Здравей Гост

ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ

• 32 Отговора
  • 5936 Прегледи
*

ANI

• *
  • 135
    • http://
ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ
« Отговор #20 -: Януари 03, 2007, 09:02:57 pm »
"ВИЖТЕ В КОЙ ЗНАК И ДОМ СА РАЗПОЛОЖЕНИ ЗЛОКОБНИТЕ ПЛАНЕТИ.ВЗЕМЕТЕ ДАТАТА,В КОЯТО СЛЪНЦЕТО ЩЕ ДОСТИГНЕ ДЪЛЖИНАТА НА ОТДЕЛНИТЕ ЗЛИ ПЛАНЕТИ.ТОВА ЩЕ ДАДЕ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ОНЕЗИ ЛИЦА,КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЯГВАТ."

Добре де ,това означава ли ,че при наличие на съвпад  Слънце с Плутон ,Сатурн ,Уран... в синастия трябва да разкараме индивида или да очакваме "нож в гърба"?

ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ
« Отговор #21 -: Януари 03, 2007, 09:22:15 pm »
Цитат
"ВИЖТЕ В КОЙ ЗНАК И ДОМ СА РАЗПОЛОЖЕНИ ЗЛОКОБНИТЕ ПЛАНЕТИ.ВЗЕМЕТЕ ДАТАТА,В КОЯТО СЛЪНЦЕТО ЩЕ ДОСТИГНЕ ДЪЛЖИНАТА НА ОТДЕЛНИТЕ ЗЛИ ПЛАНЕТИ.ТОВА ЩЕ ДАДЕ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ОНЕЗИ ЛИЦА,КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЯГВАТ."

Добре де ,това означава ли ,че при наличие на съвпад  Слънце с Плутон ,Сатурн ,Уран... в синастия трябва да разкараме индивида или да очакваме "нож в гърба"?
Хубаво е да го разкараме ;)  :D  

*

Lillie

• 30532
ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ
« Отговор #22 -: Януари 03, 2007, 09:46:04 pm »
Цитат
Добре де, това означава ли, че при наличие на съвпад  Слънце с Плутон, Сатурн, Уран... в синастрия трябва да разкараме индивида или да очакваме "нож в гърба"?
Това е твърде буквално възприемане на нещата - според мен, така че моля не ми се сърдете  :rolleyes:  B)

По същия начин най-различни недоразумения се получават поради неразбиране основите и философията на дадено нещо, което не пречи на мнозина да го учат и практикуват. Между другото, тук говорим за Астрология.

Един от най-често срещаните по астрофорумите "феномени" е тълкуването или, по-точно, опит за тълкуване на астрологичните конфигурации и аспекти в хороскопа без достатъчно добро познаване на основните и най-същностни характеристики на дадена стихия, качество, триплицитет, кръст, в който участва аспектът (или конфигурация). И започваме да търсим под вола теле, задавайки въпроси от сорта "защо аспектът на еди какво си със Сатурн или Уран не дава научни или инженерни способности?", "защо аспектът действа при условие, че е извън допустимата орбиса?" или, още по-фрапиращо, "Хирон транзитира в секстил към натална Венера в Телец - това ли е причината да се забъркам в любовен триъгълник?", без изобщо да обърнем внимание - най-малкото - в какъв кръст и стихия се намират факторите, които се опитваме да 'анализираме'.

Липсата на философски поглед върху Астрологията води до лутане и задълбаване в безброй ненужни /понякога/ анализи като опит, не знам доколко сполучлив,  да се предвиди кога, какво, къде и по какъв начин ще ни се случи с точност до секундата. Да, прогностиката е неразделна част от астрологията и астрологията по начало е била предсказателна наука и до днес в голяма степен продължава да бъде такава, но астрологията е много повече от едното предсказване. Непознаването на основните принципи води или до некачествени и неадекватни прогнози, или до неумение да се приложи научената теория на практика.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
    • http://
ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ
« Отговор #23 -: Януари 03, 2007, 10:44:44 pm »
Lillie ,наясно съм ,че астрологията е нещо доста абстрактно и крайните изказвания и интерпретации биха могли да въздействат негативно върху даден човек.Но за себе си мога да кажа ,че говорих образно ,не го възприемам буквално  :) Но човек винаги трябва да има едно на ум ,нали ?!

Между другото сега се замислих за едни астросъвети ,които ми беше дал един астролог  и ми пообъркаха нещата .Чела съм ,от изключителна важност за  създаването на личен хороскоп е именно астрологът дали е подходящ за даден човек.Според мен объркванията стават не толкова от незнание ,а по- скоро от неразбиране и несъвпад на астролога и този на когото се прави хороскопа.

*

Lillie

• 30532
ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ
« Отговор #24 -: Януари 03, 2007, 10:51:31 pm »
В тази връзка се сетих, че из нета напоследък се разхожда една поговорка - "всеки заслужава астролога си", макар че не ми се ще да я коментирам тук. Звучи доста крайно, а и темата за "астрологии" и "астролози" крие доста подводни скали и рифове. Не хармонира особено с духа и философията на този форум.

:)
« Последна редакция: Януари 03, 2007, 10:52:07 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ
« Отговор #25 -: Януари 04, 2007, 10:01:26 pm »
Хей, приятели,   :D  :D  :D    нямаше ме един ден и сте "заформили" много яка тема- тази за приятелите!!! Много се вълнувам от тази тема, защото МНОГО  държа на приятелите си! От това, което прочетох преди това, а и от това което успях дя разберае, е че е много важно тази ситуация да се тълкува чрез планетите в 11- ти дом! При мен доста от планетите сат там, а до колкото съм на ясно ,мисля, че и слънцето ми в Овен е в 11-ти, а това определено определя отношението ми както към моите приятели, така и тяхното към мен!!!! Много се раздавам (а и няма да се уморя) да им помагам. Та, въпросът ми е до колко трябва да го правя и до колко не ( защото всички мои близки ме обвиняват, че се раздавам....повече от колкото заслужават). Аз съм тъп овен и като си навия нещо на "пръста" не го оставям докато не доведа нещата на моите приятели до край!!! Но този хъс изобщо, ама никак не се проявава, ако проблема се отнася до самата мен!!!! И, така, нещо не мога да се разбера, защо правя всичко възможно за приятели и близки, а когато става въпрос за мен, дори и не смея да се опитам (  а знам, че ще успия)!?! Голям парадокс е това за мен и за хората, които ме познават!  

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ
« Отговор #26 -: Април 26, 2011, 10:20:18 pm »
я каква тема си изкопах от дълбокото неизвестно  ;D

много интересни работи е писал Док, ама май малко не вдянах  :thinking:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Април 26, 2011, 11:01:13 pm »

Какво не ти е ясно! Кажи, Слънце да то разискваме!  :-\
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #28 -: Април 27, 2011, 12:59:36 am »
Цитат
Ама сериозно ли вярваш в това?

Извинявай, ако леко съм ти поохладила ентусиазма  :rolleyes:  :)
Ами това лесно може да се провери.

Всеки да сподели дали има приятели и неприятели в съответствие с планетите и ще разберем ;)  :D

Слънце във Везни точен съвпад мой Плутон гокленов на МС до тук е изиграл ключова и най-благоприятна роля по отношение на професионалното ми развитие...
Слънца в съвпад със Сатурн (в 7ми) отново ъглов - добри приятели и съдружници...

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #29 -: Април 27, 2011, 01:34:30 am »
И аз си мисля, че не можем така механично да " изритаме"
всички партньорски Слънца от нашите тежки планети..... ми те
ни огряват и ни развиват - представете си един партньорски съвпад на
Слънце /Уран, че може да даде гениална комбинация   ;D
( макар и за кратко )  :mellow:
Естествени минерали и амулети

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #30 -: Април 27, 2011, 02:53:45 am »

Какво не ти е ясно! Кажи, Слънце да то разискваме!  :-\

мчи не вдянах кой ми е по натала приятел или враг - тва за датите. демек от кои дати да се пазя и кои дати да чеша зад ушите  :umnik:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Април 27, 2011, 03:02:52 am »
При теб Марс и Сатурн са в Близнаци - значи да се пазиш и от майските, и от родените в края на знака.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #32 -: Април 27, 2011, 03:13:21 am »
При теб Марс и Сатурн са в Близнаци - значи да се пазиш и от майските, и от родените в края на знака.  ;D

ахаааааааа виж ти - мчи то и сина ми е майско говедо и ме вбесява на макс   :-\