Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849606 Прегледи
Re:"Говорилня"
« Отговор #5260 -: Декември 25, 2009, 08:56:41 pm »
Марая е най-щастливата и тази вечер ще се напие заедно със Синухе......

Пожелавам от сърце всекиму подобно щастие с близки и обичани хора заедно да споделят и изживеят тези толкова силно заредени дни от годината, днес и природата е уникална- пролетни температури, стопли душата ни..... :) ::)

коледна баница с късмети

http://kasmet.hit.bg/
« Последна редакция: Декември 25, 2009, 09:30:05 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5261 -: Декември 25, 2009, 09:59:36 pm »
От коледната баница с късмети ми се паднаха много пътувания (хм...  :-[), обаче все в къщи съм щяла да се завръщам, при някаква /стара?/ любов... или при котките, те са ми любовта.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #5262 -: Декември 25, 2009, 10:05:12 pm »

коледна баница с късмети

:o :o :o

Каква е тая баница, дето си я сложила тук!!!  8)

Падна ми се люлка. Таз година булка, догодина люлка.

Е, не познават, ама ко да прайм!  ::)

« Отговор #5263 -: Декември 25, 2009, 10:16:23 pm »
Баницата си вади късмети и да кликаш и да не кликаш  ??? ;) На мен все за любоФ ми ги извади.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5264 -: Декември 25, 2009, 10:28:34 pm »
Марая е най-щастливата и тази вечер ще се напие заедно със Синухе......

Пожелавам от сърце всекиму подобно щастие с близки и обичани хора заедно да споделят и изживеят тези толкова силно заредени дни от годината, днес и природата е уникална- пролетни температури, стопли душата ни..... :) ::)

коледна баница с късмети

стреличке ,благодариме ти за пожеланието......,бъди жива и здрава и много щастлива!
идвай при нас! пуйката е страхотна ,връгнах я с кисело зеле и сини сливи.направих деликатес -марая, ;D ;D и въздушна салата....
ииии ни е много хубаво!защото има истински и много близки чувства , пожелавам от сърце на всеки да срещне такъв приятел :-* :-* :'( ,а тази сълза е от радост!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #5265 -: Декември 26, 2009, 01:59:37 pm »
На Бъдни вечер ми се падна ПАРАТА от питката.

А ето какво ми се падна от баницата, която сте поставили тук:

*

Nebesna

« Отговор #5266 -: Декември 26, 2009, 02:12:16 pm »
Моят дядо докато беше жив гледаше животни на село и всяка Коледа имахме пуйка на трапезата. Малко преди да почине ни даде една пуйка да си я отглеждаме до Коледа. Сложихме я в мазата, дъщеря ми я хранеше с царевица, а ние я подготвяхме за смъртта на пуйката, за да не страда понеже беше едва 4 годишна, а малките деца се привързват към животните. Тя тогава казваше :" Аз приятелите си не ям".....Сготвих я с кисело зеле, портокали и сушени сливи. Всичките ни кумци, кръстници и приятели бяха поканени, облизаха си пръстите и дъщеричката ми си хапна - забрави какво беше обещала, толкова вкусно беше...А снощи бяхме в семеен кръг - братя, сестри, племеници; дъщеря ми и нейния приятел бяха с нас....Аз съм с Юпитер (господар на асц.) в Рак и обичам голямо семейство около домашна трапеза.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5267 -: Декември 26, 2009, 02:19:15 pm »
Звучи прекрасно. Направо ми радваш Венерата. :)

Пуйка правих за първи път миналата година, стана хубава, предвид това, че дотогава не съм правила ... останахме доволни, но само домашна бих приготвяла, купена няма да се престраша, а сега нямах и затова не ядохме пуйка, но важното е семейството да е заедно и да цари разбирателство.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #5268 -: Декември 26, 2009, 02:28:33 pm »
Малко преди да почине ни даде една пуйка да си я отглеждаме до Коледа. Сложихме я в мазата,

Една година решихме да направим курбан за майка ми както си е реда - пернатото да се заколи в дома. Взехме един петел и го сложихме на балкона. Тоя така пееше  ;D, че баща не можа да го заколи 1 седмица  ;D ;D ;D. Е, накрая го заколи с голямо прискърбие  ;D ;D ;D Повече не взехме жива птица.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5269 -: Декември 26, 2009, 02:34:29 pm »
Навремето, преди повече от десет години, майка ми трябваше да прави курбан, не си спомням какъв беше поводът... И го направи за пръв и последен път в живота си де. Взе жива кокошка, която трябваше да бъде заклана. Цял ден се разхождаше из кухнята ни, кудкудякаше, а кучето го гледаше учудено... Накрая викнахме един познат за касапин. На следващия ден майка ми се контузи в кухнята, падна й тенджера на главата, от по-големите, като посегна да отваря един от кухненските шкафове с наредени там съдове.  ;D И тогава реши, че Бог я е наказал за извършеното убийство и се зарече повече никакви курбани да не прави.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5270 -: Декември 26, 2009, 02:40:11 pm »

Каква е тая баница, дето си я сложила тук!!!  8)

Падна ми се люлка. Таз година булка, догодина люлка.

Е, не познават, ама ко да прайм!  ::)

моля, баницата с късметите, не забременявайте Телците, все още не са станали крави 8)
« Последна редакция: Декември 26, 2009, 07:58:30 pm от strelicka »

« Отговор #5271 -: Декември 26, 2009, 02:43:36 pm »

стреличке ,благодариме ти за пожеланието......,бъди жива и здрава и много щастлива!
идвай при нас! пуйката е страхотна ,връгнах я с кисело зеле и сини сливи.направих деликатес -марая, ;D ;D и въздушна салата....
ииии ни е много хубаво!защото има истински и много близки чувства , пожелавам от сърце на всеки да срещне такъв приятел :-* :-* :'( ,а тази сълза е от радост!

благодаря за поканата  :)много мило
и аз  готвя пуйката с кисело зеле в глинен гювеч бавно за 4-5 часа във фурната,а отделно бялото месо го панирам на хапки и с винце ;)

« Отговор #5272 -: Декември 26, 2009, 10:12:08 pm »

*

Asol

• 4140
« Отговор #5273 -: Декември 26, 2009, 10:47:40 pm »
 ??? Aurora, какви са тези катаклизми ?

« Отговор #5274 -: Декември 26, 2009, 10:54:43 pm »
??? Aurora, какви са тези катаклизми ?

филми  ;D

Ако някой харесва Пол Уокър и Лорънс Фишбърн - започва филм с тях по ТВ7

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Каква ще бъде следващата година?
« Отговор #5275 -: Декември 27, 2009, 01:00:15 pm »
Каква ще бъде следващата година?

И така, наближава Нова година. Завършва още една година от вашия живот.
За повечето хора тази година е била такава, какти и всички предишни. И такава, каквато ще бъдат и всички следващи. Пълни със суета, безспокойство и ... скука.

Имали ли сте поне един момент на истинско щастие и успех? Постигнахте ли поне една важна за вас цел?
Преодоляхте ли поне едно сериозно препятствие? Осъществихте ли поне една малка победа над себе си?
Направихте ли поне нещо за своето бъдеще или за бъдещето на своите близки?

Една от най-отвратителните програми се нарича "После".
После, когато завърша института.
После, когато направя кариера.
После, когато порастнат децата.
После, когато изляза в пенсия...

През цялото време отлагате живота си за "после".
И това "после" никога няма да настъпи. Няма да успеете и да мигнете, и животът ще прелети покрай вас. И оглеждайки се назад, ще съжалявате за напразно проживените години.

Аз ви предлагам алтернатива - хвърлете ръкавица на мързела си, на разочарованието си, на неувереността си.

Хвърлете ръкавица на собствените си представи за себе си и живота.

Няма да е леко. Ще има и неудачи и трудности. Но ще бъде весело и интересно. Ще почевствате диханието на живота.
Ще почувствате Радостта от победата над себе си. Ще почувствате вкуса на успеха.

Каква ще бъде следващата година? Това зависи от вас.

*

Helo

« Отговор #5276 -: Декември 27, 2009, 06:17:01 pm »
Във форума имаше една тема, в която се обсъждаха психични проблеми и гледахме карти на Ким Бейсингър, Уди Алън и други, обаче не мога да си спомня как се казваше и сега не мога да я намеря.

Някой спомня ли си как се казваше темата?

*

nerealna

« Отговор #5277 -: Декември 28, 2009, 02:18:14 pm »
Явлението Синя луна http://science.actualno.com/news_277345.html

*

Nebesna

« Отговор #5278 -: Декември 28, 2009, 03:42:53 pm »
Във форума имаше една тема, в която се обсъждаха психични проблеми и гледахме карти на Ким Бейсингър, Уди Алън и други, обаче не мога да си спомня как се казваше и сега не мога да я намеря.

Някой спомня ли си как се казваше темата?

Фобии: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2470.20.html

*

Asol

• 4140
« Отговор #5279 -: Декември 29, 2009, 05:50:00 pm »
Лили, а какво провокира един синастричен Марс спрямо Юпитера ти ? Имаш ли впечатления ?

Обикновено провокират моята, особено някое Слънце или Луна в съвпад с моя Юпитер.
Ако пък е Меркурий, чешем си езиците до несвяст.  ;D