Здравей Гост

помогнете

• 38 Отговора
  • 6897 Прегледи
*

Lillie

• 30532
помогнете
« Отговор #20 -: Януари 20, 2007, 03:15:28 pm »
При всички положения независимо от противоречивите прогнози мисля, че на теб всичко тепърва ти предстои, така че горе главата  :) съвсем скоро ще попаднеш под влияние на прогресивно новолуние (по вторична прогресия), което макар и само по себе си не се свързва задължително с конкретна събитийност в периода, в който ти въздейства, а по-скоро бележи една нова "страница" или дори цяла "глава" в живота ти. Така че имаш време за всичко, недей бърза и се притеснява B)
От известно време насам си и под въздействието на транзита на Плутон през Асц, като предстои и преминаването му през Слънцето в хороскопа ти. Така че нещата в твоя случай трябва да се разглеждат в средносрочна перспектива, а не за в момента.

В картата на слънчевата ти революция за миналата година има активиран голям неподвижен кръст, засягащ важни натални планети-сигнификатори. Има също така напрегнати аспекти на прогресивна Венера (управител на 5 дом и МЦ в радикса) към Нептун, а преминаването на прогресивната Луна 'отключва' квадрата на прогресивния Марс към натален Плутон. По дирекция на слънчевата дъга (зодиакална) си повлияна (и още продължава) от квадрата на Сатурн (по дирекция) към натална Луна, но по същото време действа и тригонът на дир. Меркурий с МЦ в радикса. Скоро предстои и съвпад на дир. Луна с натален Меркурий, преминаване на дир. Юпитер през Дсц в радикса, благоприятен аспект на дир. ос 3/9 дом към натална Луна и същевременно съвпад на дир. К.11 с Луната, дир. Венера в съвпад с К.3, но тук според мен влиянието ще е основно в партньорската сфера. Слънцето по дирекция (и по прогресия) към края на годината също предстои да си смени знака. Всъщност ти имаш ли вече сключен брак или годеж?
Ако се разгледа соларът ти за догодина, възможността за зачеване или общо взето някакво развитие в партньорските ти отношения не е изключена.
Пожелавам ти успех в начинанията ти!

:)
« Последна редакция: Януари 20, 2007, 09:00:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
помогнете
« Отговор #21 -: Януари 20, 2007, 03:31:59 pm »
Цитат
Искам само да добавя, че нерядко проблемите с майчинството се дължат не само на здравословни смущения (ако въобще има такива), а носят и психологически характер. Понякога, дори съвсем несъзнателно, една жена може да не се чувства готова да стане майка и това е напълно достатъчно. Евентуалните причини могат да бъдат видяни, ако се направи по-дълбок "разрез" и многопластов анализ на хороскопа.
В чисто психологически план можем да намерим "ключа" към проблема, 'заровен' в отношенията ни с майката и представата, която сме си формирали за нея (и за майчинството като цяло) още пред първите няколко години от живота си.
В това отношение съм напълно съгласна с Xalia, макар и да не съм чела книгата, която препоръчва.
Видяхме, че в натала на Поли луната е в съвпад с нептун в дванайсти дом. По принцип мястото на нептун в хороскопа показва и в коя област нещо ни се изплъзва, не е конкретно материално досегаемо.
Много ме впечатли книгата на Ingrid Zinnel "Familienkonstellationen im Horoskop - Verstrickungen und Lösungen aus astrologischer Sicht" ,заглавието може да се преведе горе-долу като "Семейни констелазий в хороскопа - обвързвания и освобождаването от тях от астологична гледна точка"

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
помогнете
« Отговор #22 -: Януари 20, 2007, 03:36:05 pm »
Цитат
Погледнах набързо, но не соларния ти, а радикса, където транзитите през миналата и тази година говорят красноречиво са случилото се и предупреждават да не бързаш. В радикса е дадена темата за загубата на детето също....
Глупости на търкала, драга.
В пети дом и е Юпитер, върхът на пети дом е телец, цялата тая година Юпитер прави секстил с Венерата и, а Хирон-съвпад.Отделно Юпитер цяла година прави красиви аспекти с Луните, Сатърчовците, асцендентите, марсчетата и изобщо с почти цялата паплач из небето.
И ти си се втренчила в Лилитката, нещо си черногледа или страдаш от зъбобол.  <_<

И все пак да не забравяме, че Юпитер в 12-и нерядко прави чудеса.   :D  

*

kaily

• 5145
помогнете
« Отговор #23 -: Януари 20, 2007, 03:42:12 pm »
Ай колко много сте изписали за 10 минути, докато аз огледам пак една елементарна даже не прогресивна карта, кога смогвате бе.  :(

Бас държа, че АН ще каже, че когато човек искрено иска нещо, и небето му помага.
Така че и понеже във всяка карта винаги има противоречиви аспекти, всичко зависи от силата и искреността на желанието-предпоставки за помощ свише има.  :P

А ако решите да оспорите твърдението ми, че винаги всяка една карта е набор от противоречиви аспекти, моля за конкретни примери, потвърждаващи оспорването ви.  B)  

помогнете
« Отговор #24 -: Януари 20, 2007, 03:43:20 pm »
Кайли, навярно Xalia има предвид ,че управителя на пети дом в напрегнат аспект с планета в осми може да се тълкува като загуба на дете, а в радикса на Поли,  Венера е в опозиция на сатурн в осми дом.
« Последна редакция: Януари 20, 2007, 03:50:18 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

*

Lillie

• 30532
помогнете
« Отговор #25 -: Януари 20, 2007, 03:48:50 pm »
Цитат
Цитат
Искам само да добавя, че нерядко проблемите с майчинството се дължат не само на здравословни смущения (ако въобще има такива), а носят и психологически характер. Понякога, дори съвсем несъзнателно, една жена може да не се чувства готова да стане майка и това е напълно достатъчно. Евентуалните причини могат да бъдат видяни, ако се направи по-дълбок "разрез" и многопластов анализ на хороскопа.
В чисто психологически план можем да намерим "ключа" към проблема, 'заровен' в отношенията ни с майката и представата, която сме си формирали за нея (и за майчинството като цяло) още пред първите няколко години от живота си.
В това отношение съм напълно съгласна с Xalia, макар и да не съм чела книгата, която препоръчва.
Видяхме, че в натала на Поли луната е в съвпад с нептун в дванайсти дом. По принцип мястото на нептун в хороскопа показва и в коя област нещо ни се изплъзва, не е конкретно материално досегаемо.
Много ме впечатли книгата на Ingrid Zinnel "Familienkonstellationen im Horoskop - Verstrickungen und Lösungen aus astrologischer Sicht" ,заглавието може да се преведе горе-долу като "Семейни констелазий в хороскопа - обвързвания и освобождаването от тях от астологична гледна точка"
Xalia, струва ми се, че си на "ти" и с немския, и с немската астрология, за което искрено те поздравявам!  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
помогнете
« Отговор #26 -: Януари 20, 2007, 03:54:26 pm »
Цитат
Кали, навярно Xalia има предвид ,че управителя на пети дом в напрегнат аспект с планета в осми може да се тълкува като загуба на дете, а в радикса на Поли,  Венера е в опозиция на сатурн в осми дом.
Е?
Може да се тълкува така, ама МОЖЕ?
А може също така и да не се тълкува така.
Примерно само питам може ли да се тълкува като загуба на чужди пари на комар?

Осми са парите на другите, а пети е хазарт също.
Ако девойката беше питала дали да играе хазарт тая година, какво щяхте да и отговорите?

*

Lillie

• 30532
помогнете
« Отговор #27 -: Януари 20, 2007, 03:59:06 pm »
Първо - не съм астролог. Второ - дори и да бях, пак щях да избягвам да правя категорични прогнози. Информацията в картата - натална, прогресивна, соларна и т.н. - е *многопластова* и това не бива да се забравя.

Разбира се, не мога и да отрека, че в живота ни има моменти, когато се реализира само една-единствена от възможностите, заложени в хороскопа, и то по доста категоричен и очевиден начин. Но тези събития могат да се прогнозират /почти/ безпогрешно само от практикуващи астролози на високо ниво, а не от любители като нас  :huh:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

помогнете
« Отговор #28 -: Януари 20, 2007, 03:59:14 pm »
Цитат
Цитат
Кали, навярно Xalia има предвид ,че управителя на пети дом в напрегнат аспект с планета в осми може да се тълкува като загуба на дете, а в радикса на Поли,  Венера е в опозиция на сатурн в осми дом.
Е?
Може да се тълкува така, ама МОЖЕ?
А може също така и да не се тълкува така.
Примерно само питам може ли да се тълкува като загуба на чужди пари на комар?

Осми са парите на другите, а пети е хазарт също.
Ако девойката беше питала дали да играе хазарт тая година, какво щяхте да и отговорите?
Ей "СТЪРШЕЛ" кой ти накриви шапката :P  :P  :P ............съгласен съм с теб за теорията на вероятностите,аз затуй исках и инфото за ергена ;)  

*

kaily

• 5145
помогнете
« Отговор #29 -: Януари 20, 2007, 04:04:13 pm »
Цитат
...в живота ни има моменти, когато се реализира само една-единствена от възможностите, заложени в хороскопа, и то по доста категоричен и очевиден начин. Но тези събития могат да се прогнозират /почти/ безпогрешно само от практикуващи астролози на високо ниво...
И от тех даже не могат, вервай ми.
Ние предполагаме, господ разполага.
Затова имате ли си мечти, действайте по реализацията им, усилията се оценяват независимо от резултата.  ;)  

*

Xalia

• *
  • 164
помогнете
« Отговор #30 -: Януари 20, 2007, 04:23:25 pm »
Цитат
Цитат
Погледнах набързо, но не соларния ти, а радикса, където транзитите през миналата и тази година говорят красноречиво са случилото се и предупреждават да не бързаш. В радикса е дадена темата за загубата на детето също....
Глупости на търкала, драга.
В пети дом и е Юпитер, върхът на пети дом е телец, цялата тая година Юпитер прави секстил с Венерата и, а Хирон-съвпад.Отделно Юпитер цяла година прави красиви аспекти с Луните, Сатърчовците, асцендентите, марсчетата и изобщо с почти цялата паплач из небето.
И ти си се втренчила в Лилитката, нещо си черногледа или страдаш от зъбобол.  <_<

И все пак да не забравяме, че Юпитер в 12-и нерядко прави чудеса.   :D
Оцених по-горе като първо приноса на юпитер са тази година, наистина е впечатляващ, но не мога да игнорирам  също по-горе изброените (и от лилие) критични транзити на по-мощните планети. Опасявам се,че само чрез позитивно мислене няма да бъдат анулирани. Аз лично предпочитам да ме предупредят за опасност, вместо да ми кагзат, че няма нищо и всичко е наред. Но затова попитах Поли също и по-горе могзеш да й видиш отговора.
Другите също не виждат всичко в розово, но мен ме нападаш. Жалко, толкова се наслаждавах да чета останалите ти послания!

*

Lillie

• 30532
помогнете
« Отговор #31 -: Януари 20, 2007, 04:26:24 pm »
Хайде, спокойно  :P честно да ви призная (и най-вече на Кайли :P ), и мен в началото ме стряскаше. Много му се връзвах на това козирогато, но тя просто така си говори, иначе носи нежна душа  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
помогнете
« Отговор #32 -: Януари 20, 2007, 04:30:18 pm »
Цитат
Хайде, спокойно  :P честно да ви призная (и най-вече на Кайли :P ), и мен в началото ме стряскаше. Много му се връзвах на това козирогато, но тя просто така си говори, иначе носи нежна душа  :)
Дай Боже!

*

kaily

• 5145
помогнете
« Отговор #33 -: Януари 20, 2007, 04:33:18 pm »
Девойчето попита има ли шанс?
И аз му рекох, че има, всички видехме, че има.

За какво повече да говорим? Че има и отрицателни аспекти, вече и аз обясних-карта без такива няма.
Никой не знае кой аспект ще му се отвори пътя да се реализира, важното е, че има шанс, да действа по същество. Позитивната нагласа ще разшири този шанс, съмненията и отрицанието може да го унищожи.
Така стоят нещата в тая вселена и винаги така са стояли.

*

Lillie

• 30532
помогнете
« Отговор #34 -: Януари 20, 2007, 04:48:04 pm »
Шанс винаги има, въпросът е да 'уловим' подходящия момент и да се възползваме максимално от него. На езика на астролозите това ще прозвучи като "въпрос на тайминг"  :rolleyes:

Мен затова напоследък категоричното "предсказване" взе лекичко да ме затруднява, защото вече не подхождам към традиционните "лоши" аспекти като към изцяло лоши и носещи негативно въздействие. На същия принцип разглеждам дисонансните аспекти и конфигурации и в радикса.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
помогнете
« Отговор #35 -: Януари 20, 2007, 05:47:47 pm »

помогнете
« Отговор #36 -: Януари 20, 2007, 06:06:43 pm »
Цитат
http://www.webodessit.com/Funny/FLASH/Ulibka.htm

Priqtno gledane!
Това направо ме центрова ;) ,голям фен съм на тази песничка :D  :lol:  

*

Lillie

• 30532
помогнете
« Отговор #37 -: Януари 20, 2007, 06:39:51 pm »
Цитат
http://www.webodessit.com/Funny/FLASH/Ulibka.htm

Priqtno gledane!
Много е сладко  :rolleyes: това вече съм го виждала някъде, но не се сещам къде  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

помогнете
« Отговор #38 -: Януари 20, 2007, 07:45:19 pm »
Много благодаря на всички :rolleyes: В момента много ми помагате,с вашите тълкувания,защото човек е по-добре да бъде псикически подготвен ,така дори и да ми е писано да стане нащо неприятно по-лесно се преживява.Миналата година този аборт ме срина,защото си мислех че всичко ще бъде наредно..... божа работа.Някой ме попита дали имам брак.Да имам и бих се похвалила с доста успешен брак.На всички отново много ,много ви благодаря и ако видите нещо лошо предпочитам да го знам. :)  :)  :)