Здравей Гост

За изкуството да си тълкуваме хороскопа

• 149 Отговора
  • 34077 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #40 -: Април 09, 2008, 11:05:26 am »
Не съм чувала за такава възможност, за мен и двете планети са на трон в Скорпион, но колегите от съседния форум вероятно биха дали приоритет на Марс. Но влиянието на Плутон също не е за подценяване, тъй като не само се намира в собствен знак, а и участва в съвпад с Луната.
А пък и в крайна сметка може да се проследи коя планета има повече достойнства не само по знак, а и по терм, фас и т.н., както е прието в класическата астрология  :)

Доколкото се сещам, ти знаеше и немски...
Има една статия за определяне на планетата алмутен, т.е. планетата с най-много есенциални достойнства в хороскопа.

Цитат:
"Almuten – der Planet, der unter Berücksichtigung aller essentiellen Würden die meisten essentiellen Würdenpunkte aufweist... Der Name „Almuten“ leitet sich ab aus dem Arabischen „al-matin“ und bedeutet so viel wie „der Starke“, „der Siegreiche“ oder „der Kräftige“. Wir können diesen Almuten auf jeden Horoskopfaktor berechnen. So vermögen wir den Planeten ausfindig zu machen, der die meisten Würden über ein bestimmtes Haus aufweist oder über einen bestimmten Punkt im Tierkreis sowie den Planeten, der an dem Ort eines anderen Planeten die meisten Würden innehat."
« Последна редакция: Април 10, 2008, 06:29:23 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #41 -: Април 09, 2008, 12:24:38 pm »
Lillie, искам да те помоля да ми препоръчаш някаква литература, ако е възможно.нещо което е по достъпно и ясно.

*

unicorn

« Отговор #42 -: Април 09, 2008, 12:25:56 pm »
За съжаление немският ми е втори език и познанията ми са недостатъчни,нищо че напоследък започнах да го усвършенствам,но нищо ,тъкмо повод да се упражнявам.Аз друго си мисля,понеже при мен плутон е в заточение по дом-2,не може ли затова да дадем предимство на марс,въпреки че вътрешният глас ми сочи ,че това не е вярната посока.А и в този ред на мисли,се сещам,че плутон е в най-точния аспект в картата ми-тригон със слънцето,освен че е в съвпад с луната,аспектира венера,значи все пак бие по точки марс.
« Последна редакция: Април 09, 2008, 12:29:18 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Април 09, 2008, 01:25:23 pm »
Доколкото се сещам, при теб и Меркурий има достойнства - и по знак, и по дом  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #44 -: Април 09, 2008, 01:31:22 pm »
Меркурий ми е краен диспозитор по дом,господар на асцендента,на МС и в екзалтация по знак,въобще става много цветно при мен с доминантите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Април 09, 2008, 01:35:54 pm »
Цитат
Lillie, искам да те помоля да ми препоръчаш някаква литература, ако е възможно.нещо което е по достъпно и ясно.
Кажи какво точно интересува.
Информацията, която използвам, в по-голямата си част е на немски и английски. За съжаление няма нищо на български, което я прави по-малко достъпна за масовия потребител.

Ако искаш да усвоиш основите, бих ти препоръчала някои сайтове на тема Класическа астрология, като например:
http://www.skyscript.co.uk/
http://www.antiquus-astrology.com
William Lilly
« Последна редакция: Април 09, 2008, 01:37:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #46 -: Април 09, 2008, 06:15:23 pm »
благодаря за сайтовете които изпрати.ако срещнеш нещо интересно на български някоя книга  на нашия пазар моля те пусни ми заглавието и

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Април 09, 2008, 09:37:01 pm »
С удоволствие, но за съжаление книги на български, в които това, което коментираме тук във форума, се разглежда на ниво професионална астрология, няма. Нищо повече от Марч и Макевърс няма да намериш засега.
Повечето астрологични книги, които се продават по книжарниците, са или с психологическа насоченост, или разглеждат само някои фрагменти без поглед в дълбочина. Погледа в дълбочина всеки любител-астролог добива сам с течение на времето, с повече практически занимания, търпение и постоянство  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Април 11, 2008, 10:10:22 am »
Цитат
ако марс и плутон са крайни диспозитори, а освен това са и крайни диспозитори на стелиум,то коя планета от двете е диспозитор,при условие ,че и двете са на трон.
И все пак е Марс  :P
(един много добър астролог ми го каза снощи).

В такива случаи търсиш коя планета има повече достойнства - есенциални и акцидентални. Марс има повече достойнства в 3 дом.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #49 -: Април 12, 2008, 08:42:56 pm »
Значи все пак не съм чак толкова плутонова,т.е.не съм чак такова обществено зло :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Април 12, 2008, 09:01:08 pm »
Ако това ще те "успокои",
марсово-плутонова си  :D
Имаш и добре поставен Меркурий.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
Re: За изкуството да си тълкуваме хороскопа
« Отговор #51 -: Август 29, 2008, 08:33:39 pm »
Въпросът ми може би е глупав,но не съм наясно .. ::)
Взаимна рецепция ли е Слънце в 9-ти,Юпитер в 11-и и Уран в 5-ти???
Или рецепцията е само по знак???

« Отговор #52 -: Август 29, 2008, 09:29:24 pm »
Различаваме три вида рецепции по:
1.трон-трон
2.трон- екзалтация
3.екзалтация –екзалтация.

Това намерих,ако може да ти помогне

« Отговор #53 -: Февруари 08, 2009, 03:14:03 pm »
Темата е силно препоръчителна за тези ,които тепърва започват да се пробват да си тълкуват хороскопите. Препоръчвам я и на тези ,които се интересуват от партньорски хороскопи .
Доброто познаване на личната карта е основата за всяко друго тълкуване.

« Отговор #54 -: Февруари 08, 2009, 03:54:13 pm »
Защо избутах тази тема ?
Много от редовно четящите във форума обикновено правят съществената грешка да се ровят в несъществените неща.
Наблюдавам ,че повечето са вперили поглед в астероиди ,фиктивни планети и т.н.
Започнете с азбуката на астрологията ,като наблюдавате какво показва било във вашите лични карти или карти на познати .
Всеки един личен хороскоп ще ви насочи какво ви е интересно ,кой е най подходящия партньор за вас. Къде да погледнем да видим какъв ще е действителният партньор.
(тук малко се отплесвам ,защото в повечето случаи това е основна причина за повечето да се заинтересуват от астрология) .
Наталната карта е тази ,която е в състояние да ни даде правилните отговори ,а не разглеждането на синастрията .
Щеще ми се да пиша още неща ,но се спирам точно тук и ще допълня само още веднъж ;

Започнете да четете!

« Отговор #55 -: Февруари 08, 2009, 04:41:12 pm »
Започнете да четете!
Че, защо, след като има достатъчно желаещи да правят безвъзмездни анализи?   :P  :P  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #56 -: Февруари 08, 2009, 04:50:46 pm »
Започнете да четете!
Че, защо, след като има достатъчно желаещи да правят безвъзмездни анализи?   :P  :P  :P
Практиката е хубаво нещо ,но много зависи и от този ,който го прави.
Независимо от всичко ,например от мен астролог няма да излезе по простата причина ,че имам натоварени ъглови точки в натала и съм много податлив да пренасям своите емоции в картите ,които разглеждам.
Това е и една от причините да не се вихря в астрологичните теми,както и че намирам липси в знанията си , иначе желание не ми липсва ,но не съм в състояние да бъда от безпристрастните астролози.
Затова препъръчвам четенето ,а не чакането на готово.

« Отговор #57 -: Февруари 08, 2009, 05:23:02 pm »
Независимо от всичко ,например от мен астролог няма да излезе по простата причина ,че имам натоварени ъглови точки в натала и съм много податлив да пренасям своите емоции в картите ,които разглеждам.
А може би точно защото познаваш предизвикателствата на собствения си хороскоп + знанията ,които имаш, те прави много добър астролог.
Това, което ме дразни у астролози, лекари и други имащи влияние върху човешките съдби, въпреки професионализма им, е самодоволството и арогантността им.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #58 -: Февруари 08, 2009, 05:36:19 pm »
А може би точно защото познаваш предизвикателствата на собствения си хороскоп + знанията ,които имаш, те прави много добър астролог.
Това, което ме дразни у астролози, лекари и други имащи влияние върху човешките съдби, въпреки професионализма им, е самодоволството и арогантността им.
Може да си знам кусурите ,но от тях ми е невъзможно да избягам .Прекалено силно са изявени  ,а и определено знам ,че нищо незнам.
Може ,някой ден да натрупам достатъчно знания ,но това отново няма да ме направи обективен астролог :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Февруари 08, 2009, 05:41:55 pm »
Според теб какво трябва да имаш в хороскопа, за да бъдеш обективен астролог?
Повярвай ми, дори най-добрият астролог не може да бъде на 100% обективен. Най-малкото не винаги и не при всички обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.