Здравей Гост

Какво ще кажете...........

• 29 Отговора
  • 5370 Прегледи
*

ali

• 46
    • http://
« -: Януари 30, 2007, 06:35:58 pm »
.........за опозицията на Плутон и Слънце?
В случая,който ме интересува става въпрос за това,че Плутон е господар на хороскопа т.е асц е Скорпион и е в 2 дом, а Слънцето управител на МС е в 8 дом.
Как според вас да тълкувам този аспект?
Плутон управлява АСЦ,което ще рече,че има връзка с физическото тяло,но опозицията на Слънцето от 8 дом?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Януари 30, 2007, 06:52:10 pm »
Хм... ами много малък 1ви дом трябва да имаш тогава, щом Асц е Скорпион, а Плутон-управителят на Асц също попада в Скорпион, но във 2ри дом  :blink: или аз не го разбирам правилно?
Ако всичко е така, както го описваш, възможно ключовите думи в случая да са "обединяване на ресурсите"... или нещо такова ще да е, мисля си аз  :rolleyes:

Така, "на парче" констелациите в хороскопа не се тълкуват. Дотук имаме само информация за знака на Асц, МЦ и позицията на владетелите им. А това не е достатъчно.
И още нещо ми се ще да добавя: има разлика между планета-господар на хороскопа и планета-господар на Асцендента.
 :)
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 06:54:15 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2 -: Януари 30, 2007, 06:52:52 pm »
Цитат
В случая,който ме интересува става въпрос за това,че Плутон е господар на хороскопа т.е асц е Скорпион и е в 2 дом, а Слънцето управител на МС е в 8 дом.
Как според вас да тълкувам този аспект?
Плутон управлява АСЦ,което ще рече,че има връзка с физическото тяло,но опозицията на Слънцето от 8 дом?
В часът  в който е написана темата ти запитване,  най- силно влияние ти е оказал Юпитер.
Според мен това е неговия час днес, от 19.00ч до 20.03ч
Утре вечер по същото време е ред на Венера.
 Юпитер ти е повлиял  чрез сбора от следните ти области:добротворство, идеализъм, справедливост, морални чувства, устйчивост, религиозност.
Този час е подходящ за тази тема и вероятно ти ще получиш необходимите ти отговори, но аз сега не зная какви са те.

Аз съм под същото влияние, но не зададох същия въпрос, защото по друга схема съм формиран.
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 06:55:39 pm от ПЪТник »
Пътят на звездите води към никъде. Важното е да не сбъркаш посоката.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 30, 2007, 07:05:38 pm »
Цитат
Кажи сега в конкретика какво точно те интересува/притеснява?  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Януари 30, 2007, 07:05:46 pm »
Цитат
Хм... ами много малък 1ви дом трябва да имаш тогава, щом Асц е Скорпион, а Плутон-управителят на Асц също попада в Скорпион, но във 2ри дом  :blink: или аз не го разбирам правилно?
Ако всичко е така, както го описваш, възможно ключовите думи в случая да са "обединяване на ресурсите"... или нещо такова ще да е, мисля си аз  :rolleyes:

Така, "на парче" констелациите в хороскопа не се тълкуват. Дотук имаме само информация за знака на Асц, МЦ и позицията на владетелите им. А това не е достатъчно.
И още нещо ми се ще да добавя: има разлика между планета-господар на хороскопа и планета-господар на Асцендента.
Ключовите думи не са ли:“Истината славна стои на пиедестал от любов”.
И още:“Тръпка на победата в Общото Дело”.
Петам как звучат?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 30, 2007, 07:10:50 pm »
Не знам, ПЪТнико, ти си тръгнал по Пътя на Истината  :rolleyes: докато аз още се правя на приятно забляна  :D
Тук говорим за конкретни констелации и каква е тяхната манифестация в радикса  :P  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6 -: Януари 30, 2007, 07:14:49 pm »
Цитат
Не знам, ПЪТнико, ти си тръгнал по Пътя на Истината  :rolleyes: докато аз още се правя на приятно забляна  :D
Тук говорим за конкретни констелации и каква е тяхната манифестация в радикса  :P  :)
Е, вие докато сте конкретни аз какво да правя?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Януари 30, 2007, 07:23:49 pm »
Меркурий/Сатурн = конкретика/анализ
Юпитер = абстракция/синтез/разширяване на хоризонтите

Засега прекрасно се справяш с юпитеровите си функции тук  :D
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 07:25:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ali

• 46
« Отговор #8 -: Януари 30, 2007, 08:12:38 pm »
Цитат
Цитат
Кажи сега в конкретика какво точно те интересува/притеснява?  B)
Плутон е в Стрелец,а Слънцето в Близнаци.Притесняваме опозицията им,защото съм чела разни неща.Но нали съм си тома неверни все пак искам да анализирам аспекта с ваша помощ.
Означава ли опозицията Плутон/Слънце,че има опасност за живота?От Плутон-трансформация,край и т.н
Слънце - живот,творчество ,изявата
Опозицията е по оста 2 и 8 дом.А Плутон е естествения  управител на 8 дом.Незнам каква е връзката,но тази опозиция в картата ме притеснява,нищо че орбиса,които допускам е 10 градуса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Януари 30, 2007, 08:20:20 pm »
Струва ми се, че не си дефинирала точно въпроса си.
Бях останала с погрешното впечатление, че говориш за натална опозиция Слънце-Плутон в Телец-Скорпион.

За плутонов транзит на Плутон към Слънце в Близнаци ли всъщност питаш?
В случай, ако Плутон в хороскопа ти е в Стрелец, трябва да си родена след 1995 година, което не ми звучи особено правдоподобно  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Януари 30, 2007, 08:31:40 pm »
Цитат
В случай, ако Плутон в хороскопа ти е в Стрелец, трябва да си родена след 1995 година
Искаш да кажеш че али се е преродило докато му разглежда хороскопа?
Това надминава очакванията ми. :rolleyes:  

*

ali

• 46
« Отговор #11 -: Януари 30, 2007, 08:33:02 pm »
Цитат
Струва ми се, че не си дефинирала точно въпроса си.
Бях останала с погрешното впечатление, че говориш за натална опозиция Слънце-Плутон в Телец-Скорпион.

В случай, ако Плутон в хороскопа ти е в Стрелец, трябва да си родена след 1995 година, което не ми звучи особено правдоподобно  B)
Не става въпрос за моята натална карта.
Въпросът ми не свързан с транзитите на Плутон,а за положенито /опозиция Плутон/Слънце/ в радикса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Януари 30, 2007, 08:48:37 pm »
Е, и аз я имам, и какво? Мога да ти гарантирам, че не комуникираш с духа ми, жива съм  :D какво толкова те притеснява в тази опозиция? Някой да не те е пратил на психотерапия, само защото си се родила с такъв аспект в радикса?  :blink:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ali

• 46
« Отговор #13 -: Януари 30, 2007, 09:17:08 pm »
Цитат
Е, и аз я имам, и какво? Мога да ти гарантирам, че не комуникираш с духа ми, жива съм  :D какво толкова те притеснява в тази опозиция? Някой да не те е пратил на психотерапия, само защото си се родила с такъв аспект в радикса?  :blink:  :lol:
Естествено,че много хора имат този аспект и са живи и здрави.Става въпрос за конкретен случай в който Плутон е управител на АСЦ.Вие как бихте го разтълкували?
Опозицията е свързана с противопоставяне на принципите на двете планети,в случая на Плутон и на Слънцето.Четох някъде,че било опасно за живота,но това не означава,че е така.В този ред на мисли исках да се опитаме да разберем какво означава това като значение в радикса.

"Някой да не те е пратил на психотерапия, само защото си се родила с такъв аспект в радикса?  :blink:  :lol:-ей това не го разбрах,ама няма значение.[/b]
« Последна редакция: Януари 30, 2007, 09:21:06 pm от ali »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Януари 30, 2007, 09:22:05 pm »
Цитат
"Някой да не те е пратил на психотерапия, само защото си се родила с такъв аспект в радикса?  :blink:  :lol:ей това не го разбрах, ама няма значение.
Повярвай ми, не ти и трябва да знаеш. Знам какво говоря и никога не съм голословна.
 B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Януари 30, 2007, 09:26:55 pm »
Цитат

- Не става въпрос за моята натална карта.
Въпросът ми не свързан с транзитите на Плутон,а за положенито /опозиция Плутон/Слънце/ в радикса.
Предполагам, че става въпрос за карта на дете.
И какво търсим?

Тежка планета в "хард" аспект със светилата изисква интеграция на принципа й в живота на родения. Начини да се интегрира този принцип има много и най-различни. Мисля, че се изразявам достатъчно ясно.
Не става въпрос за здравословни проблеми. За това се прави детайлен анализ на картата в медицински аспект. И не всеки астролог го може.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ali

• 46
« Отговор #16 -: Януари 30, 2007, 09:57:00 pm »
Цитат
Цитат

- Не става въпрос за моята натална карта.
Предполагам, че става въпрос за карта на дете.
И какво търсим?

Тежка планета в "хард" аспект със светилата изисква интеграция на принципа й в живота на родения. Начини да се интегрира този принцип има много и най-различни. Мисля, че се изразявам достатъчно ясно.
Не става въпрос за здравословни проблеми. За това се прави детайлен анализ на картата в медицински аспект. И не всеки астролог го може.
Благодаря ти.Да става въпрос за карта на дете.
Знам,че има хиляди възможни начини за интегриране на принципа на планетата,но факта,че опозицита лежи на оста 2/8 дом,според теб има ли значение?Или просто взимаме предвид,че Слънцето е наранено от Плутон?

:D Извинявам се ако въпросите ми са глупави,но все още се уча.Надявам се в скоро време да "вляза в час" и въпросите ми да бъдат на ниво.Но засега.........,               а според мен човек се учи цял живот. :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Януари 30, 2007, 10:06:52 pm »
Племенникът ми, който ще става на 6 годинки сега, е роден с тао-квадрат на Плутон към светилата в променливия кръст.
При мен същият тао-квадрат е кардинален, фокусът му е в 8 дом.

Никога не знаеш дали една "лоша" конфигурация от "ранени" планети няма да се превърне в най-големия потенциал...  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Януари 30, 2007, 10:08:29 pm »
И също си мисля аз, че все още е твърде рано да гледаш опозицията на Плутон към Слънцето в картата на детето и да се чудиш как евентуално би се отразила тя.

« Последна редакция: Януари 30, 2007, 10:09:51 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ali

• 46
« Отговор #19 -: Януари 30, 2007, 10:14:38 pm »
Цитат
Племенникът ми, който ще става на 6 годинки сега, е роден с тао-квадрат на Плутон към светилата в променливия кръст.
При мен същият тао-квадрат е кардинален, фокусът му е в 8 дом.

Никога не знаеш дали една "лоша" конфигурация от "ранени" планети няма да се превърне в най-големия потенциал...  B)
Така е.Права си. :D