Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 848835 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:"Говорилня"
« Отговор #5200 -: Декември 23, 2009, 09:57:51 am »
Техниката се нарича:

Приеми това

1. Натиснете дясната си ноздра и дишайте през целия процес с лявата.

2. Трасирайте централния меридиан три пъти-прекарайте меко дланта на ръката си от темето надолу по централната част на тялото до слабините.

3. Положете дясната си длан върху областта на сърцебиене и я дръжте там до края на упражнението.

4. Какви прилепнали убеждения, чувства или физ. усещания бихте искали да приемете? Просто им позволете да бъдат тук, да присъстват, без да ги избягвате или задържате.

5. Какво се явява противоположно на вашето убеждение или чевство? Можете ли да си позволите да изпитате противоположността, а след това отново да преместите вниманието си върху самото чувство, убеждение или усещане?
Направете 3 пъти това преместване между противоположностите. Какво изпитвате сега относно залепналата същност?

6. Каква значима служба или полезни неща върши за вас залепналото чувство, убеждение или усещане? Дайте си достатъчно време за отговор и го запишете. Изпитайте напълно значимата служба или полезните неща, които върши за вас залепналото чувство, убеждение или усещане.

7. Благодарност. По всякакъв начин, който ви се стори подходящ, дайте на своето чувство, убеждение или усещане да знае колко много сте му признателни за работата, която върши за вас. Изразете благодарност с максимална сърдечност и убеденост на глас.

8. Ако след 10 год се огледате назад, как ще се чувствате по отношение на факта, че даденото чувство, убеждение или усещане е било прието от вас сега? След като го приемете, как ще го оцените?

9. Залепналото чувство, убеждение или усещане има начало, среда и край. Вие вече сте създали началото и средата, а сега създайте желания край как сте приели това чувство, убеждение или усещане. Пълноценно изпитайте този край.

10. Ако някой друг изпитваше вашето чувство, убеждение или усещане, как би го приел той? Какво би го накарал да приеме по-леко тази същност?

11. Въобразете си, че това чувство, убеждение или усещане образува около вас затворен заплашителен кръг. Какво изпитвате?
Въобразете си, че залепналото чувство, убеждение или усещане приема образа на усмихнато лице. Какво изпитвате?

12. Ако прилепналото чувство, убеждение или усещане изисква опрощение, преди да бъде прието, меко натиснете 12 пъти центъра на месестата област между палеца и показалеца и произнесете убедено на глас: "Аз площавам на себе си, на другите хора, на събитията и на самата вселена за съществуването на това залепване."

13. Позволете си отново напълно да изпитате прилепналото чувство, убеждение или усещане, без каквото и да е намерение да го удържате или избягвате. Ако все още нямате пълно приемане, повтаряйте процеса.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #5201 -: Декември 23, 2009, 09:59:49 am »
Признавам  си, че ми е трудно да прощавам. Започвам да водя неистова борба със себе си. И когато успея, наистина се чувствам облекчена. Трябва да се прощава, защото никой не е безгрешен, а и  не е нужно   да е така в крайна сметка.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #5202 -: Декември 23, 2009, 12:17:31 pm »
  Честно казано, точно това си мисля тези два дена, провокирана от финала на Сървайвър...Хората трудно прощават, особено ние в България. Не простиха на Ива и съответно и резнаха главата. Не знам кога и как, но съм се научила да прощавам. "Прости и забрави!" - това е мотото ми. Когато съм наранена, опитвам се да влезна в кожата на този, който ме ранява, да погледна нещата отстрани...Пък за да са по-малко пораженията, казвам си тук има някакъв урок, който трябва да прозра...

*

kaily

• 5145
« Отговор #5203 -: Декември 23, 2009, 12:21:09 pm »
Аз не го гледам сървайвър, обаче по коментарите след това разбрах, че тя е била подла и нечестна.
Подлостта не виждам как може да се прости. В смисъл то си трябва и чистене, не е речено, че като подлец ти опустоши живота, ти просто трябва да му дадеш и другата си буза.
Чест, достойнство, хуманност, не са само думи.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5204 -: Декември 23, 2009, 12:32:49 pm »
нищо не е по-велико от прошката. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #5205 -: Декември 23, 2009, 01:01:16 pm »
   Така е Кайли, но това е игра - в крайна сметка. Но опитвам се да си представя Ива /хора като нея/ начело на нацията, ако трябва да ни изведат, да ни спасят чрез борба и такъв като Георги - кой какви усилия би хвърлил за да спаси народа  ???  И кой ще е победител естествено - човека, който се бори с всички сили или този, който се надява на щастливата случайност  ???

*

kaily

• 5145
« Отговор #5206 -: Декември 23, 2009, 01:09:47 pm »
Игра ли? Светът е майя, илюзия, всичко е игра.
На изток казват, че ако достатъчно дълго стоиш на брега на една река, ще видиш трупа на врага си да се носи покрай теб.
Та кипежа на безмислен труд е също толкова вреден, колкото и фалшивите визии.

Цитат
Но опитвам се да си представя Ива /хора като нея/ начело на нацията

Ще стане както досега - подлост, корупция, поквара, рибата се вмирисва откъм главата. На мен не ми е все едно дали достоен и честен ме води напред. Всъщност никога няма да призная покварения за водач. Горко на такава нация.

*

Helo

« Отговор #5207 -: Декември 23, 2009, 01:23:52 pm »
  Така е Кайли, но това е игра - в крайна сметка. Но опитвам се да си представя Ива /хора като нея/ начело на нацията, ако трябва да ни изведат, да ни спасят чрез борба и такъв като Георги - кой какви усилия би хвърлил за да спаси народа  ???  И кой ще е победител естествено - човека, който се бори с всички сили или този, който се надява на щастливата случайност  ???

Едно време като вкараха Касандра в затвора, бабите, а може би и някои лелки писаха писмо на президента Петър Стоянов да я освободят, защото не е виновна.  ;D

И той прави публично изявление, в което ги успокояваше, че са купени всички епизоди от сериала и накрая ще я освободят.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Та и вашта е същата.  ;D ;D ;D ::) ???

« Отговор #5208 -: Декември 23, 2009, 01:25:35 pm »
   Винаги съм мразела подлостта и лицемерието... Но се питам защо, дали от страх, че аз съм същата, че в определени ситуации ако бъда подложена в живота, дали няма да постъпя така, за да спася себе си, семейство, деца - да спася гъза си...разбираш ме нали...
   Всичко е илюзия, животът е илюзия, ние сме илюзорни. Но като типична Коза, предпочитам по-силния от мен да ме води....Е, всичко е уроци.  :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5209 -: Декември 23, 2009, 01:53:01 pm »
ХЕЛО, с глас се смях на това, което си написала ... незнаех, че се е случило такова нещо.  ;D
И аз туй щях да кажа, че тука се обсъждат някви личности и игри, които не гледам и сякаш са много значими.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #5210 -: Декември 23, 2009, 02:34:22 pm »
ХЕЛО, с глас се смях на това, което си написала ... незнаех, че се е случило такова нещо.  ;D
И аз туй щях да кажа, че тука се обсъждат някви личности и игри, които не гледам и сякаш са много значими.

Ми така де! Туй кво казала участничката баба Пенка на кака Станка в "Сървайвъра", пък как реагирал на това съотборникът - селския тарикат от Долно Уйно едва ли има общонационално или пък каквото и да е друго значение, че да трябва да си затормозявате мислите с тях и да се вайкате като баби, седнали да гледат сериал.

Чета ви и ви се чудя на акъля.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5211 -: Декември 23, 2009, 02:44:52 pm »
Като става въпрос за "сървайвър" с изключение на този Николай (който някакси им се изплъзна на посредствената обща маса), всички други "призьори" комай са случайни хора.
Не съм гледала повече от 2 епизода на сезон, но някакси така мисля- НЯМАТ ШАНС СИЛНИТЕ и МОЖЕЩИТЕ. Казвам го с всички условности още повече, че не съм следила двубоите. Твърдя го, съдейки по това, какви хора избираме да ни управляват, а и други неща, които избираме...избират се такива, чиито носове да не са по- високо от собствения такъв. Това явно дава някакво спокойствие и увереност на масите, за някакви имагенерни рвенство и справедливост. :) :) :)

« Отговор #5212 -: Декември 23, 2009, 03:25:09 pm »
   Всъщност, това което Уран е казала, беше интимната ми мисъл...От една такава игра, може да разбереш народопсихологията ни...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5213 -: Декември 23, 2009, 03:38:29 pm »
Ми аз лично се сблъсквам всеки ден с нея и хич нямам желание да я гледам на екран. По този начин ми я насаждат допълнително, а честно казано аз искам да си създам друг свят, не да си пълня главата с глупости.
Иначе е така, разбира се. Но то навсякъде сме една представителна извадка, дали в офис или събрани на купон или ... има и други примери, колкото щеш.     

« Отговор #5214 -: Декември 23, 2009, 05:17:05 pm »
ХЕЛО, с глас се смях на това, което си написала ... незнаех, че се е случило такова нещо.  ;D

Ми така де! Туй кво казала участничката баба Пенка на кака Станка в "Сървайвъра", пък как реагирал на това съотборникът - селския тарикат от Долно Уйно едва ли има общонационално или пък каквото и да е друго значение, че да трябва да си затормозявате мислите с тях и да се вайкате като баби, седнали да гледат сериал.

Чета ви и ви се чудя на акъля.

;D   ;D  ;D    Истински ме разведри. Весели празници!  :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5215 -: Декември 23, 2009, 08:15:05 pm »
Jopelini,казваш "червейчето да ги човърка"..Ама допускаш ли,че има хора ,които нямат такова червейче?
Понякога не съумявам да премълча и преглътна.Баш за празниците се поскарах с колежка и то не за нещо лично,ами застанах на страната на трета,която е нова и предпочита да си мълчи.Цяла нощ не можах да мигна,как ли не нищих ситуацията,оправдавах се ,обвинявах се..Доста дълго време се нагледах на избиването на комплекси,злобата и коментарите по адрес на новото момиче и вчера просто изригнах..Почти съм сигурна,че ако проблемът  засягаше мен ,щях да премълча и търся безскандално разрешаване,ама това пусто водолейско Слънце какво ли не прави за слабия и онеправдания? :)

*

crazy_666_999

« Отговор #5216 -: Декември 23, 2009, 09:53:13 pm »
Вчера се прибрах от Бг..Слава богу нищо не изгубих по пътя ;DИиии напоследък съм в отлично настоение.Май живота ми върви за сега отлично. ;DНе съм си поглеждала картата скоро но сигурно си има причини да се чувствам толкова добрееее ;D ;D ;DОх дано да си остана все така и по-добре де :-[ ;D ;D ;DИ ще.. ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5217 -: Декември 23, 2009, 09:54:01 pm »
Оф, Мимс и аз съм така. Ако е за мен често махвам с ръка, но чувството ми за справедливост е силно изострено и направо в мен се надига адско недоволство, когато видя такива прояви и да нападат без причина човек, да злословят, абе побърквам се, но каква полза ... всичко на себе си го трупаме. Не бива.  

*

Helo

« Отговор #5218 -: Декември 23, 2009, 09:56:45 pm »
Вчера се прибрах от Бг..Слава богу нищо не изгубих по пътя ;DИиии напоследък съм в отлично настоение.Май живота ми върви за сега отлично. ;DНе съм си поглеждала картата скоро но сигурно си има причини да се чувствам толкова добрееее ;D ;D ;DОх дано да си остана все така и по-добре де :-[ ;D ;D ;DИ ще.. ;D ;D ;D

Ти реши ли какво ще учиш - за шивачка или за монахиня?

*

Nebesna

« Отговор #5219 -: Декември 23, 2009, 09:58:01 pm »
Jopelini,казваш "червейчето да ги човърка"..Ама допускаш ли,че има хора ,които нямат такова червейче?

Ми той човека си го е казал:
"А тези които нямат съвест и вредят преднамерено, за което и не съжаляват, си го получават от съдбата."