Занимаването с другите може да вреди?
Известните личности ни ограбват?
Вярно ли е, че прекаленото занимаване с известни личности хаби от нашата енергия? А, вярно ли е, че ако се интересуваме повече от другите хора(без значение дали са известни личности, приятели или колеги) "загубваме" себе си? Аз, като станах на 13 (тийнейджър) и започнах прекалено много да се интересувам от съучениците си, животът ми се въртеше все около тях и какво са правили. В резултат на това престанах да мисля за себе си, загубих всякакво самочувствие и гордост и те ме мачкаха и тъпчеха като парцал. Но, за щастие през 2006 премислих много добре и реших да обръщам повече внимание на себе си. И познайте какво: сега като вече не "живея за тях" те се държат по-мило и учтиво, не съм им вече "бюро справки" и "носна кърпичка". Не ме използват, защото аз не им позволявам. Та, мислите ли, че прекаленото занимаване с другите може да вреди? Дали прекомерното занимаване с известни личности ни натоварва понякога? А, дали прекаленият зрителен контакт с непознати по улиците и в транспорта е равносилен на енергиен вампиризм, т.е. крадат ли от нас енергия, чрез гледане в очите ни? Трябва ли да забелязваме почти всеки минувач или не? Съжалявам, темата може да е малко тъпа, но силно ме вълнува в момента.