Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 847123 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:"Говорилня"
« Отговор #5420 -: Януари 02, 2010, 07:28:58 pm »
Не, не съм, но подобен типаж е най-близо до мен визуално и моето светоусещане.

« Отговор #5421 -: Януари 02, 2010, 07:32:29 pm »

ако ядеш за да отцелееш в криза - сигурно е от плутона ;)

И защо да е по Плутон?
питай ме и отговор не искай :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Divna

« Отговор #5422 -: Януари 02, 2010, 07:43:36 pm »

Vision, не им вярвай. Има всичко в Северна Америка (българско сирене, луканка, пъстърма и т.н.) само трябва да знаеш къде да търсиш  ;)

от северна са..знам, купуват си ги от гръцките магазини, ама са им на повече от 40 км..друго си е да имаш 5 хипермаркета в квартал от 2 квадратни километра..като пазаруват са като луд с картечница.. :D а при нас си има тънкости в пазаруването- най- евтините неща наистина са кофти, но най- скъпите не е сигурно че са най- добри, трябва човек да познава различните фирми и пак не е гаранция, защото имат и те различни ''реколти'' и пак може да се прекараш с кофти качество, затова се гледа на външен вид, цвят, консистенция, твърдост, дати на проиводство, дали под залепените дати няма етикети с по- стари дати, това на опакованите, а на насипните освен това се мирише и се иска да се пробва даже..и не е нужно да вземаш от 20 вида сирене, 15 вида кисело мляко и 50 вида салами, 1-2 от вид е достатъчно, ама не, нали ти казвам- луд с картечница!!!  :D :D :D
ами шоколади!!...там бил кофти, като марципан и стой та гледай... ;D
и постоянно слушам сравнение на цените и все в тяхна полза- колко било еди кое си по- евтино при тях и сравнение със заплатите...не знам, явно човек като живее там се поврежда..
в Канада май са по- свестни хората  :)
Явно приятелите ти живеят в щатите или в по-отдалечено селище в Канада. Там нещата са малко по-различни. Магазините са далеч, затова като се пазарува се пазарува за няколко седмици.
За цените всичко е много относително. Но какво да ти кажа, ако бях останала в България сама с двете ми деца може би щяхме да си умрем от глад на една заплата. Тук поне се справям за сега (надявам се и за в бъдеще).
Навсякъде по света има хора и хора. Това какви ще срещнеш, нетрябва да ги слагаш всички под общ знаменател. Сама знаеш, че и в БГ е така - има хора които са хора с главно Х, и други за които неискаш да чуеш.

*

Nebesna

« Отговор #5423 -: Януари 02, 2010, 07:52:27 pm »
Небесна, много ти харесах аватара  :)
Днес го видях за първи път не мога да се нагледам, тая шапка ако можех щях да ти я открадна  :) и много ти отива

Благодаря, снимката е съвсем "прясна" - пробвам се в автопортретите...разучавам новата си "сапунерка". Най-новата ми страст е фотографията.

« Отговор #5424 -: Януари 02, 2010, 07:58:53 pm »
Небесна, много ти харесах аватара  :)
Днес го видях за първи път не мога да се нагледам, тая шапка ако можех щях да ти я открадна  :) и много ти отива

Благодаря, снимката е съвсем "прясна" - пробвам се в автопортретите...разучавам новата си "сапунерка". Най-новата ми страст е фотографията.

Честито! Да ни радваш с хубви фотосесии тази година. И аз трябва най-накрая да си купя фотоапарат, защото не е същото с телефона особено за вътрешни снимки. Последния път, когато си купих фотоапарт тръгнах на път. Така и си го бях нарекла,когато го купих  ;) Време е за дигитален....и пак ще започна да обикалям  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #5425 -: Януари 02, 2010, 08:00:39 pm »

Честито! Да ни радваш с хубви фотосесии тази година. И аз трябва най-накрая да си купя фотоапарат, защото не е същото с телефона особено за вътрешни снимки. Последния път, когато си купих фотоапарт тръгнах на път. Така и си го бях нарекла,когато го купих  ;) Време е за дигитален....и пак ще започна да обикалям  ;D

Ами, крайно време е да ни покажеш някоя скорошна твоя снимка, а не една отпреди 10 години.  ::) ;D

*

Helo

« Отговор #5426 -: Януари 02, 2010, 08:01:37 pm »

А какви са били предишните ти страсти?  ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5427 -: Януари 02, 2010, 08:03:19 pm »
Hi, караш съфорумците да се чувстват като на разпит.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5428 -: Януари 02, 2010, 08:04:27 pm »

на мен ми напомня лексикон  ;D

*

Nebesna

« Отговор #5429 -: Януари 02, 2010, 08:07:46 pm »

Честито! Да ни радваш с хубви фотосесии тази година. И аз трябва най-накрая да си купя фотоапарат, защото не е същото с телефона особено за вътрешни снимки. Последния път, когато си купих фотоапарт тръгнах на път. Така и си го бях нарекла,когато го купих  ;) Време е за дигитален....и пак ще започна да обикалям  ;D

Тази марка е страхотна, дълго време я избирах...има много висока разделителна способност за цветове и нюанси. Снимките са като картички. Видях снимка на пейзаж, направена с този фотоапарат - имаше поне 6 нюанса на синьото...небето беше прекрасно....това натежа при избора ми....освен това има добър усет за топлите цветове, нещо което на мен ми допада.

*

Helo

« Отговор #5430 -: Януари 02, 2010, 08:10:45 pm »

Просто ми беше любопитно дали и предишните и страсти са били Водолейско-Близнашки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5431 -: Януари 02, 2010, 08:13:06 pm »
Киното и фотографското изкуство са по Нептун.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #5432 -: Януари 02, 2010, 08:14:46 pm »
Киното и фотографското изкуство са по Нептун.

Тези, които познавам и които са се занимавали с фотография и други подобни и знаят всички тънкости са все Близнаци. А за новите технологии знаем, че е Уран.
« Последна редакция: Януари 02, 2010, 08:23:51 pm от Hi »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5433 -: Януари 02, 2010, 08:16:55 pm »
Меркурий в мажорен аспект с Нептун често дава усет към фотографията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5434 -: Януари 02, 2010, 08:24:18 pm »
Hi, караш съфорумците да се чувстват като на разпит.  ;D

Просто ми беше любопитно дали и предишните и страсти са били Водолейско-Близнашки.

Фотографията е по Нептун, ако не знаеш случайно...Моят Меркурий е в Риби (под господството на Нептун), а и тр. Нептун се е запътил натам...но все още е далеч, значи е рано да кажем, че се дължи на този аспект новото ми увлечение. Аз мисля, че се дължи на ингреса на прогресивен Меркурий в 3-ти дом.

*

Helo

« Отговор #5435 -: Януари 02, 2010, 08:27:36 pm »
Hi, караш съфорумците да се чувстват като на разпит.  ;D

Фотографията е по Нептун, ако не знаеш случайно...Моят Меркурий е в Риби (под господството на Нептун), а и тр. Нептун се е запътил натам...но все още е далеч, значи е рано да кажем, че се дължи на този аспект новото ми увлечение. Аз мисля, че се дължи на ингреса на прогресивен Меркурий в 3-ти дом.

Значи си признаваш, че при теб моментният интерес е заради Меркурий, а не заради Нептун?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5436 -: Януари 02, 2010, 08:29:25 pm »
Меркурий в нептунов знак или в мажорен аспект с Нептун.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #5437 -: Януари 02, 2010, 08:32:51 pm »

Значи си признаваш, че при теб моментният интерес е заради Меркурий, а не заради Нептун?

Предполагам, че е заради ингреса на натален Меркурий в 3-ти дом - но той е в Риби - натално и прогресивно.
КЛЮЧОВИТЕ ДУМИ ТУК СА "ПОД ГОСПОДСТВОТО НА НЕПТУН".
Освен това не смятам, че това ще бъде моментен интерес.
Транзитен Нептун тепърва ще съвпадне с натален Меркурий,
а Нептун е бавна планета, както знаеш, дълго ще го отработвам този съвпад.

« Отговор #5438 -: Януари 02, 2010, 08:34:15 pm »
Аз нямам аспект на Мерка с Нептун, но съм се занимавал с фотография. И още снимането ми е страст. Обичам да снимам хора, не толкова природа. Обичам да снимам странни неща. Ей така, минавам от някъде и щракам. Засега с телефона.  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5439 -: Януари 02, 2010, 08:36:37 pm »
Аурорче, нямаше ли съвпад на Венера с Нептун в Стрелец?
А снимането на странни и шантави неща сигурно има връзка със Слънце/Уран.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.