Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849539 Прегледи
Re:"Говорилня"
« Отговор #4540 -: Ноември 22, 2009, 07:29:19 pm »
На когото не му се гредат танците, да си включи Pro BG. Дават "Константин" с Киану Рийвс И Рейчъл Вайс.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #4541 -: Ноември 22, 2009, 08:07:59 pm »
 ;D

ВСТЪПЛЕНИЕ: Стоят си на хълма дава бика - млад и стар и кротко си пасат трева. Под хълма минава едно много съблазнително стадо крави. Младия бик почва да ръчка стария:
-Айде да слезнем и да оправим тази симпатична млада крава, или тази по-стройната. Айде, давай по-бързо.
Стария бик се замислил и казал:
-Не. Ще слезем бавно по хълма и ще оправим цялото стадо.

И така целта на това литературно упражнение е да опишем различните знаци на зодиака. Когато те са на мястото на стария бик.

ОВЕН.
Овните на стари години са същите както и на млади - те ще се втурнат надолу по хълма, ще оправят онази, младичката крава, след което бързичко ще се върнат обратно и ще застанат в поза достойна за четката на най-великите художници. Всичко е точно - Овен - това звучи гордо. И той още веднъж го доказва.

Поведението на ТЕЛЕЦА е точно като на стария бик от вица. Той бавно ще слезне от хълма и ще оправи цялото стадо, без да обръща внимание на възрастта, външния вид или каквито и да е дребни подробности. Търпението му ще стигне за всички. А освен това ще поучава и младия бик.

БЛИЗНАКЪТ ще възприеме идеята с огромен ентусиазъм. Бързо ще се спусне от хълма и ще почне непринуден разговор. Ще започне да говори за секс, ще премине на тема
компютри, после интернет, после коли. Край отприщи се на разни теми и в края на краищата ще забрави за какво всъшност е слязъл от хълма.

РАКЪТ ще се заеме със задачата едва ли не по-сериозно и от телеца. Самоче за разлика от него ще избере само една от кравите. За сметка на това тя ще е рекордьорката на стадото - най-красивата, даващата най-много мляко, с най-голяма гръдна обиколка (или може би обиколка на вимето? Не, повече ми харесва термина гръдна обиколка.) Ще се направи на теленце и ще почне да смуче.

А при ЛЪВА всичко е много по-сложно. Лъва няма да на**е никоя от кравите. Но при това ще свали всичките. Ще ги свали красиво, с потресаваща енергия и чар, доказвайки азбучната истина, че той е най-готиният от всички. Чесно казано той е прав. Той вече е доказал че е най-добрия. Цялото стадо е готово да тръгне след него. Да е*е някоя от кравите вече няма нужда. Още повече че това е вредно. Може да развали доброто впечатление. Той красиво ще напусне, ще намери друго стадо, което пак ще очарова, и пак ще се оттегли.

ДЕВАТА няма да се затича към стадото. Първо ще изтича до най-близкият секс-шоп като пътьом ще си припомни Кама-Сутра. И когато се добере най-накрая до мястото където е минавало въжделенното стадо, там вече няма да има крави. Е, случват се и такива неща, уви ще се наложи да се заеме със самообслужване, прелиствайки предварително закупения брой на Пентхауз.

ВЕЗНАТА изобщо няма да слезе от хълма. Той ще чака докато някоя крава не се качи и не го заговори. Ще се замисли дали това е правилната крава и дали не трябва да изчака някоя която е по-добра в дадени отношения. Ще реши че трябва да изчака. Ще дочака следващата. Ще избере. Ще се заеме със секс, но през цялото време ще си задава въпроса дали правилно е избрал и не е ли трябвало да изчака третата крава.

СКОРПИОНА също няма да се спуска от хълма. Него напълно ще го удовлетвори и младото биче до него. То със нищо не е по-лошо от крава. А коитуса със него е безусловно мистично изживяване. Не, никакви крави.

СТРЕЛЕЦА няма и да погледне кравите. Все едно че досега не е виждал. Той ще отправи поглед в далечината и ще съзре стадо коне. Е! Това е! С коне досега не го е правил. И от всички кобили той ще избере най-екзотичната, съгласната да прави най-алтернативен секс.

КОЗИРОГА ще е единствения в цялата ситуация който ще постъпи правилно. Той ще въведе ред в целия този хаос. Ще раздаде номера, ще организира опашка. А кравите изобщо няма да ги пита - жените принципно обичат реда.

ВОДОЛЕЯ ще стане любимеца на цялото стадо. Няма да има никакво значение коя и в какво количество ще пожелае (а това и той сам не го знае). Важно е друго - коя ще го поиска и с коя ще го огрее (статистически факт е че това са над 75% от стадото). Е процентът е достоен. Най-характерното в цялата ситуация е че за него цялото приключение ще мине леко и непринудено, без никакви отрицателни последствия. Още повече че това момче, разглезено от дамите нито веднъж няма да се изпоти - всичко ще направят партньорките.

РИБАТА, мечтателно ще огледа стадото. С големи тъжни очи ще се замисли коя ли крава би пожелал. Е, разбира се че не си пада по клечавите. Виж формата на рогата е друг въпрос. И може ли вимето хем да е голямо, хем да има идеална форма. А копитата, какви ли точно трябва да бъдат? Така мечтаейки, Рибата дълго ще стои на върха на хълма, а стадото бавно ще отминава.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4542 -: Ноември 23, 2009, 01:49:11 pm »
как се казваше онзи сайт за земетресенията на българката?
Тази нощ ми се стори,че става към 4.15ч ???

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4543 -: Ноември 23, 2009, 02:15:57 pm »
Земетресение с магнитуд около 3,0 по скалата на Рихтер е било регистрирано към 02. 13 ч. с епицентър на приблизително 370 километра източно от София, на територията на страната. Това съобщиха за БТА от Главна дирекция "Национална служба "Гражданска защита", като се позовават на данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН. Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети. Земетресението е усетено в някои населени места в област Добрич.

агенция Черно море
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4544 -: Ноември 23, 2009, 02:31:11 pm »
странно,усетих че ме залюлява докато спях и се събудих.уплаших се и пуснах тв,но нищо не казваха.но беше 4.15....може и да съм сънувала ???

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4545 -: Ноември 24, 2009, 04:06:36 pm »
Къде я добара книгата, че я и четеш?  ???

Ето ти,златце,линкчето.Тук можеш да научиш как да си я закупиш: http://www.astrohoroscope.info/nova_kniga.php     ;D  :-*

Чета я вече. И искам да ви питам какво мислите ... тези разбира се, които имат поглед върху нея.

Значи аз съм съгласна за ролите, възприемам ги за нормални и наистина в много отношения автора е напълно прав. Все пак не е ли доста крайно това разделение на мъже, жени. Как смятате?
 Примерно аз приемам нещата малко по-различно. Дали в тяло на жена или в тяло на мъж всеки носи душа и своите емоционални нужди. Не може само, защото съм жена или само, защото някой е мъж да се прави такова тотално разделение на ролите, въпреки че отново подчертавам в основни линии съм много "за" и също разсъждавам по този начин. Всичко в обществото и отношенията се изопачи точно, защото жените и мъжете не бранят своите позиции, а искат да заемат тези на другия пол. И пак обаче има нещо, което не е съвсем така или по-скоро е описано доста крайно. Да приемем астрологично, че всеки според своята карта ще има различни потребности и начини на изразяване. Трябва ли чувствителността на мъжа да бъде подтисната, за да е на всяка цена мъж или пък една силна и борбена жена да се прави на фръцла само и само да е крехка в очите на мъжа? Определено ми се иска да поразсъждаваме в тази посока и да споделите вашето мнение по въпроса.  :)

*

Skarlet

« Отговор #4546 -: Ноември 24, 2009, 04:31:24 pm »
Честно казано,аз още не мога да я отворя от работа .  :-[ А и тя е 160 страници. За да споделим мнения не е ли добре да я прочетем цялата,пък после да разсъждаваме? Трябва напълно да се изолирам,за да я прочета бързо,а това не мога да направя.  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4547 -: Ноември 24, 2009, 04:33:35 pm »
Оф, да. Аз съм още на около 30-та страница, но почнах да се бунтувам затуй.  ;D Наистина няма време, аз си крада по малко и успявам по нещо да прочета, много неприятно това с липсата на възможност за четене.
Снощи цяла нощ сънувах планети, съзнанието ми продължава да търси и жадува за още информация, а нямам възможност да му го осигуря този лукс.  :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4548 -: Ноември 24, 2009, 05:48:31 pm »
Снощи цяла нощ сънувах планети, съзнанието ми продължава да търси и жадува за още информация, а нямам възможност да му го осигуря този лукс.  :)

Ми кажи на планетите да ти снасят астрологична информация насън,за да бъдат и те уважени подобаващо!  ;D

Както вика Кайли-к'во да ги мислим,те да му мислят  :P

« Отговор #4549 -: Ноември 24, 2009, 06:19:50 pm »
    Венера - най-много пасва на Телеца, но на Везните ....?!   
    А понякога си мисля, че хелиоцентричната система - май е по-вярна...Щото в крайна сметка ние живеем върху планета и тя също ни влияе по някакъв начин - с нейната енергия - даже най-много тя ни влияе. А ние се отъждествяваме със Слънцето. От този ъгъл като се погледне на нещата, тогава приемам че Земята е планетата на Телците  :P

*

Helo

« Отговор #4550 -: Ноември 24, 2009, 06:28:19 pm »

От този ъгъл като се погледне на нещата, тогава приемам че Земята е планетата на Телците  :P

Ама Телците ги бива в изкуствата, а те са по Венера. Даже като гледам картите на известни музиканти, все имат Телец на върха на 6-ти или 10-ти дом, а може и на асцендента. Даже Еньо Мориконе има цял знак Телец в 10-ти дом, макар върха му да е в Овен. Не забелязвам чак толкоз хора, добри в музиката, които да имат Везни на важно място.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4551 -: Ноември 24, 2009, 09:05:10 pm »
честит имен ден на всички ,които днес празнуват : катерина, Катерина, Катя и Тина.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #4552 -: Ноември 24, 2009, 09:17:12 pm »
ДА, браво , че се сети да ги поздравиш, Марая! Да са живи и здави!

А тази вечер е някакъв гмеж от "скрити потребители"....така както си говорим за тайните служби.  ::) Луната е в Риби... Видяхте ли я как хубаво свети около 18.30 ч днес и вчера около Венрката  :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #4553 -: Ноември 24, 2009, 09:25:15 pm »

От този ъгъл като се погледне на нещата, тогава приемам че Земята е планетата на Телците  :P

Ама Телците ги бива в изкуствата, а те са по Венера. Даже като гледам картите на известни музиканти, все имат Телец на върха на 6-ти или 10-ти дом, а може и на асцендента. Даже Еньо Мориконе има цял знак Телец в 10-ти дом, макар върха му да е в Овен. Не забелязвам чак толкоз хора, добри в музиката, които да имат Везни на важно място.

Дау защото Телецът управлява гласните струни и гърлото, затова са добри певци. Телците са и по занаятите и приложните изкуства. Но иначе Везните са по изящните изкуства.

*

Helo

« Отговор #4554 -: Ноември 24, 2009, 09:33:33 pm »

Дау защото Телецът управлява гласните струни и гърлото, затова са добри певци. Телците са и по занаятите и приложните изкуства. Но иначе Везните са по изящните изкуства.

Това, че Телец управлява гърлото го знам и за съжаление и аз от малка изпитвам негативния ефект от това, когато настина.

Обаче това, което е по-важно е, че не само при певците има Телец в 6-ти или 10-ти дом или на асцендента, а и при музикантите и композиторите. Не Везни, а Телец на ключово място сред тези, които свирят и съчиняват музика.

Въпросът е в това, че Везните и Телците са по изкуствата. Вие от лични наблюдения какво сте забелязали за преобладава в 6-ти и 10-ти дом при различните видове изкуства - художници, скулптори и други - Телец или Везни? Даже може да се направи такава отделна тема за изукствата и да сравим.  ::)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4555 -: Ноември 24, 2009, 09:50:54 pm »
Телците произвеждат изкуство посредством сетивата - чувствената страна на Венера се впряга - глас, допир, слух. Това изкуство се въприема точно по същия начин - чрез слуха, чрез докосване, чрез емоционалния отклик, чрез физическото му присъствие в пространството, интуитивно ако щете - харесвам - не харесвам. В Телец екзалтира Луна. Музика, пеене, склуптура, танц, занаяти. Самоуко изкуство, природен гений.

Везните произвеждат изкуство, основано на възприятието, на вкуса, на нормата, на естетическото възпитание, на модното, на теченията - разграничението е "разбирам - не разбирам". Рисуване, поезия, балет, мода, дизайн - плюс всички "разкрасителни изкуства"  ;D - гримьор, фризьор и прочие. Тук е вероятно "високото" изкуство, това, което изисква определена среда, обучение и традиция. Екзалтирал Сатурн.

Как ви се види тази теория?
Не е избистрена съвсем. :-[
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4556 -: Ноември 24, 2009, 11:26:18 pm »
Сега е момента да ви споделя някои мои противоречия, които забелязвам в астрологията. Засега съм ги приела за даденост, докато не им намеря цаката, т.е. собственото си обяснение за нещата.  :)

Първо за Венера, че стана дума. Тя не е съвсем планета на брака, в същото време управлява 7 дом и партньорствата от тип брак.
Ценностната система - за нея съдим по 2 дом, а всъщност Везните по-скоро се разглеждат, когато става дума за ценности, не материалния Телец.

Гледаме 5 дом за хазарта, а иначе обръщаме най-вече внимание на Юпитер.

Също така най-чудно ми е следното. Лъв бил безплоден знак, пък видите ли 5 дом управлява, който пък от своя страна отговаря за децата! Е няма такова нещо.  :)
И още ще се сетя, но и това стига. 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4557 -: Ноември 24, 2009, 11:35:17 pm »
Рисуване, поезия, балет, мода, дизайн - плюс всички "разкрасителни изкуства"  ;D - гримьор, фризьор и прочие. Тук е вероятно "високото" изкуство, това, което изисква определена среда, обучение и традиция. Екзалтирал Сатурн.

Как ви се види тази теория?
Не е избистрена съвсем. :-[

А всъщност всяка планета си отговаря за съответното изкуство. Включително Сатурн, както ти си отбелязала.  :)

И тук искам да ви споделя нещо друго, върху което разсъждавам от дълго време. Просто планетите не действат изолирано. Всяка една влияе, приемайки енергията от друга. Колкото по-висша, толкова по-многопластова и трудна за интерпретиране и точно разграничение на отражението й в реалния живот. Това си е моя теория, не е задължително да се приема за вярна.  :)
Казвам я във връзка със споменатото двойно управителство и т.н. Не е чудна тази работа. Даже аз много повече приемам Юпитер за съуправител на Рибите, колкото Сатурн на Водолей, но и за двата случая има основания. Особено като потвърждение за нещо в дадена карта, просто досега не съм забелязала да дава противоречива информация. Ще дам малък пример пак с хазарта, че затова се сетих. Обикновено гледаме, както Нептун, така и Юпитер. Но мисълта ми беше, че е комплексно и макар стихиите на знаците да са различни, планетите носят енергия, която просто трябва да усетим, не непременно да вкараме в граници.

А и неслучайно се смята, че еди коя си планета е висша октава на друга...         

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4558 -: Ноември 24, 2009, 11:58:17 pm »

Ми кажи на планетите да ти снасят астрологична информация насън,за да бъдат и те уважени подобаващо!  ;D

Както вика Кайли-к'во да ги мислим,те да му мислят  :P

Тъй ами.  :) Ценен съвет. Снощи сънувах Юпитер и Нептун. Днес се надявам да е Уран, че стига само ми е късал нервичките, имам по-важна мисия за него.  ;D 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4559 -: Ноември 25, 2009, 12:11:15 am »
Къде я добара книгата, че я и четеш?  ???

Ето ти,златце,линкчето.Тук можеш да научиш как да си я закупиш: http://www.astrohoroscope.info/nova_kniga.php     ;D  :-*

Значи аз съм съгласна за ролите, възприемам ги за нормални и наистина в много отношения автора е напълно прав. Все пак не е ли доста крайно това разделение на мъже, жени. Как смятате?

Още нещо ме вълнува, не мога да се въздържа. Абе къде ходите, имам чувството, че като вляза и всички изчезват.  ;D

Пак за книгата, де. Сега, който я прочете впоследствие да коментира.

Жената готви с любов, мъжът благодари. Е хубаво. Аз готвя с любов и огромно желание - Венера в Рак, но как ще стане тая работа при една във Водолей например. Имам приятелка с това положение, която готви прекрасно, но въобще не обича. Тя просто готви с количествата само и само да има какво да яде мъжа й вкъщи, а даже често няма желание и салата да реже. Обикновено, когато ходя в тях на гости, аз я приготвям, близки сме, това не е проблем за мен.
Та много ми е интересна тази работа с ролите как ще убедиш една Венера във Водолей, която има съвсем други нужди, че трябва да маха с черпаците само и само да угоди на мъжа си и връзката им да бъде наречена идеална?
О, незнам, незнам, но обещавам да не продължавам да ви досаждам по темата, поне докато не я прочете и друг.  :)