Здравей Гост

УСЛОВИЯ ЗА БРАК

• 90 Отговора
  • 18827 Прегледи
*

ANI

• *
  • 135
    • http://
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #20 -: Януари 02, 2007, 05:12:55 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Аспектите *между* светилата в картата - Слънцето и Луната - не мисля, че са валидни в случая, който обсъждаме.

В мъжка карта - Луна и Венера
В женска карта - Слънце и Марс
При двата пола - знакът на Дсц, планета /или планети/ в 7 дом и техните аспекти, позиция на владетеля на Дсц по знак, дом, статус в хороскопа, аспекти...

:)
Исках да кажа ,че Слънце и Марс в моята карта не се вижда развода ми.Но по Луна и Венера /ако се гледа като мъжка карта/ е доста явно. :) и отговаря на написаното по -горе
Имаш ли аспект между Слънце и Луна?
Нямам ,Слънцето има само един секстил към Сатурн и тригон към АС.
Луната пък има аспекти към почти всички планети без Слънцето и Нептун.

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #21 -: Януари 02, 2007, 05:16:46 pm »
Принципно връзките са "специалитет" на Венера, така че информативно виж какво е положението там + Дсц, планети в 7 дом и управител на Дсц  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #22 -: Януари 02, 2007, 05:23:24 pm »
Естествено така "на парче" картите не се разглеждат и не може да се правят заключения, но в тази връзка се сетих как една мъжка близнашка Венера в съвпад с Юпитер в 11 дом в съчетание със Слънце/Марс в квадрат с Уран, 'гарнирана' със Северен Лунен възел във Водолей в 7 дом, ми се беше оплакала, че цял живот търси любовта, но все не я намира...  :huh:  :o

И много се учудих на оптимизма й - на въпросната Венера на доста преклонна, бих казала, вече възраст, когато ми заяви, че въпреки всичко вярва, че все някога ще я срещне  :D  :blink:  :D

« Последна редакция: Януари 02, 2007, 05:25:50 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #23 -: Януари 02, 2007, 05:27:32 pm »
:) 06 август 1982 Бургас 16:10
Картинката е плачевна ...що се отнася до връзките де.Няма оправия Другото си го харесвам.  :D
Да оптимизмът е впечатляващ ,аз съм щастливо премирена вече
« Последна редакция: Януари 02, 2007, 05:29:26 pm от ANI »

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #24 -: Януари 02, 2007, 05:36:55 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Аспектите *между* светилата в картата - Слънцето и Луната - не мисля, че са валидни в случая, който обсъждаме.

В мъжка карта - Луна и Венера
В женска карта - Слънце и Марс
При двата пола - знакът на Дсц, планета /или планети/ в 7 дом и техните аспекти, позиция на владетеля на Дсц по знак, дом, статус в хороскопа, аспекти...

Исках да кажа ,че Слънце и Марс в моята карта не се вижда развода ми.Но по Луна и Венера /ако се гледа като мъжка карта/ е доста явно. :) и отговаря на написаното по -горе
Имаш ли аспект между Слънце и Луна?
Нямам ,Слънцето има само един секстил към Сатурн и тригон към АС.
Луната пък има аспекти към почти всички планети без Слънцето и Нептун.
Цитат
въпроса с количеството на браковете;повече от един брак имаме ,когато Слънцето ,респективно Луната е в аспект с повече от една планета ,намираща се в един от двойните знаци Близнаци,Стрелец и Риби.Или когато Слънцето (Луната) се намират в един от тия знаци и е в аспект с планета ,която не се числи измежду ония,които заемат 7-и дом.Също и когато върхът на седми дом е зает от някой двоен знак и Слънце (Луна) са в аспект с планети в тия знаци.Това са поличбите за повече от един брак

Това погледна ли го?

*

ANI

• *
  • 135
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #25 -: Януари 02, 2007, 05:45:13 pm »
Нямам!Това ,че Дц управител е Меркурий беше някакъв шанс ,но пък Слънцето няма нищо общо с него

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #26 -: Януари 02, 2007, 05:50:58 pm »
Цитат
Нямам!Това ,че Дц управител е Меркурий беше някакъв шанс ,но пък Слънцето няма нищо общо с него
Но ДСЦ ти е в двоен знак Близнаци, а това също е фактор ,който навява за търсенето на повече от еди партньор.

*

ANI

• *
  • 135
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #27 -: Януари 02, 2007, 06:00:38 pm »
Цитат
Цитат
Но ДСЦ ти е в двоен знак Близнаци, а това също е фактор ,който навява за търсенето на повече от еди партньор.
Въпросът е ,че има прекалено много квадратури ,опозиции за превъзмогване и нито еднин добър аспект за да се нарадва човек на постигнатото .Това и Венерата и Луната всичките такива  

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #28 -: Януари 02, 2007, 06:09:42 pm »
Цитат
Цитат
Цитат
Въпросът е ,че има прекалено много квадратури ,опозиции за превъзмогване и нито еднин добър аспект за да се нарадва човек на постигнатото .Това и Венерата и Луната всичките такива
Слънце ти е в добър аспект с 7-и дом,така че има светлина в тунела :D  

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #29 -: Януари 02, 2007, 06:18:33 pm »
Да видя и аз каква е хавата  :D

Абе според мен рачешка Венера в 8 дом, че и в аспект със Сатурн и Плутон при това, по-скоро ще е фактор за трайна привързаност, чак "лепкава" понякога. Трудно се доверява на някой, но довери ли се, може да се разчита на лоялността й. Не търпи предателство, трудно прощава.

Мисля, че Сатурн е един от "стабилизиращите" фактори в натала ти, а и е доста силен. Намира се в екзалтация по знак и на трон по дом, аспектира Венера (квадрат) и Луната (квадрат и половина). Няма начин да не си усетила влиянието му.
От друга страна изгряващ откъм 12 дом Уран сигурно ще е този, който дърпа за опашката Луната ти, при това квадратът между двете планети е в променливия кръст, а и Дсц е в Близнаци.
Управителят на Дсц Меркурий, макар че се намира в края на Лъв, може да се приеме, че е включен в тао-квадрат с Луната и Уран.

Силни ми се струват Марс и Сатурн в хороскопа ти. Юпитер е господар на Асц, но не и на хороскопа.

« Последна редакция: Януари 02, 2007, 06:21:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #30 -: Януари 02, 2007, 06:18:44 pm »
Най-лошото е ,че Сев. възел е в 7 дом ,което значи  ,че трябва да се развивам във взаимоотношения връзки и т.н."кармата е свързана с уроци за уважение към другите чрез сферите на брак, партньорства, съдружия."

*

ANI

• *
  • 135
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #31 -: Януари 02, 2007, 06:30:52 pm »
Цитат
Да видя и аз каква е хавата  :D

Абе според мен рачешка Венера в 8 дом, че и в аспект със Сатурн и Плутон при това, по-скоро ще е фактор за трайна привързаност, чак "лепкава" понякога. Трудно се доверява на някой, но довери ли се, може да се разчита на лоялността й. Не търпи предателство, трудно прощава.

Мисля, че Сатурн е един от "стабилизиращите" фактори в натала ти, а и е доста силен. Намира се в екзалтация по знак и на трон по дом, аспектира Венера (квадрат) и Луната (квадрат и половина). Няма начин да не си усетила влиянието му.
От друга страна Уран е този, който дърпа за опашката Луната ти, при това квадратът между двете планети е в променливия кръст, а и Дсц е в Близнаци.
Управителят на Дсц Меркурий, макар че се намира в края на Лъв, може да се приеме, че е включен в тао-квадрат с Луната и Уран.

Силни ми се струват Марс и Сатурн в хороскопа ти. Юпитер е господар на Асц, но не и на хороскопа.

Странен ми е този Сатурн и Плутон.Може да стана такава обсебваща ако се спечели доверието или евентуално ако допусна някой до себе си ,но за момента от тази "лепкавост" ми е много ,прекалено чужда.Не знам трудно ги свързвам тия планети с интимните си отношения.Може да е стена някаква защитна и неосъзната

УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #32 -: Януари 02, 2007, 06:34:43 pm »
Цитат
Най-лошото е ,че Сев. възел е в 7 дом ,което значи  ,че трябва да се развивам във взаимоотношения връзки и т.н."кармата е свързана с уроци за уважение към другите чрез сферите на брак, партньорства, съдружия."
Е това е по Плацидус,но ако погледнем картата ти по Кох минава в осми :P ,а и по Плацидус е на върха на осми дом

*

ANI

• *
  • 135
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #33 -: Януари 02, 2007, 06:43:01 pm »
Цитат
Цитат
Най-лошото е ,че Сев. възел е в 7 дом ,което значи  ,че трябва да се развивам във взаимоотношения връзки и т.н."кармата е свързана с уроци за уважение към другите чрез сферите на брак, партньорства, съдружия."
Е това е по Плацидус,но ако погледнем картата ти по Кох минава в осми :P ,а и по Плацидус е на върха на осми дом
"южен възел в II – северен възел в VIII – това разположение на възлите предполага справяне с няколко основни проблема, носени от предишни животи: - страст към притежаване, завист, ревност...Това е първата ос, по която се разгарят силни страсти, в краен вариант водещи до унищожение и самоунищожение. Твърде често душата предварително, преди раждането, си задава програма, свързана с болест или физически недъг; сериозни материални трудности и дори до физическо оцеляване, която да я научи да цени това, което притежава, без да проявява завист. Посланието е да се премине през символичната смърт на всички натрапчиви желания за притежание – на пари, на близките хора, за удоволствия....Твърде често това положение е свързано и с ексцентрична сексуалност, която тласка човек към крайности – следва да се преодоляват крайните модели на поведение, чрез символичната смърт, пречистване и развиване на една висока духовност.... "

Май си избирам Плацидус !  :ph34r:  

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #34 -: Януари 02, 2007, 06:50:29 pm »
Цитат
Най-лошото е ,че Сев. възел е в 7 дом ,което значи  ,че трябва да се развивам във взаимоотношения връзки и т.н."кармата е свързана с уроци за уважение към другите чрез сферите на брак, партньорства, съдружия."

Дори ако използваме домификацията на Плацидус, ми се струва, че повече клони към 8 дом - попада точно на върха.
При Кох има вероятност купсидните планети да преминат в следващия дом, иначе ъгловите си остават на същото място  B)  
« Последна редакция: Януари 02, 2007, 06:51:08 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #35 -: Януари 02, 2007, 06:56:59 pm »
Цитат
Странен ми е този Сатурн и Плутон. Не знам трудно ги свързвам тия планети с интимните си отношения. Може да е стена някаква защитна и неосъзната...

Е, да, Сатурн и Плутон в 10 дом нямат много общо с партньорските и интимни отношения. Но Венера е 'попила' характеристиките им - след тези на знака, в който се намира, разбира се  B)
Струва ми се, че Луната при теб е тази, която има нужда от промени - намира се в мутабелен знак и кадентен дом, в точен квадрат с "немирника" Уран при това  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #36 -: Януари 02, 2007, 07:24:26 pm »
Цитат
Цитат
Странен ми е този Сатурн и Плутон. Не знам трудно ги свързвам тия планети с интимните си отношения. Може да е стена някаква защитна и неосъзната...

Е, да, Сатурн и Плутон в 10 дом нямат много общо с партньорските и интимни отношения. Но Венера е 'попила' характеристиките им - след тези на знака, в който се намира, разбира се  B)
Струва ми се, че Луната при теб е тази, която има нужда от промени - намира се в мутабелен знак и кадентен дом, в точен квадрат с "немирника" Уран при това  :D
Мда..с това съм напълно съгласна.И  опозицията с Меркурий на Луната допълва картинката  ;)  

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #37 -: Януари 02, 2007, 07:29:37 pm »
Ама между другото да имаш "хард" аспект между Меркурий и Луната никак не е зле - стимулира мисленето и възприемчивостта, дава буден ум  B) така го пише в астро-книжките де  :rolleyes:
« Последна редакция: Януари 02, 2007, 07:31:37 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #38 -: Януари 02, 2007, 07:40:46 pm »
Е да ,обаче прекаленото мислене убива емоциите и обратното.Откакто се помня чувствата ми са в опозиция на здравия разум.Едното винаги пречи на другото и за това все нещо пренебрегвам.Крайно е ,а нали все трябва да се търси баланс ,пък на практика не се получава  

*

Lillie

• 30532
УСЛОВИЯ ЗА БРАК
« Отговор #39 -: Януари 02, 2007, 07:47:40 pm »
Цитат
Е да, обаче прекаленото мислене убива емоциите и обратното. Откакто се помня чувствата ми са в опозиция на здравия разум. Едното винаги пречи на другото и за това все нещо пренебрегвам. Крайно е, а нали все трябва да се търси баланс, пък на практика не се получава
Тогава ще приемем опозицията между Луна и Меркурий за действаща, въпреки че не се намират в опозиторна двойка знаци  :huh:

Ама в интерес на истината и аз имам чувството, че ми действа широкия (само по знак, извън допустимата орбиса) квадрат между Луната и Меркурий дето си имам...  :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.