Здравей Гост

23.12.2012-Край Начало или още нещо?

• 14 Отговора
  • 8634 Прегледи
« -: Януари 30, 2007, 01:22:01 pm »
Здравейте :)
Напоследък отвсякъде получавам някакви откъсачни вести и факти относно майския календар - с последна дата 23.12.2012, а същият този момент съвпада и с попадането на Слънцето и Земята в центъра на галактиката..а и имаше и специален транзит на Венера точно тогава. Та имаше и една идея за нещо като квантов скок за тези които са разбрали как да го осъществят. Този квантов скок щял да трае около 3 дни докато Слънцето и Земята са в центъра на галактиката. И това съвпада с последната дата на календара на маите както вече споменах. Има много предсказания за това събитие (вероятно за това), включително и Нострадамус е предсказал този момент и го е представил като апокалипсис (това вероятно заради навлизащото глобално затопляне, което неизбежно ще изгори Земята както ледниковия период на времето я е замразил). Той е казал че краят ще бъде предизвестен (както и става 6 години предварително).
 Но преди да настъпи краят идва точно тази дата, която маите (народът изчезнал от раз незнайно къде как и защо) сочат като последна в един от техните многобройни календари-този за времето като цяло, а не онзи за сеитби и беритби и такива други не ги знам всичките :) Всичко това може да е конспирация на правителството, естествено ;) Но ако за миг си представим че този древен и Знаещ народ се окаже прав  :blink:  Какво ли ще представлява този квантов скок (все нещо трябва да се случи тогава), имаме 6 години да се подготвим именно за тези които са готови за радикална промяна. Това има и нещо общо с навлизането в епохата на Водолея.
Пълното слънчево затъмнение през 1998 беше като обявяване на началото на края-помислете колко световни инциденти са се случили от тогава до днес-в сравнение с един век са съпоставими по интензивност.
 Та има и нещо друго-така наречената Omega Point-това е начало и край на жизнен цикъл, някои вярват че на онази последна дата, достигаме точно тази точка. Силните духовно-енергийно ще успеят да преминат през всмукателната сила(квантов скок да речем), а останалите няма да забележат нищо-ще останат в същото ниво, та дори е възможно и да пропаднат в по-ниско. И след преминаването вече е пълен Х  :D
Ще се радвам ако някой кажи знае ли или мисли ли нещо по въпроса..не че е жизнено важен  :lol:  
Онова, което за гасеницата е краят на света, за наблюдателя е пеперуда.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Януари 30, 2007, 01:50:32 pm »
Не знам дали си внушавам, но напоследък като че ли и аз усещам ускоряването на времето, за което се говори...  :blink:

Виж тук, какво е писала Кайли по въпроса, който те интересува:
http://astrosite.org/bb/index.php?showtopic=890&st=60

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Февруари 13, 2007, 12:48:38 am »
до колкото знам ... а принципно знам доста за космоса и галактиките ... слънчевата система се намира вън и близо до един от краините ръкави на спираловидната галактика ''Млечен път'' на колко хиляди години слънчевата система  преминава през близкия ръкав и е доказано че през тези периоди са регистрирани наи големите катаклизми и измирания на животински и растителен свят на планетата .. както и да е тва е др тема .. та  мисля че няма как слънчевата система да се намира в центъра на галактиката .. по вероятно е навлизане в опоменатия ръкав ... друга тема е че изобщо не се знае какво има в цетъра на галактиката .. наи вероятното предположение е черна дупка .. а всички малко или много знаят какво е това .. иначе и аз вервам на маите ама тва за центъра просто ....  

« Отговор #3 -: Февруари 13, 2007, 01:39:26 am »
Усет за времево ускорение имам от тийнейджърските си години. Явно не е илюзия, преди някоя и друга година четох за това. Покрай зрялото ще прочетем вероятно и още много спекулации и отвлечени тълкувания от най-различни автори фантасти, подтикнати от тежко его или друго. Възможна е промяна в духовен аспект без никакви катаклизми. Тези неща стават постепенно. Имам една книга за пророчествата на Нострадамус и техниките му, където се говори за този момент през 2012 (новия цикъл). Доколко са прави маите, Нострадамус ни дава идея, защото техниките му имат много общо с техните. Спомням си, че има и междуциклие, през което е възможно да се реализират по-лесно някои промени, да се сторят скокове, преди да се зацепят колелата неотлъчно.
« Последна редакция: Февруари 13, 2007, 01:47:48 am от Placidus »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2007, 09:23:46 pm »
Още нещо интересно за космологията на маите тук:
http://www.dwayneedwardrourke.com/Pages/concordance.html

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2007, 09:24:36 pm »
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 09:34:03 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Февруари 17, 2007, 12:07:26 am »
Благодаря. :)

*

Veselin

Re:23.12.2012-Край Начало или още нещо?
« Отговор #7 -: Ноември 22, 2009, 06:54:54 pm »
Аз пък противно на другите (не за да противореча) не усещам ускорение на времето, напротив даже! През последните няколко години ми се струва, че нещата при мен се развиват по-бавно, много често се обръщам към миналото си и непрекъснато търся спомени от отминали години - музика, филми,дори и детски, спомнях си стари преживявания, не знам защо. Поне едно време чувствах, че просто ТРЯБВА да си спомня всичко и то задължително и да го запаметя още дълги години в паметта си, за да не го забравя.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2009, 11:34:08 am »
Ти ли беше този със Сатурновото завръщане?  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Veselin

« Отговор #9 -: Ноември 23, 2009, 11:45:40 am »
Да, ама то още не е настъпило. Очаквам го около фаталната дата.  :(

*

Asol

• 4140
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2009, 12:24:12 pm »
Аз пък противно на другите (не за да противореча) не усещам ускорение на времето, напротив даже! През последните няколко години ми се струва, че нещата при мен се развиват по-бавно, много често се обръщам към миналото си и непрекъснато търся спомени от отминали години - музика, филми,дори и детски, спомнях си стари преживявания, не знам защо. Поне едно време чувствах, че просто ТРЯБВА да си спомня всичко и то задължително и да го запаметя още дълги години в паметта си, за да не го забравя.

Че това си е усещане за ускорение на времето - времето назад, когато може би си се чувствал добре, вероятно тъга по детското безгрижие сравнена със отговорностите и проблемите, с които се налага да се справя и да поема човек в настоящия момент. Връщаш се към тези спомени, защото са свързани именно с това и ти носят повече радост и положителни емоции спрямо актуалния момент може би, но тези години са безвъзвратно отминали, а времето си тече.

*

Veselin

« Отговор #11 -: Ноември 23, 2009, 01:05:13 pm »
Че това си е усещане за ускорение на времето - времето назад, когато може би си се чувствал добре, вероятно тъга по детското безгрижие сравнена със отговорностите и проблемите, с които се налага да се справя и да поема човек в настоящия момент. Връщаш се към тези спомени, защото са свързани именно с това и ти носят повече радост и положителни емоции спрямо актуалния момент може би, но тези години са безвъзвратно отминали, а времето си тече.
Във всеки случай това връщане във времето доста се харесва на Луната ми в Рак, пък и не искам да върви напред, само и само за да не дойде тая 2012-а година. Твърде съм млад, за да умра.

*

Asol

• 4140
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2009, 01:27:46 pm »
 ;D Значи си попаднал на правилното място - това е форума на рачешките Луни определено  ::)  ;D Да, Луната в Рак е чувствителна. По темата - подобни неща се появяват в определени периоди от време - Халееева комета, 2000 година ...И да се притеснява и да не го прави човек все тая - само че се притеснява двойно кога с, кога без смисъл.

*

Veselin

« Отговор #13 -: Ноември 23, 2009, 01:32:48 pm »
;D Значи си попаднал на правилното място - това е форума на рачешките Луни определено  ::)  ;D Да, Луната в Рак е чувствителна. По темата - подобни неща се появяват в определени периоди от време - Халееева комета, 2000 година ...И да се притеснява и да не го прави човек все тая - само че се притеснява двойно кога с, кога без смисъл.
А според теб има ли смисъл да се притеснявам или не? Но искам истината И САМО истината!

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #14 -: Ноември 26, 2009, 02:14:53 pm »
Лелеее, тази тема кога е родом... Виждам се отстрани сега с другия ник, с който писах, когато си бях забравил и паролата, и пощата за този.  :-[

Тук се говори за майския календар и се вижда също така Dreamspell... Често двата календара са бъркани за един и същ, дори и умишлено, но истинският майски календар е Tzolkin, а Dreamspell е недоизмислена натъкменица от <тук_трябва_да_стои_име_което_надали_случайно_съм_забравил>.