Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 846828 Прегледи
*

Nebesna

Re:"Говорилня"
« Отговор #5320 -: Декември 30, 2009, 02:33:06 pm »
Съвпад Слънце/Луна в мъжка карта предполага ли по-добро разбиране и комуникация с жени,отколкото с мъже?

Не ние сме за равенство между половете, но не знам дали това се дължи на влиянието на Водолея или на съвпада между светилата.
По-скоро родените по новолуние приемат мъжа и жената като двете половини на едно единно цяло. Или казано иначе,
уравновесяват /примиряват мъжките и женските архетипи в себе си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5321 -: Декември 30, 2009, 02:35:59 pm »
утре 31. 12.2009 има частично лунно затъмнение. луната влиза в рак и е на опозиция от плутон. пожеланията за новата година е редно да направим на новолунието ,което е на 15.01.2010г.
в двата критични часа не бива да се разхождаме навън -от 20 часа до 22 часа.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #5322 -: Декември 30, 2009, 02:37:13 pm »
утре 31. 12.2009 има частично лунно затъмнение. луната влиза в рак и е на опозиция от плутон. пожеланията за новата година е редно да направим на новолунието ,което е на 15.01.2010г.

Има опасност от насилие ли?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5323 -: Декември 30, 2009, 02:49:59 pm »

Да,малко неясно си го написала.
меркурия ти все бърза като пишеш :P
пожеланията за новата година да ги оставим за 15ти така ли да разбираме?
А утре да сме кротки?

*

Helo

« Отговор #5324 -: Декември 30, 2009, 03:06:36 pm »

Да,малко неясно си го написала.
меркурия ти все бърза като пишеш :P
пожеланията за новата година да ги оставим за 15ти така ли да разбираме?
А утре да сме кротки?

Според древните вярвания до 6-ти януари трябва да сме кротки, особено вечер, понеже това са "мръсни дни". Вечер излизат страшни същества - за гърците това били киликандзерите  :P и ритали хората с копитата си и се опитвали да влязат през комина в къщите. Затова хората държали запален коледен огън в продължение на 12 дни - от Коледа до 6-ти януари, за да не могат киликандзерите да влязат вътре. И разни други неща използвали против тях. Още келтите са пазели тлеещ огън от Коледното огнище - 12 дни за всеки месец от годината.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5325 -: Декември 30, 2009, 03:09:05 pm »
В нощта на 6ти срещу 7ми януари се пада Рождество, православното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #5326 -: Декември 30, 2009, 03:14:29 pm »

Това е по другия календар.

По-интересното е, че на 6-ти януари е Малка Коледа (което идва от другия календар, не грегорианския) или още Женска Коледа. На този ден в Ирландия жените не вършели къщна работа и вечерта отивали в кръчмата да се напият. На този ден мъжете вършели къщната работа вместо жените. Това е първата нощ след 12-те дни, когато вече няма киликандзери и други същества по улиците - само пияни жени.  :P ;D ;D :P :P ;D ;D

http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Christmas

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5327 -: Декември 30, 2009, 03:19:06 pm »
На този ден в Ирландия жените не вършели къщна работа и вечерта отивали в кръчмата да се напият. На този ден мъжете вършели къщната работа вместо жените.

Ау, пИрфектно!  ;D Защо не сме в Ирландия?  :'(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5328 -: Декември 30, 2009, 04:50:35 pm »
Ехе.... още днес ще информирам мъжо. Да си знае, да ме не търси тогава за работа.... ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #5329 -: Декември 30, 2009, 04:52:36 pm »
Ехе.... още днес ще информирам мъжо. Да си знае, да ме не търси тогава за работа.... ;D ;D ;D

И да не забравя, че ти ще го потърсиш за другото!  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5330 -: Декември 30, 2009, 05:34:41 pm »

И да не забравя, че ти ще го потърсиш за другото!  ;D

Ей са.....маного ясно, нали знаеш, пияна жена - весел к.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #5331 -: Декември 30, 2009, 05:45:46 pm »
Не знам колко трябва да сме кротки на 6 януари,но утрешното лунно затъмнение също е много неприятно. И като ги слушах снощи в новините как се борят кое ще е бебе на 2010 и последно бебе на 2009 ???? Горките дечица,дет се ше родят утре.  8)

« Отговор #5332 -: Декември 30, 2009, 05:50:44 pm »
:) Хвалбите и удрянето на задници в тавана от радост са приоритет (според мен) на подвижните знаци.  ;D ;D ;D
Човек ако  слуша стелиумите в близнаци, стрелец, дева, риби и не е наясно със ситуацията, би останал с впечатление, че са спечелили "Нобел", открили са електричеството, изнамерили са ваксина с/у рака или физическото стареене, спасили са света от катаклизъм. ;D ;D ;D
"Не забравяй, че като посочиш някого с пръст, останалите пръсти на ръката ти сочат към теб!"
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #5333 -: Декември 30, 2009, 05:53:53 pm »
:) Хвалбите и удрянето на задници в тавана от радост са приоритет (според мен) на подвижните знаци.  ;D ;D ;D
Човек ако  слуша стелиумите в близнаци, стрелец, дева, риби и не е наясно със ситуацията, би останал с впечатление, че са спечелили "Нобел", открили са електричеството, изнамерили са ваксина с/у рака или физическото стареене, спасили са света от катаклизъм. ;D ;D ;D
"Не забравяй, че като посочиш някого с пръст, останалите пръсти на ръката ти сочат към теб!"

Това са безпочвени приказки,така че ги подмини. Когато някой сочи друг с пръст,всъщност сочи някой,който го е наранил или унизил....

*

Helo

« Отговор #5334 -: Декември 30, 2009, 06:01:24 pm »

Това са безпочвени приказки,така че ги подмини. Когато някой сочи друг с пръст,всъщност сочи някой,който го е наранил или унизил....

Така говорят Скорпионите?

Значи не си Миоджералвомбо, а?

« Отговор #5335 -: Декември 30, 2009, 06:04:02 pm »

Така говорят Скорпионите?

Значи не си Миоджералвомбо, а?

Започваш да ставаш досадна. Не ме карай да ставам груб. Вече ти казах,че не съм ...... даже не мога да го изпиша.  >:(

И кой ти каза,че съм Скорпион?

*

Helo

« Отговор #5336 -: Декември 30, 2009, 06:11:37 pm »

Започваш да ставаш досадна. Не ме карай да ставам груб.

Оооооооооо, много бързо започваш да ставаш груб. Досущ като някои други, например Миоджералвомбо.  ??? ::) ;) Хммм!!!

Явно налиташ на бой на жени, а? Я кажи, жените бягат ли много от теб, защото започваш да се биеш, а? Ти семеен насилник ли си?  ???

Човек, който е сигурен в себе си не избухва толкова лесно, а не като теб!

Цитат

Едно пиленце ми подшушна.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5337 -: Декември 30, 2009, 06:14:27 pm »
Hi, какво ти става, бе пиле? Що нападаш така човека?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5338 -: Декември 30, 2009, 06:14:38 pm »

Започваш да ставаш досадна. Не ме карай да ставам груб.

Оооооооооо, много бързо започваш да ставаш груб. Досущ като някои други, например Миоджералвомбо.  ??? ::) ;) Хммм!!!

Явно налиташ на бой на жени, а? Я кажи, жените бягат ли много от теб, защото започваш да се биеш, а? Ти семеен насилник ли си?  ???

Човек, който е сигурн в себе си не избухва толковалесно, а не като теб!

Цитат

Едно пиленце ми подшушна.  ;D

Не е зле да отидеш на психиатър. Ти си направо за жълта книжка. Щом вече и животните чуваш какво ти говорят,оставам безмълвен.  ;D  

*

Divna

« Отговор #5339 -: Декември 30, 2009, 06:15:39 pm »

Това е по другия календар.

По-интересното е, че на 6-ти януари е Малка Коледа (което идва от другия календар, не грегорианския) или още Женска Коледа. На този ден в Ирландия жените не вършели къщна работа и вечерта отивали в кръчмата да се напият. На този ден мъжете вършели къщната работа вместо жените. Това е първата нощ след 12-те дни, когато вече няма киликандзери и други същества по улиците - само пияни жени.  :P ;D ;D :P :P ;D ;D

http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Christmas

Hi, ами те жените там почти никога не си вършат къщна работа. Аз не познавам по-добри домакини от българките. Те и затова българите по цял свят си ни търсят само нас да живеем с тях  ;)