Здравей Гост

уран

• 7 Отговора
  • 2483 Прегледи
уран
« -: Февруари 16, 2007, 07:03:57 pm »
здравейте,
виждам интересни теми....,но никъде не мога да прочета информация за транзитите на уран.
може ли да ми помогнете?
уран транзитира през ИЦ , в точен квадрат със слънцето в първи дом. :huh:  

*

Lillie

• 30532
уран
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2007, 07:22:51 pm »
Би могла да потърсиш из архивите - възможно е интересуващата те тема вече да е била дискутирана тук.
Ако не ти се търси, бих могла евентуално да ти отговоря или, по-точно, да споделя личен опит. Всеки хороскоп е индивидуален и не може един и същи транзит на една и съща планета да се разглежда по абсолютно еднакъв начин в контекста на две и повече различни натални карти. Нито пък може да се правят предварителни 'прогнози' и 'предсказания' въз основа на толкова оскъдна - "транзит на Уран през ИЦ" - информация  B)
В случая се предполага, че имаш Риби на ИЦ и евентуално Скорпион или Стрелец на Асц + Слънце в първи дом в Стрелец. Нито пък се знае кой дом управлява Слънцето и как е аспектирано в радикса. Не се знае и дали има планети в 4 дом или в аспект към ИЦ или към владетеля му.

'Стандартната' интерпретация на уранов транзит през ИЦ в повечето случаи се свежда до:
- преместване/промени в дома
- промени в социалния статус/професионалната ориентация (опозиция към МЦ)
- силно желание за промяна/бунт срещу "задушаващи" обстоятелства (в семейството, дома или в личния живот).

Транзитът на Уран през или към Слънцето в радикса се свързва с нужда от интеграция на уранови теми и енергии в живота на родения. Възможно е да се усети като импулс/подтик към промяна на ментално равнище, не е задължително да се свързва с конкретни проявления в събитиен план.

The following keywords describe Uranus:
Sudden Change, Oscillation
Inspiration, Flashes of Truth
Eccentricity, Deviance, Originality
Rebellion, Need for Freedom
Humanitarianism

« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 09:06:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
уран
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2007, 02:22:19 pm »
И при мен Уран е в четвърти. Нищо не се случва. Прави ми тригон с натална Венера, която е в осми дом. Това може би е свързано с нестандартни връзки.  Бих казала, че има такива объркани ситуации, но те не са ми донесли особена радост. Имам си тази позиция и в радикса. По натал Уран ми е в 12 дом. Другият аспект, който сключва транзитния Уран е опозиция с Меркурий в 10 дом. Това въобще пък си нямам понятие как ми се отразява.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
уран
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2007, 02:40:04 pm »
Ако аспектът е точен, би трябвало все по някакъв начин да го усетиш. Уран в опозиция към Меркурий би могъл да пробуди по-нестандартно мислене/идеи, желание за промяна - особено в сферите, управлявани от Меркурий в радикса, или най-малкото по-голяма "меркуриева" активност.
Но в повечето случаи транзитите на транссатурновите (и други, по-бързи) планети не действат изолирано. Аспектите на по-бавните планети към наталните са "фон", на който протичат по-бързите транзити и прогресии. Същото се отнася и за по-бавните прогресии.
 :)
« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 02:40:20 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
уран
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2007, 03:15:22 pm »
То моето желание за промяна е пословично, ама то ако ставаше само с желания ... И идеи не ми липсват, но пак стигаме до там, че само с идеи и представи за нещата не става. Може би донякъде ги прилагам единствено в работата си. Все е нещо, както се казва.        

*

Lillie

• 30532
уран
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2007, 03:29:13 pm »
Абстрактните, 'чисти' идеи и представи са по Юпитер, идеите в конкретика, чийто носител е съзнателната мисъл, са по Меркурий и Сатурн. Меркурий - "вестоносецът на Боговете" - е този, който донася идеите от Небето тук на Земята и ги дава на "простосмъртните".
Сатурн е този, който въплъщава идеите в реалността като им придава форма/съдържание и ги прави функционални. Марс изпълнява - той задвижва мисълта/идеята/импулса, превръщайки ги в действие.

Поне от Меркурий и Сатурн не би трябвало да се оплакваш - на видно място са ти в хороскопа  :D
« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 03:35:32 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
уран
« Отговор #6 -: Февруари 21, 2007, 12:54:36 pm »
Туй за Сатурн незнам дали да се радвам или не, напоследък доста ме плаши  :unsure: Пък Лъв не се плаши лесно  B) Уж.

*

Lillie

• 30532
уран
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2007, 01:13:35 pm »
За мен сатурновото завръщане бе направо песен, но транзитът му през Рак наистина не бе от най-приятните периоди в живота ми  :huh: Сатурн обича да му спазваш правилата и да не риташ много срещу ръжена, но и другата крайност - да караш по инерция - също не е препоръчителна. "Отпуснете се и се оставете в ръцете на Съдбата" - такава май беше приказката за 'стресиращите' сатурнови транзити, макар че за завръщането му също важи  :D
Абе сатурново-урановата песен ми е позната вече, сега ще чакам да се включи и Плутон... поемам дълбоко въздух и дишам, дишам  :blink: докато все още имам време и ми е широко около врат-Ът  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.