Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849948 Прегледи
*

veshti4ka

Re:"Говорилня"
« Отговор #4620 -: Ноември 28, 2009, 09:33:03 am »
току що прочетох "Еволюция на връзката" на Кирил Стойчев. мога само да го поздравя старият си комшия  ;) ;D  книгата е страхотна. базирана е върху херметичните закони /любимите ми  ;) / и доста обстойно е разнищено сегашното положение на връзките като цяло. намесата на астрологията е само до астрологичните домове в натала, но погледа върху тях е много интересен и определено лично на мен ми допада доста  :)  няма да съжалявате ако си я вземете и я прочетете  :-[

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4621 -: Ноември 28, 2009, 10:39:19 am »
Абе хубава е, но чак страхотна, не е нещо, което някой да не е чел или ще се сблъска със сензация. Херметичните закони хубаво хич нямам намерение да оспорвам или коментирам, просто са поместени на страниците, там няма какво да се коментира.
Обаче на някои моменти за правилата в отношенията между мъжа и жената са доста крайни изказванията. Въобще не мога да се съглася, дето даже ги приемам и спазвам в общи линии. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

veshti4ka

« Отговор #4622 -: Ноември 28, 2009, 10:42:30 am »

Обаче на някои моменти за правилата в отношенията между мъжа и жената са доста крайни изказванията. Въобще не мога да се съглася, дето даже ги приемам и спазвам в общи линии. 

че аз не видях нещо да е казано дето да не е вярно  ???  какво по точно не ти хареса - би ли ми обяснила /ако искаш де/  ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #4623 -: Ноември 28, 2009, 10:43:17 am »
 не съмя чела, но  от коментарите стигам до някои изводи;
смятам за крайно неуместно да се публикува книга за астрология с пълнеж популярна психология и лични догадки по темата
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

veshti4ka

« Отговор #4624 -: Ноември 28, 2009, 10:45:47 am »
смятам за крайно неуместно да се публикува книга за астрология с пълнеж популярна психология и лични догадки по темата

чеки бре - то още в началото на книгата е казано, че това не е астрология  :o  що реши че е астрологична, ко от туй, че писателят е астролог  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4625 -: Ноември 28, 2009, 10:46:53 am »
Вещичке, аз нали предните дни споделих своя бунт, но честно казано той не е много мой, а по-скоро се опитах да погледна като цяло на ситуацията и не може така да се обобщи, много е крайно на моменти написаното, че природата така определила ролите и т.н. Така е, да. Подкрепям това, че мъжа и жената трябва да си стоят на мястото, но природата не е определила жената да готви от сутрин да вечер, а мъжа непременно да е по-богат. Някак си не могат толкова строго да бъдат разграничени нещата. Всичко трябва да е умерено, да има равновесие и да се компенсира. Абе незнам това е мое мнение, пък ако ще и Кирил Стойчев да е гуру.  :P  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4626 -: Ноември 28, 2009, 10:48:00 am »
Да, общо взето е това. Книгата е популярна, може би за масовия читател.

*

Helo

« Отговор #4627 -: Ноември 28, 2009, 10:51:28 am »
Вещичке, аз нали предните дни споделих своя бунт, но честно казано той не е много мой, а по-скоро се опитах да погледна като цяло на ситуацията и не може така да се обобщи, много е крайно на моменти написаното, че природата така определила ролите и т.н. Така е, да. Подкрепям това, че мъжа и жената трябва да си стоят на мястото, но природата не е определила жената да готви от сутрин да вечер, а мъжа непременно да е по-богат. Някак си не могат толкова строго да бъдат разграничени нещата. Всичко трябва да е умерено, да има равновесие и да се компенсира. Абе незнам това е мое мнение, пък ако ще и Кирил Стойчев да е гуру.  :P  

Виж сега, не можеш да очакваш при положение, че авторът е мъж, дори да е много интелигентен, открил нови и важни неща с общочовешко значение, той да има обективно отношение към жените. Просто не може! Все пак мъжете изпитват силен страх от смъртта, а той погрешно и често несъзнателно е свързан със страх от жените, защото жената е извор на живота и следователно на смъртта. Ма туй не го казвай на никой мъж, че не само,че ще те обяви за глупачка, ами може и да прояви агресия към теб.

::) ::) ::)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4628 -: Ноември 28, 2009, 11:18:29 am »
 ;D Оле, споко, аз с агресивни типове имам опит, но те знаят, че ако ме предизвикат съм им достоен противник.  :P

Мило, Хело, има мъже, които познават до голяма степен душевността и желанията на жените и те не са непременно меки китки.  :) Просто се иска да ти идва отвътре да наблюдаваш противоположния пол. Аз например винаги съм имала повече приятели мъже и от тях съм чула и разбрала много неща, а и съм проявявала интерес, не просто да ми е минало край ушите. Друг е въпроса, че някои са доста неориентирани, че не познават и себе си, та камо ли околните.   

*

Helo

« Отговор #4629 -: Ноември 28, 2009, 11:49:57 am »

Мило, Хело

Абе я да те питам теб и останалите, вий що имате навика да говорите за мен в среден род, а?
« Последна редакция: Ноември 28, 2009, 12:21:14 pm от :-)) »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #4630 -: Ноември 28, 2009, 12:29:40 pm »
За мен ти си диво дете, затова.  :) За другите незнам.

« Отговор #4631 -: Ноември 28, 2009, 12:31:35 pm »
Защото впечатлението от теб е за незрял човек. Това е и причината да ти дават 16.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4632 -: Ноември 28, 2009, 01:24:11 pm »
УФ НАЯДОХ СЕ КАТО ПРАСЕ.еИ СЯ НА ИЗЛАПОТИХ ЕДИН ДРУГ ТОРБАЛАН ОТ ЕДИН ДРУГ ФОРУМ.АМА БИВА НАХАЛСТВО ,АМА ЧАК КАТО МОЕТО  ПА НЕ БИВА.УУУУУУУУУУУУУУРГГГГГГГУУУУУ.ИЗВИНЕТЕ ОРИГНАХ ,АМА СЪМ МАЛКО ПРОСТАК .
  МНОГО МАЗЕН ТОРБАЛАН БРЕЕЕ,СЕГА СЪМ ДОБРЕЕ ;D ;D ;D ;D ;D
що за простотия ???

Ти си гледай терлиците! Със сигурност още не си намерила терлици, плетени от астроложки. Явно затова сега дебнеш тук желаещи.

Хело,извинявай мило,ама и ти си доста простичка :)
Защо не си намериш друго,по простовато занимание?
Явно нещо във възлите ти куца и не знаеш как да се държиш.
Но той живота учи,ще си намериш тоягата скоро,помни ми думите :)

*

Helo

« Отговор #4633 -: Ноември 28, 2009, 01:38:23 pm »

Но той живота учи,ще си намериш тоягата скоро,помни ми думите :)

Хехее Внимавай с проклятията, щото такива мога да издавам и аз!  :)

*

Helo

« Отговор #4634 -: Ноември 28, 2009, 01:41:49 pm »

Хело,извинявай мило,ама и ти си доста простичка :)
Защо не си намериш друго,по простовато занимание?

А ти защо не отидеш във форум за плетене на терлици? То се е видяло, че от астрология не разбираш. Също и че няма желаещи астроложки, с които да плетете терлици у вас, докато те ти правят хороскопи и те учат на основите на астрологията, само си губиш времето.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4635 -: Ноември 28, 2009, 01:46:53 pm »
Лошото е,че пиеш енергия с лошото си поведение.
Съжалявам,но аз не съм донор :)Намери си друг.

между другото....благородно е човек да може да плете,а ти си срам за представителите на твоята зодия.

*

Helo

« Отговор #4636 -: Ноември 28, 2009, 02:18:15 pm »
Лошото е,че пиеш енергия с лошото си поведение.
Съжалявам,но аз не съм донор :)

*

abroad

« Отговор #4637 -: Ноември 28, 2009, 02:55:45 pm »
Цитат
При гадателка:
- Снощи сънувах Бил Гейтс, та питам, това на пари ли е или на вирус в компютъра?

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #4638 -: Ноември 28, 2009, 04:59:29 pm »
    Гледам сървайвър и се чудя някои от най-ярките представители - кои зодии са...Направих справка - 1. Светлин Занев - стрелец - 21.12.1973 - между впрочем има интересна карта...и 2. Ива Пранджева - 15.02.1972...

*

holanda

« Отговор #4639 -: Ноември 28, 2009, 10:52:55 pm »
можете ли да ми изредите по възможност всичко,което описва 3 дом....Просто не схващам смисъла на Уран,Нептун и Сатyрн в Козирог в 3 дом....

Идеята е,че си проследих 2,6 и 10 дом(от темата за изкуствата) и управител на 6 дом(Нептун)е в 3 дом,управител на К5(водолей) пак там,в 3 ти и се зачудих.Не се виждам като коментатор или редактор или каквото и да било,свързано с писане.А и не мога да си свържа нещата-има ли нещо друго освен писане,близки пътувания,мислене или братя и сестри,което да се свързва с този дом. ??? ??? ??? ???

как така управители на най-важните ми домове ще се паднат точно в 3-ти? :-\