Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 849018 Прегледи
Re:"Говорилня"
« Отговор #6080 -: Януари 17, 2010, 01:34:13 pm »
Да кажа нещо за сидералния зодияк  ;D
Аз имам Луна в Рак и така си я усещам. Единствено не съм съгласна /но само що касае мен/, че такива персони ги тегли миналото. Миналото по никакъв начин не ме тегли, даже ми пречи, нищо че съм имала много щастливо детство и последващо тийнейджърство. Та само това тяло бих казала, че кореспондира при мен със сидерални Близнаци до някъде и може и да отразява качествата им.  :rolleyes: Другите нЕкъкси ги усещам по местата си.   :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #6081 -: Януари 17, 2010, 01:44:45 pm »
Имам една книжка лунен календар за 2010г.В нея са описани лунните дни,луната в знаците и разни препоръки.Аз също исках да се подстрижа на новолунието на15ти,но поради лоши обстоятелства го отложих.Понеже ще пускам дълга коса исках малко да ми я оформят,да се освежи.
В книжката пише,че е най-добре косата да се подстригва на новолуние,а още по-добре на луна в телец или дева.Сега съм замислила да отида след няколко дни когато луната ще влезе в телец,пък ще съвпадне и снатлното си положение :blink:Дано този път да нямам пречки ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6082 -: Януари 17, 2010, 01:49:54 pm »
На този адрес http://www.oculus.ru/blog.php?id=2534 всеки месец има лунен календар за всички разкрасителни процедури.

Мерси, ще се ориентирам по календара, че в рамките на този месец трябва да правя последната, довършителна пилинг процедура, после почистване, плюс боядисване и подстригване при фризьор. Много процедури станаха и за всяка трябва да се търси подходяща дата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6083 -: Януари 17, 2010, 02:19:45 pm »
Аз априори имам тънка коса и хич не ме е дарил бог с коса изобщо...преди години почна така обилно да пада, че като прокарвах гребен, падаше все едно с ножица я филират, смъкваше се просто.
Почнах да се мия с българската къна на Арома и сега фризьорката ми казва, че косата ми се е сгъстила в сравнение с каквото е била от млади години. Т.е. не само се е възстановила, след косопада, но и се е сгъстила. Та напук на нормата, че с възрастта окапва, при мен от по-малко върви към повече.
Да е жива и здрава къната.
Сестра ми дълги години се оплакваше, че и пада косата, пратих и къна, тя в началото не я прие, щото се мазала с какви ли не чудеса на съвременната козметика, ма за проба се изми веднъж дваж и оттогава вече години само къна от България.
Щото стана дума за косопад - та се тая при намаляваща луна ли се стрижеш, важно е с какво се мажеш.

*

Uran

• 6041
« Отговор #6084 -: Януари 17, 2010, 02:25:14 pm »
 Стреса си казва сериозно думата при кожа, коса и зъби. Когато ми е било широко около врата съм сияела, а като ми е мрачно отвътре- косата  ми също вехне, ако и да имам асц. лъв.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6085 -: Януари 17, 2010, 02:29:09 pm »
Мдаа, като се сетя какво спокойно сатурново завръщане карах... Тогава ми беше най-широко около врата и имах лъвска грива, сега нищо не остана. И не знам дали изобщо има начин да се възстанови.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #6086 -: Януари 17, 2010, 02:34:33 pm »
Мдаа, като се сетя какво спокойно сатурново завръщане карах... Тогава ми беше най-широко около врата и имах лъвска грива, сега нищо не остана. И не знам дали изобщо има начин да се възстанови.
Има, но изисква време и възстановяване на вътрешния баланс. Като получиш нужната доза оптимизъм и хармония, тогава идва ред на мазилата, които са абс. безполезни ако не е налице първото.
Личен опит. :(

*

missKapriz

« Отговор #6087 -: Януари 17, 2010, 03:11:12 pm »
Ако косопада не е предизвикан от сериозен вътрешен проблем/хормонален дисбаланс/,мн добре се повлиява от един добър пилинг на скалпа с последващо втриване на тривитаминол/около 3 месеца/,а също и ампули на Керастас-изключително ефикасни са,но малко скъпи.12 ампули са достатъчно за един курс.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6088 -: Януари 17, 2010, 03:33:39 pm »
Бадемовото или пшенично масло също много помага, както за заздравяване на косъма, така и за растеж. Втрива се и се стои 20-тина минути преди измиване.
При мен също се получи сериозен косопад наскоро, но добре, че расте, каза фризьорката, щото ако не, тогава е лошо...
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #6089 -: Януари 17, 2010, 03:41:37 pm »
Така си е,момичета,косата и кожата са отражение на вътрешното ни състояние..И да постигнеш така бленуваното равновесие и спокойствие,бавно се възстановява косата.. :(Домашните маски са най-доброто ,което може да се направи за нея+ ампули алое и Прогестерон за подсилване.
Забелязах,че последните два пъти се боядисвам на намаляваща Луна в Лъв..Верно,че по-бавно израстват корените,но пък хич не ми хвана цвета.. :(И лесно се отмива...
Подстригвам се рядко и понеже по рачешки помня дати на минали събития ;D,наистина по-бързо ми е растяла косата, ако е била растяща Луната.
.Аз обаче хич не обичам фризьори и понеже наскоро бяхте подхванали темата за подходящите лунни фази,нарочно се подстригах при намаляваща във Везни и съм доволна от резултата.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #6090 -: Януари 17, 2010, 03:49:14 pm »
Кайли,каква е тая магична къна?Безцветна или червената?
И само я миеш или и седиш известно време?
Къната заздравява много,ама ако е естествена,преди години от индийската така ми капеше,че веднага я смених с боя.. ;DПосле ми казаха,че я правели от оцветители за дрехи с добавка малко смляна тревица... ;D
Напоследък се обливам с отвара от корени от репей,дава блясък и обем,който при мен липсва...Само едно сресване със сух гребен или обличане на поло и такива искри хвърчат,та чак и обема изчезва.. ;D ;D

« Отговор #6091 -: Януари 17, 2010, 03:52:32 pm »
В естествения си вид къната е безцвента. Като чубрица е. Не расте червена, оранжева или черна къна. Ако не ви понася на скапа, това положилено е от химикалите, скоито я обработват.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #6092 -: Януари 17, 2010, 04:00:44 pm »
аз години наред съм купувала и ползвала всякакви ампули, мазила и тем подобни дивотии за косата - от скъпи по-скъпи, защото винаги съм държала на косата си да бъде гъста, с дебел косъм и да не пада. повечето от вас са ми виждали четината - косъма е много дебел, косата ми е дълга до кръста и къдрава.

първото което ще ви кажа е, че стреса много влияе на косопада, и после най-важното е с каквото се грижите да е естествено...

наскоро открих, че кремовете за лице които правя са перфектната цапаница за косата ми - беше ми свършил балсама и понеже не мога посмъртно да си вчеша четината се наложи да я наплескам с крема ми за лице и то без да го мия. оказа се, че на другия ден косата ми не е мазна, защото е доста суха. изглежда си перфектно  ;D

масло от пшеничен зародиш, масло от макадамия, масло от гроздови семена, прополис, пчелен прашец, лавандула, етерика мента, етерика мандарина и за другите не се сещам кво ръгнах в моя крем  :25:  но почти това е му е съдържанието и няма грам химия - оказва перфектно влияние върху косъма и кожата  ;D ;D ;D   абе където и да то наплескаш все добре си действа... тааа отдавна съм зарязала купешките дивотии и си правя моите си  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6093 -: Януари 17, 2010, 04:43:30 pm »
Къна на Арома като кажете по будките за козметика, те знаят какво да дадат. Има много цветове, явно все пак нещо и слагат, аз и сестра ми ползваме черната само, защото е много трайна и щото ни стои добре. Има още десетина цвята, един чернолилав много красив, един червеникав и не знам още колко са. Без варене е, ама след намацване стоя по 2-2,5 часа с нея и с нещо загряващо.
Всъщност се боядисвам с тая къна.
Наистина ме учуди че първо дъщеря ми ми каза, че косата ми се е заздравила и е станала по-гъста. А после ми го повтори и фризьорката.
Едно е сигурно - след боядисване с къна спря да ми пада косата, както и на сестра ми. Аз ползвам вече сигурно 6-7 години тая къна.

« Отговор #6094 -: Януари 17, 2010, 06:10:59 pm »
Кайли и аз го потвърждавам, само ,че ползвам махагон като цвят, на къна Арома и съм много доволна, плюс пролетта, лятото ,отвара от коприва, заздравява много косата
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #6095 -: Януари 17, 2010, 07:14:42 pm »
и аз да се включа в отбора на мрънкачите- пада ужасно сега съм я закрепила, но месеци наред беше ужас :'( надявам се да се подобрява :blink:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #6096 -: Януари 17, 2010, 07:36:27 pm »
Косопадите започват през октомври и през март. Затова косата започва да се третира респективно през септември и през февруари по за два месеца. Аз последно ползвах Dercos на Виши. Като купиш цялата опаковка ампули даваха подарък шампоан против косопад, от който съм много доволна. От ампулите също съм доволна. През годините от прерманентната лудост, в която живеех съм имала два-три силни косопада. След диетата преди 2 години също. Не се тревожете - израства си после. Малко бавно, но става.  ;) 

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #6097 -: Януари 17, 2010, 07:42:50 pm »
Стреса си казва сериозно думата при кожа, коса и зъби. Когато ми е било широко около врата съм сияела, а като ми е мрачно отвътре- косата  ми също вехне, ако и да имам асц. лъв.
  Точно при съвпада на прогресивната Луна с нат. Сатурн в Козирог така ми се разруши един зъб,че за първи път в живота ми се наложи да ми поставят коронка. А имам много здрави зъби,въпреки завидната ми възраст. Въйййй, тЪз година имам юбилей - шъ напрая 30.  :wink2: :57:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6098 -: Януари 17, 2010, 07:50:29 pm »
Въйййй, тЪз година имам юбилей - шъ напрая 30. 

А аз ставам пълнолетна.  :29: :93:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #6099 -: Януари 17, 2010, 07:51:24 pm »
Въйййй, тЪз година имам юбилей - шъ напрая 30. 

А аз ставам пълнолетна.  :29: :93:

Баво на момичетоооо!  ;D