опит, които биха могли да направят ректификация, но не ми се ще да обявявам публично имената им, за да не прозвучи като реклама.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #3405 -: Септември 21, 2009, 12:52:48 pm »

Има и други, независими астролози, с достатъчно знания и практически опит, които биха могли да направят ректификация, но не ми се ще да обявявам публично имената им, за да не прозвучи като реклама.  :)

Тогава би ли ми написала на ЛС за кои астролози си сигурна, че са добри в това и биха ми направили точна ректификация? Ако може споменеш имената им. Както и къде да ги намеря.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3406 -: Септември 21, 2009, 12:56:37 pm »
Астролог от Пловдив ли търсиш? Не познавам такива, мога да ти препоръчам от друг град.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #3407 -: Септември 21, 2009, 12:58:55 pm »
Helo, аз не съм наясно с твоята карта, но имаш ли усещането за нуждата от ректификация? (не че подценявам въпросът или трудността му)

Lillie, поради особеността на "проповядването" на ведическата се създават условия за автосугестия. Аз  съм доста начинаеща, но  някои положения в раши и 9 хармоник ме "притесняват".

в този контекст: как смяташ уместно ли е да се започват нови начинания в кету махадаша  (независимо от антардашите)?
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 01:04:55 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #3408 -: Септември 21, 2009, 01:01:38 pm »
Астролог от Пловдив ли търсиш? Не познавам такива, мога да ти препоръчам от друг град.

Не, по възможност от София. Някои сайтове май предлагат ректификация само като се изпратят данните и се отговори на ключовите въпроси, ама мисля, че личната среща е необходима или поне да се проведат серия разговори по Интернет.

*

ga3l

« Отговор #3409 -: Септември 21, 2009, 01:05:05 pm »
Абе хора, нещо не е у ред с мен.  :o
Откакто се насочих към ведическата астрология, мисля, че започвам да усещам влиянието на транзитите по сидерал.
Вече усещам квадрата на транз. Сатурн към нат. Луна, който по тропическа система не е започнал вече, но по сидерал е налице. Безумна депресия ме гони, не знам дали е от ретро Мерка... Всъщност по тове време на годината винаги така се чувствам, при опозиция на транз. Слънце към наталното.  :-\

Мда, това е много интересна констатация., понеже аз имам някакво смътно усещане, че нещо не е наред с тропическия зодиак.  :-\  Та съм в голяма чуденка коя система да започна да изучавам сериозно ..  :-[   Лили, би ли ме насочила с някакъв съвет, моля. На мое място коя с-ма би започнала да изучаваш ..  ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3410 -: Септември 21, 2009, 01:06:25 pm »
Хело, изпратих ти ЛС.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #3411 -: Септември 21, 2009, 01:06:48 pm »
Helo, аз не съм наясно с твоята карта, но имаш ли усещането за нуждата от ректификация? (не че подценявам въпросът или трудността му)

Първо да кажа, че когато майка ми ме е раждала пред нея в родилното е имало часовник и тя е гледала колко е часа. После си е записала в една тетрадка, която пази  до днес.

При мен положението е сложно, защото имам асцендент на 28 градуса във Везни, но някои хора твърдят, че асцендента ми е Скорпион. Но на мен Плутон ми е на 0 градуса в Скорпион и е в съвпад с асцендента. В първи дом са ми и Марс и Сатрун в Скорпион. Естествено, че имам силно влияние на Скорпион. По принцип с изместването на асцендента ми в Скорпион дори само на 2-3 градуса ще се променят и управителите на някои от домовете ми. На мен ми щукна идеята да си правя ректификация и ще я направя. Но искам да видя мнението и на други хора, професионални астролози за истинския ми асцендент.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3412 -: Септември 21, 2009, 01:09:33 pm »
Лили, би ли ме насочила с някакъв съвет, моля. На мое място коя с-ма би започнала да изучаваш ..  ::)

Бих те посъветвала да започнеш със западната. Ако започнш веднага с индийската без да имаш начални познания по западна астрология, само ще те обърка. В голям филм ще влезеш, това ти го гарантирам.  ;D
От 10те години, през които активно се занимавам с астрология, индийска започнах да изучавам една преди година-година и половина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #3413 -: Септември 21, 2009, 01:12:20 pm »
Хело, изпратих ти ЛС.

Прочетох го! Благодаря!  ;D ;)

Може би след известно време ще се доверя на жената, която спомена. Или на мъжа? Хммм

*

ga3l

« Отговор #3414 -: Септември 21, 2009, 01:13:53 pm »
Бих те посъветвала да започнеш със западната. Ако започнш веднага с индийската без да имаш начални познания по западна астрология, само ще те обърка. В голям филм ще влезеш, това ти го гарантирам.  ;D
От 10те години, през които активно се занимавам с астрология, индийска започнах да изучавам една преди година-година и половина.

Хехе., малко не го разбирам съвета ти., но ще се доверя напълно на твоята преценка.  :P   Благодаря!  :-[

И все пак да кажа, че ми звучи като: за да започнеш да изучаваш будизма, ще трябва първо да минеш през християнството ..  ;D 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3415 -: Септември 21, 2009, 01:14:21 pm »
в този контекст: как смяташ уместно ли е да се започват нови начинания в кету махадаша  (независимо от антардашите)?

Честито, аз пък съм в Кету антардаша и махадаша Сатурн. Шъ съ мре.  ;D
Шегвам се де.
Колко години остават до края на тази махадаша или тепърва започва при тебе? Виж в коя антардаша си сега и какви предстоят.
Влиянието да Кету или Раху даша се разглежда в контекста на дома, в който се намира в картата, както и от връзката му с други планети. За някои периодът на Кету може да бъде свързан с усещане за самота и изолация, материални и др. загуби, за други пък това може да бъде период, белязан с успехи, при това не само в духовен план.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3416 -: Септември 21, 2009, 01:17:03 pm »
Който си избереш, Хело.  :)
А може и при двамата, и после да свериш двете ректификации. Доколкото те познавам, изобщо няма да се учудя, ако го направиш.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3417 -: Септември 21, 2009, 01:17:34 pm »
Само не разбрах какво общо има да предизвикаш смях у някого с изказванията или шегите си с неосъзнатите хомосексуални импулси?
По твоята логика фактът, че често ми се случва да се смея на някои откровени бисери в тоя форум, би трябвало да загатва за скритите у мен хомосексуални мераци?  ;D

Признай си.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3418 -: Септември 21, 2009, 01:23:44 pm »
Хехе., малко не го разбирам съвета ти., но ще се доверя напълно на твоята преценка.

Защо не го разбираш?
Е, не държа мнението ми да е меродавно. В крайна сметка Ти избираш.

Цитат
И все пак да кажа, че ми звучи като: за да започнеш да изучаваш будизма, ще трябва първо да минеш през християнството ..

...и да го отречеш.
Всъщност може да приемеш и двете, като запазиш най-стойностното и от едното, и от другото.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #3419 -: Септември 21, 2009, 01:25:20 pm »
Който си избереш, Хело.  :)
А може и при двамата, и после да свериш двете ректификации. Доколкото те познавам, изобщо няма да се учудя, ако го направиш.  :P

Правилно си мислиш! Мислех си да направя и при двамата за по-сигурно и да видя кой какво ще каже.  :P

Ама нали съм стиснат Телец и сега се чудя дали да давам пари за две ректификации или само за една.  ;D

Но преди да го направя лично ще проуча въпроса. Вече свалих една книга за ректификации.

;)