Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 848700 Прегледи
Re:"Говорилня"
« Отговор #5300 -: Декември 29, 2009, 09:32:30 pm »
зависи от статуса на планетите
и аз имам синастричен съвпад моя венера/  негово Слънце ,но в Скорпион,
хич не съм се чувствала като принцеса, венера в заточение
пък и неговата венера е в скорпи 1 дом/ егоист 100%/,
но пък при мен по натал венера е в съвпад с луна и нептун, а при него слънцето е в съвпад със сатурн, който затяга коланите за всякакви глезотии, а има и габровска кръв
всеки си носи кръста, аз моят вече 25 години, ма не се оплаквам,то и да се хак да ми е
га бях влюбена и направих този избор, теглиш товара наречен семейство 8)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5301 -: Декември 29, 2009, 09:36:03 pm »
Цитат
теглиш товара наречен семейство

Като те чета, Стреличке, съвсем ми се отщява да се задомявам. Не че сега съм тръгнала...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5302 -: Декември 29, 2009, 09:51:45 pm »
зависи от статуса на планетите
и аз имам синастричен съвпад моя венера/  негово Слънце ,но в Скорпион,
хич не съм се чувствала като принцеса, венера в заточение

То чувството за щастие или ти е дадено по рождение или...
Вече почвам да си мисля, че не се придобива
Ма то си е така - не можеш да очакваш накой друг да те направи щастлив.
(забравих да уточня, че мойта Венера е в екзалтация в Риби, ако това има някакво значение).

Но ти ме наведе на една мисъл. Наричат Венера "малкото щастие", а Юпитер - "голямото щастие"
Представяш ли си и двете планети едновременно да са в падение или заточение в дадена натална карта?
Аз трябва да съм голяма късметлийка с Юпитер и Венера в екзалтация.
Срамота би било да хленча и да се оплаквам с такива позиции.

« Отговор #5303 -: Декември 29, 2009, 10:45:23 pm »
Но ти ме наведе на една мисъл. Наричат Венера "малкото щастие", а Юпитер - "голямото щастие"

А кое е рЕдкото щастие?  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5304 -: Декември 29, 2009, 10:47:00 pm »

А кое е рЕдкото щастие?  ;D
По прогресия юпитер да съвпадне с венера ;D

« Отговор #5305 -: Декември 30, 2009, 08:11:36 am »
Цитат

Като те чета, Стреличке, съвсем ми се отщява да се задомявам. Не че сега съм тръгнала...  :)
еми просто съм искренна, гледам болен родител вече 15 години
децата, съпруг със слънце в 12, далеч от реалност и задължения,
освен към развеселителните течности и аз като невидимото духче,дето върши чудеса, справяйки се с всичко наречено от поетите битовизми и въпреки всичко съм щастлива всеки ден ,че съм се справила и не съм се предала ,
всеки ден отработвам  Марс/Уран/Плутон /Асц в квадрат към Слънцето,без кредити,без помощ от никъде, но и без задължения, плащам си сметките и се радвам на малките неща, това е моя живот , защо мислиш,че навсеки се случва да изтегли късата клечка, та ти е отщява ::)
« Последна редакция: Декември 30, 2009, 08:19:35 am от strelicka »

*

Divna

« Отговор #5306 -: Декември 30, 2009, 08:23:39 am »
Цитат

Като те чета, Стреличке, съвсем ми се отщява да се задомявам. Не че сега съм тръгнала...  :)
освен към развеселителните течности и аз като невидимото духче,дето върши чудеса, справяйки се с всичко наречено от поетите битовизми и въпреки всичко съм щастлива всеки ден ,че съм се справила и не съм се предала ,
всеки ден отработвам  Марс/Уран/Плутон /Асц в квадрат към Слънцето,без кредити,без помощ от никъде, но и без задължения, плащам си сметките и се радвам на малките неща, това е моя живот , защо мислиш,че навсеки се случва да изтегли късата клечка, та ти е отщява ::)

Strelicka, за слънце в 12 какво е най-характерното, освен че са затворени хора, недотам общителни ... ?

« Отговор #5307 -: Декември 30, 2009, 08:38:11 am »
Цитат

Поздравления за борбеността ти! Мъжко момиче.  :)

« Отговор #5308 -: Декември 30, 2009, 09:04:12 am »

То чувството за щастие или ти е дадено по рождение или...
Вече почвам да си мисля, че не се придобива
Ма то си е така - не можеш да очакваш накой друг да те направи щастлив.

Представяш ли си и двете планети едновременно да са в падение или заточение в дадена натална карта?
Аз трябва да съм голяма късметлийка с Юпитер и Венера в екзалтация.
Срамота би било да хленча и да се оплаквам с такива позиции.
Всеки ден отивайки на работа минавам покрай  един център за деца с увреждания, с церебрална парализа и виждам родителите, който ги носят на ръце с огромна любов и всеотдайност, с надежда и вяра.....
а аз цял ден съм сред здрави и жизнерадостни бебчовци  и това ми
е достатъчно да ме зареди с позитивна енергия,с усещане за пълнота и удоволетворение,
щастието е цялостност от болка и радост, трябва да изпиташ и двете и да ги изгубиш за да ги цениш :)и приемаш със смирение
« Последна редакция: Декември 31, 2009, 08:05:58 am от strelicka »

*

Nebesna

« Отговор #5309 -: Декември 30, 2009, 09:08:36 am »
Браво, Стреличке! Но ти казваш, че си щастлива, защото се справяш. Аз също се радвам на постиженията си, докато в една друга тема си споделихме, че някои хора не са щастливи, когато се справят и бележат успехи. Те не са склонни и да се зарадват, а просто го отминават като изпълнено досадно задължение.

За известно време, неотдавна бях подложена на огромен стрес, та чак здравето ми и личния ми живот започнаха да страдат (споменавала съм). Сега ценя и изживявам с благодарност всяка минута, преразгледах ценностите си. Много повече ценя близките си хора, на които не можех да обръщам внимание, поради заетост, защото оцених какво означават те за мен....Бях стигнала до състояние, в което никой и нищо не беше в състояние да ме зарадва....Сега се радвам и не искам никога тази способност да ме напуска. Радвайте се! винаги си намирайте причина да се радвате! Чувството на радост е прекрасно.

« Отговор #5310 -: Декември 30, 2009, 09:15:07 am »

Strelicka, за слънце в 12 какво е най-характерното, освен че са затворени хора, недотам общителни ... ?

мога да кажа, от личен опит, съпруг и дъщеря със слънце в 12 и венера/Асц., че са си много общителни и никак не са затворени, просто ежедневните задължения не са им сред любимите...
за 12 дом , знам ли, не мога да бъда категорична,май няма характерни неща, всичко е непостоянно,изменчиво , неясно,според ситуацията в момента...

« Отговор #5311 -: Декември 30, 2009, 09:27:05 am »
Но ти казваш, че си щастлива, защото се справяш. Аз също се радвам на постиженията си, докато в една друга тема си споделихме, че някои хора не са щастливи, когато се справят и бележат успехи. Те не са склонни и да се зарадват, а просто го отминават като изпълнено досадно задължение.
Поздравления и за теб,Небесна!
С Марс на кардинална позиция, няма как да не ни радват постиженията, всяка победа над обстоятелствата и преодоляване на
трудности и препятствия е нещо много важно за един воин,пък бил той и с кадифени ръкавици, какъвто е твоя във Везни :)или работохолик, какъвто е моя..
и си мисля, с моя меркурий в козирог, че празника от победата е кулмиращата точка и основна цел ,фокусираща всички действия на марса в кардинална позиция ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #5312 -: Декември 30, 2009, 09:39:49 am »
... кардинална, имайки в предвид ъглова позиция ли ?  :)

*

Nebesna

« Отговор #5313 -: Декември 30, 2009, 09:55:51 am »
... кардинална, имайки в предвид ъглова позиция ли ?  :)

Ами моят Марс си е кардинален отвсякъде - първо е във Везни (кардинален знак) и сетне е в 10-ти дом (дом на Козирога). Добре, че не ми управлява Асц., че иначе щях да бъда типичния работохолик (господарят на 1-ви в 10-ти

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5314 -: Декември 30, 2009, 10:25:51 am »

в кардиналните знаци има предвид по знак и дом ( например 10 мунданно е на козирог и т.н.)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5315 -: Декември 30, 2009, 11:38:10 am »

в кардиналните знаци има предвид по знак и дом ( например 10 мунданно е на козирог и т.н.)

Няколко човека познавам със стелиуми в кардинални знаци, че и домове . Тези хора НЕ СЕ хвалят с постижения, деца, материални придобивки и каквото там е :) :) Хвалбите и удрянето на задници в тавана от радост са приоритет (според мен) на подвижните знаци.  ;D ;D ;D
Човек ако  слуша стелиумите в близнаци, стрелец, дева, риби и не е наясно със ситуацията, би останал с впечатление, че са спечелили "Нобел", открили са електричеството, изнамерили са ваксина с/у рака или физическото стареене, спасили са света от катаклизъм. ;D ;D ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5316 -: Декември 30, 2009, 11:48:32 am »
 ;D ;D ;D- доста си права, но към тях причислявам и слънце и асц лъв тях, ако не ги хвалиш сами почват да се фукат :P

вчера гледах някакво астромическо предаване по телевизията и там при отчитане н апрецесията за завъртане на знаците се спомена,че  в дева прецесията идва по- дълга около 40 гр, защото там слънцето забавяло движението си  ( не съм астромоически грамотна, но бяха изтъкнати някакви аксиомни знаня по въпроса) респективно  би трябвало да се забързва при други знаци? та да питам това прогамите отчитат ли го сидералните? защото прецесията е фиксирана с отклонение градус и нещо макс?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5317 -: Декември 30, 2009, 11:48:38 am »
Да, имам такива наблюдения за стелиуми в Дева. А що се отнася за Стрелците, понякога и една-две лични планети там са достатъчни. Присъстващите правят изключение, разбира се.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5318 -: Декември 30, 2009, 01:59:23 pm »
О, не! Не става дума изобщо за хвалба....такова нещо не ми е присъщо.  по0ниска съм от тревата и си върша работата тихомълком, без много шум и пушилка. Ненавиждам хваленето в стил Юпитер в квадрат със Слънце и не се възгордявам с постиженията си - просто съм БЛАГОДАРНА НА СЪДБАТА И РАДОСТНА.

И аз познавам такава жена - директор в Общината (с която се налага да работим по съвместни проекти) и тя се хвали непрекъснато в медиите и навсякъде. Това нещо мен ме дразни, а да не говорим за враговете и...Почти съм убедена, че има Юпитер в квадрат със Слънце.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5319 -: Декември 30, 2009, 02:02:00 pm »
Съвпад Слънце/Луна в мъжка карта предполага ли по-добро разбиране и комуникация с жени,отколкото с мъже?