Здравей Гост

Сънища със самодиви и вещици

• 10 Отговора
  • 3551 Прегледи
*

Astroholic

« -: Декември 29, 2006, 12:44:37 pm »
Какво сънувах тази нощ...

Сън първи

Те се срещаха на една поляна в гората, до извор или поток. Спомням си първия път, когато я видя. Мига, в който тя си събличаше роклята. Аз сякаш гледах отстрани, но всъщност през неговите очи. После един ден тя дойде, а песента й огласяше гората, и беше радостна, че й предстои да го види пак. Видях я как излезе на поляната и го потърси, извика го по име, но него го нямаше. Единствената останала следа бяха дрехите му или по-скоро пепелта от изгорелите му дрехи. Те повече нямаше да се видят.

Сън втори

Сънувах, че съм сънувал, че отивам на гости у АН. И си казах, че щом съм го сънувал, колкото и невъзможно за постигане да изглежда, трябва да го направя. А тя живееше на върха на една скала, опираща в небето. И потеглих на път. Донякъде пътувах с кола, после снегът стана непроходим и продължих пеша. И всичко беше като в съня ми – и ледените преспи, през които една си пробивах път, и мержелеещата се пред мен каменна стена. После започнах да се катеря по скалата. Беше стръмно и дяволски трудно. Но се изкачих. Когато стигнах до самия връх, където се намираше нейния дом, трябваше да направя още едно последно усилие – да се хвана за парапета на скалата и да се прехвърля през него. В един миг погледнах към зеещата под мене пропаст и ми се зави свят. Но се овладях и изпълзях на върха на скалата. Тогава изведнъж осъзнах, че не мога точно на връх Нова година, когато цялото семейство се е събрало, да вляза в къщата.

Сън трети

Намирам се в Алпите, може би в Швейцария, в езеро. Времето е невероятно хубаво – снежните склонове блестят под слънчевите лъчи, а небето е ослепително синьо. Лодката, в която се намирам, минава през чудни места, с накацали по хълмовете замъци и китни къщи. Това което ме учуди донякъде, е че посред  зима на балконите на къщите и по прозорците имаше свежи цветя – всичко беше в зелено и червено. По едно време от балкона на едно голяма каменна къща – почти замък, се понесе музика. Разпознах някаква известна турска поп група. Кълчотеха се и се веселяха и цялата долина се огласяше от песента им. В следващия миг към тях се присъедини някакъв странен тип – той пееше на сръбски или македонски и въобще стана някаква невъобразима балканска каша. И уж песента беше весела, но имаше нещо истерично и неистово в цялата работа, нещо от което ми настръхваха косите. Когато лодката се доближи до този тип, той се оказа гол до кръста, татуиран в ярки жълто и червени цветове. Беше се нарисува като индийски факир. И докато пееше правеше някакви странни движения, за да демонстрира мускулите си. С две думи, всичко беше абсолютно нелепо.

Сън четвърти

Намирам се на ориенталски пазар, с мои близки. Както си говорехме, изведнъж две забулени в черно старици, ни изгледаха злобно и измърмориха нещо, от което разбрах, че не им е приятно, че сме чужденци. Това пък мене ме вбеси невероятно и с неприкрита омраза аз им отговорих. Започнах да сипя проклетии на техния език, от което те просто побесняха. Бяха се забулили и от време на време можеше да се видят проблясващите им злобни очи. Но това, което вече съвсем ги озлоби, е когато ги нарекох “шейтани”. Едната бабичка се опита да ме захапе за ръката и едва успях да се отдръпна. Бяха като побеснели кучета, които се въртяха около мен, опитвайки се да ме захапят. Успях да се спася като влязох в някаква сграда и затворих вратите пред протягащите към мен костеливи пръсти.

На сутринта разбрах, че един приятел е загинал в планината - паднал в пропаст в Алпите.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #1 -: Декември 29, 2006, 12:58:34 pm »
Цитат
На сутринта разбрах, че един приятел е загинал в планината - паднал в пропаст в Алпите.
Не им е леко на Касандрите!!! :unsure: Съжалявам, да е лек пътя му!
Вероятно душата му се е задържала повече при тебе :)  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #2 -: Декември 29, 2006, 01:02:43 pm »
Цитат
Какво сънувах тази нощ...

Сън първи

Те се срещаха на една поляна в гората, до извор или поток. Спомням си първия път, когато я видя. Мига, в който тя си събличаше роклята. Аз сякаш гледах отстрани, но всъщност през неговите очи. После един ден тя дойде, а песента й огласяше гората, и беше радостна, че й предстои да го види пак. Видях я как излезе на поляната и го потърси, извика го по име, но него го нямаше. Единствената останала следа бяха дрехите му или по-скоро пепелта от изгорелите му дрехи. Те повече нямаше да се видят.

Това, коео ни разказа не е всичко от този сън, нали? :huh:  :)  

*

Astroholic

« Отговор #3 -: Декември 29, 2006, 01:12:58 pm »
Ами...Нали в общи линии става ясно за какво става въпрос...Всъщност, ОК, щом държиш. Добре. Но сега съм настроен малко...Що се отнася до него, аз просто го мразя. Но сега не ми се говори повече за това.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #4 -: Декември 29, 2006, 01:20:07 pm »
Цитат
Ами...Нали в общи линии става ясно за какво става въпрос...Всъщност, ОК, щом държиш. Добре. Но сега съм настроен малко...Що се отнася до него, аз просто го мразя. Но сега не ми се говори повече за това.
Да, извини ме,моля те! Ти си разбрал посланието на съня си, не е необходимо да постваш прекалено лични неща тук :)  

*

Astroholic

« Отговор #5 -: Декември 29, 2006, 01:32:25 pm »
Всичко е наред. Дано да мога да му простя някога.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #6 -: Декември 29, 2006, 01:46:20 pm »
Цитат
Всичко е наред. Дано да мога да му простя някога.
Ако успееш ще разбереш веднага по чувството на лекота, хармония и топлина, което остава след истинската прошка :rolleyes:
Веднъж укпях и сега знам :) Но само веднъж успях :unsure:  

*

Astroholic

« Отговор #7 -: Декември 29, 2006, 02:06:21 pm »
Ако ставаше въпрос за някой друг - добре. Но как да простиш на себе си ?

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #8 -: Декември 29, 2006, 02:30:42 pm »
Цитат
Ако ставаше въпрос за някой друг - добре. Но как да простиш на себе си ?
Ако не можеш на себе си никога не би успял да простиш на който и да е друг :) Дано не ти се налага!!!
А да мислиш,че си по-лош от всички останали е някаква странна мания за величие :unsure: Вероятно си вменяваш чувство на вина, за неща, които не си причинил - специалитет на изгряващи Скорпита. Или още по-зле, вменил ти я някой друг :(
Дори и да си станал причина за нещо, а причинно-следствените връзки трудно се виждат докато си в материално тяло, пак би трябвало да си простиш. Да си простиш, значи да си поемеш отговорността , а от там до промяната е само една малка крачка :)
Вторият ми сън ми прати доста важни послания, но днес потъгувай малко за приятеля си!
Дълго търсих лек срещу тъгата.Накрая разбрах,че единственият начин да живееш с цялата тъга на вселената е да започнеш да си я харесваш :)
« Последна редакция: Декември 29, 2006, 02:31:34 pm от Valda »

*

Astroholic

« Отговор #9 -: Декември 29, 2006, 03:00:17 pm »
Знаеш ли, преди малко ти бях писал, че бих искал да ми разкажеш този сън -
с уточнението - не тук и не сега. И не го изпратих. Сега го изпращам...

Хей, желая ти весело посрещане на Новата година !  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #10 -: Декември 29, 2006, 03:20:24 pm »
Цитат
Знаеш ли, преди малко ти бях писал, че бих искал да ми разкажеш този сън -
с уточнението - не тук и не сега. И не го изпратих. Сега го изпращам...

Хей, желая ти весело посрещане на Новата година !
Бих ти го разказала ,но... въпреки стремглаво намаляващата вероятност сънят ми може да попадне на грешен айдент :)

Аз и Веселие! :o Хей, все пак Благодаря! :rolleyes: Има около 7% вероятност да прекарам весело :rolleyes: А ако не успея ти пращам  моите 7% веселие, ей така, просто да не се хабят :)
Научих се да се харесвам тъжна :) Весела и на теб! :)