Здравей Гост

Духовни партньорства

• 63 Отговора
  • 12491 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Духовни партньорства
« -: Февруари 03, 2007, 10:18:51 am »
Ето какво открих и ще ви помоля за коментар, доколко е истина при това валидна за всички:  

Аспектите, които без всякакво съмнение показват духовно партньорство са между Венера и Плутон; Сатурн и Слънцето. По - точна това са съвпад, секстил или тригон между Плутон на единия човек и Венера на другия или обратно. А също и квадрат между Сатурн и Слънцето. Ето какво казва една от най добрите астроложки в света за тези аспекти. Тя се казва Линда Гудман и за съжаление вече не е вежду нас.

Венера в съвпад, секстил или тригон с Плутон.
..."Тези три аспекта са доказателство за силна кармична връзка, изкована в многобройни срещи през минали животи. Аспектите показват, че вие сте сродни души. Казваме, че двама души са сродни души, когато те са двете половинки на една и съща душа. Единият е мъжката, а другият е женската половина. Дълбоко в себе си тези души копнеят една за друга и усещат, че нещо им липсва, че са непълноценни. От живот на живот тези души се сливат и се радват на единението си. Откриват втората си половинка. Тези хора са изцяло погълнати един от друг и изпадат в дълбока криза, ако не могат да дадат  воля на чувствата си. Сексуалното привличане е магнетично и дълбоко и е невъзможно да му устоите. Ако имате в партньорския си хороскоп някои от тези  аспекти ще се срещнете съвсем "случайно и неволно", после обаче нищо на този свят не ще може да ви раздели, освен за кратко. Дори и някой да се опита да застане между вас, ще удари на камък. Може да се опита да разкъса сребристосинята нишка, която ви свързва и вие вече си мислите, че аха и ще ви раздели. Не бързайте! Отново ще бъдете заедно и това е толкова сигурно, колкото и че нощния мращ ще се разсее с първите лъчи на слънцето.Отношенията между такива хора са много по - сложни отколкото можем да си представим под въздействието на нашата култура. И те се срещат след тежка криза в живота на единия или на другия..."

И един въпрос. Как мислите, след като се твърди, че е толкова силна връзката между духовните партньори и че те не могат да бъдат разделени, защо тогава един от двамата може да реши все пак да сложи край на отношенията. Бих искала да чуя разсъжденията ви и дали ви се е случвало нещо подобно.  

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Духовни партньорства
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2007, 11:51:42 am »
Цитат
Ето какво открих и ще ви помоля за коментар, доколко е истина при това валидна за всички:  

Според мен, когато става дума за човеци живеещи на земята, не трябва да се обобщават някакви правила и да се самоограничаваме в тях.
Човек е дух в човешко тяло, и има душа. Това определя непредвидимостта в тази сложна и мистериозна комбинация.
Човек се ражда с определено количество енергия, а времето и случая са определящи кой точно сноп от тази енергия ще се развие.
ВРЕМЕТО И СЛУЧАЯ са друга тема, също така мистериозна като тази.
Така мисля аз по темата.
Пътят на звездите води към никъде. Важното е да не сбъркаш посоката.

*

Lillie

• 30532
Духовни партньорства
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2007, 12:58:38 pm »
Темата за сродните души напоследък е доста актуална и често коментирана.
Разбира се, връзката между две Души трудно би могла да се сведе до някакви си синастрични аспекти или дори сбор от аспекти. Всеки човек идва в живота ни тогава и за толкова време, за колкото ни е необходим, по същия начин и ние се появяваме в неговия живот. Отъждествяването на представата за силна обвързаност между двама души с дълготрайност на връзката е доста условно. Плутоновата думичка "завинаги" някак си не ми допада напоследък, а и рядко е възможно.

Ако се абстрахираме от всичко горенаписано и заговорим на езика на астрологичните аспекти, да - нерядко в такъв тип връзки присътстват интераспекти на лични планети със Сатурн и/или Плутон. И дори забелязвам, че в повечето случаи това могат да бъдат и "лошите" /хард/ аспекти.
Забелязвам, че връзките Слънце-Сатурн нерядко са наистина дълготрайни, но и сложни. Има дори връзки, в които двама души продължават да съ-съществуват заедно, вкопчени един в друг и в негативния модел, в чиито рамки се развива или, по-точно, стагнира връзката. Синастрии има най-различни, да не говорим за това колко противоречиви и многолики са човешките взаимоотношения...
« Последна редакция: Февруари 03, 2007, 01:01:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Духовни партньорства
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2007, 01:31:30 pm »
Моите пък връзки протичат през Венера-Сатурн и това е доказано на 100%.
Виж темата ми с картинките :-)

*

Lillie

• 30532
Духовни партньорства
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2007, 05:43:35 pm »
Цитат
Аспектите, които без всякакво съмнение показват духовно партньорство са между Венера и Плутон; Сатурн и Слънцето. По - точна това са съвпад, секстил или тригон между Плутон на единия човек и Венера на другия или обратно. А също и квадрат между Сатурн и Слънцето. Ето какво казва една от най добрите астроложки в света за тези аспекти. Тя се казва Линда Гудман и за съжаление вече не е вежду нас.

Венера в съвпад, секстил или тригон с Плутон.
..."Тези три аспекта са доказателство за силна кармична връзка, изкована в многобройни срещи през минали животи. Аспектите показват, че вие сте сродни души."
И аз забелязвам, че в живота ми като че ли преобладават сатурнови синастрии  :blink: цялото ми обкръжение в преобладаващата си част е бъкано я с лични планетки в "хард" аспект със Сатурн, я с ъглово разположен Сатурн.
В синастрията също ми се е случвало да усетя силата на хард аспекта Слънце-Сатурн.

Колкото до аспекитте на Венера и Плутон и интерпретирането им като "аспект на сродните души", срещала съм и друго мнение за тях - наричат ги още "тантрични" аспекти. Бях го чула от една виртуална позната, започнала да се занимава с астрология, но така и не разбрах какво точно са имали предвид, квалифицирайки гореспоменантите аспекти в синастрията като "тантрични"  :o
Имате ли някакви идеи?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Духовни партньорства
« Отговор #5 -: Февруари 04, 2007, 05:46:00 pm »
Цитат
Моите пък връзки протичат през Венера-Сатурн и това е доказано на 100%.
Виж темата ми с картинките :-)
Моите пък - по-сериозните  :P са по Слънце-Сатурн  :D
Попадам често на 'сатурнови' Луни, Венери или Сатурн в 7 дом...  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re:Духовни партньорства
« Отговор #6 -: Май 02, 2010, 12:59:24 pm »
... която като държащия я насочи срещу отсрещния човек започва да чува от въпросния своите притеснения, страхове, желания  и всичко това което мисли и чувства ... принципа на огледалото.

Аха, Ошо викаше, че той е огледало, в което всеки отразява сам себе си.

От доста време си разсъждавам точно над тази мисъл, търсейки връзка във човешките взаимоотношения. Просто изтървах озарението когато ми просветна, при мен озаренията минават със скоростта на светлината и улавям опашката на мисълта. Започвам да разсъждавам, та да видим дали ще ми просветне отново с ваша помощ. Всеки път когато се изправим срещу някой, търсим да видим себе си. Когато този някой прилича на нас - мигновено се харесваме, но се получава и сблъсък на много финно ниво /трудно ми е да ви го обясня - представете си образа ви да се удари в огледалото и енергийно да се отдели от него/ и тук започва борбата между себе си. Всеки вижда само себе си и не може да достигне до другия. В случая са еднополюсни и се отблъскват - просто се отразяват обратно без да отработят енергиите си.
   Когато обаче се огледаме в човек, който има коренно различна индивидуалност от нашата - без значение тъмна или светла - то тогава това огледало ни поглъща...оттук нататъче разсъждавайте както ви харесва...

Аз също съм разсъждавала многократно по тази тема. Мисля си, че "подобното привлича подобно" както в химията. Еднаквите неща се привличат, защото са силни заедно и чувството за интегритет им дава сигурност. водата търси вода и тече по посоката на океана. С подобните на нас хора се чувстваме уютно и цялостни.

Различните ни карат да разберем, че не сме си единствени и самодостатъчни, че е налице една друга по-мощна от нас сила, която е допуснала това диалектично единство да съществува. Точно в сблъсъка на противоположностите се ражда прогреса, дори с риска да се дезинтегрираш и да изградиш себе си отново.

Продължавам да си разсъждавам, прескачайки от една тема в друга, същата важи и за синастриите, но в случая мисля, че повече касае тази тук. Та изводите, които се мъча да си извадя - когато се отразим в себеподобните си, чувстваме се уютно и цялостно, нали така. Но понякога забравяме, че това са отделени от нас индивиди и ги нараняваме неусетно. При това болката от такова нараняване предизвиква гняв /поне при мен/. Реакцията е като сблъсък на еднополюсови атоми. Приемам, че това са така наречените сродни души, с които имаме много общо и идват по някакъв начин да ни помагат, за да преодолеем себе си.
   Докато когато огледалото те поглъща или т.н.сблъсък на противоположности, макар че то не е сблъсък, а необяснимо привличане, за уравновесяване на баланса - дуализма - тук вече става въпрос за другата ни половинка. Онази неоткритата част от нас, или липсващата, която при появата й се самозабравяме и изпадаме в транс. Когато сме наранени от тази друга половинка се получава точно тази дезинтеграция и изграждането ни отново. Но болката е преодолима,  няма гняв, а смирение и приемане....Просто си разсъждавам.

*

abroad

« Отговор #7 -: Май 02, 2010, 01:19:25 pm »
Аз не се привличам от себеподобните, поне не от това сходство на повърхността...
Някой, някога ми беше казал да обръщам по-специално внимание на неща, които ме дразнят хора, в които влизам в близък контакт.
Там, наистина действа принципа на огледалото.
Т.е. има дълбоко скрити и от нас самите вътрешни характеристики, които се мъчим да не приемем, като ги подтискаме успешно, докато не си "намерим майстора" :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #8 -: Май 02, 2010, 01:43:15 pm »
И един въпрос. Как мислите, след като се твърди, че е толкова силна връзката между духовните партньори и че те не могат да бъдат разделени, защо тогава един от двамата може да реши все пак да сложи край на отношенията. Бих искала да чуя разсъжденията ви и дали ви се е случвало нещо подобно.  

моят първи брак беше основан на такова партньорство - Венера /моя/ тригон Плутон+Марс /негов/ и мой и негов Плутон в съвпад. деба и тая карма деба то няма отърване бре  :-X  аз го зарязох, разведох се, отписах го от живите, а то чудото още не може да ме остави да дишам спокойно  :-X :-X :-X
при нас една от причините да се разделим беше, че аз реших да се развивам духовно, а за него това бяха и все още са абсолютни глупости и той си остана да тъпче на едно място.

другата ми кармична връзка е с кучето ми - Венера /на кучето/ съвпад с мой Плутон. то няма такава любов начи. винаги е нон стоп до мен и не ме оставя сама и за секунда даже, което естествено става повод за много бъзици от околните. спи до мен на моята възглавница и ми хърка на уше  ;D  толкова силно за първи път обичам кученце  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #9 -: Май 02, 2010, 02:03:51 pm »

другата ми кармична връзка е с кучето ми - Венера /на кучето/ съвпад с мой Плутон. то няма такава любов начи.  спи до мен на моята възглавница и ми хърка на уше  ;D  толкова силно за първи път обичам кученце  ;D ;D ;D

като спите така 15 години ,както аз с  кокера,
негова Венера/СЛВ съвпад моя ЮЛВ, негово Слънце върху Венерата ми
няма само да ти хърка на уше,уф да не ти казвам :o ще осъзнаеш кое любов,кое мъчение  ;D
« Последна редакция: Май 02, 2010, 02:08:38 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #10 -: Май 02, 2010, 02:36:16 pm »
Може и да ви учудя, но аз не смесвам кармичното с духовното партньорство. Защото кармичното може и да няма нищо общо с душата и душевността.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Май 02, 2010, 02:46:39 pm »
Всички наши връзки, приятелства и неприятелства съдържат в себе си семето на кармата и пораждат такава за в бъдеще. Не всички от тях обаче са основани на духовна съвместимост. Някои от най-кармичните ни отношения се основават именно върху несъвместимостта и острите ръбове, които трябва да бъдат изгладени или поне осъзнати.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #12 -: Май 02, 2010, 02:53:53 pm »
Всички наши връзки, приятелства и неприятелства съдържат в себе си семето на кармата и пораждат такава за в бъдеще. Не всички от тях обаче са основани на духовна съвместимост. Някои от най-кармичните ни отношения се основават именно върху несъвместимостта и острите ръбове, които трябва да бъдат изгладени или поне осъзнати.

Тъй де, духовната съвместимост няма нищо общо с кармичните отношения. Нъл и аз туй викам?  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Май 02, 2010, 03:50:39 pm »
Кармични отношения може да имаме и с духовно неосъзнат човек, ако приемем, че ние сме по-осъзнатата страна. В повечето случаи това са най-трудните връзки, но именно чрез тях се научават най-много уроци за отношенията. Най-голямо предизвикателство за духовното ни развитие са именно такива връзки - с хора, които по някакъв начин ни нараняват, защото те ни учат на толерантност. И не на последно място да приемем, че всички тези негативни черти са скрити и в нас самите, и ако не сме намерили начин да ги приемем, другият ги отразява, изразявайки ги.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Май 02, 2010, 03:53:36 pm »
Е откъде я извадихте тая тема, голяма работа е ретро Меркурий. ;D
В случая смятам, че написаното е относно духовното партньорство, а не дали участниците във връзката са духовно осъзнати, освен това духовното партньорство пак е кармично. Въобще всичко е карма, незнам защо така често се използва тази дума сякаш е нещо извънредно, а не нашия живот всъщност.  

Само се чудя къде съм го открила тогава...за съжаление не помня.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Май 02, 2010, 03:57:04 pm »
Защото кармичното може и да няма нищо общо с душата и душевността.  :blink:

Нима пак не е нашата душа в което и да е партньорство... :blink: Възможно ли е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Май 02, 2010, 04:01:03 pm »
Да ви кажа, през целия си живот много малко духовни партньорства съм имала, за сметка на кармичните.  ;D
Рядко се случва да попаднеш на човек, с който да усещаш силна духовна връзка, не само ментално-емоционална или емоционално-физическа. Но именно такива партньорства ни дават усещане за смисъл и пълнота, без да поставят условия и без да изискват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Май 02, 2010, 04:07:45 pm »
И още нещо ми хрумва. Как да ги разграничим астрологично тогава..? Защото по усет аз мога да кажа за себе си, това се усеща, но при синастрия пак ще са замесени наречените кармични аспекти и планети, които подсказват това. 

*

abroad

« Отговор #18 -: Май 02, 2010, 04:09:25 pm »
Аз се съгласявам с мнението, че синастричните аспекти /които съм изживявала, а си го имам и по натал/ Венера-Плутон се отнасят към тантричните такива, може и по-буквално - към тантричния секс :-[

Кармични отношения може да имаме и с духовно неосъзнат човек, ако приемем, че ние сме по-осъзнатата страна. В повечето случаи това са най-трудните връзки, но именно чрез тях се научават най-много уроци за отношенията. Най-голямо предизвикателство за духовното ни развитие са именно такива връзки - с хора, които по някакъв начин ни нараняват, защото те ни учат на толерантност. И не на последно място да приемем, че всички тези негативни черти са скрити и в нас самите, и ако не сме намерили начин да ги приемем, другият ги отразява, изразявайки ги.

Преживях кармична много трудна, но за сметка на това продължителна връзка с човек, с когото липсва духовна такава...

Всъщност силна духовна връзка съм имала само веднъж. Погледнах синастрията - преобладаващата част от личните планети попадат в моя 9 дом :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Май 02, 2010, 04:16:37 pm »
Интересно аз не съм имала такава дълга връзка с човек, с който нямаме духовно разбирателство, ако това се има предвид.  

Ама направо толкова въпроси ми изплуваха сега.  :blink: И щом връзката е кармична не смятате ли, че това са пак две сродни души, макар и да няма духовна тогава?