Изгубих се в мрака, сред празни надежди!
Писъци чувам, сърцето крещи!
Шепот далечен към тебе ме води,
но път не намирам, дори и следи.
Плача, но капки от кръв пак потичат,
обзема ме мъка и студ тъй жесток!
Но даже сълзите ми тебе обичат,
остана ми само проклета любов!
Това ,вместо хороскоп
Привет
Виждам те като човек стъпил вече здраво в ПЪТЯ и заради това си позволявам. Зная че не ще го приемеш лично, въпреки все още силната ти чувственост и заради това...
Прекрасни стихове, заслужаващи подобаващо внимание, но:
Предстои ти, о морни страннико, да преминеш три чертога до края на много трудния Път.
Три чертога,о, победительо, водещи през трите сътояния в четвъртото,а оттам в седемте свята, в световете на Вечния Покой
Ако желаеш да узнаеш техните имена чети и запомняй...в преражданията
Името на първия чертог е Неведение. Това е чертогът в който ти най-напред си видял светлината, в който живееш и в който ще умреш.
Името на втория чертог е Познанието. В него твоята душа ще намери разцъфтяването на живота, но под всеки цвят се е свила змия.
Името на третия чертог е Мъдрост, зад него се простират безграничните води на непресекващият извор на Всезнанието.
Ако искаш да преминеш безопасно през първия чертог, недей позволява на своята душа да взема огньоовете на въжделението за слънчеваа светлина, които пламтят в него. Ако искаш да преминеш безопасно през втория, НЕДЕЙ ЗАБАВЯ СТЪПКИТЕ СИ ЗА ДА ВДЪХВАШ БЛАГОУХАНИЕТО НА ОПИЯНЯВАЩИТЕ ЦВЕТОВЕ.
Пази се-да не би душата ти, ослепена от примамливото му сияние да попадне в неговата призрачна светлина.
Молецът, привлечено от блясъка на твоята нощна лампа, е обречен да погине в нейните пламъци.
...Само така можеш ти да станеш"Небесен Странник", който побеждава ветровете, що се носят над водите, и който със своите стъпки не докосва вълните!...
Това е за всички нас, ни предстои....все някога