Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 847613 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:"Говорилня"
« Отговор #4060 -: Октомври 30, 2009, 10:01:25 am »
Ха, честито! Сатурн вече е във Везни.  ;D

Благодарим, да ви се връща  :P.
Подарявам ви няколко сатурнови препоръки по този повод.
1. Приемане на вашите и чуждите граници и ограничения;
2. Не отказвайте отговорности и задължения, дори да ви изглеждат непосилни;
3. Завършване на отложените и несвършени задачи;
4. Дисциплина;
5. Ефективност;
6. Реална оценка на възможностите.

Да не допускаме
1. Отсъствие на самодисциплина и вътрешна неустойчивост;
2. Недостатъчно осъзнаване на отговорностите;
3. Комплекс за малоценнност и страх от отхвърляне;
4. Недостатъчно уважение към своите и чуждите граници;
5. Недостатъчно търпение и издръжливост;
6. Страх пред сериозните житейски моменти.

Авторът на въпросните послания обещава, че ако спазваме въпросните 12 съвета, ни чакат забележителни дни.

Специално за кардиналните знаци, чиито Слънца ги очакват по-особени отношения със Сатурн:
Зрелият подход към този транзит изисква да се стремим към вътрешна хармония и да укрепваме личността си; да носим сами отговорност за себе си; да създадем условия за личностно израстване. Опасността през следващите 1-2 години е, че ще ни налита постоянно мерак да поучаваме другите; да се драчим с всеки изпречил се на пътя ни авторитет, в заблудата, че така можем да  намерим и отграничим себе си и, най-често, ще се боим да бъдем автентични - да сме себе си.

Ей това е. Авторът е Маркус Йеле. От мен - честито и да е хаирлия  ;D

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #4061 -: Октомври 30, 2009, 10:29:16 am »
     Да е хаирлия, ама няма да е май...Гледам тези дни, няколко дена ще има активна конфигурация Секира - Секира - стихия Земя. Два квадрата и половина (135*) се съединяват с квадрат. Дава мащабни, постоянно повтарящи се отрицателни ситуации, които рушат трайно пясъчната основа под краката. Трябва да се осъзнае от какво отрицателно нещо, недостатък от миналото, трябва да се откаже човек, за да не се връща постоянно към тях. Нещо като че ли го тика в гърба и той върви към пропастта вечно неудовлетворен от всичко. Каквото и да направи или замисли (дори добро), се оказва вредно. Проявява се в неустойчивост на жизнените сили, събития, които внезапно се връщат , в повтарящи се удари на съдбата, които потискат и родения и околните. Отмъстителност. Затова тази конфигурация се нарича още Дяволски пръст, особено ако има опозиция към върха. Планетата в основата на опозицията ще посочи според знака и дома какъв по-безвреден таланта да бъде използван, за да израсне човек еволюционно над материалните интереси и користни подбуди.
    Аспекта е между Слънце, съвпад Меркурий, Марс и на върха е Уран, в съвпад с Юнона - тааа двойна Секира, по-горе копнах значението на Секирата ориентировъчно, за да видим как ще бъдат засегнати масите от хора, попаднали под влиянието на тази конфигурация...Единственото, което ми идва на акъла май доста хора ще бъдат покосени от този грип, дето върлува в момента.. :-X Не знам - дано Господ ни опази живи и здрави...

« Отговор #4062 -: Октомври 30, 2009, 10:38:27 am »
   Но пък има и конфигурация "Покрив" - между СЛВ, Нептун и Уран. Над други хора ще бъде прострян покрив над главите им, та да не ги покоси болестта...Разсъждавам си просто, да видим мунданните аспекти, как ще повлияят на населението ни...

А ето и значението на тази конфигурация - ° - това е космичен аспект. Заради космичността на влизащите в конфигурацията аспекти около човек се образува позитивно тайно поле, от време на време ще се включва подкрепа, ритмите се изравняват, и всичко това се хармонизира потайно. На събитиен план всичко споменато изглежда като хармонизиращо влияние върху средата. Заради наличието на Секстилите ситуацията не се повтаря, а всеки път изниква нова. Ако се откажете от всички варианти, този "добричък Секстил" започва така да разтриса, че целият ви живот се преобръща. За серията "пропуски" така ви наказват, че вие разбирате, че сте пропуснали уникални възможности в живота. Всички предложения на Секстилите са различни. Но на една и съща "тема". Ако не се съгласите с този начин, ви се дава друг вариант на същото. Ако човек се отказва от сериите възможности давани от Секстила, в резултат на неизползваната подкрепа относно космичното развитие на съзнанието, тази конфигурация престава да бъде защита. Ако човек не е реагирал на Покрива, той се е отказал от космичността, която е била заложена в него по-рано. Полусекстилите не се дават напразно. Те говорят за това, че човек някога вече е излизал на космично ниво и би могъл да възприеме това ниво. А той е заседнал тук, в калта на света, и изобщо не възприема Космоса... Например, не стига по-далеч от четенето на научно-фантастична литература. В това за него се изразява целият Космос. Такъв човек не приема условията на космичните програми, тъй като преди тях са човешките. Той не разбира, че здравето на Земята е по-важно от съществуванието на човечеството. Може да се смята, че за "човека на кухнята" Покривите, Полусекстилите въобще не съществуват. Космосът престава да се насочва към такъв човек, тъй като това е безнадеждно. Полусекстилът е преходен аспект - от бита към космичното. Ако човек не чува, Космосът престава да се насочва към него, тъй като за изискваната насока той е безнадежден.
Покривът предполага еволюционно начинание, еволюционна програма. Ако човек има космични аспекти, трябва да знае, че му е дадена мисия, която е длъжен да изпълни. Отказът да се съобразява с Покрива е пълен с неочаквани сривове в битов план.
Усвояването, отработването се заключава в осъзнаване предложенията на Секстила. А тези предложения са абсолютно тайни, защото изхождат от скрит източник с неясни за средния човек съдържания. Неясността на това пречи на средния човек да усвои конфигурацията. Много често Покривът остава съвършено неусвоена конфигурация дори при развития човек. Да застанеш на космична гледна точка, да се възвисиш е по силите само на титаните и астролозите.
« Последна редакция: Октомври 30, 2009, 10:52:44 am от daisy696 »

« Отговор #4063 -: Октомври 30, 2009, 11:14:28 am »
    Та мили съфорумци, покривът ще е активен до 17.11 - т.г. - отворете сетивата си, за да приемете космическата енергия... :D

« Отговор #4064 -: Октомври 30, 2009, 07:41:19 pm »
Честито завръщане на сенките, Aurora! Ще ти отиват на черната коса :P

хихихи. На преден план е да променя дължината и да опофъкам чрните краища. Малко студено за зимата, но нямам търпение да променя нещо. Това ще стане след 28 ноември, когато изтичат 40 дни след рождения ми ден /в този период не се подстригвам да не си режа късмета  :P/  и Луната расте.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4065 -: Октомври 30, 2009, 07:51:44 pm »
Това пък го чувам за 1 път-за 40те дни след рождения ден  ??? Аурора я кажи къде си го чела и защо е така  ;)

« Отговор #4066 -: Октомври 30, 2009, 08:07:03 pm »
Това пък го чувам за 1 път-за 40те дни след рождения ден  ??? Аурора я кажи къде си го чела и защо е така  ;)

Преди време една моя позната астроложка го спомена. Както и да не си пера дрехите в неделя  ;D, което не спазвам. Тя също ме светна за подстригването и растящата Луна. Друго нещо, което ми каза и което спазвам, ако се случи е следното: ако на Бъдни вечер ти се падне парата /или на когото се падне/ още същата вечер се заравя в сурово жито и всеки ден от този до 7,01 включително /Иванов ден/ се пали, като на 7-ми трябвада изгори до край. После бурканчето с паричката го слагаш там, където искаш да има изобилие - при храна, за да имаш храна; в гардероба, за да имаш дрехи и т.н Това го правя, когато ми падне парата  ;), на мен ми се пада доста често.....сама си меся питката, сама си я слягам вътре и после си я намирам  :P ;D Един колега ме бъзика, че имам алгоритъм. 

Не си спомням обяснението за 40-те дни, но общо взето и това го възприех интуитивно.  :)

*

missKapriz

« Отговор #4067 -: Октомври 30, 2009, 08:10:19 pm »
Днес се подстригах! :)Махнах 15 см от косата си-паметен ден!Още не вярвам,но съм доволна ;D
Чудя се коя планета ме провокира. ::)Седнах с уговорката за 5 милиметра максимум/както обикновено/ и чак не повярвах като се чух да казвам на фризьорката да ме подстриже на черта до раменете ;)

Цитат
Тя също ме светна за подстригването и растящата Луна
Днес в коя фаза е Луната?

« Отговор #4068 -: Октомври 30, 2009, 08:18:41 pm »
Цитат
Тя също ме светна за подстригването и растящата Луна
Днес в коя фаза е Луната?

Расте  ;) Синухе прилага и допълнителни фини настройки при избор на ден за подстригването. :)

*

Helo

« Отговор #4069 -: Октомври 30, 2009, 08:20:23 pm »
Това пък го чувам за 1 път-за 40те дни след рождения ден  ??? Аурора я кажи къде си го чела и защо е така  ;)

Преди време една моя позната астроложка го спомена. Както и да не си пера дрехите в неделя  ;D, което не спазвам. Тя също ме светна за подстригването и растящата Луна. Друго нещо, което ми каза и което спазвам, ако се случи е следното: ако на Бъдни вечер ти се падне парата /или на когото се падне/ още същата вечер се заравя в сурово жито и всеки ден от този до 7,01 включително /Иванов ден/ се пали, като на 7-ми трябвада изгори до край. После бурканчето с паричката го слагаш там, където искаш да има изобилие - при храна, за да имаш храна; в гардероба, за да имаш дрехи и т.н Това го правя, когато ми падне парата  ;), на мен ми се пада доста често.....сама си меся питката, сама си я слягам вътре и после си я намирам  :P ;D Един колега ме бъзика, че имам алгоритъм.  

Не си спомням обяснението за 40-те дни, но общо взето и това го възприех интуитивно.  :)

И има ли ефект това с парата и житото? Щот все на мен се падаше парата, а ако е имало две пари - една по-малко и една по-голяма, на мен ми се е падала по-голямата. Ама случайно!

« Отговор #4070 -: Октомври 30, 2009, 08:23:30 pm »
И има ли ефект това с парата и житото? Щот все на мен се падаше парата, а ако е имало две пари - една по-малко и една по-голяма, на мен ми се е падала по-голямата. Ама случайно!

Е миииии....I want to believe, нали знаеш  ;). Да, имала съм много успешни финасови години. И по-точно са били успешни в посока съхранението на парите, не само в изкарването им.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4071 -: Октомври 30, 2009, 08:23:52 pm »
Освен,че расте последният аспект на Луната преди да излезе от Рибите е бил съвпада и с Уран,така че нищо чудно за резкия обрат на МисКаприз  ;)

Синухе с неговите финни настройки понякога става голяма веселба  ;D

А защо не се пере в Неделя-вероятно защото е денят на Слънцето,а прането е свързано със Луната-а те са противоположни.Всъщност всякакви земни грижи и дела свързани с адаптацията ни(Луна) не са подходящи за духовните лъчи на Слънцето-разбира се най-елементарното проявление на този принцип в Неделя повечето прилагат като пълна почивка ,а за други това е ден за изцяло посвещаване на себе си вкл и духовни практики  :)

*

Nebesna

« Отговор #4072 -: Октомври 30, 2009, 08:31:24 pm »

На мен ми предстои Сатурн на МЦ във Везни - скучна, рутинна и отговорна работа. Пфу! Аз и сега не мога да насмогвам. Чудя се, дали е възможно да понеса повече ангажименти от тези. А може пък да означава стесняване и затвърждаване на ангажиментите.

А не е ли възможно да означава уволнение/съкращение; смяна на работата, поемане на по-висок пост?

Пепел ти на езика!
ми, май всичко зависи от аспектите на Сатурн. От уволнение не се притеснявам, понеже Сатурн откъм 10-ти ще ми направи тригон с Луна и Слънце във 2-ри. А по-високият пост и да ми предлагат няма да приема - "Не ще Асан да става цар". Но....по принцип е вероятно.

*

missKapriz

« Отговор #4073 -: Октомври 30, 2009, 08:33:54 pm »
Цитат
Освен,че расте последният аспект на Луната преди да излезе от Рибите е бил съвпада и с Уран,така че нищо чудно за резкия обрат на МисКаприз  Намигване

Тр.съвпад Луна/Уран е в точен/под 1 градус/ тригон с наталната ми Луна :)

*

Nebesna

« Отговор #4074 -: Октомври 30, 2009, 08:39:49 pm »
Всъщност всякакви земни грижи и дела свързани с адаптацията ни (Луна) не са подходящи за духовните лъчи на Слънцето

Ти изрази много точно как се чувства моето натално Слънце в съвпад с натална Луна.

*

Helo

« Отговор #4075 -: Октомври 30, 2009, 08:44:27 pm »

Е миииии....I want to believe, нали знаеш  ;). Да, имала съм много успешни финасови години. И по-точно са били успешни в посока съхранението на парите, не само в изкарването им.

Неее, нали каза, че ако се сложи при храната щяло да има повече храна, а ако се сложи при дрехите - повече дрехи? Или ти си го слагала там, където си държиш парите?  ;)

Чудех се дали си забелязвала да харчиш повече пари за дрехи или друго, в зависимост от това къде си сложила това жито.

*

Helo

« Отговор #4076 -: Октомври 30, 2009, 08:47:02 pm »
Небесна, би ли ми казала кое му е бисерското на този ми цитат?

Цитат
Хело за Сатаната:

А Рогатият Бог и Сатана не са това, за което са представени и което някои от вас цитират. Един ден ще напиша книга по въпроса и не се шегувам. Дори ще я пусна и на български език.

« Отговор #4077 -: Октомври 30, 2009, 08:48:35 pm »
Звучи като заплаха.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #4078 -: Октомври 30, 2009, 08:49:56 pm »
Небесна, би ли ми казала кое му е бисерското на този ми цитат?

Цитат
Хело за Сатаната:

А Рогатият Бог и Сатана не са това, за което са представени и което някои от вас цитират. Един ден ще напиша книга по въпроса и не се шегувам. Дори ще я пусна и на български език.

Последното изречение.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4079 -: Октомври 30, 2009, 08:59:49 pm »
Не зная да се смея ли,да плача ли вече,но утре пак съм на интервю...Шило в торба не стои. :D