Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850494 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:"Говорилня"
« Отговор #4020 -: Октомври 25, 2009, 10:26:54 pm »
Привет и добре дошъл отново!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4021 -: Октомври 25, 2009, 10:30:01 pm »
Силно се надявам, че ще ми се отвори повечко време , та да можем да довършим епопеята на забравените с комбина и композита .
На лични имам готови преводи , но така и не намерих време да ги допълня .

« Отговор #4022 -: Октомври 25, 2009, 10:40:40 pm »
Оооо, Док! Радвам се да те .....видя  ;D

Часовник с обърнат циферблат. http://www.ablinke.de/nastenne-hodiny-jdouci-pozpatku/detail/
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #4023 -: Октомври 25, 2009, 10:42:21 pm »
Тази нощ, посредством сайта за видеообмен YouTube, ще бъде излъчен на живо концерта на U2 на стадион Rose Bowl.

http://www.youtube.com/u2?feature=ticker#p/u

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4024 -: Октомври 26, 2009, 06:54:46 am »
Тази нощ, посредством сайта за видеообмен YouTube, ще бъде излъчен на живо концерта на U2 на стадион Rose Bowl.

http://www.youtube.com/u2?feature=ticker#p/u

Страхотно!!! :-*

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4025 -: Октомври 26, 2009, 07:48:20 am »
Добро утро,преди някои градуси в пдф формата на астро ком, има един минус "-".Това сходящ аспект ли означава или разходящ?

Благодаря
:)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #4026 -: Октомври 26, 2009, 08:12:36 am »
Сходящ и разходящ аспект се определят от бързината на двете планети или точки, участващи в аспекта. (Има тема на Небесна, където е много добре обяснено). А знакът минус стои пред градусите разлика, когато аспектът предстои да стане точен, т.е. ако придвижим хороскопа напред във времето, аспектът ще стане точен, до 0 гр. При положителен знак пред градус орбиса аспектът в динамика предстои да се разпадне.
Аз така го разбирам. Ако греша нека ме поправят по-знаещите.  :-\
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4027 -: Октомври 26, 2009, 08:38:17 am »
Сходящ и разходящ аспект се определят от бързината на двете планети или точки, участващи в аспекта. (Има тема на Небесна, където е много добре обяснено). А знакът минус стои пред градусите разлика, когато аспектът предстои да стане точен, т.е. ако придвижим хороскопа напред във времето, аспектът ще стане точен, до 0 гр. При положителен знак пред градус орбиса аспектът в динамика предстои да се разпадне.
Аз така го разбирам. Ако греша нека ме поправят по-знаещите.  :-\
Благодаря Ревати,аз много добре съм запозната със сходящите и разходящи аспекти :)
Интересуваше ме минусът специално в астро ком-а към кой спада :)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #4028 -: Октомври 26, 2009, 09:23:36 am »
Аз така го разбирам. Ако греша нека ме поправят по-знаещите.  :-\
Благодаря Ревати,аз много добре съм запозната със сходящите и разходящи аспекти :)
Интересуваше ме минусът специално в астро ком-а към кой спада :)

И към двата може да спада в зависимост от положението на по-бързата планета, дали е пред или зад по-бавната. Например при апликиращ секстил Луна-Сатурн +2* на Луната й остават 2 градуса до точния секстил и позицията може да е напр. Луна в Овен на 0* и Сатурн в Близнаци на 2*, аспектът между двете планети в този момент е 60*+2*.
При апликиращ секстил Луна-Сатурн -2*, позицията може да е примерно Сатурн на 2* Близнаци и Луна на 28* Рак, т.е. аспектът е 60*-2* и след 2 градуса ще стане точен.

Странно е, че всички съвпади са със знак "+", а опозициите-със знак "-"  ???.
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 09:27:54 am от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4029 -: Октомври 26, 2009, 02:01:43 pm »
Случило се е нещо в моята карта.  ::) Реших тук да споделя, не намерих подходяща тема.
Предполагам, че предстои промяна. Прогресивен Меркурий най-после е тръгнал директно след 23 години ретро фаза. И сега е застанал в точен съвпад с МС в натала.
Значи от 30 септември 1986 той се е обърнал, а съвсем случайно забелязвам днес, след като цъках в астро.ком по друг повод, че на 11 октомври е станал отново директен.
При вас случило ли се е да сте преминали този период и наблюдения след настъпилата промяна?

Меркурий в натала е в 10 дом/Дева, управлява и 8-ми. Аз си обяснявам влиянието му от тук нататък с промяна в делата по 10-ти - обществено положение, кариера. Натам ме води мисълта, защото от доста време обмислям нещо и съвсем скоро идеята ми се роди, тя обаче сега няма да намери реализация със сигурност, просто я планирам за по-далечен период. Други са ми приоритетите на този етап. Но...може пък да е промяна на статуса заради събития по 8-ми дом.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4030 -: Октомври 26, 2009, 02:03:50 pm »
О, Док  8)

*

Инти

• 2068
« Отговор #4031 -: Октомври 26, 2009, 02:21:15 pm »
Привет и от мен!

Док , тъкмо мислех да идвам да ти крада златното руно , докато караше летния си сън !  :P

« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 02:31:44 pm от Инти »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #4032 -: Октомври 26, 2009, 02:33:12 pm »
Sunrain, промяната в посоката на прогресивните планети определено бележи важен етап. Когато става въпрос за Меркурий, можем да очакваме значителна промяна в начина на мислене, комуникиране, писане и др. Меркуриеви сфери. Таймингът може да е доста разтеглен във времето, т.е. ако има събития, малко вероятно е те да са точно на 11 октомври 2009.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4033 -: Октомври 26, 2009, 03:04:32 pm »
Благодаря ти, Кали.  :) Предположих, че ще са във времето. Така, както във времето, докато за 23 години пр. Меркурий е бил ретро и е оказвал своето влияние, не точно за даден момент. Комуникиране, писане са все на дневен ред били по необходимост, не само за удоволствие.
Интересно сега как ще се променят нещата в това отношение.  :) 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #4034 -: Октомври 26, 2009, 04:29:31 pm »
Стана ми любопитно и проследих прогресиите си. Моят ретро Мерк. е станал директен като съм била 8-9 годишна. Този период аз го отчитам с рязък обрат в литературните ми интереси ;D ;D Във 2-ри клас приключих с детската литература и скочих в класиката. Незнам доколко съм я разбирала ;D ;) ;), но прочетах "Герой на нашето време" на Лермонтов тогава. В 4 клас- "Петър първи" на А. Толстой, трилогията на Горки и т.н.
След 2-3 години обаче Внерата ми става РЕТРО. Туй то, защото в същото време, наталната такава ще бъде затисната от прогресивните Слънце и Луна (действието е в 9 дом). ;)
Някакъв опит с директна Венера променила своя ход?

« Отговор #4035 -: Октомври 26, 2009, 06:14:06 pm »
Доки, помислих ,че си се задомил та така зачезна, беше на такава вълна преди да потънеш в мълчание :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4036 -: Октомври 29, 2009, 08:21:50 pm »
Какво става тази вечер?!Никой нема... :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4037 -: Октомври 29, 2009, 08:28:58 pm »
Тук сме, просто няма какво да кажем...  :-[
Днес пак съм като пчеличката Мая... да му се не види на тоя Сатурн!  >:(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4038 -: Октомври 29, 2009, 08:34:05 pm »
Защо,Лили?Какво ти аспектира Сатурн?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4039 -: Октомври 29, 2009, 08:38:47 pm »
Достатъчно беше да подкара опозиция към Марс на ъгъл, той милият нали ми диспозира цял стелиум. Не че като влезе във Везни няма да ми аспектира нищо... Така безпардонно мъж не ме е натискал, както го прави Сатурн...  :-[ :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.