Здравей Гост

Какво според вас в една натална карта

• 6 Отговора
  • 2895 Прегледи
*

KATRIN

« -: Януари 14, 2007, 03:15:35 pm »
може да покаже дали индивидът може да има деца ли не?Скоро разглеждах натална карта в която 5 дом започваше в знака Водолей и господарят Уран се намираше в 12 дом в Дева.Според вас тази жена може ли да има деца?Какво друго трябва да погледна?
Благодаря.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Януари 14, 2007, 03:34:13 pm »
На толкова повърхностно ниво такива сериозни въпроси не се разглеждат. Да не говорим за евентуалните грешки и рисковете, които винаги съществуват при разглеждане на толкова деликатни теми.

Традиционно разглеждаме 5 дом - знак и градус на купсидата, планети в дома, статус и аспекти на алмутена на дома. В женска карта често 4-ти и 6-ти дом също имат връзка с деца и забременяване. Важен в това отношение е и мидпойнтът Луна/Венера. Луната по знак и аспекти в женска карта е сигнификатор не само на здравето, но често се свързва и с репродуктивната функция и плодовитостта на жената. Преобладаването на женски (четни) знаци - абстрактно погледнато - също понякога може да бележи по-висока плодовитост.
Луна, Венера и Юпитер, доколкото съм осведомена, също могат да бъдат сигнификатори на децата. Не е изключено важна роля да играят и аспектите на Лунните възли в картата.

В случая, за който споменаваш, втори управител на 5 дом в картата на жената е Сатурн - къде се намира, дали аспектира важни лични планети и планети-сигнификатори?
Нямам голям опит в медицинската астрология. На титулната страница на сайта можеш да намериш статия, посветена на въпроса за децата.

http://www.astrosite.org/decata_i_bezplodieto.htm
 :)  
« Последна редакция: Януари 14, 2007, 03:35:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Януари 14, 2007, 04:08:04 pm »
Според тази статия аз е почти сигурно, че няма да имам деца ... Въпреки всичко не съм загубила тази своя надежда. Съветвам и другите да не го правят. Затова си мисля, че материалът не е за препоръчване да го четат начинаещи или хора със слаба психика, които напълно биха се доверили на  тълкуванията. Все пак дали ще има деца или не, може да покаже само цялостен поглед на професионалист върху индивидуалния хороскоп.

П.С. Мисля си обаче дали има астролог, който ще закопае напълно отстрещния с категоричен отрицателен отговор. Сигурно е въпрос на етика, но май никой не би се осмелил да го направи. Аз за себе си съм убедена, че бих желала да чуя само истината, а не напразни надежди, но малко хора смятат като мен.        

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 14, 2007, 04:30:49 pm »
Да, статията се базира в голяма степен върху постановките на средновековните астролози. Ако прочетеш трактата на Птолемей, сигурно също ще се стреснеш. Добре, че съвременната медицина е доста изпреварила тогавашната. Така че не мисля, че въз основа само на една прочетена кратка статия и един непрофесионален поглед върху хороскопа има причини да изпадаме в паника и отчаяние  B)

"Мисля си обаче дали има астролог, който ще закопае напълно отстрещния с категоричен отрицателен отговор. Сигурно е въпрос на етика, но май никой не би се осмелил да го направи" -
Астролози има всякакви - някой може да те 'закопае' с категоричен отрицателен отговор по въпроса за децата, друг - по други въпроси. Никога не знаеш на какъв астролог и с каква нагласа и настройка спрямо отсрещния, а и общо взето спрямо целия заобикалящ го свят ще попаднеш.
И аз предпочитам истината, цялата истина. Истината е за предпочитане пред лъжата и самозаблудата. Но много е важен начинът, по който астрологът (или изживяващият се като астролог) ще ти 'сервира' тази истина. Да не говорим за това, че тази "истина" може да бъде истина само в неговите очи. Въпросът е да устоим на изкушението да тръгнем да налагаме своята "истина" и на отсрещния - тогава рискът всичко живо да падне "под ножа" на нечие болно Его е много голям. А някой астролог дали е мислил за последствията след приложената от него "терапия" тип "мозъчна атака"? Хубаво е, че периодично се повдигат тези въпроси, защото са благодатна почва за размисъл...
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin

« Отговор #4 -: Януари 14, 2007, 04:31:20 pm »
Съгласна съм,че това е важен въпрос,които не може да получи еднозначен отговор. Искам просто да дискутираме кое би било пречка има ли начин да се избегне влиянието на планетите ?
Аз не бих казала категорично на клиент Ти няма да имаш деца.Първо защото това би го сринало напълно,а ние хората,които се занимаваме с астрология не сме богове ,за да твърдим такова нещо.Второ,по този начин променяме нагласите на човека,а кои сме ние та да го правим?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 14, 2007, 04:43:42 pm »
Точно така, право в десятката.
Но мислиш ли, че всички са на това мнение? Би било добре да са, но... винаги ще има много "но"-та  :huh:

Астрологичната консултация има за цел да помага и съдейства на отсрещния да си решава проблемите по възможно най-безболезнен, доколкото е възможно, начин като приема нещата философски. Консултацията е с ориентация към клиента, а не към астролога.
Добре е, когато астрологът съдейства нагласите на клиента (или на всеки, чиято карта коментира) да бъдат променени в положителна насока. Ами ако се получи обратен ефект?
Много е важно коментарът на наталната карта да не бъде с негативна конотация с преобладаване на "няма" и "не" - няма да стане, няма да получиш, няма да си, няма да успееш и т.н. Смея да твърдя, че астрологът - колкото и да е учен и добър в занаята си - не е този, който ще реши вместо клиента (или консултирания) какъв да /ще/ бъде и какъв да не /няма да/ бъде.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 15, 2007, 12:26:11 pm »
Да освежим малко атмосферата в тази тема  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.