Има нещо, което не е "отбелязано" в натала. Има нещо, което ние не можем да обхванем с известните ни средства и достигналото до нас познание....и това нещо трябва да е твърде съществено, иначе всички хора, родени на една и съща дата и в един и същи час с престъпника, щяха да бъдат като него.
Мисля, че това е нивото на просветление. Четох някъде за него и бях много впечетлена, но няма как да се види в една карта. И дори хора родени в един ден и час, и място имат различна отработеност и това би трябвало да се разбира по сравняване на действието на транзитите в/у тях. Но пак оставаме в сферата на предположенията поради липса на обекти за изследване.
Да, де именно за това говоря. Защо хората с два еднакви натала реагират по различен начин на транзитите? Сега ми хрумва, че това може би се дължи на различния тип възпитание, рождена среда и социално обкръжение (подкрепящи или отхвърлящи), предполагащи и различните възможности за личен избор.
Ако средата е топла и насърчаваща, ще провокира доброто начало и изборът ще е в полза на цялото, от което аз съм част.
Ако средата е агресивна и отблъскваща, то изборът ще бъде в полза на мултиплициране на агресивните модели на поведение, заяпечатани още от детството.
Обаче съществува едно "НО"....границата между добро и зло за всеки е различна.