Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849783 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:"Говорилня"
« Отговор #5280 -: Декември 29, 2009, 05:55:21 pm »
Зависи какъв е аспектът.
Ако е опозиция или квадрат, може и по някое скандалче от време на време.
Съвпадите са по-интересни. Е, аз определено имам слабост към Марсове, които ми попадат на ДС, вече съм го казвала неведнъж.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5281 -: Декември 29, 2009, 06:00:21 pm »
 а какво ви е наблюдението за слънца близо до вашите венери?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #5282 -: Декември 29, 2009, 06:02:43 pm »

А какво ти е наблюдението за мен? Аз имам Венера в съвпад със Слънцето.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5283 -: Декември 29, 2009, 06:06:11 pm »
Хубаво се грее Венера на това Слънце. ;) ;) Аз имам такъв огледален съвпад със съпруга ми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5284 -: Декември 29, 2009, 06:07:54 pm »
С една моя голяма любов имахме съвпад на мое Слънце с неговите Венера и Кету. В началото на връзката бях като заслепена, но след като се вдигна розовата мъгла, започнаха да проличават някои ръбести моменти, а не бяха никак малко. Трябваше ми време да осъзная, че не отговарям на търсения от него "профил" по Сатурн в 7 дом в квадрат с наталната му Луна в земен знак. А аз съм на 100% огън/вода. Във връзките си изразявам юпитеровата си страна, имам мажорно неаспектиран Юпитер в 7 дом върху мидпойнта Луна/Венера. Дребнавостта, меркантилността и прочие тънки сметки ме дразнят и отвращават много.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5285 -: Декември 29, 2009, 06:09:13 pm »
имах предвид синастрично
имам съвсем преки наблюдения за слънца с венери все около твоя месец ;)
хората с това разположение доста си вярват и отчитат предимно положителните обратни връзки има наивитет и заслепение в това съчетание, а и доста голяма доза себичност и суета, но обикновено имат добри намерения към хората

хм, аз имам негативен опит много се обичаме и разбираме и все свършват за сметка на мен нещата обикновено по причини извън връзката; но иначе спецификите на венерата ми се отразяват по- скоро в партньорите, а не толкова в мои преки характеристики
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5286 -: Декември 29, 2009, 06:11:07 pm »
Отговорът ми беше за синастричния съвпад, не по радикс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5287 -: Декември 29, 2009, 06:15:54 pm »
имах предвид синастрично
имам съвсем преки наблюдения за слънца с венери все около твоя месец ;)
хората с това разположение доста си вярват и отчитат предимно положителните обратни връзки има наивитет и заслепение в това съчетание, а и доста голяма доза себичност и суета, но обикновено имат добри намерения към хората

хм, аз имам негативен опит много се обичаме и разбираме и все свършват за сметка на мен нещата обикновено по причини извън връзката; но иначе спецификите на венерата ми се отразяват по- скоро в партньорите, а не толкова в мои преки характеристики

малко са нарцистични и не обичат волевите усилия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5288 -: Декември 29, 2009, 06:17:24 pm »
Изгорена Венера в радикс не е леко положение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #5289 -: Декември 29, 2009, 06:31:18 pm »

имах предвид синастрично

Мога да ти кажа за съвпад на моята Венера със Слънцето на едно момиче. Тя е зодия Телец, асцендент Везни. Добре се разбираме с нея. И тя е много добра. Не си общуваме много често, но с нея не сме се карали, освен веднъж, когато се усъмних в нея за нещо, но не трябваше да се усъмнявам - тя е много добра. Много добре се разбираме.

Сега видях, че Венера на майка ми е в точен съвпад с моето Слънце.  ;D ;D ;D Добре се разбираме, ама и тя е много добра. Не, че никога не сме се карали...

При други хора не намирам подобен аспект.

Но при една жена - по-възрастна от мен, на която Венерата и е в тригон с моето Слънце, мога да кажа, че тя доста ме харесва като пирятел.

*

Nebesna

« Отговор #5290 -: Декември 29, 2009, 06:55:08 pm »
Българка е създател на най-влиятелния Еко блог в Европа, съобщиха по БТВ
http://climatechange.thinkaboutit.eu/think2/blogger/setian

Паднах: http://climatechange.thinkaboutit.eu/think2/post/fuck_for_forest_make_your_own_green_sex_guide

*

Helo

« Отговор #5291 -: Декември 29, 2009, 07:02:14 pm »
Българка е създател на най-влиятелния Еко блог в Европа, съобщиха по БТВ
http://climatechange.thinkaboutit.eu/think2/blogger/setian

Паднах: http://climatechange.thinkaboutit.eu/think2/post/fuck_for_forest_make_your_own_green_sex_guide

Току що я гледах по новините. Много е тъпа тая! Предлага да имаме по-чисти домове като... си отглеждаме мини прасета в домовете - показаха снимка едни, по-малки от котка прасета. Те щели да изяждат отпадъците от храната ни. Но нищо не казва за отпадъците, които прасетата ще правят и какво да правим с тях.  ;D ;D ;D

Ако разчитаме на тая "еколожка" да ни оправя...

... да не се обидиш Небесна, знам, че и ти си еколожка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5292 -: Декември 29, 2009, 07:07:22 pm »
За какво са ми мини прасета у дома, имам кучета "свинска" порода.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5293 -: Декември 29, 2009, 07:13:41 pm »
Току що я гледах по новините. Много е тъпа тая! Предлага да имаме по-чисти домове като... си отглеждаме мини прасета в домовете - показаха снимка едни, по-малки от котка прасета. Те щели да изяждат отпадъците от храната ни. Но нищо не казва за отпадъците, които прасетата ще правят и какво да правим с тях.  ;D ;D ;D

Понеже съм еколог по професия, веднага ще ти отговоря. Това, което прасенцето произвежда го ползваш, за да наторяваш градинката пред блока и така затваряш цикъла. просто е.  ;D ;D ;D ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #5294 -: Декември 29, 2009, 07:17:32 pm »
 Nebesna, сега да не се засегнеш  ;D ;D ама с помощта на "еколозите" бая пари на данъкоплатците се потрошиха и предстои да се потрошат. "Зелената" енергия е доста спорна и изобщо голяма част от регулациите в тази сфера са си начин за изхвърляне на конкуренцията извън борда.
 Най- голямата глупост е "глобалното затопляне". Всеки, който поне малко поназнайва от термодинамика е наясно, че въгл. диоксид не внася енергия т.е. няма как да "затопли" такава огромна система, каквато е Земята.

*

Helo

« Отговор #5295 -: Декември 29, 2009, 07:19:27 pm »

Понеже съм еколог по професия, веднага ще ти отговоря. Това, което прасенцето произвежда го ползваш, за да наторяваш градинката пред блока и така затваряш цикъла. просто е.  ;D ;D ;D ;D
Тази тор няма ли да бъде прекалено много? Все пак всеки ден ще се произвежда тор? Пък и човек всеки ден да наторява градинката пред двора - уморително, смрадливо и странно е!  ::)
 ;D

Иначе произвежданата тор трябва да я съхранява някъде. Но къде, ако живееш в апратрамент?  ??? ??? ???

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #5296 -: Декември 29, 2009, 07:35:11 pm »
Nebesna, сега да не се засегнеш  ;D ;D ама с помощта на "еколозите" бая пари на данъкоплатците се потрошиха и предстои да се потрошат. "Зелената" енергия е доста спорна и изобщо голяма част от регулациите в тази сфера са си начин за изхвърляне на конкуренцията извън борда.
 Най- голямата глупост е "глобалното затопляне". Всеки, който поне малко поназнайва от термодинамика е наясно, че въгл. диоксид не внася енергия т.е. няма как да "затопли" такава огромна система, каквато е Земята.

Изобщо не се засягам. Що земеделска земя си смени предназначението с надеждата да бъде продадена  ПО-СКЪПО за изграждане на "вятърни паркове", че в един момент предлагането стана по-голямо от търсенето. Знаеш, че има хора, които са способни от всичко да изкарат бързи пари на принципа "след мен... и потоп".

А колкото до въглеродния диоксид, той не отделя енергия, а екранира инфрачервената радиация. Подобен ефект има водната пара. Затова, и когато времето е облачно, температурите не падат твърде много, заради "скритата топлина на изпарение". Изучавала съм задълбочено различни видове химия в техникума, климатология в института, сякаш от физика по-малко разбирам....но ще ми бъде интересно да обсъдим темата.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 07:51:17 pm от Небесна »

*

Divna

« Отговор #5297 -: Декември 29, 2009, 07:37:49 pm »

С един мой приятел имахме съвпад негова венера върху мое слънце. Имахме 18 годишно приятелство. Така добре се разбирахме, че бях сигурна, че единствено смъртта може да ни раздели. Както и за съжаление стана.
Но не съм сигурна дали идваше това разбирателство само от този съвпад, защото имахме и много други, като огледален съвпад слънце/луна, луна/венера, венера/венера.
Аз лично изпитвам ужас, когато прекалено много се разбирам с някого. Може да ви звучи странно, но съм забелязала, че всичко това води до някакъв фатален край, винаги смърт. Загубих и много голяма приятелка (нямам и за съжаление часът на раждане). Неведнъж съм си мислила да се поровя евентуално, за да видя кои са транзитите за фаталния край. Защото и двамата загинаха при автомобилна кастастрофа. Неговите данни обаче ги имам, имам му и часът на раждане, имам му и часът на смъртта.

*

Nebesna

« Отговор #5298 -: Декември 29, 2009, 07:41:55 pm »

Тази тор няма ли да бъде прекалено много? Все пак всеки ден ще се произвежда тор? Пък и човек всеки ден да наторява градинката пред двора - уморително, смрадливо и странно е!  ::)
Иначе произвежданата тор трябва да я съхранява някъде. Но къде, ако живееш в апратрамент?  ??? ??? ???

Хело, това е за  друг тип култура и друг тип мислене. Разбира се, че е неудобно за живущите в апартаменти. А какво са правили нашите баби и дядовци на село, нали са отглеждали прасета. А домашните кучета, дето наторяват градинките всеки ден по 2 пъти на ден? за тях какво ще каажеш?

Подходящо е, ако си имаме хубава къщичка с дворче и градинка....такава за каквато си мечтая с розова градина и оранжерия, където да си прибирам цветята през зимата. Мини прасенцата ще ми произвеждат торта, ще си торя цветята и ще си затварям цикъла. ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #5299 -: Декември 29, 2009, 07:48:43 pm »
Аз и съпруга ми имаме моя Венера в съвпад с негово Слънце. Чувствах се като принцеса. Тежка работа не ми даваше да върша Това е платоничен аспект - между брат и сестра, така съм го чувствала - той беше закрилника. Абстрахирам се от останалите аспекти, които дават страст или неразбирателства. Аспектът Слънце-венера се проявяваше, когато бяхме заедно на път, обичахме да пътешестваме заедно или в социума (моята Венера е в 3-ти дом)...у  дома беше друго.