Здравей Гост

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО

• 20 Отговора
  • 5115 Прегледи
ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« -: Януари 17, 2007, 08:45:29 pm »
Предвиждането по отношение на здравето са предмет на отделен раздел в астлологията ,но мисля тук да се спрем на принципните връзки между зодиакалните знаци ,планети,домове,от една страна и органите на човешкото тяло от друга.
При тълкуване на здравето следва да се придържаме към факта ,че нашата прогноза е само една тенденция ,която под влиянието на различни фактори може да се развие в различни степени.
Етичния характер на интерпретацията на здравето,задължава астролога във всички случаи да не излиза от рамките на вероятностите и да коментира заболяванията с оптимизъм,вдъхвайки надежда на питащия.

Слънцето е главният показалец на органичния строеж на човека.Затова трябва да се разгледат аспектите му с другите планети.При разглеждането на въпроса за болестите се вземат под внимание главно аспектите на Луната .Защото ако Слънцето управлява жизнената сила у човека ,луната управлява физиологичните функции,и докато слънцето означава болестите ,които са вродени или наследствени ,луната означава онези ,които се предизвикват от причини,проявяващи се след раждането.
Тези неща могат да се резюмират по този начин.

РАЗСТРОЙСТВА

СЛЪНЦЕ                                                                  
Органически                                                          
Наследствени                                                          
Инцидентни                                                            

ЛУНА
Функционални
Придобити после
Акцидентни

Преди да разгледаме значението на Слънце,Луна и АСЦ за здравето ще разгледаме връзките между зодиакалните знаци и органите в човешкото тяло,установени от древните астролози.
Органи и системи в тялото на човека ,управлявани от зодиакалните знаци:

ОВЕН-най-общо главата.Лице,очи ,уши,мозък,синуси....
Възможност от нараняване и фрактури по цялото тяло.
ТЕЛЕЦ-врат ,гърло,ларинкс.Език,сливици.Бъбреци.Полови органи.Вени.
БЛИЗНАЦИ-ръце ,китки,рамене....Бели дробове.Нервна система.
РАК-хранопровод,стомах.Гръден кош,диафрагма.Гърди ,утроба.Жлъчен мехур.
ЛЪВ-сърце,гръбгръбначен стълб.Кръвообръщение.Далак .Полови органи.
ДЕВА-органи в коремната кухина,дванадесетопръстник,далак ,жлъчка,тънки черва,дебело черво.Ноктите на ръцете и краката.
ВЕЗНИ-бъбреци и надбъбречни жлези.Кръст,лумбална зона на гръбнака.Черен дроб.Ханш,слабини.Външни полови органи.Кожа.
СКОРПИОН-полови органи,яйчници,тестиси.Пикочен мехур,пикочни пътища.Сляпо черво.Дебело черво,ректум,анус.
СТРЕЛЕЦ-кръст,таз,ханш,седалище,бедра (мускули,кости).Артерии.
КОЗИРОГ-костите в цялото тяло.Стави.Кожа.
ВОДОЛЕЙ-най-общо краката.Кръв и кръвообръщение.Вени.Нервна система.
РИБИ-най-долната част на краката-глезени,ходило ,пръсти.Стомашна област.Жлези с вътрешна секреция.Лимфна система.

Планетите имат аналогично влияние върху човешкото тяло според зодиакалния знак,на който се явяват владетели.
Така например Венера има отношение към гърлото ,бъбреците и вените,венозната кръв,т.е.органите,подвластни на Телец и Везни,знаците в които планетата е владетел.
Аспектите на Слънцето,Луната и АСЦ с бавните планети са основни при тълкуването на здравето.Характерът на заболяването се определя от зодиакалния знак ,в който е аспектиращата планета.Да вземем например Уран в Овен в дисхармоничен аспект с Луната.Това показва проблем в главата.Допълнителна информация за заболяването черпим от характера на планетите в аспект,вида и точността на аспекта ,домовете,от които действат (характера на дома,положението на владетеля).
Всяка планета във владение,екзалтация смекчава,намалява ,понякога дори напълно изчиства опасностите,произтичащи отзнака ,в който се намира.В по-горе посочения пример,ако вместо Уран,Марс владетеля на Овен е дисхармоничен аспект с Луната ,значението ще бъде-здравословен проблем в главата ,но общо взето по-лек,отколкото при Уран от Овен в същия аспект.
Положението на аспектираната планета (знак,дом)ни дава информация за това как Роденият ще се справи със заболяването.
Аспектите на Слънце и Луна ,разположени в собствените си знаци Рак и Лъв  или в другите два огнени ,респективно водни знаци,са по-силни,изпълнени с повече енергия за справяне в кризисни ситуации,отколкото другаде в зодиака.
Освен характера на заболяването ,планетите в аспект със Слънцето,Луната ,АСЦ уточняват развитието,продължителността ,изхода от болеста.Така например:
Лошите аспекти на Нептун и Плутон водят до сериозни разстройства в тъканите,интоксикации.Продължават заболяванията.
Аспектите на Уран носят голяма чувствителност,болезненост.Предизвикват нервни разтройства.Възможно е съпровождане на болестта от язви,кръвоизливи,парализи.....Тези аспекти се свързват с нещастните случаи.
Сатурн най-общо забавя функционирането на органите.Склерозира мозъчните ,сърдечните тъкани,артериите.Предизвиква камъни в бъбреците и жлъчката.Удължава заболяванията.
Дисхармоничните  аспекти на Юпитер обикновено показват бързо развитие на болестта.Хипер проявите на планетата често са съпроводени с високо кръвно налягане,увеличение на течностите в организма,кръвоизливи,наднормено тегло,увеличаване обема на органи,бързо разпространение на ракови клетки.
Аспектите на Марс са с внезапно действие,подобно на тези на Уран.Заболяванията могат да бъдат придружени от висока температура,треска,припадъци,силно главоболие,болки в мускулите.По принцип лошите аспекти на Марс се свързват с възпаленията,инфекции,изгаряния,рани,операции,злополуки.Кратка продължителност на заболяването.
Дисхармоничните аспекти на Венера правят болните отпуснати и лениви.Причиняват лошо отделяне на токсините,влошават кръвта,предизвикват екземи.
Меркурии увеличава чувствителността при заболяване.Болестта е съпроводена от нервност и умора.
Луната намалява рефлексите.Продължава болестта.Заболяването е съпроводено от задържане на течности в организма,лошо храносмилане,промени в лимфната система.
Аспектите на Слънцето носят динамика на болестните процеси. (става въпрос за дисхармоничните аспекти наслънцето ,луната и асцендента)Намаляват съпротивителните сили на организма.
Обикновено Слънцето ,Луната и АСЦ получават както дисхармонични,така и хармонични аспекти.За да се обобщи резултата ,трябва да бъдат анализирани поотделноДа бъдат оценени и подредени по сила,точност,последователност спрямо посоката на зодиакалните знаци.Принципно всяка намеса на положителен аспект на Юпитер,Венера и Слънцето намаляват предразпожението към заболяване,помага за бързото преодоляване на болестта.Дори при много лоши аспекти и към трите основи за здравето фактори,благотворната намеса на тези планети внася надежда за преодоляване на болестните ситуации.
Като най-неблагоприятни  за здравето се считат следните планетни конфигурации:
-АСЦ,Слънцето и Луната в лошо положение,зле аспектирани,без подкрепа от страна на хармоничните планети.
-Сатурн,Марс,Плутон ( в частност Нептун ,уран),изгряващи или кулминиращи и в лош аспект с Слънце,Луна АСЦ.При това владетеля на Асц е в лоша позиция (знак,дом,аспекти).
При тежки заболявания в планетните конфигурации,които ги определят ,много често намираме и Северен лунен възел- знак за съдбовно изпитание.
От значение при интерпретиране на здравето е разглеждането на  1 ,6 ,12 и 8 дом.
Добри планети в добро положение в 1 -ви дом,владетел на дома добре разположен (знак ,дом ,аспекти) ,е знак за справяне с проблемите в живота ,включително и с болестите.Обратното ,дисхармонични планети в дома,в лошо положение ,в лоши аспекти със Слънцето ,луната ,показват най-общо проблеми със здравето.
Шести дом се свързва с острите и не особено продължителни заболявания,грижите за здравето и лечението.Планетата,зодиакалния знак в този дом ,както и владетеля му ще ни дадат информацияна тези въпроси.
Например: Владетеля на 6 дом в 1-ви показва ,че здравословното състояние на човека ще се нуждае от грижи,наблюдение и спазване на режим....Ако владетеля на 6 дом е в 8-ми-  остро заболяване може да изисква оперативна намеса, а в 12 дом-да стане хронично.
Наличието на дисхармонични планети в 8 дом,особено ако те са в неподходящ за тях знак и в лоши аспекти с АСЦ,Слънце,Луна,Меркурий,показват кризистни ситуации по отношение на здравето- тежки операции,заболявания в следствие на инцидент или неразумен начин на живот,демотивация за живот.Владетеля на дома ,неговото положение  ще ни покажат изхода от подобна ситуация.Положението на 8 дом в 1 и обратно ,съвпадите и дисхармоничните аспекти между двата владетеля,са обикновено неблагоприятни конфигурации.
Дванадесети дом е домът на изпитанията.Страданието от хронична болест,недъг на тялото,продължителни престои в болници,санаториуми.Знакът ,планетите в дома,положението на владетеля уточняват предвижданията.

« Последна редакция: Януари 18, 2007, 08:31:38 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #1 -: Януари 20, 2007, 01:40:01 pm »
Здравейте от мен.Точно тази тема за здравето и влиянието на планетите върху него ми се беше завъртяла в главата вчера.Гледах планетите в хороскопа ми в кои знаци са и имат ли наистина физическо влияние върху здравето.Направи ми впечатление,че Луната ми е в Телец и няма лоши мажорни аспекти а като дете докато ктигна до пубертета имах постоянно проблеми с гърлото и често повтарящи се ангини.Марс и Венера са в Рак и наистина имам смущения със стомаха и цикъла. Слънце,Меркурий и Сатурн в Близнаци със сигурност влияят на нервната ми с-ма въпреки добрата Луна в Телец,но това което най-много ме озадачава че ме преследват и Сатурнови смущения.Влияе ли това,че Сатурн ми е в съвпад със Слънцето и че имам 4 планети в 10 дом.Юпито освен това ми е в Козирог.Изобщо искам да питам дома влияе ли по някакъв начин.Напр. една приятелка имаше проблеми с бъбреците а няма планета във Везни но има Марс в 7 дом и доста аспектирана Венера.А и да питам коя планета отговаря за косата?Пак ли е Сатурн?Ще се радвам да ми помогнете да си изясня тези неща!  
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Lillie

• 30532
ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #2 -: Януари 20, 2007, 01:55:49 pm »
Доколкото знам, кожата и косата в контекста на "защитната" им функция са под влияние на Сатурн (а също: кости, стави, зъби).
Косата като "атрибут" на красотата, прическата би трябвало да попадат под влиянието на Луна и Венера.
« Последна редакция: Януари 20, 2007, 01:56:06 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #3 -: Януари 20, 2007, 01:58:25 pm »
Ще направя едно голямо признание,ще пиша още по темата,но ще замоля за търпение,че кат ме хване мързелот,съм направо трагедия.
 :(  :)  :)  :)  :)  

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #4 -: Януари 20, 2007, 02:18:59 pm »
Питах и за косата,защото от няколко години ми пада доста но със зъбите нямам проблеми.Та се чудех какво може да провокира такъв род проблеми.

*

Lillie

• 30532
ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #5 -: Януари 20, 2007, 02:24:47 pm »
И аз в края на всяко лято подкарвам ужасен косопад, а този път косопадът вече продължава почти половин година  :blink: и между другото, в обкръжението ми доста жени се оплакват от такива проблеми  :huh:
Косопадът може да се дължи и на хормонални смущения, на стрес или дори да бъде на емоционална основа...
Климатиците и стоенето в затворено непроветриво помещение също много силно увреждат косата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #6 -: Януари 20, 2007, 04:56:43 pm »
Аз съм доста емоционална натура и преживявам нещата доста вътрешно.Явно това ми е проблема.

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #7 -: Януари 20, 2007, 11:33:14 pm »
Попаднала съм на точното място,защото тази тема обитава главата ми в последно време.Зъболекар ,страхотно описание си дал на планетите и като цяло относно по-лесното тълкуване на хороскопа, ;) ,определено имам някои запитвания и незная дали ще се нагърби някой да ми отговори,да зная че е важна цялата карто,но това което ти си изложил по-горе е достатъчно да подредя мозайката. :ph34r: Ти си дал чудесен пример за уран в овен и асп.към луната ,точно в 10-та,моят уран е в скорпион и в квадратура към луната(упр.хороскопа),болестите на скорпиона са ми присъщи.Да и сев. ми възел е в кофти конфиг.,и точно слънцето ми е в съвпад с бавна планета зловещия плутон,който не ми е донесъл нищо хубаво(още повече във везни)понякога си мисля че всичко е кофти подредено и няма хубав изход или просто неразбирам достатъчно за да правя подобни изводи,предпочитам да е 2-то :unsure: ,но темата си е интересна и нужна

*

Lillie

• 30532
ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #8 -: Януари 20, 2007, 11:46:19 pm »
"Медицинска астрология", автор Лариса Назарова.
Има я по книжарниците, преведена на български.
Не е достатъчна за професионален анализ на хороскопа в медицински и здравословен аспект, но все пак е някакво начало.
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #9 -: Януари 21, 2007, 12:31:31 am »
Нека не забравяме, ако сме решили да разглеждаме хороскопа в медицински аспект, че всяко заболяване първо се проявява на по-фино, духовно /ментално или психоемоционално/ ниво преди да добие конкретна манифестация в материален план, тоест да се отрази върху физическото ни тяло и здравословно състояние.

Всяка планета, знак и дом се свързват с определени анатомични части и органи в човешкото тяло. Погледнато в абстракция, планетите са енергийни принципи, които ни въздействат и с които трябва да се съобразяваме. Неслучайно планетите се свързват и със седемте чакри (енергийни центрове) в човешкото тяло.
Неадекватната интеграция принципа на дадена планета води до "пробиви" в енергийната система на организма - там, където сме най-уязвими. В повечето случаи симптомите на първоначалното духовно "заболяване" трудно се забелязват, докато не бъдат пренесени и материализирани във физически план, където стават осезаеми и могат да бъдат реално усетени и почувствани. Затова всъщност казват, че лекарите /съвременната медицина/ лекуват симптомите, а не причините. А може би лекуват и последствията от това, което сами сме си причинили...

Нерядко в астрологията се говори за т.нар. "кармични" болести. Това не бива да се схваща буквално в смисъл, че болести и здравословни смущения се изпращат само на "лоши" хора като "наказание". В този смисъл проблемите /и болестите/, които ни се случват, имат уравновесяващ, а не наказващ характер. По този начин, погледнато във философски аспект, болестта в човешкото тяло е предизвикана от нарушаване на равновесието в духовен /астрален, ментален, емоционален/ план, нарушаване на енергийния баланс. Тук, разбира се, не говорим за периодични настинки или сенна хрема, а за нещо много по-сериозно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #10 -: Януари 22, 2007, 12:23:20 am »
Привет ;) Съгласна съм с теб Lillie,ще потърся тази книга.И понеже говорим за планет и енергии искам да те попитам нещо,прочетох,че не си много по мед.астрология,но юпитер с кръвоносната система ли се свързва?иИ още важен ли е съвпада на сев.възел с дадена планета? :unsure:  

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #11 -: Януари 22, 2007, 12:58:18 am »
Цитат
Привет ;) Съгласна съм с теб Lillie,ще потърся тази книга.И понеже говорим за планет и енергии искам да те попитам нещо,прочетох,че не си много по мед.астрология,но юпитер с кръвоносната система ли се свързва?иИ още важен ли е съвпада на сев.възел с дадена планета? :unsure:
Ти да не се съмняваш в това ,което съм писал  ;)  :P  :D  :angry:

СТРЕЛЕЦ-кръст,таз,ханш,седалище,бедра (мускули,кости).Артерии.Планетите имат аналогично влияние върху човешкото тяло според зодиакалния знак,на който се явяват владетели.
При тежки заболявания в планетните конфигурации,които ги определят ,много често намираме и Северен лунен възел- знак за съдбовно изпитание.

« Последна редакция: Януари 22, 2007, 01:07:50 am от ЗЪБОЛЕКАР »

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #12 -: Януари 22, 2007, 11:59:40 pm »
:P ЕЕ естествено ,че не се съмнявам , :) аз за това и взех всико присърце,ама нещо се замотвам и не свързвамнещата както трябва,а желание колкото щеш. :D  

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #13 -: Януари 26, 2007, 09:07:38 pm »
Цитат
Предвиждането по отношение на здравето са предмет на отделен раздел в астлологията ,но мисля тук да се спрем на принципните връзки между зодиакалните знаци ,планети,домове,от една страна и органите на човешкото тяло от друга.

Привет,
Мисля че допълвам: Слънце-
Органически строеж на цялото тяло, мозък, сърце, кръвоносна система, кръв, гръбначен стълб, чело, дясно око при мъжа, ляво око при жената.

Луна-
Естествените функции на организма, симпатична нервна система, лимфа, стомах, панкреас, храносмилане, отделителни функции, вътр. полови органи, женски гърди, гръден кош, ляво око при мъжа и дясно око при жената,лявата половина на тялото

Марс-
Мускулна система, желязото в кръвта, червени кръвни телца, глава, външни полови органи, вкус, жлъчен мехур.

Меркурий-
Централна нервна система, бели дробове, крайници, тиреоидна жлеза, език, уста, слух.

Юпитер-
Кръвообращение, артириална кръв, черен дроб, асимилационни функции, обоняние, зародишът и плацентата, дясно ухо.

Венера-
Венозна кръв, бъбреци, кожа, космии, коси, гърло, яйчници.

Сатурн-
Костна система, зъби, жлъчен мехур, ляво ухо, слуз, минералните вещества в кръвта и тялото.

Още инфо за влиянието на планетите и здравето на човека
Всяка планета предлага към описаните тук влияния подходящи  храни, билки и подправки
Пример: Прочетох тук въпроси за косопад!
В подходящо време Венера ви предлага храните:пшеница, грах,сини, сливи, смокини ябълки череши.
Билки и подправки / НО, при индивидуално и различно проготовление, друга тема/:бръшлян, бъз, бял равнец, еньовче, здравец, иглика, репей, маточина.

Забележка:Ако при правилно приемане на храните и билките с цел лечение на косопада ви изчезне кучето, това да се приема като нормално и логично следствие  
Пътят на звездите води към никъде. Важното е да не сбъркаш посоката.

*

Lillie

• 30532
ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #14 -: Януари 26, 2007, 09:26:32 pm »
Недей така  :unsure: имам куче и котка вкъщи - предпочитам да оплешивея вместо да ми изчезнат и двете, или дори едно от двете  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #15 -: Януари 26, 2007, 09:58:44 pm »
Цитат
Недей така  :unsure: имам куче и котка вкъщи - предпочитам да оплешивея вместо да ми изчезнат и двете, или дори едно от двете  :lol:
Правдата е много слаба в котката, обаче тя има много голяма гъвкавост на характера, макар и при нея наистина домът (или интимното пространство) да е много по-важен от привързаността.
Това, което прогонва кучето от котката, е користта. Това, което се опълчва в котката срещу кучето, е собственото мнение в противовес на колективното.

Животните не са нищо друго, освен нарочни кондензатори на различни желания, от които искате да се освободите, защото ви тормозят.

Има и по- от теб,  те биха поставили децата си на едно ниво с домашните животни от любов към животинчетата -ти даде само косата си
Написаното горе от мен не е задължително да се случва винаги така. Беше само примерно

*

Lillie

• 30532
ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #16 -: Януари 26, 2007, 10:11:22 pm »
С коса или без коса ще си остана аз, а косата... тя ще се възстанови, въпрос на малко време  :rolleyes: важното е животинчетата да са живи и да ги усещам до мен  :)
Би ли ми обяснил защо някои астролози като ти гледат хороскопа /и се съмняват в нещо/ те питат кое от двете животни повече харесваш и защо - кучето или котката, котката или кучето?  :blink:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #17 -: Януари 27, 2007, 10:27:15 am »
Цитат
Би ли ми обяснил защо някои астролози като ти гледат хороскопа /и се съмняват в нещо/ те питат кое от двете животни повече харесваш и защо - кучето или котката, котката или кучето?  :blink:  B)
Няма как да зная ЗАЩО И КАКВО питат астролоозите. Мен лично не са ме питали така.
Моето особено мнение за астролозите, хората, хороскопите и взаимодействието между нас, наистина си е доста особено. То е също като както :) едно и също лекарство предписано от един доктор на двама различни пациенти, за една и съща болест им действа различно, единият оздравява а на другия същото лекарство не му действа. АКО СИ ЗАБЕЛЯЗАЛА ТАКОВА НЕЩО?
С астролозите, хороскопа и човека е същото. Срещите, случките , обмяна на информация помежду ни не са случаен факт и са под строг контрол и насоченост. Знаещите заят че те не са единствените извършители на действията в нашия свят. Съвремената астрология като наука е в празнина докато не встъпи в това за което сега говоря, а то е доста обширна тема, за която въобще не се говори тук

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #18 -: Януари 30, 2007, 05:22:10 pm »
Цитат
Моето особено мнение за астролозите, хората, хороскопите и взаимодействието между нас, наистина си е доста особено.

Това е отговор на запитване в клуб Астрология на дир.бг
Стори ми се че тук може да бъде допълнена...та заради това

До1894г. България се е числяла към часовата зона, условно наречена средноевропейско време. За да се корегира местното време спрямо световното  /по Гринуич/, трябва да се извади 1 час.
След 30.11.1984г. България попада в часовата зона, наречена източноевропейско време, и за да се корегира местното време спрямо Гринуич трябва да се извадят 2 часа.
Между 3.00 на 2.11.1942г. и 3.00ч. на 2.4.1945г в България е било възприето средноевропейското време и приравняването му към световното време става, като се извади 1 час.
През периода1921.1942г. не е въвеждано лятно часово време.
От 1979г. в България се въвежда лятно часово време и тогава поправката към световното време се прави като се извадят3 часа.
По правило лятното време се обявява  от 0.00ч на последната неделя от месец март /или първата неделя от м. април/ и продължава до 0.00 часа на последния неделен ден на месец септември /или с първата неделя на месец октомври/ същата година.   Например през 1980г лятното време  езапочнало на 6 април в 0.00часа и е било валидно до 0.00 часа на 27 септември.
От 1979г.часовото време се обявява всяка година.
Точността е необходима и за МАГИЧЕСКИТЕ ЧАСОВЕ.
Планетните или магическите часове са били познати и използвани още в дълбока древност. С тях са си служели и големите кабалисти.Това са интервали от време, в които влиянието на определени небесни тела върху Земята е най-силно..
Знаете че, всеки един ден от седмицата е подвластен на определено небесно тяло. То е светилото или планетата, чиито планетен час съвпада с изгрева на Слънцето. По подобен начин, както  в астрологията асцендентът оказва силно влияние върху външния вид на човека, неговия характер и темперамент, така и изгряващия планетен час дава силен отпечатък върху протичането на всеки един определен ден.
Човек може да придобива различни качества и сили на светилата и планетите чрез металите, храните, цветовете, музикалните тонове или псалмите.
Те носят тяхното влияние.
Магическите часове могат да се използват в практиката, като отбелязват най- благоприятното време за лечение на даден орган. За целта е най- добре да се използват денят и часът на дадена планета, коята е във връзка със съотвено заболял орган или система от тялото.
Също е добре дори ако се използват само планетните часове на съответната планета през който и да е ден от седмицата.
При събиране на билки и растения за медицински цели също широко се използват планетните часове, понеже билката, набрана в часа на съответното небесно тяло, което я управлява, съхранява най-голямата сила и има особено добро въздействие...
Що се касае за часове, обикновено те са изчислени за София.
Поради разлика в моментите на изгрева и залеза на Слънцето, с известни корекции могат да се определят благоприятните и точни часове за всяко едно място.
Ето някои по- значими корекции спрямо София
Асеновград  +6
Балчик  +19
Белоградчик  -3
Варна  +18
В. Търново  +9
Перник   -1
Пловдив  +6
Русе  +10
Стара Загора   +0
Сандански  0
Сливен  +12
Шумен  +14
Добрич +18

*

Jeni

ТЕЛЕСНО УСТРОЙСТВО
« Отговор #19 -: Април 18, 2007, 06:31:36 pm »