Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 850232 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:"Говорилня"
« Отговор #4040 -: Октомври 29, 2009, 08:52:42 pm »
Ха, честито! Сатурн вече е във Везни.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4041 -: Октомври 29, 2009, 08:54:41 pm »
На кого честито само не зная. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4042 -: Октомври 29, 2009, 08:56:40 pm »
Честито на прее*аните, пардон, на кардиналните знаци!  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4043 -: Октомври 29, 2009, 08:59:26 pm »
Да му мислят Раците,Козирозите,Овните и Везните...Пък и другите покрай тях. ;D

« Отговор #4044 -: Октомври 29, 2009, 09:00:34 pm »
Не знам....преминаването му през Овена ми донесе най-интересното и най-плодотворното разбитване на статуквото. Дано да бъде и сега така, че ми омръзна от стереотипи!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4045 -: Октомври 29, 2009, 09:02:03 pm »
Луните в кардинален знак също могат да се почувстват некомфортно, но зависи от кой дом ги натиска Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4046 -: Октомври 29, 2009, 09:04:25 pm »
Ами то която и планета да е в кардинален знак ще яде попарата.Така че,май никой нема се отърве,нали?! ;)

*

Helo

« Отговор #4047 -: Октомври 29, 2009, 09:10:45 pm »
На мен Сатурн ми е в 11-ти дом, което е добре и ми прави квадратура към Луната в Стрелец и към Нептун в Козирог, понеже са в съвпад, както и тригон към Слънцето. Тригонът е супер.  ;D

Още в момента, в който направи квадратура към Луната и Нептун почувствах прекалено много задължения и реших да се отърва от тях и го направих, което ме накара да се отърва от някои илюзии, така да се каже. Сега се чувствам свободна, като се отървах от задълженията, а именно, отказах се от ученето на английска филология. Сега тъкмо завърших една следдипломна квалификация и ми омръзна от учене. Реших, че е безсмислено пак да уча, пък после да работя същата професия и сега ми е леко. А бях много нахъсана да вляза да следвам това.  ;D А и мисля, че съдбата иска от мен да се занимавам с други неща през това време.

Между другото, на мен пълното слънчево затъмнение ми попадна в 9-ти дом и имаше квадратури към Плутон и Меркурий.

Обаче не се чувствам подтисната заради квадратурите на Сатурн към Луната и Нептун.

А тригонът на Сатурн към Слънцето ми дава късмет, да се уреждат нещата.  :)

« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 09:24:14 pm от Helo »

*

Helo

« Отговор #4048 -: Октомври 29, 2009, 09:16:59 pm »
При вас как е положението с аспектите на Сатурн и как ви влияят?  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4049 -: Октомври 29, 2009, 09:26:09 pm »
Не знам, но тригона на Сатурн към Юпитер от 10ти към 7ми дом  така и не усетих, по никакъв начин. Нито в партньорски план, нито в професионален... Юпитер ми управлява 2 дом, та се чудех дали пък временно да не се върна да поработя като наемен работник и мислех, че това е моментът. Но тригонът отмина и нищо не се случи. Единствената ми "придобивка" бе да получа голяма и доста трудоемка поръчка, скъсах се от бачкане, но една седмица къртовски труд ще е по-добре заплатена от месечния престой в някой офис с регламентиран работен ден и твърда заплата. Остава сега да си взема и парите, ха ха, че това наистина ми е проблем. По някое време Сатурн ще се обръща ретро и отново ще минава в последните градуси на Дева, та да видим дали ще има "втори шанс" и какъв ще е той... Защото "първи" нямаше, а може и да не съм го видяла и оценила...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4050 -: Октомври 29, 2009, 09:33:40 pm »
А защо не работиш като астролог, Лили?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4051 -: Октомври 29, 2009, 09:37:20 pm »
Не се бях замисляла, че мога и това.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #4052 -: Октомври 29, 2009, 09:40:00 pm »
Не знам, но тригона на Сатурн към Юпитер от 10ти към 7ми дом  така и не усетих, по никакъв начин. Нито в партньорски план, нито в професионален... Юпитер ми управлява 2 дом, та се чудех дали пък временно да не се върна да поработя като наемен работник и мислех, че това е моментът. Но тригонът отмина и нищо не се случи. Единствената ми "придобивка" бе да получа голяма и доста трудоемка поръчка, скъсах се от бачкане, но една седмица къртовски труд ще е по-добре заплатена от месечния престой в някой офис с регламентиран работен ден и твърда заплата. Остава сега да си взема и парите, ха ха, че това наистина ми е проблем. По някое време Сатурн ще се обръща ретро и отново ще минава в последните градуси на Дева, та да видим дали ще има "втори шанс" и какъв ще е той... Защото "първи" нямаше, а може и да не съм го видяла и оценила...  :-\

На мен ми предстои Сатурн на МЦ във Везни - скучна, рутинна и отговорна работа. Пфу! Аз и сега не мога да насмогвам. Чудя се, дали е възможно да понеса повече ангажименти от тези. А може пък да означава стесняване и затвърждаване на ангажиментите.

« Отговор #4053 -: Октомври 29, 2009, 09:44:57 pm »
НА мен от втори дом ще съвпадне с Плутон, ще тригонира Юпитер в 6-ти и квадратира себе си в 11-ти.
Вероятно ще има раздвиждане на "работния" фронт, а може и любоФния, защото Юпитер управлява 5-ти  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4054 -: Октомври 29, 2009, 09:47:24 pm »
Както гледам, преводачеството отговаря и на трите критерия за "сатурнова" работа:
- скучна
- рутинна
- отговорна.
Но и с широк юпитеров замах. Постоянно научаваш нещо ново, разширяваш си кръгозора, а може дори да се специализираш в една или две области, в които се чувстваш най-способен. Но обикновено преводачите сме всеядни, особено по време на криза, превеждаме каквото дават... :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #4055 -: Октомври 29, 2009, 09:51:20 pm »

Но обикновено преводачите сме всеядни, особено по време на криза, превеждаме каквото дават... :)

Ами техническите текстове не са ли твърде сложни, за да може всеки да ги преведе както трябва?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4056 -: Октомври 29, 2009, 09:58:39 pm »
Принципно да, но не всички агенции могат или искат да си позволят технически (а и въобще) редактор и това дава шанс на всякакви преводачи да се пробват в сферата на техническия превод. Имам колежки на по 22-23 години само с АЕГ, които за няколко месеца успяха да се "специализират" в техническия превод. Познавам и инженери, които се специализират в продължение на 15-20 години като преводачи на техническа литература. Така че както виждаш, за всеки има място под слънцето.  ;D
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 10:04:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4057 -: Октомври 29, 2009, 10:08:20 pm »
На мен ще ми прави квадратура на Слънцето, тъкмо свърши с тая на Меркурий. Изобщо на това слънце много му дойде - Плутон връз него, Сатурн и Уран го квадратират, прогресивен асцендент и дирекционен Нептун връз него. После и прогресивна луна го чака.
Кой ако не аз и кога ако не сега ще се просветли?  ::)
Честно казано, мина ми през главата беглия въпрос - абе след 2012 дали няма тия транзити да спрат да действат, че да се свърши вече, а.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4058 -: Октомври 29, 2009, 10:11:44 pm »
абе след 2012 дали няма тия транзити да спрат да действат, че да се свърши вече, а.  :-[

Според някои противници на астрологията те и сега не действат.  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4059 -: Октомври 29, 2009, 10:19:32 pm »
Бе остави ги, кво ли разбират.

Абе много ми е интересно що Кайнер пък спомена, че и Водолеите щели да са засегнати от смяната на знака на Сатърчо. Като втори управител на знака ли.