Здравей Гост

марс и сатурн в 7 дом

• 38 Отговора
  • 9904 Прегледи
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #20 -: Януари 16, 2007, 02:50:47 pm »
Ето един интересен линк за тези ,които се интересуват от йога.

http://www.clubpatanjali.net/history.html

*

АН

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #21 -: Януари 16, 2007, 07:05:22 pm »
Цитат
Има разни упражнения, които могат да се правят, за активиране или отпушване на блокирани чакри.
Добре е да вярваме, че упражненията помагат, но дори да не вярваме, просто ги правиме и резултатите пак ще са налице  
Цитат
ето това е нещото, което ужасно ме учудва в медицината  :D
защо лекарите никога не предлагат алтернативни начини на лечение???? сблъсках се с вироглавството им и в моя случай. лекувах се при един тибетски лечител. в този период се чувствах отлично, но лекарите побързаха да ме скастрят и да ми обяснят, че това са глупости и всичко трябва да се изреже ... и това е ;)
абсолютно съм сигурна, че има заболявания, които могат да бъдат повлияни от някаква алтернативна медицина, друг е фактът кога научната медицина ще стигне до този извод. малко се отнесох по темата :D , ама тези дни това са ми кардиналните въпроси, които ме вълнуват.
Аз нямам добър отговор защо медиците по правило не приемат алтернативната медицина:)
Но ги разбирам:)
За да ги разбере човек, трябва да е изучавал и прилагал много години някоя традиционна наука, която си има алтернативна. И тогава се оказва, че не може да приеме на сериозно алтернативната, колкото и да е позитивно настроен към окултните науки:) Може би е свързано с мисловните процеси и шаблоните, които усвоява, докато изучава традиционната наука...

Но да се върнем към въпроса за щитовидната жлеза. Към нея, според астрологията, имат отношение Меркурий и Нептун. Прочети си всичко, което намериш за примитивните и висшите им изяви и се стреми в живота си само към висшете им изяви:)

*

sunrain

• 6710
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #22 -: Януари 17, 2007, 10:56:04 am »
Ето какво открих за Марс в седми дом в един руски сайт. Аз също се радвам на този късмет  :)

Марс

Положение Марса в седьмом доме всегда опасно, даже когда он хорошо аспектирован. Его характер слишком экстремален, категоричен и индивидуалистичен, чтобы благоприятствовать какому-либо партнерству.

Обычно в гороскопе женщины он лучше, чем в гороскопе мужчины. Он указывает на партнера сильного и энергичного, но в очень негативном гороскопе мужчины Марс в седьмом доме предвещает жену, которая сможет восполнить недостаток энергии и инициативы.

В лучшем случае Марс в этом доме указывает на честолюбивого, властного, напористого, способного, трудолюбивого партнера. Пораженный же Марс указывает на человека, характер которого в зависимости от характера и степени поражения может варьироваться от просто вспыльчивого, вздорного и деструктивного до злобного, буйного, жестокого и кровожадного.

К наихудшим последствиям приводят поражения от Сатурна или Урана, особенно в кардинальных знаках.

Поражения от Юпитера или управителя восьмого дома ведут к трениям из-за расточительности партнера, а плохие аспекты к Венере могут приводить к тому же и, кроме того, становиться причиной супружеской неверности.

Если пораженный Марс находится в одном из водных знаков (Раке, Скорпионе или Рыбах), партнер может стать пьяницей.

Находясь в земном знаке, Марс в седьмом доме, особенно если он поражен Сатурном, имеет тенденцию вызывать похотливость. В то же время он препятствует браку и сильно затрудняет обретение партнера, хотя если уж брак заключается, то обычно слишком поспешно.

В обычных случаях, когда поражения не особенно сильны, Марс в седьмом доме может указывать на страстную любовь, к которой примешивается своеобразный элемент антагонизма или оппозиции, а также острая чувствительность к критике и любому поведению, которое можно истолковать как пренебрежительное.

Эта повышенная чувствительность легко приводит к агрессивности, язвительности или раздраженности, которые могут быть совсем непродолжительным, но у некоторых типов людей неприятные эмоции постепенно накапливаются, что в конце концов может закончиться разрывом отношений.

Обычно Марс в седьмом доме вызывает ссоры между супругами, которые могут приводить к бурным столкновениям, расставанию и разводу. Партнер будет упрямым и независимым, даже если Марс хорошо аспектиро-ван. Некоторых трений будет трудно избежать даже при самых благоприятных обстоятельствах.

В гороскопе женщины такое положение часто указывает на смерть мужа от болезни, сопровождающейся лихорадочным состоянием, или в результате операции, если Марс в мутабельном знаке, или же от несчастного случая, если он в кардинальном знаке — в любом случае конец будет внезапным.

В любом гороскопе Марс в седьмом доме имеет тенденцию изменять ход жизни после брака и создавать трудности, вносить разлад, становиться причиной борьбы или соперничества. Это свойство изменять жизнь после брака присуще не одному лишь Марсу: любая планета в седьмом доме после заключения брака начинает действовать сильнее.

Ето и адресът, на който може да се намери още полезна информация: http://junona.org

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #23 -: Януари 17, 2007, 06:45:23 pm »
Нека обсъдим Марс в 7 дом като излезем малко извън "шаблонното" тълкуване на тази позиция.
Марс в седмо поле на хороскопа насочва и фокусира енергията си към взаимодействие (и противодействие) със заобикалящия свят в най-широкия смисъл на тази си позиция. Налице е силна социална активност.
Тази позиция не бива да се разбира твърде буквално като се ограничим само с евентуални търкания с партньора и в междуличностните отношения. Нерядко такива Марсове се чувстват "в свои води", озовавайки се в по-динамична и дори конфликтна среда, където им се предоставя много удобна възможност да си изпуснат "парата", да бъдат максимално ефективни и да вземат решения в условия на напрежение и стрес. За тях стресът, напрежението могат да бъдат и своеобразен "стимул", който да ги провокира към действие. В междуличностните си отношения рядко са пасивни, търсят динамика и предизвикателство. Отсрещната реакция за тях е много важна и често мотивите им са именно търсене/провокиране не реакция, независимо дали го правят по съзнателен или несъзнателен начин. Ако не осъзнават мотивацията си в междуличностните отношения, не е изключено да имат навика да задават учудени въпроси от сорта "защо реагираш така?".
И въпреки че в седми дом Марс се намира в символично "заточение" (Везни/Венера), не може да се заяви категорично, че тук той е поставен в "слаба" позиция. Напротив, в повечето случаи Марс в 7 дом е доста проявен, друг е въпросът обаче доколко влиянието му тук се осъзнава.

Ключови думи за Марс в 7 дом - "взаимодействие" и "реакция".

Марс в 7 дом е мотивиран да предизвиква отсрещни реакции. Това, което евентуално би го подразнило, е по-скоро липсата на реакция у отсрещната страна.
Социална активност, устременост към взаимодействие със средата, дух на опониране, трудно търпи изолация - енергията му е насочена "навън" и "насреща".

Всъщност това качество - да се търсят и провокират ответни реакции - нерядко присътства и при "специфично" поставени в хороскопа Марсове. Във виртуала е пълно с "доказващи се" Марсове - независимо от това доколко са силни по знак и други качества.
Разликата между "силен" и "слаб" Марс се състои в това, че слабият Марс има навика да усеща проблемите и конфликтите като "наложени отвън", докато силният Марс често сам ги създава - както на самия себе си, така и на другите. За един силен Марс често важи изразът "сам си го търси" (и "намира"), докато по-слабите Марсове нерядко биват "поставени" в условията на конфликтни и стресови ситуации, в които попадат често несъзнателно или, на пръв поглед, против волята си, и които изискват от тях адекватна марсова реакция, а не тази на щраус заровил главата си в пясъка. Гневът, цял живот потискан и преглъщан, може да се обърне срещу нас самите и силата му е деструктивна. Затова реакцията на един "слаб" и "погълнат" Марс, веднъж провокирана, може да бъде много по-разрушителна от реакцията на силнопоставен Марс в хороскопа. Гневът, обърнат навътре, поражда автоагресия, а безсилието и неспособността да се реагира адекватно на ситуацията могат да се превърнат в доста нездравословен начин на живот. Нерядко "корените" на проблема могат да се потърсят (и открият) в условията на ранната семейна среда и възпитанието на индивида.

Това, разбира се, не го казвам в оправдание на "силните" и вечно търсещи и провокиращи конфликтни ситуации Марсове. За тях също има "оправия"... Сатурн  :lol:
И неслучайно пиша "силен" и "слаб" в кавички. Силният Марс може да бъде и слаб - така, както и всяка друга планета, осъзнаваща "достойнствата" си, защото е възможно да се получи префокусиране и резултатът е пораждане на неравновесие.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #24 -: Януари 18, 2007, 03:00:30 pm »
а един върпос? когато марс е управител на седмия (и от части на втори - скорпи), но се намира в 11/12 дом?

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #25 -: Януари 19, 2007, 07:33:56 pm »
Цитат
а един върпос? когато марс е управител на седмия (и от части на втори - скорпи), но се намира в 11/12 дом?
Ако въпросът ти се отнася предимно до партньорската сфера, освен позицията и аспектите на Марс разглеждаме също Слънце и Венера. Представата за "партньор за душата" се търси по 7-ми лунен дом и като се отчете положението на по-важните планети в радикса по отношение на Луната  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #26 -: Януари 19, 2007, 10:23:51 pm »
По въпроса са Марс, Лилие, мога да потвърдя поне в един случай, че рибешкият такъв изразява пасивна агресия. А в друг случай (приятелка с Марс в 7 дом) набюдавам, че не може да се оттърве от конфликти.

*

Lillie

• 30532
марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #27 -: Януари 19, 2007, 10:34:00 pm »
В интерес на истината, познавам четирима души (жени) с Марс в 7 дом. Но при всяка положението е различно - едната създава конфликти, излъчвайки много силен агресивен /и отрицателен/ заряд, другата сякаш привлича конфликтни ситуации и впоследствие "невинно" пърха с мигли с полунасълзен поглед и въпроси от сорта "защо все на мен?", за третата личност не ми се ще да коментирам (а и не бих си позволила) предвид това, че малко я познавам...  :huh: при четвъртата има силна /и неосъзната/ проекция на вината върху партньора и, общо взето, върху отсрещната страна (и целия заобикалящ свят), но там вече е намесен и Сатурн.
Да, това наблюдение го имам и аз, макар че се въздържах да го споделя в темата. Навремето ми беше направена забележка, че Марс в 7 дом не е "въвличане в/привличане на конфликтни ситуации", а нещо съвсем друго. Но практиката и реалният живот показват друго. Впрочем, с Марс или без Марс в 7 дом конфликтите и напрежението са неразделна част от живота на всеки от нас - с тази разлика, че при някои са по-малко, при други повече... а и в голяма степен зависи от личната ни нагласа и умението да реагираме в такива ситуации  B)

За по-"слабите" Марсове - в Риби, Телец, Везни и Рак - също бях чела, че техен "специалитет" е тъй наречената пасивна /авто-/агресия.

« Последна редакция: Януари 19, 2007, 10:39:09 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Re:марс и сатурн в 7 дом
« Отговор #28 -: Юли 25, 2009, 04:37:06 pm »
Квадратите са проблематични, но са по-осъзнати. Тук има динамика, борба, което рано или късно предполага и израстване, след като урокът е научен. Макар че в някои случаи постоянната съпротива не винаги носи положителни резултати, но в астрологията се изхожда от презумпцията, че в хороскопа всичко си е на мястото и нищо не е дадено случайно.
Ако Марс е проводник на слънчевата воля, т.е. начинът, по който заявяваме пред света нашето "Аз съм", Сатурн е този, който се опитва по някакъв начин да я възпре, ограничи. Нормалната реакция в такива случаи е да окажем съпротива, а сблъсъкът винаги носи усещане за дискомфорт. При Марс в твърд аспект със Сатурн (съвпад, квадрат, опозиция) човек не търпи да му се налага чужда воля, в повечето случаи той предпочита да бъде този, който се налага, директно или индиректно. Според знаковата позиция на Марс и позицията му в стихия и кръст аспектът ще се прояви по различен начин.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Юли 25, 2009, 04:54:18 pm »
Много по-силен дискомфорт би усещала, ако Марс се намираше в Риби и имаше същия квадрат. Докато на овенски Марс трудно може да му се наложи нещо, предпочита сам да си блъска главата, да се бори, да не отстъпва. Научава си уроците чрез директен сблъсък с определени хора и обстоятелства. А на Марс в Риби, ранен от Сатурн, ще му е доста по-трудно да изрази директно агресията, тук има тенденция по-скоро към автоагресия, гълтане на гняв и потискащо усещане за вина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юли 25, 2009, 05:08:52 pm »
Как може да се отработи това? Лили, тази твоя позната променила ли е това влияние по някакъв начин?

Дали го е променила?
Не бих казала...
В момента живее с друг партньор, който я подлага на системен тормоз. Малтретирана е вербално, психически, а отскоро и физически. След всяка поредна раздяла отново и отново се връща при партньора си, от който не може да се откопчи. Кой знае, може би е решила, че ролята на "горката жертва" й импонира перфектно. А и така получава вниманието, което мисли, че всички й дължат (неаспектирана Луна в Лъв).
Само да уточня. Има съвпад на Марс и Сатурн в 7 дом в квардат към Слънце/Венера.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #31 -: Юли 25, 2009, 05:23:25 pm »
комбинацията марс- сатурн къдетои да се амира в хороскопа си е трудна, но пък е много мощна за развитие (  акосе уравновесят енергиите андвете планети), както са и повечето набедено гадни комбинации :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Юли 25, 2009, 05:25:45 pm »
Знам, че се гледат градусите за аспектите, обаче все пак ми е странно как планети от една стихия образуват квадрат.

Образуват, след като аспектът е в границите на допустимата орбиса.
Съвпад може да има и между две планети в съседни знаци.
Например, Слънце в 29* Лъв и Сатурн в 2-3* Дева, Луна в 29* Близнаци и Венера в първите градуси на Рак. Тук става въпрос за сходящи аспекти, т.е. които скоро предстоят, т.к. Слънцето и Луната са бързи планети.
Що се отнася до разходящите, според някои астролози влиянието им вече не е така силно. Но в астрологията има понятие, наречено "пренасяне на светлина", т.е. една планета в разходящ съвпад с друга пренася енергията на тази планета към следващата, с която ще направи съвпад. В античната астрология условието за пренасяне на светлина е планетите, с които има разходящ и предстои сходящ аспект, да се намират в границите на един знак. В съвременната астрология се използва по-разширен подход. Например, ако една планета се намира в разходящ съвпад със Сатурн, енергията му се пренася върху следващото небесно тяло, към което тази планета се движи, дори ако се намира в следващия знак. Условието е планетата, чието движение се разглежда, да бъде от бързите. За трудна позиция се счита, когато Луната е обсадена от малефици, т.е. Марс и Сатурн, Сатурн и Марс (/Раху).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Юли 25, 2009, 05:41:07 pm »
Условието е планетата, чието движение се разглежда, да бъде от бързите.

В някои немски школи се разглежда символичното движение дори на по-бавна към по-бърза планета. По тази тема има статия, качена на титулната страница на сайта "За изкуството да си тълковаме хороскопа" --> "Посока на влияние на факторите в хороскопа и тяхното значение".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ga3l

« Отговор #34 -: Юли 25, 2009, 05:56:57 pm »
А на Марс в Риби, ранен от Сатурн, ще му е доста по-трудно да изрази директно агресията, тук има тенденция по-скоро към автоагресия, гълтане на гняв и потискащо усещане за вина.

Моя Марс в Риби точно така се проявява - с автоагресия и вина, дори наскоро ми се отключи автоимунно заболяване ..  :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юли 25, 2009, 06:05:50 pm »
Сигурно транзитът на Сатурн през наталната опозиция между Луната и Марс го е отключил...
Дано отмине заедно с транзита. Има ли шанс да е краткотрайно това заболяване?
При мен опозицията му към Марс донесе много гняв срещу статуквото, рязко влошаване на здравословното състояние на моя близка, проблеми в дома, а по-нататък и напускане на постоянната ми работа, която ме изпълваше с все повече неудовлетвореност...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #36 -: Юли 25, 2009, 06:18:21 pm »
Сигурно планетите са повлияли, ама нали знаете, че мислите влияят на тялото. Това го знам със сигурност. Ако сте чели как негативните мисли предизвикват заболявания, сигурно сте видели, че автоагресията предизвиква автоимунни заболявания, а това може да е наистина сериозно.

Вижте тук още за проблемите в психиката и отражението им върху здравето.  ;)

http://www.vselena.com/psihobolest.htm

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Юли 25, 2009, 06:25:54 pm »
В "Болестта като път" е дадено много добро обяснение на болестните симптоми и техните психосоматични причини.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ga3l

« Отговор #38 -: Юли 25, 2009, 09:37:36 pm »
Сигурно транзитът на Сатурн през наталната опозиция между Луната и Марс го е отключил...
Дано отмине заедно с транзита.

Да, 2-3 градуса преди Сатурн да мине точно върху опозицията ми Луна/Марс, имунната ми система много се ошашка. Първо развих някаква алергия към полени, малко по-късно dyshidrosis, a от скоро има и съмнения за автоимунен тиреоидит. Традиционната медицина не може да предостави информация за  етимологията на тези заболявания, камо ли лечение.

Цитат
Има ли шанс да е краткотрайно това заболяване?

Според мен има, тъй като вече нямам симптомите на миналогодишните две заболявания, за които се смята че веднъж като се появят се очаква да хронифицират.   :-\

А имам и доста книги за психосоматичните причини, но проблема е в това че не съм си променяла начина на мислене за да се прояви това заболяване. Просто при мен не се връзва тази схема. А и вътрешното ми чувство казва, че транзита на Сатурн ме задейства енергийно, пък аз нямах готовност за това. Мисля, че скоро ще отшуми и това заболяване. Така ми се дава .. :P