Здравей Гост

УСЛОВИЯ ЗА БРАК

• 90 Отговора
  • 18796 Прегледи
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« -: Януари 02, 2007, 01:24:36 pm »
Искам да споделя какво прочетох.
Мястото или обстоятелството ,при което ще бъде срещнат бъдещия съпруг или съпруга ,може да се разбере по знака ,който заема планетата,с която Слънцето ,респективно Луната ,образуват след раждането най-напред аспект.Така ако е в 11-и дом,съпругът ще бъде срещнат в средата на приятели.Ако е в 3-и дом ,срещата ще стане при някое кратко пътуване или чрез кореспонденция.В пети дом -в някое място за увеселение.В 10-и при упражняване на своето занятие и т.н. С една дума, съди се по характера на съответните домове.

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #1 -: Януари 02, 2007, 02:00:16 pm »
Да споделя пък аз какво съм чела, ама преди доста време  B)

В мъжка карта най-точният апликиращ аспект на Луната казват, че характеризира типа съпруга, която ще си "вземе", при жените се гледат аспектите на Слънцето. Някои астролози дори правеха опити да определят броя на браковете според аспектите на светилата - на Слънцето и на Луната в женска и респ. в мъжка карта. На мен това обаче ми се струва доста "опростенческо" мислене.

Ами като имам Слънце в апликираща опозиция с Плутон (откъм 11 дом) и тригон със Сатурн (откъм 9ти) + Юпитер в знака на Венера в 7 дом,  управител на Дсц в съвпад с Меркурий и тригон с Нептун + нептунов Марс какъв ли ще е този "тип" - би трябвало да си е бая "хамелеон"  :lol:  :blink:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #2 -: Януари 02, 2007, 02:22:47 pm »
Е на мен слънцето ми прави квадрат с луната на следващия ден след раждането и луната ми се пада на върха точно на пети дом.
А иначе без луната първият съвпад е с Плутон, който е в 10.
Ма честно казано мъжете си ги срещам или по кариерата, или по интернета, интернета на кой дом отговаря?  <_<  

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #3 -: Януари 02, 2007, 02:32:44 pm »
Тъкмо щях да помоля някой от "потърпевшите" да сподели, защото на мен да мина през венчило тепърва ще ми предстои, ако изобщо предстои  :lol:  :rolleyes:  :lol:

Дали наистина има някаква "закономерност"?
Лично аз аспектите между Слънцето и Луната в картата не ги отчитам в този смисъл, тъй като двете светила представят една цялостна, интегрирана страна на личността.

Интернет връзките би трябвало са по 3 дом и Меркурий, но тук има и силна намеса на Уран и 11 дом, защото Уран отговаря за новите технологии, за приятелства, виртуални срещи... така мисля  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #4 -: Януари 02, 2007, 02:57:13 pm »
Цитат
Да споделя пък аз какво съм чела, ама преди доста време  B)

В мъжка карта най-точният апликиращ аспект на Луната казват, че характеризира типа съпруга, която ще си "вземе", при жените се гледат аспектите на Слънцето. Някои астролози дори правеха опити да определят броя на браковете според аспектите на светилата - на Слънцето и на Луната в женска и респ. в мъжка карта. На мен това обаче ми се струва доста "опростенческо" мислене.

Ами като имам Слънце в апликираща опозиция с Плутон (откъм 11 дом) и тригон със Сатурн (откъм 9ти) + Юпитер в знака на Венера в 7 дом,  управител на Дсц в съвпад с Меркурий и тригон с Нептун + нептунов Марс какъв ли ще е този "тип" - би трябвало да си е бая "хамелеон"  :lol:  :blink:  :lol:
По въпроса с количеството на браковете;повече от един брак имаме ,когато Слънцето ,респективно Луната е в аспект с повече от една планета ,намираща се в един от двойните знаци Близнаци,Стрелец и Риби.Или когато Слънцето (Луната) се намират в един от тия знаци и е в аспект с планета ,която не се числи измежду ония,които заемат 7-и дом.Също и когато върхът на седми дом е зает от някой двоен знак и Слънце (Луна) са в аспект с планети в тия знаци.Това са поличбите за повече от един брак. :D  :D  :D  :D
« Последна редакция: Януари 02, 2007, 03:01:09 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #5 -: Януари 02, 2007, 03:00:23 pm »
Ама на първо място се разглеждат "твърдите" аспекти, нали тъй? Тригони, секстили плюс разни там минорни не са така силни или...?  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #6 -: Януари 02, 2007, 03:02:54 pm »
Цитат
Ама на първо място се разглеждат "твърдите" аспекти, нали тъй? Тригони, секстили плюс разни там минорни не са така силни или...?  B)
Е,така си е де :P  :D  ;)  

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #7 -: Януари 02, 2007, 03:07:54 pm »
Брак с вдовец (вдовица) може да се случи,когато Марс е в седми дом в аспект със Сатурн или ако Луната клони към Марс,бидейки в аспект със Сатурн или когато едната от тези планети е в 5-и,а другата в седми дом.

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #8 -: Януари 02, 2007, 03:12:10 pm »
Един реален пример от живота:
Дсц Лъв + Юпитер/Плутон в същия знак в 7 дом
Управител на Дсц в квадрат със Сатурн в променлив знак
Луната и Слънцето са в мутабелния кръст
"Резултат" - два брака, като първият доста закъснява, и многобройни връзки. Брачните партньори са преобладаващо "сатурнов" тип и от тях се очаква сигурност.
За количеството връзки важно значение имат и аспектите на Венера - в случая тя е в "красноречив" тао-квадрат с Уран и Нептун.
Картата е на жена.

Друг пример - мъж:
Дсц Козирог + Меркурий в същия знак в 7 дом
Венера в променлив знак в опозиция с Плутон и Уран по оста 10/4 дом
Първа съпруга - Слънце Дева + Луна Козирог, бракът се сключва поради преобладаващи меркантилни причини.
Втора съпруга - изгряващ Меркурий + светила в силен аспект със Сатурн. В брака чувствата играят второстепенна роля, важни са взаимните задължения и чувството на /материална и емоционална/ сигурност, която носи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #9 -: Януари 02, 2007, 03:17:48 pm »
Поличба за раздяла или развод са: Слънцето (Луната),клонейки към аспект със зла планета,Венера ранена и Уран в седми дом или образуващ лош аспект с Венера или Луната.В женския хороскоп вместо Луната и Венера се вземат Слънце и Марс.Тълкуват се по същия начин.Та където има указания за повече от един брак,управителя на 7-и дом означава първия съпруг (съпруга),а планетата, която управлявя знака ,която той заема (нарича се диспозитор),та този диспозитор представлява втория съпруг (съпруга)

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #10 -: Януари 02, 2007, 03:27:48 pm »
Планетата ,към която клони Слънцето (Луна) ,служи за описване на съпруга,според знака в който  тя се намира.Но ако тази планета е ретроградна,в този случай дадената планета ще означава само една връзка ,която ще се скъса.В този случай диспозиторът на тази планета става показател на съпруга.Но владетеля на седми дом се разглежда ,за да се определи положението и съдбата на съпруга,така че ако той е зле поставен и получава зли аспекти брака е труден и пълен с разочарования,а ако е добре разположен и получава добри аспекти добър.

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #11 -: Януари 02, 2007, 03:34:58 pm »
Цитат
Поличба за раздяла или развод са: Слънцето (Луната),клонейки към аспект със зла планета,Венера ранена и Уран в седми дом или образуващ лош аспект с Венера или Луната.В женския хороскоп вместо Луната и Венера се вземат Слънце и Марс.Тълкуват се по същия начин.Та където има указания за повече от един брак,управителя на 7-и дом означава първия съпруг (съпруга),а планетата, която управлявя знака ,която той заема (нарича се диспозитор),та този диспозитор представлява втория съпруг (съпруга)
Охоооо, сядам да броя бъдещите си "жертви"  :lol:  :P  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #12 -: Януари 02, 2007, 03:51:18 pm »
Аз се запознах със съпруга ми докато следвах, по време на една обедна почивка. Той беше дошъл да види моя колежка и негова бивша съученичка, с която поддържаха близко приятелство и дори се наричаха "сестра ми", съответно "брат ми".
  В моята карта, доколкото разбирам, първият аспект на Слънцето е с Нептун от 11-ти дом-куинкокс (така ли се пише?). Оженихме се при транзит на Сатурн върху наталното ми Слънце в началото на 4-ти дом.
  В неговата карта слънцето и луната са в опозиция с орбис 0.01* съответно в 11/5 домове.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

ANI

• *
  • 135
    • http://
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #13 -: Януари 02, 2007, 04:01:01 pm »
Цитат
Слънце секстил със Сатурн ,Уран само с квадратури /Луна ,Меркурий.../ и опозиция с Хирон.Венера не е ранена ,но и тя е с квадратури само /Сатурн Плутон/. Положението е ясно ако е в мъжки хороскоп ,а моят е женски.Явно важи  ;)
Ми то е нямало начин да няма разводи,имам си оправдание  :D  

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #14 -: Януари 02, 2007, 04:03:26 pm »
Аспектите *между* светилата в картата - Слънцето и Луната - не мисля, че са валидни в случая, който обсъждаме.

В мъжка карта - Луна и Венера
В женска карта - Слънце и Марс
При двата пола - знакът на Дсц, планета /или планети/ в 7 дом и техните аспекти, позиция на владетеля на Дсц по знак, дом, статус в хороскопа, аспекти...

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
    • http://
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #15 -: Януари 02, 2007, 04:10:01 pm »
Цитат
Аспектите *между* светилата в картата - Слънцето и Луната - не мисля, че са валидни в случая, който обсъждаме.

При двата пола - знакът на Дсц, планета /или планети/ в 7 дом и техните аспекти, позиция на владетеля на Дсц по знак, дом, статус в хороскопа, аспекти...

Исках да кажа ,че Слънце и Марс в моята карта не се вижда развода ми.Но по Луна и Венера /ако се гледа като мъжка карта/ е доста явно. :) и отговаря на написаното по -горе

*

Kali

• **
  • 1411
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #16 -: Януари 02, 2007, 04:11:45 pm »
"Мястото или обстоятелството ,при което ще бъде срещнат бъдещия съпруг или съпруга ,може да се разбере по знака ,който заема планетата,с която Слънцето ,респективно Луната ,образуват след раждането най-напред аспект.Така ако е в 11-и дом,съпругът ще бъде срещнат в средата на приятели"
   Док, извинявай че те цитирам. ;)
   Опитах се да намеря обяснение на моята ситуация, а от горното реших че се търси ТОЧЕН аспект, предстоящ след раждането. B)

Лили, това което си писала по-горе не описва ли типа на търсения партньор? ;)  
« Последна редакция: Януари 02, 2007, 04:16:45 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #17 -: Януари 02, 2007, 04:23:14 pm »
Цитат

Няма по-добър признак за щастие и хармония в брака от един добър аспект между Слънце и Луна. :D  

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #18 -: Януари 02, 2007, 04:31:46 pm »
Цитат
Цитат

Исках да кажа ,че Слънце и Марс в моята карта не се вижда развода ми.Но по Луна и Венера /ако се гледа като мъжка карта/ е доста явно. :) и отговаря на написаното по -горе
Имаш ли аспект между Слънце и Луна?

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #19 -: Януари 02, 2007, 04:40:37 pm »
Цитат
  Лили, това което си писала по-горе не описва ли типа на търсения партньор? ;)
Доколкото съм запозната, и типа на търсения партньор описва, и обстоятелствата в брака (и във връзките) - всичко е взаимосвързано.

Планетата в 7 дом /ако има/ често характеризира "атмосферата" в брака и партньорските взаимоотношения. Знакът на Дсц е типът свързване, което търсим, а планетата-владетел на Дсц внася повече конкретика по въпроса. Така го разбирам аз...  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.