Здравей Гост

Как да започна ?

• 8 Отговора
  • 4111 Прегледи
Как да започна ?
« -: Февруари 05, 2007, 11:27:13 pm »
Здравейте! Бих искал да започна с контрол на психиката, медитация и т.н. Искам да се науча да използвам телекинезата. Бихте ли могли да ме посъветвате, какви тренировки да започна ? Четох, че е важно да умееш да си самовнушаваш, и да се концетрираш напълно. Дайте някакви предложения за тренировка, да започна да развивам подобни умения ? :rolleyes:  

Как да започна ?
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2007, 02:40:43 am »
Цитат
Здравейте! Бих искал да започна с контрол на психиката, медитация и т.н. Искам да се науча да използвам телекинезата. Бихте ли могли да ме посъветвате, какви тренировки да започна ? Четох, че е важно да умееш да си самовнушаваш, и да се концетрираш напълно. Дайте някакви предложения за тренировка, да започна да развивам подобни умения ? :rolleyes:
Има едно упражнение,което се нарича  ЧЕРНАТА СВЕЩ.

Упражнението се изпълнава в тъмно помещение. Пред себе си запалете свещ с черен цвят.Откъснете се от всички мисли и се концентрирайте в свеща.Изучавайте горенето на свеща в детайли,как гори пламъка,как се стича восъка,запомняйте и най-малките подробности,за да може по-късно да виждате тази свещ мислено в най-дребни детайли.

Втората част на това упражнение се изпълнява отново в тъмна стая. Седнете удобно на стол до маса. Затворете очи и си представете ,че на масата гори черна свещ.Изучавайки мислено детайлите приучавате мозъка си към концентрация. След това бавно отворете очи и трябва да виждате свеща пред вас на масата. Трябва да си представите как вземате свеща в ръце,гасите я и я махате от масата.
Свеща при добра концентрация може д остава матерялна до един час.

Третата част на упражнението е да поставите черна свещ в съседно помещение.
Влезте отново в тъмна стая,заемете хоризонтално положение, отпущате всички мускули на тялото и се пренасяте мислено в съседната стая .Вижте свеща ,която сте поставили и се опитайте да я пренесете с мисълта си в стаята в която се намирате. (Опитайте се да си я представите ,че сте я взели и усещате  и виждате всяка нейна форма,всеки неин детайл в стаята в която се намирате.)

*

AH

• 2201
Как да започна ?
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2007, 08:09:37 am »
На мен любимото ми упражнение е следното:
Представяме си как едно кълбо се потопява във вода - как водата постепенно го обгръща от всички страни.
После си представяме как го изваждаме от водата - капките се стичат по него, то изсъхва....

След такова упражнение усещанията ни се изострят, а осъзнаването на нещо става по-ясно. Например имаме въпрос, по който не можем да си съставим мнение или да вземем решение - упражнението помага :)  

*

Valda

• *
  • 377
Как да започна ?
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2007, 08:52:01 am »
Цитат
Представяме си как едно кълбо се потопява във вода - как водата постепенно го обгръща от всички страни.
После си представяме как го изваждаме от водата - капките се стичат по него, то изсъхва....

Здравей АН, :rolleyes:

Опитах го това упражнение, но... стана ми хладно, почти студено, все едно температурата падна с два-три градуса :(  :unsure:  :( , но вътре в клетките ми.
Би ли обяснила какво точно кълбо си представяш,моля! :rolleyes:  

*

AH

• 2201
Как да започна ?
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2007, 09:38:07 am »
Цитат
Цитат

Опитах го това упражнение, но... стана ми хладно, почти студено, все едно температурата падна с два-три градуса :(  :unsure:  :( , но вътре в клетките ми.
надуваема водна топка :D -тя много обича да се съпротивлява и потапянето продължава дълго :D

На мен понякога ми става топло или студено, друг път ми мирише на нещо специфично - например, канела :) И такива неща :)  

*

Valda

• *
  • 377
Как да започна ?
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2007, 12:20:17 pm »
Цитат
Цитат
Цитат

надуваема водна топка :D -тя много обича да се съпротивлява и потапянето продължава дълго :D

На мен понякога ми става топло или студено, друг път ми мирише на нещо специфично - например, канела :) И такива неща :)
Хеййййййй,АН :D

Страхотно е, много е забавно! :D
Не знам на какво въздейства, но на веселието определено!
Да ти е весел деняяяяяяяяяят! :D  :D  :D  

*

Valda

• *
  • 377
Как да започна ?
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2007, 02:54:16 pm »
Хейй, АН!
Твоето упражнение носи късмет! Да ти се връща! :rolleyes:
Ти ще знаеш за какво да го ползваш :rolleyes:  :)  :)  

Как да започна ?
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2007, 05:04:14 pm »
Цитат

След такова упражнение усещанията ни се изострят, а осъзнаването на нещо става по-ясно. Например имаме въпрос, по който не можем да си съставим мнение или да вземем решение - упражнението помага :)
Не ставам за това упражнение, опитах.
Пуснах водната топка и тя застана над водата, притиснах я леко с дланта на дясната ръка  и усетих силното и съпротивление, както каза ти. Засилих натиска, приведох се леко напред и натиснах рязко под водата, топкта елегантно са изплъзна и изкочи над водата с голяма скорост...и ме удари по   носа :) , видях как капките вода се пръснаха на всички страни като в забавен кадър, така ясно ги видях че се виждаше как от скороста капките се формираха в крушовидна форма...и ги чувах как свистят във въздуха...
Шегувам се... :)  
Пътят на звездите води към никъде. Важното е да не сбъркаш посоката.

*

loraa

• 12
Как да започна ?
« Отговор #8 -: Юни 22, 2007, 03:22:14 pm »
без да претендирам за компетентност, аз правя това:
Представям си, че самата аз съм дърво на една огромна и безкрайна поляна, на която подухва лек вятър, усещам движенията и вятъра, представям си цялото дърво отстрани. Виждам го в цветове, представям си хора, които минават покрай мен, спират, гледат ме и т.н. :)