Здравей Гост

Здравейте

• 100 Отговора
  • 18429 Прегледи
Здравейте
« Отговор #80 -: Февруари 03, 2007, 07:52:13 pm »
Цитат
:) Щом така казваш
Не съм от претенциозните ;)
Ти имаш добър подход към нещата.
Извинявам се за неразбирането :)
Ти като каза "нещата", астролозите ли имаше предвид или нещо друго?
Пътят на звездите води към никъде. Важното е да не сбъркаш посоката.

*

Lillie

• 30532
Здравейте
« Отговор #81 -: Февруари 03, 2007, 11:24:00 pm »
Цитат
...но виждам че няма да ни устоят на чара, подвластни са все още на доброто у човека, зависими.
Тук го уцели право в десятката, ПЪТнико  :)

Зависими сме, много зависими от възприятията си - и не само астролозите, а и всички хора общо взето. Отношението ни към нещата се определя от възприятията, а силата на възприятията зависи от границите, които са ни поставени или които сами си поставяме. Така ли е?
Подвластни сме все още на доброто и зависими от очакванията си за добро у отсрещния, няма как...  B)
« Последна редакция: Февруари 03, 2007, 11:25:04 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Здравейте
« Отговор #82 -: Февруари 04, 2007, 08:59:51 am »
Цитат

Зависими сме, много зависими от възприятията си - и не само астролозите, а и всички хора общо взето. Отношението ни към нещата се определя от възприятията, а силата на възприятията зависи от границите, които са ни поставени или които сами си поставяме. Така ли е?
Подвластни сме все още на доброто и зависими от очакванията си за добро у отсрещния, няма как...  B)
Така пише в книгите
Материята тук на земята ни обхваща с три области-страст, невежество и добро.
Смесеното от тях ни въздейства.
От доброто трудно ще се освободим, а състраданието към хората ще е вечно в нас...така пише и аз се опитвам да го използвам срещу астролозите за да ни направят хороскопи.
За сега ти си от желязо, последователна и безмилостно твърда

*

Lillie

• 30532
Здравейте
« Отговор #83 -: Февруари 04, 2007, 12:33:57 pm »
От желязо и безмилостно твърда? Мммм...
Е, нали съм ти казвала вече, че не се чувствам все още астролог, та да не взема да сгафя нещо и да стана за резил с хороскопа ти  :D да интерпретираш нечий хороскоп е отговорност и никак не е малка тя  B) особено ако решиш да ми повярваш  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Здравейте
« Отговор #84 -: Февруари 04, 2007, 01:43:01 pm »
Цитат
От желязо и безмилостно твърда? Мммм...
Е, нали съм ти казвала вече, че не се чувствам все още астролог, та да не взема да сгафя нещо и да стана за резил с хороскопа ти  :D да интерпретираш нечий хороскоп е отговорност и никак не е малка тя  B) особено ако решиш да ми повярваш  :P
И за мен е интересно, но вече ти повярвах и мога да ти се доверя.
Сигурен съм че няма да сгрешиш в интерпретацията на хороскопа ми.
Зная, че много външни фактори ще ни помагат, ти да интерпретираш, а аз да възприемам правилно интерпретацията ти.
Чакам ти да ми повярваш и да натрупаш смелост. Не виждам и проблем и другите да допълнят или променят нещо, това не бива да ни наранява.
Опитност ще трупаме, останалото са подробности
Три път до сега ми е правен хороскоп и трите бяха абсолютно точни.
АН предсказа със завидна точност загубата на близък мой човек, в момент когато и аз нямах никаква предствава за подобно нещо, нито пък тя.
Тогава болката в мен беше много голяма за да споделя с АН, а по- късно ние се разминахме с нея.
Аз мисля че в интерпретацията се включват още много фактори, които вие астролозите и не подозирате...също както при лекарите...едно и също лекарство за една и съща болест помага на единия, а на другия не помага.
Тази тема все още не е във въпросите ни, поне аз не забелязвам такива интереси за коменар, не е време още...

*

Valda

• *
  • 377
Здравейте
« Отговор #85 -: Февруари 05, 2007, 09:36:10 pm »
Цитат
Аз мисля че в интерпретацията се включват още много фактори, които вие астролозите и не подозирате...също както при лекарите...едно и също лекарство за една и съща болест помага на единия, а на другия не помага.
Тази тема все още не е във въпросите ни, поне аз не забелязвам такива интереси за коменар, не е време още...
Кога? Кога ще дойде времето...?

Здравейте
« Отговор #86 -: Февруари 06, 2007, 06:24:40 am »
Цитат
Цитат
Мисля, че когато заговорим за това, за което сега не говорим , мисля че тогава ще е времето. Мисля още и не мога да си го обясня, че точно в този момент спираме да говорим , а черпим от Безмъвието.
Мисля още че астролога не е единствения извършител на интерпретацията на хороскопа и че дори астролога е само средство за изява.
Мисля още че да мислим че интерпретацията зависи само от астролога и неговото знание, такова мислене е неправилно. Всички неща са свързани помежду си и ние не трябва да късаме връзката при интерпретацията.
Знанието е само една малка част...така мисля аз
Добро утро и лек ден на всички.

*

Valda

• *
  • 377
Здравейте
« Отговор #87 -: Февруари 06, 2007, 02:26:15 pm »
Цитат
Цитат
Мисля, че когато заговорим за това, за което сега не говорим , мисля че тогава ще е времето. Мисля още и не мога да си го обясня, че точно в този момент спираме да говорим , а черпим от Безмъвието.
Мисля още че астролога не е единствения извършител на интерпретацията на хороскопа и че дори астролога е само средство за изява.
Мисля още че да мислим че интерпретацията зависи само от астролога и неговото знание, такова мислене е неправилно. Всички неща са свързани помежду си и ние не трябва да късаме връзката при интерпретацията.
Знанието е само една малка част...така мисля аз
Добро утро и лек ден на всички.
Дано и твоят ден е бил добър! :)

Имаш ли някаква идея защо комуникацията ми с ПЪТник е толкова мъчителна?
Говориш истини, но обличаш мисълта си с думи по някакъв мъчителен за мен начин :) Това не е обвинение, ако има повреда - тя е в моя компютър. На мен думите ми пречат да си изразявам мислите, а понякога ми пречат да улавям чужди мисли - ех да можех да изпращам директно мисли... :(
А иначе казваш верни неща, явно си от знаещите :)
Сигурно си тук заради другите, но и аз се надявам да науча нещо от теб, макар и мъчително... :)

Хубав ден за тебе! :)

Здравейте
« Отговор #88 -: Февруари 06, 2007, 06:48:52 pm »
Цитат

Сигурно си тук заради другите, но и аз се надявам да науча нещо от теб, макар и мъчително... :)

Ти си прекрасен човек.
При мен е повредата за трудната комуникация.
Ти говориш за знание, а то при мен е било предшествано винаги от вярата, тя ме довежда до него и тя избира кога, къде, какво, тя ме учи.
В това сме различни, в пътищата...а иначе се усещаме един друг.
Думите не са добър начин за комуникация.
Тук съм защото мисля че е все едно къде ще съм.
Затова е важно за мен че съм тук...щом съм го избрал...е най- важното за мен
Приятно ми е сред вас

*

Valda

• *
  • 377
Здравейте
« Отговор #89 -: Февруари 06, 2007, 09:43:29 pm »
Цитат
Цитат

Ти си прекрасен човек.
Ти говориш за знание, а то при мен е било предшествано винаги от вярата, тя ме довежда до него и тя избира кога, къде, какво, тя ме учи.
Приятно ми е сред вас
 :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Мчи ко ми прекрасното? :) Няма никакъв проблем, няма повреди, просто съм си малко *албански реотан*, а и честичко падам от джанката:)

Не мисля,че е все едно къде ще си, а и на други им е приятно,че си тук :)
Ако избереш да поостанеш може да поразпитам за едно-друго :)  

Здравейте
« Отговор #90 -: Февруари 07, 2007, 06:29:02 am »
Цитат
Цитат
Цитат

Ти си прекрасен човек.
Приятно ми е сред вас
:rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Мчи ко ми прекрасното? :) Няма никакъв проблем, няма повреди, просто съм си малко *албански реотан*, а и честичко падам от джанката:)

Не мисля,че е все едно къде ще си, а и на други им е приятно,че си тук :)
Ако избереш да поостанеш може да поразпитам за едно-друго :)
Добро утро и лек ден.
То вече съм останал тук.
Аз мислех само да погледна, но все още съм тук.
И аз искам да те попитам.
Не мислиш ли че много повече неща знаеш отколкото можеш да приложиш на практика в живота.
За какво са ти още да знаеш, щом не ги ползваш...или пък не си като мен.
Ето например ти добре знаеш че живота е мистерия и че не може никога да бъде разгадан от нас, и въпреки знанието си се стремиш към такова разгадаване.
Според мен ние трябва да се стремим към приспособяване и всяка борба за промяна на нещо  извън нас е голяма тъпня и загуба на време и енергии

*

AH

• 2201
Здравейте
« Отговор #91 -: Февруари 07, 2007, 08:02:15 am »
Цитат
Ето например ти добре знаеш че живота е мистерия и че не може никога да бъде разгадан от нас, и въпреки знанието си се стремиш към такова разгадаване.
Според мен ние трябва да се стремим към приспособяване и всяка борба за промяна на нещо  извън нас е голяма тъпня и загуба на време и енергии
Аз мисля, че животът е мистерия, но няма лошо да се опитваме да я разгадаваме или да се борим за разни неща :)  

*

Valda

• *
  • 377
Здравейте
« Отговор #92 -: Февруари 07, 2007, 09:27:39 am »
Цитат
И аз искам да те попитам.
Не мислиш ли че много повече неща знаеш отколкото можеш да приложиш на практика в живота.
Според мен ние трябва да се стремим към приспособяване и всяка борба за промяна на нещо  извън нас е голяма тъпня и загуба на време и енергии
Добро утро и  на ПЪТник! :rolleyes:

Радвам се,че си решил да поостанеш :)

Дали си мисля? :( Не! Ето пиша го с огромни букви:
Знам, но не мога!

Напоследък успявам по-малко....да мога - Благодарение на *гуру*-тата! :rolleyes:

Цитат
Важно ми е мнозина да знаят,все пак някои ще успяват да и да могат. Опитвам се да променя себе си - винаги когато съм успявала се е променял и светът около мен. Просто още едно доказателство,че сме в обща *енергийна супа*.

А ти като пускаш хляба си по водите  не забравяй да хвърлиш и едно бисерче на свинете :)  :)  :) Аз съм от тези непоправими оптимисти дето вярват,че чудеса се случват във всеки момент и все някой ден някое прасе ще оцени бисерчето! :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Красив да е денят ви и смешен! :)

Здравейте
« Отговор #93 -: Февруари 07, 2007, 04:49:32 pm »
Цитат
А ти като пускаш хляба си по водите  не забравяй да хвърлиш и едно бисерче на свинете :)  :)  :) Аз съм от тези непоправими оптимисти дето вярват,че чудеса се случват във всеки момент и все някой ден някое прасе ще оцени бисерчето! :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

:) Разбирам май :)
Когато аз зададох този въпрос за бисерчето получих този отговор:– Не си блъскайте главата напразно; в деня когато тайната бъде разгадана, Сфинкса няма да скочи в морето или нещо друго особено. Всичко, което някога можете да узнаете, Вие вече го знаете. А останалото – оставете го на съдбата-……………?

или да ти напиша това което много пъти писах за тях и нас:"Вашият и нашия живот е игра. Емоцията е онова, което прави играта да изглежда толкова бурна, но тя е играта, само играта, в която всички останали игри се играят. Останалите захранват с резултат голямата игра под формата на емоционална енергия. Докато се образоваме, голямата игра контролира и усъвършенства тази емоционална енергия до нейното най - ефектно състояние, което мъгливо е наречено от нас хората любов. Колкото повече печелим в резултата, толкова повече удоволствие получаваме. Болшинството от нас тук, където сте сега, харчим енергията си, за да помагаме на други хора, както и когато можем, за да подобрим резултата, техния резултат. И по този начин се получава повече удоволствие.
Ние не сме Някой, както го наричаш, нито пък сме от Някъде, както мислиш. Също не сме и пазачите на Земната градина, нито пък градинарите. Нито събираме, нито пренасяме усъвършенстваната човешка любов /произведена от вас/ енергия където и да е, когато и да е. Ние не се вместваме в нито една част в напрегнатия човешки учебен процес. Въпреки, че наблюдаваме неговото създаване и растеж от началото му. Ние наистина взимаме участие, когато е необходимо, без да прекъсваме последователността на обучението. Нужда има когато се получи блокаж в потока. Това участие служи изключително на една нужда, жизнено нужна за нас. Някъде – това не е раят от вашата история. То бе създадено, както и всички останали системи.
Създател ли е този, който сам е бил създаден? Всеки от вас носи малко информация, както вие му казвате, за Някой, който ви е създал. Чрез вярата за Някой – създателя ви, вие носите възприятие за създателя, който е създал Някой.
Ние сме създадени точно така както и вие. Нещо повече, важно е това, което сте придобили чрез собственото си възприятие. Във вашето собствено – как му викате? – време, ще намерите причината за това.”

..или да ти кажа пак това...да знаеш като търсиш:"Благословени са тези, които ме търсят. Докато ме търсят, дългият период на забравата е вече към своя край. Те започват да разбират кои наистина са – жива част от мен, манифестиращи живот и излъчващи любов.
Вие бяхте забравили да ме търсите. По – слабо взиране в моето самообладание, малко доверие. Има неизброимо множество, което живее в очакване на моето появяване. Истината е, че никога не съм напускал.
Позволете на онзи, които има уши да чуе. Нека чуе сега.
Търсите ме сред своята слепота. Гледате над мен, без да ме познаете. Будни, погледнете истината за моето съществуване между вас.
Аз съм земетресението, вятърът и огънят.
Аз съм кроткия слаб глас, пронизващ оглушителната глъчка.
Аз съм светът извън всяко познание.
Аз съм светлината, която води цялото човечество към Отеца.
Не се отчайвайте, никога няма да ви напусна, да се отрека от вас, нито пък вие можете да се отречете от мен, защото ние сме едно.
Нека бъде извървян старият път. Той трябва да умре и прахът му да бъде разпръснат по четирите краища на Земята. Новото вече се появява, но вие трябва да промените перспективата си. Не ме търсете в човешки образ. Не сега е времето. Но ме търсете в живота, който ви говори във всекидневната ви дейност. Търсили сте ме погрешно.
Аз не зачитам логиката и съм извън вашите представи.
Живея и се движа и съществувам във всичко, което е наоколо. Търсили сте ме неправилно.
Изражението ми може да се види на лицето на всяко създание на моя Отец. Погледни към брата си и виж моето лице.
Наведете се над спокоен басейн. Не се заблуждавайте. Образът, чието отражение виждате е моя собствен.
Сега не виждате ли истината?
Научете за мен. Вземете в ръце едно листо, камък, капка вода и знайте, че не съществува нещо, което да не ме съдържа.
Не сте ли знаели, че аз съм вечния живот, и затова не познавате нито миналото нито бъдещето? Съществува само настоящето. Живейте сегашното заедно с мен.
Стоя в светлината, както и вие стоите в светлината. Но вие не знаете за вашата светлина. Тук съм, за да ви покажа, че вашата и моята светлина е едно и също нещо. След като прозрете, че тази божествена светлина е част от всичко, едва тогава ще разберете, че аз наистина съм по – близо, отколкото са вашите ръце и крака. В това разбиране, в това познание ние сме едно цяло.
Живейте в истината. Бъдете истина. Живейте в красота. Станете артисти в живота.
Живейте в мен и ме оставете да ви изразявам.
Аз живея в цялото пространство и извън него, през цялото време и без време.
След като се промените и станете част от моята реалност, цялата мощ се връща във вас. Това е силата, която ви прави едно цяло с останалия свят. Това е силата, която ще ви освободи.
Чада мои, живейте в мен. "
Наистина не зная какво да ти напиша

*

Valda

• *
  • 377
Здравейте
« Отговор #94 -: Февруари 08, 2007, 08:19:25 am »
Цитат
Наистина не зная какво да ти напиша
Благодаря ти! :)

Сигурно не е необходимо да ми пишеш още неща или пък не е дошъл момента! :) Надявам се да си тук, когато дойде момента... :)

Хубав ден за теб и всички останали!!! :rolleyes:  

Здравейте
« Отговор #95 -: Февруари 08, 2007, 07:58:21 pm »
Цитат
Сигурно не е необходимо да ми пишеш още неща или пък не е дошъл момента! :) Надявам се да си тук, когато дойде момента... :)

Телекинезата е полезна само на пръв поглед. Да приготвиш чай по този начин изисква неоправдани усилия в сравнение с естествения начин.
Трябва да се научиш на сега и тук, онова го можеш, но за малко си го спряла....за да научиш сега и тук, въпреки свойственото ти  там.
Каво разбираш от тези думи, как би го описала?

*

Valda

• *
  • 377
Здравейте
« Отговор #96 -: Февруари 09, 2007, 12:56:06 pm »
Цитат
Цитат

Телекинезата е полезна само на пръв поглед. Да приготвиш чай по този начин изисква неоправдани усилия в сравнение с естествения начин.
Трябва да се научиш на сега и тук, онова го можеш, но за малко си го спряла....за да научиш сега и тук, въпреки свойственото ти  там.
Каво разбираш от тези думи, как би го описала?
Казвам *Здравей! :rolleyes: * на ПЪтник и се надявам да ти предаде поздрава ми :D

Не съм дорасла за телекинеза - ами ако ми хрумне да я използвам за да *отключа* трезора на голяма *лоша* банка и да телепортирам парите във всичките скапани детски домове по света? Сигурно ще ми щурне да го направя. А дали правим добро, когато си мислим ,че правим добро? И дали всичко случващо се е част от божия план?
Нали знаеш, на последък е доста модерно да се разисква мисълта на Айнщайн:
*Играе ли Бог на зарове или не?*
А иначе мога да изпитам невероятно удоволствие от приготвянето на чаша чай.
Мисля,че в приготвянето на чашата чай по традиционния начин има много повече магия от телекинезата.
Днес се сетих,че имаше момент когато единственото нещо, което исках да правя в този живот бе да седя на огромно зелено поле през пролетта и да съзерцавам една самотна цъфнала джанка под топлите лъчи на слънцето :rolleyes:
Наистина е мъчителен контакта с ПЪТник :rolleyes:
Ще се опитам да му пратя послание като отговор на въпроса с два клипа, дано го ...усети! :)

http://youtube.com/watch?v=ysI1SzusIOc

http://youtube.com/watch?v=U-shZs2I4E4

Просто в този свят се случват много неща ,които не ми се ще да се случват...Хората трябва да знаят! :)

Хубав ден на всички! :)
« Последна редакция: Февруари 09, 2007, 12:57:53 pm от Valda »

Здравейте
« Отговор #97 -: Февруари 09, 2007, 01:45:46 pm »
Привет, :)
Мисля, че за телекинезата е нужно да се разчупят гредите; осъзнаването и асоциирането със света, а не само с физическото тяло; разбирането за едно, а не за начупени парченца.
"Има два начина да изживееш живота си - като не вярваш в чудеса и като вярваш, че всяко нещо е чудо." - пак Айнщайн. :)
Между другото, поглеждали ли сте Курс по Чудеса?
« Последна редакция: Февруари 09, 2007, 01:55:12 pm от Placidus »

*

Valda

• *
  • 377
Здравейте
« Отговор #98 -: Февруари 09, 2007, 03:14:48 pm »
Цитат
Привет, :)
Мисля, че за телекинезата е нужно да се разчупят гредите; осъзнаването и асоциирането със света, а не само с физическото тяло; разбирането за едно, а не за начупени парченца.
"Има два начина да изживееш живота си - като не вярваш в чудеса и като вярваш, че всяко нещо е чудо." - пак Айнщайн. :)
Между другото, поглеждали ли сте Курс по Чудеса?
Привет,

Биологичното тяло ли имате предвид под *физическо*? Емоционалното и менталното не са ли също физически щом са фина материя?
Някой тук се канеха да правят квантови скокове през 2012 :D  :D  :D
Не виждам смисъл да живея като кванти, или чиста джива или биология. Така или иначе в почивките от *биологията* си пребивавам на Луната :)

Айнщайн е чел мъдри книги :) А чудесата се случват всеки ден :rolleyes:

Какви курсове за Чудеса? :huh:

Здравейте
« Отговор #99 -: Февруари 09, 2007, 05:38:35 pm »
2012? Точно при началото на новия свят / цикъл (според маите). :)
Не съм много голям привърженик на Курса по Чудеса, но доста неща ми се услаждат. Мой приятел ме запозна с него. Заповядай някой и друг линк:
http://courseinmiracles.com/
http://www.acim.org/
http://www.facim.org/
Напомня на "Разговори с Бога" на Нийл Доналд Уолш.
Спокойна нощ. :)
« Последна редакция: Февруари 09, 2007, 05:43:49 pm от Placidus »