Здравей Гост

Здравейте

• 100 Отговора
  • 18405 Прегледи
Здравейте
« -: Януари 25, 2007, 06:20:44 am »
Приятно ме е да ви се представя.
Аз съм ПЪТник. Интересувам се малко повече от астролози отколкото от астрология, но уважавам е двете неща.
Случайно попадам тук и се радвам че намирам търсеното от мен.
Ще ми направите ли хороскоп, моля?
Пътят на звездите води към никъде. Важното е да не сбъркаш посоката.

*

AH

• 2201
Здравейте
« Отговор #1 -: Януари 25, 2007, 07:58:10 am »
какъв приятен сюрприз - липсваше ми :)

Тъкмо обяснявах в едно писмо какво е отношението ми към разсейването и заплесването по много неща /или хора :D /едновременно :)
Ти как мислиш? :) - за разсейването става въпрос :D  

Здравейте
« Отговор #2 -: Януари 25, 2007, 02:31:45 pm »
Цитат
какъв приятен сюрприз - липсваше ми :)

Тъкмо обяснявах в едно писмо какво е отношението ми към разсейването и заплесването по много неща /или хора :D /едновременно :)
Ти как мислиш? :) - за разсейването става въпрос :D
Радвам се, много се радвам че те срещам .
Ти също много ми липсваше и пазя само добри спомени за теб.
Радвам се, че виждам тук и други познати от недаалечното минало
Ще постоя малко тук и ще си ходя.
За разсийването си мисля, че сме си такива, но се развиваме и вървим напред в тази област. Борим се с хватката на материята.

Но си мисля, че правилно мислене  ще увеличи отговорността ни за мислите, чувствата и желанията, които пускаме на воля в пределите на астралното. Ако индивидът би могъл във всеки момент да насочи цялата си ментална енергия върху една единствена цел, той би постигнал чудеса. На практика нашият разум лекомислено скача от едно на друго и не спира дори и през нощта, когато спим. Това постоянно лутане причинява огромна загуба на енергия, индивидът непрекъснато я пилее. За да постигнем по-добър живот, трябва да овладеем въображението. Човек, който е способен да задържи определена ментална картина във въображението си като не позволява да бъде изтрита от други мисли, ще постигне чудеса, защото разумът е материя и материята е разум - с други думи енергията и материята са различни прояви на разума.
Така ли го обясняваше в писмото?
  :)  

*

AH

• 2201
Здравейте
« Отговор #3 -: Януари 25, 2007, 03:01:47 pm »
не го обяснявах така:)
В съвсем прав текст казвах, че човек трябва да се познава и ако е установил, че разсейването му пречи в живота, трябва да се научи да се пази от него, въпреки че му харесва:)

А от друга страна, ако някой има грижата да сме такива, каквито сме, може би е полезно да се разсейваме или за другите да е полезно нашето разсейване:)

Разсейването по други хора дава толкова лесно поводи и причини за ревност, че после се чуди човек кой е виновен за неразбирането – разсейвайщият се или тоя, който ревнува:)

Разсейването по две-три важни работи разпилява енергията ни и ние не съумяваме да се занимаваме с НЕПРАВЕНЕ:)  Неправене в смисъл да вършим нещата с удоволствие, отдавайки им цялото си внимание:)

Ти познаваш ли реален и жив човек, който да може да задържа определена картина във въображението си произволно дълго време:) – ако не познаваш, как да сме сигурни, че той наистина би постигнал чудеса?:) А може  би въпросът допира пак до тая трудно постижима вяра:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Здравейте
« Отговор #4 -: Януари 25, 2007, 04:04:00 pm »
Цитат
Ще постоя малко тук и ще си ходя.

Въобще и не си въобразявай, че ще си ходиш.  :angry:  <_<  

Здравейте
« Отговор #5 -: Януари 25, 2007, 04:57:37 pm »
Цитат

Разсейването по други хора дава толкова лесно поводи и причини за ревност, че после се чуди човек кой е виновен за неразбирането – разсейвайщият се или тоя, който ревнува:)

Общо водим темата, според мен
В някакво обобщение аз намирам отговорите на поставените въпроси така: Сложността на разбирането е скрита в теснотата на възприятията, няма ограничения в достигането на каквото и да било, има ограничения във възприемането му.
Разликите във възприятията ни ни правят различни, възприятията ни ни дават информация  и обикновено ние започваме действия в съобразност възприятията ни, в смисъл светът е такъв защото ние си мислим че е такъв.
А всъщност какъв е света и дали разсейването е разсейване действително или само го възприемаме като такова...стигнахме до вярата
Аз лично използвам и работя със сетивата си, но не им вярвам...няма как вече да изпадна в ревност след като не им вярвам...на хората вярвам-истински са :)
Е в теб вярвам.

Здравейте
« Отговор #6 -: Януари 25, 2007, 05:07:19 pm »
Цитат

Въобще и не си въобразявай, че ще си ходиш.
Радвам се че те срещам и тук.
От Процесинг извадих доста цитати, които се вързват с разбиранията ми и ги ползвам за да изразя мислите си.
Написаното сега от мен не е коментар за Процесинг, то  е за друго място и друга тема, но така или иначе на теб гледам като на средство което е избрано да ми послужи с информация. Не, не забравям че си човек, че си жена и ако забелязваш за мен винаги е удоволствие да отдам дължимото и на човека и на жената у теб доколкото е възможно във виртуала.
Ей на това му викам аз истинско обяснение.
Благодаря за гостоприемството. :)  

Здравейте
« Отговор #7 -: Януари 25, 2007, 07:20:37 pm »
Разкажи за себе си? Какво стана с Другия, двете сладурани от Загората как са , разделихте ли го поравно или някоя от вас го грабна...детето дето го гледаха там , порасна ли :P
ОТ ТОГАВА

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Здравейте
« Отговор #8 -: Януари 25, 2007, 09:11:14 pm »
Цитат
на теб гледам като на средство което е избрано да ми послужи с информация
Ич и това не си въобразявай, гледай на мен като на свой Учител.  :P  :D  

Здравейте
« Отговор #9 -: Януари 26, 2007, 06:20:50 am »
Цитат
Ггледай на мен като на свой
Точно така правя и на практика.
Учителко любима, добро утро
Връзката обаче, поставя в зависимост, нали?

*

AH

• 2201
Здравейте
« Отговор #10 -: Януари 26, 2007, 08:31:32 am »
вярно, връзките поставят човек в зависимост :)

Как успяваш да останеш зависим и независим на практика? :)
Променят ли се с времето изискванията към тия зависимости и независимости? :)  

Здравейте
« Отговор #11 -: Януари 26, 2007, 04:33:52 pm »
Цитат
вярно, връзките поставят човек в зависимост :)

Имах навремето куче, което много обичах. Битието ми създаде такива условия с него, че аз да разбера и осъзная колко много съм зависим от обичта си към него. В същото време пак Битието ми показа как това куче съвместява огромна любов към мен и свободата си.
Научен бях чрез кучето си.
Успехите ми не са много високи, защото нагърбения в миналото товар, не може безотговорно да бъде свален от гърба ми. Научих се да се пазя и да не се нагърбвам с нов непосилен товар, това сега успявам донякъде.
Тези изисквания се променят с времето и колкото по- напредвам в силата си толкова и те стават по- трудни.
 Залогът винаги е един и същ-най- ценното и свято нещо за мен.
И е доста трудно...предполагам така е и с всички нас.
Много сме говорили с теб навремето за външно поведение и вътрешно състояние. Успехът е скрит в прилагането на тези две неща, а това е нещо което се учи и изисква добри познания на човешката психика...учим се

*

Lillie

• 30532
Здравейте
« Отговор #12 -: Януари 26, 2007, 04:53:40 pm »
Много ми допада начинът, по който пишеш и това, което пишеш. Радвам се, че си при нас... докогато пожелаеш  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Здравейте
« Отговор #13 -: Януари 26, 2007, 06:04:04 pm »
Цитат
Много ми допада начинът, по който пишеш и това, което пишеш. Радвам се, че си при нас... докогато пожелаеш  :)
Лили, много те моля, не прави така друг път с мен.
Не така мило и нежно, защото съм влюбчив, чувствителен и ще се влюбя в теб.
Не искам да страдам повече, моля те и ти не се влюбвай в мен.
Ще ми направиш ли хороскоп?
АН не ми отказа , но и нищо не отговори на молбата в началото на темата, а не ми е удобно да ви моля повече.
Да те предупредя, че когато пише, често пъти лъжа, да си знаеш и да не ми вярваш :)
Благодаря за гостопремството.
Много си мила с мен

*

Lillie

• 30532
Здравейте
« Отговор #14 -: Януари 26, 2007, 06:10:45 pm »
Цитат
много те моля, не прави така друг път с мен.
Не така мило и нежно, защото съм влюбчив, чувствителен и ще се влюбя в теб.
Не искам да страдам повече, моля те и ти не се влюбвай в мен.

Аз, мила?  :lol:
Няма, обещавам. На всички ли го казваш?  :rolleyes: Искам аз да съм единствената, ако ще се влюбваш в мен... или аз в теб  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Здравейте
« Отговор #15 -: Януари 26, 2007, 06:17:00 pm »
Цитат
Ще ми направите ли хороскоп, моля?
Съвсем случайно аз се оказах в един мистичен клуб под номер 500
Отидох в архива да търся какво означава сбора 5
Ето, да ви го представя:
   Най-подвижното число след Луната. Онзи, който има път на живота 5-ца, било по вибрация, било по жив израз, който се получва при сбора на дневната вибрация с часовата – усеща настоятелното копнение да общува и знае. Общуването, обмяната на познание, на впечатления, на ценности, иде все от 5. Определено е именно чрез 5, Космическият и Христовият човек да имат основните очертания на човешкото тяло. Няма по-“слабо” число от 5 в смисъла на съвременната физика. Слабите взаимодействия посочват входа към петото измерение, въпреки че са резултантата на четвъртото. Петото измерение, в което живее именно човешкия дух, потвърждава закона на обмяната, така че и най-елементарната обмяна на токови вещества или информация говори за присъствие на човешката раса. Съществата под човека са създадени чрез неговото пряко участие. От неговите органи, олтари, престоли и пр. се проектираха четвъртото и третото измерение, всички по-долни царства. Абсолютният Дух твори, но чрез своята изява като човек. Първо той наистина сътвори Небето и Земята и водата и въздуха, т.е. четирите вида взаимодействия, но това още не бе проверено. Проверяването на Битието, сверяването на творческия модел с практическото битие става единствено чрез човека. Практиката е критерий на истината – това наистина е фундаментален закон. Проверката на Истината се извършва в условия на свобода на волята по-добре от всички други методи. Така праматерията и праенергията се фокусират в полето на 5, което провежда този гигантски космически експеримент.
Именно по тази причина 5-ците сноват със скоростта на светлината или мисълта навсякъде из Островите на Идейното Битие, можейки да откъсват от него онези идеи, които още не са проверени. Като откъснат такава идея, те я подлагат на проверка в практиката, с което чистят Супервселената от фантасмагориите на духовете. Работата, която извършват 5-ците по този начин е неоценима, както за Бога, така и поотделно за всяко поле. Трябва да се проверяват не само идеите, но и творческите импулси. Субективното, плод на свободната воля се проверява само в света на обективното – резултантата на Битието. Само най-същественото на този опит, приоритет на човека е обвързаността му с човешкото тяло. Това значи, че неверните идеи се отразяват като в огледало в тялото на човека, в неговото здраве и продължителността на живота. Този продукт наричам опит, проверка на светогледа. Това става на 3 плана: взаимоотношенията на човека с Бога и тези с природата, и с другите хора. Това е обхвата на социологията, а не само полето на взаимоотношенията между хората. Самомнението, своеглавието, себелюбието, тщеславието – всичко това произвежда цели стълпотворения от оправдателни силогизми, завличащи милиони души в бездната на смъртта. Сведенборг съвършено точно описва измерванията, които извършват синовете на Правдата над тялото на всеки, който си е заминал от земята. Истината не може да деформира човешкото тяло – прекрасното, красивото и съвършеното са критерия за Божествения светоглед на всяко същество. Необходимо е обаче всички същества от необятното царство на Битието – божества, ангели и човешки души – да преминат през човешко въплъщение. С това се извършва проверка на техните идеи, на тяхното мировъзрение.
Та 5-та значи сваля духовете към въплъщение в света на обективността. Каквито и идеи да е проповядвал един дух, един идеолог, едно божество даже, те ще се отразят първо на неговото тяло, после на лицето и черепа му, и най-после на ръката му. Петицата съдържа тъкмо това познание – усета за практическото покритие на идея с форма. По тази причина тя не само проверява Битието, но и подтиква съществата към свободен обмен на идеи с цел по-скоро тези идеи да влязат в оборот и да покажат естеството си. Бързината, с която реагира 5-та на всяко явление; скоростта, с която сондира субективното и обективното като негово отражение е непостижимо за никое друго число. По тази причина коментатори 5-ци, тълкуватели, ревизори, изследователи, експериментатори, са все проводници на 5-та, която е парламента на Проявеното Битие.
Неизтощимата същност на петиците е коментирането на събитията и формите. Съсредоточението им не е продължително, понеже те не се интересуват от проследяването на нишка от началото до край, а търсят пунктовете, където нишките се преплитат. Същността им не е логиката, макар и да си служат с нея по-ловко от всички. Тя е само помощно оръжие в техните усти. Следователно 5-та има за цел да информира обществото за състоятелността и несъстоятелността на всяка идея. Прекрасни журналисти, художници, писатели, издатели, библиофили, информатори, 5-те всъщност се грижат за щастието на човечеството, често излъгано от прекалено самоуверени или разцентровани единици и тройки. Единственото поле, в което 5-та се подхлъзва, това е користта, лъжата и измамата. Може да се каже, че повечето случаи причината не е материалния груб животински интерес, а потребността да се използва информацията по начин, който да освободи мошеника от тежка работа. Точно и в тези две сфери, където той – 5-та е най-силен, мошеникът се развихря: обмяната на информация и обмяната на ценности. Той не подозира, че лъжата наречена понякога ирационализация, начертава особени линии по лицето и го лишават от правата на космически гражданин, когато се отзове в обятията на реалността. Макар и проверител на идеи повлияният от 5-та не е склонен да работи на физически план. Той е най-добрия наемник на дявола, понеже няма още собствено лице и обменя ценности и информация по поръчка. По този начин е създал цялата съвременна цивилизация, заменяйки реални стойности, с технологични патерици, откъсвайки човека от Космоса, от природата, от Бога.
“Лампата на Битието”, неговата нервна система, мисълта, която осветява материята, Храма на Познанието и Братът на Човечеството – ето някои от истинските значения на 5-та, която в крайна сметка може да стане организатор на бъдещите екологични братства и общества на шестата и седмата раса. Има ли интелигентността и прозрението да направи своя избор на страната на Божественото, тя става съвършения съработник на Бога, Новия Човек, който се залавя на практика с малките величини е противовес на калугери, проповедници и функционери на насилието. Користта на последните винаги води увеличаване на болниците, лудниците и гробищата, докато “малкото добро” на Светещата раса се обръща обикновено към самия човек и неговите истински потребности. :unsure:

Здравейте
« Отговор #16 -: Януари 26, 2007, 06:25:25 pm »
Цитат
[Искам аз да съм единствената, ако ще се влюбваш в мен... или аз в теб  :D
Как така искаш? Да не би звездите да го искат и да те използват за целите си

*

Lillie

• 30532
Здравейте
« Отговор #17 -: Януари 26, 2007, 06:35:44 pm »
Цитат
Цитат
[Искам аз да съм единствената, ако ще се влюбваш в мен... или аз в теб  :D
Как така искаш? Да не би звездите да го искат и да те използват за целите си
Звездите могат ли да искат? А впрочем отдавна съм се научила да не искам нищо от тях...
Целта на всеки от нас не е ли постижима първо като вътрешна 'реалност' преди да бъде проявена и въплътена във външния свят?  :)
« Последна редакция: Януари 26, 2007, 09:30:37 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Здравейте
« Отговор #18 -: Януари 26, 2007, 07:19:50 pm »
Цитат
Целта на всеки от нас не е ли постижима първо като вътрешна 'реалност' преди да бъде проявена и въплътена във външния свят?  :)
 :) Щеше да е много лесно ако е само така!
Целта е ПЪТя, си мисля аз.
Така наречената от теб "реалност", според мен е твоята илюзия.
Проявеното е лъжа, илюзия.
Ти винаги ще грешиш водена от проявеното и очакванията си, защото се учиш от грешките си-ТАКА Е ЗАМИСЛЕНО.
Какво би могло да се "измисли" от горките нас? :) ЗАМИСЛЕНОТО се осъществява с информацията от сетивата, отвън навътре... следователно по логиката те не служат на нас в прекия смисъл, а на ЗАМИСЛЕНОТО.
Би могло да се "измисли" от нас да използваме сетивата си за да следваме ЗАМИСЛЕНОТО, което означава да ги ползваме, но да не им вярваме.
Остава ни да се научим да го правим, казва се прилагане на практика в живота, в ПЪТЯ
И следва истинския въпрос: За чий трябва да го правим? :D  

*

Lillie

• 30532
Здравейте
« Отговор #19 -: Януари 26, 2007, 07:54:26 pm »
В интерес на истината това за "отвън навътре" за пръв път го чувам, и от теб. Досега като че ли все се говореше за "отвътре навън" - очаквания, нагласи, проекции и прочие психологически тинтири-минтири. Е, не са тинтири-минтири, просто така се изразявам... образно  :rolleyes:

Ако ПЪТят не води наникъде, къде всъщност отиваме? В себе си?  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.