Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 848140 Прегледи
*

missKapriz

Re:"Говорилня"
« Отговор #4260 -: Ноември 06, 2009, 10:08:47 am »
Цитат
За Тамифлу-то също лекарите казаха, че не бива самолечение!
Не е лечение,а профилактика-по 1 на ден,10 дена :)
То и аз бъркам мед и лимон,че и витамин А в него,но като отвсякъде те залива инфо колко е страшен тоя грип,не бях сигурна,че меда ще помогне ???

Иначе и аз съм противник на лекарствата,даже повече от обикновеното,както съм писала и преди,но като става въпрос за децата и се шашкам май повечече от нужното

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4261 -: Ноември 06, 2009, 10:13:42 am »
 в момента, в който  спеш тамифлуто  няма протекция- то не е за превенция
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #4262 -: Ноември 06, 2009, 10:18:33 am »
   По принцип рядко се разболявам, но държа да бъда заредена с всички витамини. Ударни дози, преди рисковия период. Защото мен като ме хване грипа, нищо не ми помага, на 3-ия ден инфекцията отива от гърлото към дробовете и без антибиотици абсурд да се оправя...Но иначе за парацетамола - толкова фалшиво лекарство, че не може да бъде. Три да ги изпия наведнъж, никакъв ефект...Но ми харесва паракофдал, хем болката успокоява, хем кашлицата, хем намаля температурата....Бог да  пази всички ни от болести !

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #4263 -: Ноември 06, 2009, 10:23:02 am »
форумът се е напълнил в чичковци с шлиферчета :-X

Решили са да ни опровергаят, понеже си бяхме помислили, че се забавляваме по женски  ;D. Реално може да сме някъде 50:50   :D
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Skarlet

« Отговор #4264 -: Ноември 06, 2009, 01:33:07 pm »
 Не знам кой как е решил въпроса с инфекциите,но Новолунието на 16 ноември според мен хич не предвещава успокояване на обстановката. Новолунието е в точен квадрат с Нептун. А този Нептун се е закотвил в съвпад с неподвижната звезда Денеб Алджеди,която е с доста крайно влияние в двата полюса-и в положителен и в отрицателен.Още повече, че и самия Нептун е в 8 дом в картата на Новолунието,а самото Новолуние - в 5 дом. Юпитер и той в квадрат със Слънцето и Луната. Направете си изводите.
 Колкото до Парацетамол-а,на някой може да му влияе зле или да не му влияе изобщо,но така е с всички лекарства. Аз лично съм много доволна от него.Винаги е спасявал и мен,и децата ми. Но в периоди на грип наблягам предимно на чесъна,топлите чайове,цитрусовите плодове,витамините и здравата храна. Както беше казал един наш борец:"Рънътъ праи борбътъ."  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4265 -: Ноември 06, 2009, 01:41:42 pm »
Много важно допълнение за храната.  :) Пълноценната.
А между другото днес във Варна има среща за генно-модифицираните храни. Е как да сме здрави, няма да сме. Чудя се за децата, които сега растат и никога няма да опитат вкуса на истинските домати например ... колко жалко.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4266 -: Ноември 06, 2009, 02:31:24 pm »
Айде грипна епидемия и в София от понеделник.

*

veshti4ka

« Отговор #4267 -: Ноември 06, 2009, 02:36:32 pm »
абе нещо мноо ме съмнява, че ще удължат грипната ваканция във Варна до края на другата седмица  :-\

малииииииии тия деца пощръкляха цяла седмица в къщи, а ако останат и другата и аз ще пощръклея вече  >:(

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #4268 -: Ноември 06, 2009, 02:54:11 pm »
Айде грипна епидемия и в София от понеделник.

Лошо.. :( Какво ще ги правя моите..... А за яслите важи ли?
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4269 -: Ноември 06, 2009, 03:31:38 pm »
МЗ обявява Национална грипна епидемия
06.11.2009 15:26
Днес Министерство на здравеопазването обявява Национална грипна епидемия, тъй като в страната са достигнати съответните епидемични стойности, съобщиха от пресцентъра на МЗ. В момента болни от грип са 210 на 10 000 души.

Поради тази причина от понеделник всички училища в страната са във ваканция през следващите 5 учебни дни. МЗ препоръчва ограничаването на обществени мероприятия. Решение за затваряне на яслите, детските градини и прекратяване на занятията в университетите ще се взема на регионално ниво. Плановите операции се отлагат, посещенията в болниците, женските и детските консултации временно се прекратяват. Няма да има задължително затваряне на кина, театри, заведения или други обществени места.

Във връзка с молба за помощ от Украйна при борбата с грипа България ще осигури медикаменти (антибиотици), консумативи и апаратура на стойност от 250 хил. лв. Те ще бъдат предоставени от резерва на ВМА, а МФ ще възстанови стойността им на лечебното заведение. Също така за Украйна ще замине и екип от специалисти, който ще се включи в осъществяваните противоепидемичните мерки. Помощта ще бъде насочена преимуществено към регионите с българско население там. България ще прати и антивирусни препарати специално за посолството ни в Киев.

Днес плюс.

*

veshti4ka

« Отговор #4270 -: Ноември 06, 2009, 04:54:15 pm »
ауууууууууу ето знаех си аз .... още 5 дни в къщи... аз фащам гората....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4271 -: Ноември 06, 2009, 05:09:27 pm »
Вещичке, ела малко в офиса, аз ще гледам дяцата и после ще видим кой къде и как ще хваща и какво.  ;D  :P

*

veshti4ka

« Отговор #4272 -: Ноември 06, 2009, 05:15:25 pm »
Вещичке, ела малко в офиса, аз ще гледам дяцата и после ще видим кой къде и как ще хваща и какво.  ;D  :P

Сънрайн, бе те децата са дърти магарета и сами са гледат ама ми писна от това, че постоянно се бият и крещят из къщи... главата ми стана на шиник от тях  :'(   и постоянно го играя чобанина с дилафа  >:(

тя Кабала хубо ми пусна фитила да взема щерката за снаха, та вече се размислям дали да не и я пратя у тях - да си я взима и да си гледа  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ма синковеца де да го пласирам  ;D ;D ;D  17годишно теле с Ас скорпион пристрастен към игрите в нета  ::) ;D ;D ;D

*

missKapriz

« Отговор #4273 -: Ноември 06, 2009, 06:17:48 pm »
Цитат
И аз идвам!
Цял ден скиторят  тия дечурля:-X И на фурнети и кроасани карат :-XУж да си седят в къщи ги разпуснаха от училище,а те не се прибират :-X :-X

*

veshti4ka

« Отговор #4274 -: Ноември 06, 2009, 06:24:01 pm »
Цитат
И аз идвам!
Цял ден скиторят  тия дечурля:-X И на фурнети и кроасани карат :-XУж да си седят в къщи ги разпуснаха от училище,а те не се прибират :-X :-X

хахахаааа Бог е с нас  ;D  утре времето ще е хубаво така че наистина ще забегна, че ми писна само да чувам: кво ши ядем, що няма нет, стига беееееееее и аз ще те оскубя, мамоооооооо, мамооооооо, мамоооооооооооо.... ааааааааааа по цял ден не слизам от метлата  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4275 -: Ноември 06, 2009, 06:46:45 pm »
Вещичке, споко бе, ножа е дървен... ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4276 -: Ноември 06, 2009, 08:36:46 pm »
Момичета, дайте някоя диета за отслабване или по-точно нещо за озъптяване на апетита  :( :( :( :( :(
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

veshti4ka

« Отговор #4277 -: Ноември 06, 2009, 08:45:01 pm »
Момичета, дайте някоя диета за отслабване или по-точно нещо за озъптяване на апетита  :( :( :( :( :(

ми яж бе и той апетита ще се озапти  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #4278 -: Ноември 06, 2009, 08:45:42 pm »

Е нали мъжа ти те будел нощем, защото те харесвал закръглена?  ??? Искаш да спре да го прави ли?  :P

ми яж бе и той апетита ще се озапти  ;D ;D ;D

;D ;D ;D

Удивителен съвет даваш!

*

veshti4ka

« Отговор #4279 -: Ноември 06, 2009, 08:48:03 pm »
абе Хело ти не разбра ли, че аз само от личен опит съветвам  ;D ;D ;D  кат ма подгащи моят апетит и аз ям за да му запуша устата  ;D ;D ;D ;D ;D ;D 

а туй диетата си е мръсна дума за мене  :P