Ето и за любимите ми Теленца:
"Ненавиждат новите технологии и трудно боравят дори с дистанционното управление на телевизора си - предпочитат да боравят с точилка, корниз или много дълга летва и още по-интересното е, че не се изнервят дори след петминутно прицелване в някой копчалък, а продължават с прословутото си търпение и желязни нерви."
Ох, уникални създания са.
Аз нямам проблем с новите технологии.
Обаче написаното определено важи за майка ми - Слънце, асцендент и Венера на асцендента в Телец. Тя по принцип много рядко използва дистанционното на телевизора, но когато го използва е голяма мъка ... поне за мен.

Първо има проблем с намирането на правилните копчета за извършване на нужните дейности. След това не знае как да стигне директно до точния канал, а ги прецъква един по един, дори ако този канал, който търси е 20 или много повече канала по-нататък. Освен това цъка тооолкова бавно, че се изнервям.

Дори да запомни за известно време как да стигне до канала, който и трябва, след време го забравя.
И наиситна е способна дълго време съвсем спокойно да се прицелва в някое копче на дистанционното, докато го открие или докато вземе решение дали това е копчето, което и е нужно.

С компютъра се оправя, защото работата и е свързана с това. Но с Инетренет не се оправя, понеже не го използва.