Здравей Гост

Neotvoreno pismo

• 14 Отговора
  • 3729 Прегледи
*

Xalia

• *
  • 164
Neotvoreno pismo
« -: Февруари 23, 2007, 11:59:03 pm »
Май китайците бяха казали още преди хилядолетия, че всеки пренебрегнат сън е като едно неотворено писмо, адресирано до нас.

Как можем да активираме спомнянето на сънищата?

Като гледаме на тях като на обогатяващи живота ни преживявания. Сънищата са често закодирани, но ни дават неподкупно честни отговори на въпроси, които дори обикновено съзнателно не сме задали.

Записването на сънищата дава сигнал на подсъзнанието, че те се вземат на сериозно и си струва да се запомнят.

Прегледът на по-отдавна минали сънища дава често неочаквани резултати: често това, което ни се е струвало в първия момент като безсмислица, се оказва по-късно, че е било навременна информация за вече задвижени  събития, за които тогава не сме знаели.

Преплитането на уж несъвместими елементи не би трябвало да ни обезсърчава, обикновено значението им не е буквално.

Задаването на конкретен въпрос преди заспиване се възнаграждава нерядко с мъдър отговор.

Заспиването с определено любимо камъче в ръката, дори да не е скъпоценно, носи също резултати. При Кастанеда се препоръчва поставяне на плоски дълги камъни между пръстите на ръцете, но това е друга категория, на мен това ми носи леко зловещи сънища.

Би ми било интересно да чуя и за други методи.

Neotvoreno pismo
« Отговор #1 -: Февруари 24, 2007, 08:15:44 pm »
Цитат
Май китайците бяха казали още преди хилядолетия, че всеки пренебрегнат сън е като едно неотворено писмо, адресирано до нас.

Как можем да активираме спомнянето на сънищата?

Като гледаме на тях като на обогатяващи живота ни преживявания. Сънищата са често закодирани, но ни дават неподкупно честни отговори на въпроси, които дори обикновено съзнателно не сме задали.

Записването на сънищата дава сигнал на подсъзнанието, че те се вземат на сериозно и си струва да се запомнят.

Прегледът на по-отдавна минали сънища дава често неочаквани резултати: често това, което ни се е струвало в първия момент като безсмислица, се оказва по-късно, че е било навременна информация за вече задвижени  събития, за които тогава не сме знаели.

Преплитането на уж несъвместими елементи не би трябвало да ни обезсърчава, обикновено значението им не е буквално.

Задаването на конкретен въпрос преди заспиване се възнаграждава нерядко с мъдър отговор.

Заспиването с определено любимо камъче в ръката, дори да не е скъпоценно, носи също резултати. При Кастанеда се препоръчва поставяне на плоски дълги камъни между пръстите на ръцете, но това е друга категория, на мен това ми носи леко зловещи сънища.

Би ми било интересно да чуя и за други методи.
:D Аз сънувам много често, но не записвам сънищата си.Знам че эа да имаш спокоен сън възглавница ти трябва да е с приятен аромат, най-добре действа аромата на лавандула. Когато не ме мързи вечер си правя масаж на ходилата действа безотказно и спя като бебе. B)
Брат ми си има капан за сънища , но не го изполва така че не мога да го коментирам.
Вярвам че сънищата ни предупреждават стига да съумеем да ги разгадаем. Преди си мислех че всички хора сънуаме по един и същи начин и подхода за разгадаването на съня трябва да е един същ.Четейки ,обаче какво споделят в съновника разбирам че не е така.Смятам че съня всеки най - добре може да си го разгадае.
При мен съм забелязала, че ако в съня ми нещо не както трябва например вещ не е на мястото си или човек който познавам изглежда по различен начин и т.н. съня задължително ме предупрепреждава за нещо. Понякога имам и сънища,които се оказват пророчески след сбъдването им обаче се чуствам много зле. :unsure:  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Xalia

• *
  • 164
Neotvoreno pismo
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2007, 12:18:56 am »
Наистина би трябвало всеки сам най-добре да може да си тълкува сънищата, защото сънят говори на езика на сънуващия. Дори да се отнася за об6ти символи, то те са пак оцветени от личното отношение на сънуващия.

От друга страна, за да получим достъп до значението на един сън, на нас ни трябва понякога дистанциране и преместване на гледната точка, погледът върху нещо с други очи. А това може да се получи при обмяна с други хора. Те дори и да кажат нещо неправилно, могат да ни наведат на вярна мисъл. Поне на мен ми се е случвало така.

Neotvoreno pismo
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2007, 03:58:31 pm »
Цитат
Наистина би трябвало всеки сам най-добре да може да си тълкува сънищата, защото сънят говори на езика на сънуващия. Дори да се отнася за об6ти символи, то те са пак оцветени от личното отношение на сънуващия.

От друга страна, за да получим достъп до значението на един сън, на нас ни трябва понякога дистанциране и преместване на гледната точка, погледът върху нещо с други очи. А това може да се получи при обмяна с други хора. Те дори и да кажат нещо неправилно, могат да ни наведат на вярна мисъл. Поне на мен ми се е случвало така.
 :D Напълно съм съгласна с теб, човек който се е занимавал с тълкуване  на сънища по- дълго време може да даде насоки и да помогне, но съм убедена че отговора се крие вътре в нас.
Понякога тълкуването на сън ми отнема много време.Мисля си че съм разбрала посланието му и изведнъж някой приятен ден спомена за съня отново се връща в мислите ми.Осъзнавам че съм пропуснала нещо което преди съм сметнала за маловажно,а то се оказва ключа към разгадаването на съня.
Бях споделила съня си в съновника  в който ме преследва крава. Получих правилните насоки,обаче подцених съня и в момента си търпя последствията. Понякога разбираме смисъла на съня чак когато случат нещата за който той ни е предупредил. :unsure:  

Neotvoreno pismo
« Отговор #4 -: Март 03, 2007, 08:08:46 pm »
:( Май стреснах всички с това, което написах в тази тема и никой вече не споделя сънищата си.Sorry, целта ми не беше такава. Аз самата немога да тълкувам сънищата на други хора по точно все още не съм опитвала.

Така че мили хора много ви се моля започнете пак да споделяте сънищата си, защото този бойкот ме кара да се чувствам виновна. :(  

*

Xalia

• *
  • 164
Neotvoreno pismo
« Отговор #5 -: Март 04, 2007, 09:44:23 am »
Аз интерпретирам моментното мълчание като въпрос на приливи и отливи.

По повод Баба Марта си спомних един сън от преди няколко години. Сънувах мартеници, а беше в действителност юли или август и не можех изобщо да направя връзка със съня, докато не отидох на следващия ден на Троянския манастир, в чийто вътрешен двор се мъдреше неголямо дърво, изобилно окачено с избелели и посивели вече мартеници.

*

Xalia

• *
  • 164
Neotvoreno pismo
« Отговор #6 -: Март 04, 2007, 10:29:01 am »
За боравенето с кошмари

За да престане преследването от кошмари, трябва да извикаме съня отново в съзнанието си със възможно всички детайли и да го режисираме. Например падаме от голяма височина в съня, тогава в будно състояние можем да превърнем неконтролираното падане чрез представата си в плавно спускане. Тъй като в съня всичко е възможно, ние можем да се възползваме от всички магически средства, които можем да си представим, за да променим формата му. Целта на такова режисиране на сънищата е да им отнемем властта да ни въздействат негативно в нормалния живот. Това е във всеки случай един ефикасен начин да помогнем на дете, което е сънувало кошмар, тъй като децата нямат толкова силни защитни механизми като възрастните и приемат всичко за реално. Например така можем  да превърнем всемогъщия злосторник от съня в каквото си поискаме и да му намалим размерите до прашинка, да си набавим вълшебна пръчица...възможностите са безкрайни.

Следващата и много по-трудна задача е да внедрим  намерението за управляване в самите сънища. Това зависи  от силата на нагласата ни доколко позволяваме на вън6ни фактори да ни управляват и контролират и от начина да реагираме към такива фактори - пасивно или активно.  

Neotvoreno pismo
« Отговор #7 -: Март 05, 2007, 07:10:22 pm »
Халия като дете имах кошмари с жаби, когато се събуждах  нощем мислех, че са в стаята ми.За секунди изкачах от леглото  и баща ми се налагаше да проверява дали в стаята ми има жаби, чак след като кажеше че няма лягах и заспивах. :lol: Сега ми е много смешна цялата ситуация.

Като се замисли човек наистина могат да се режисират сънищата. Май съм много добра в това. Когато някой човек ми липсва вечерта го сънувам, като по поръчка.Много често и отговорите на въпроси получавам насън.  :rolleyes:

*

Xalia

• *
  • 164
Neotvoreno pismo
« Отговор #8 -: Март 05, 2007, 09:35:22 pm »
Отговори на въпроси можем да получим и в будно състояние, стига да умеем да се включим от предавател (какъвто сме през по-голяма част от времето), на приемател. Обичайно се опитваме да решаваме проблемите като си напрягаме мозъка, не проумявайки, че той е много по-ограничен от свръхсъзнанието и няма достъп до извора на  информация. Когато умът се напряга да измисли решение, той излъчва мисли и е предавател и изобщо не подозира, че това, което може да приеме телепатично е много по-голямо от това, което сам ще измъти.

Сещам се за това, как се питах наскоро как да се справя с непреодолимата умора и сънливост, които ме тормозят, откакто транзитният Нептун ми образува съвпад с наталния Сатyрн. Даде ми се отговор: работи медитативно!
Това за мен означава да не се боря с това много добре познато ми сомнамбулно състояние, а да работя и действам в него.

Neotvoreno pismo
« Отговор #9 -: Март 05, 2007, 09:43:59 pm »
:D Забелязала ли си че подсъзнанието неможеш да го излъжеш. През деня можеш да се самозалъгваш и да си повярваш,но когато заспиш истината изплува на повърхността.

*

Lillie

• 30532
Neotvoreno pismo
« Отговор #10 -: Март 05, 2007, 10:16:51 pm »
Xalia, по същия "сомнамбулен" начин ми се отразяваше и наскоро преминалото сатурново завръщане, и сегашният квадрат на Нептун и Сатурн към Асц  :blink: но лека-полека вече свиквам и се опитвам вместо да се боря с това си състояние да се адаптирам някак си и да премина на друга, по-фина и медиативна вълна и да се опитам да постигна синхроничност, доколкото е възможно  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Neotvoreno pismo
« Отговор #11 -: Март 05, 2007, 10:40:14 pm »
:DСомнамбули???........... Леле с какви хора общувам /малка шегичка,моля не се сърдете и аз днес едва не заспах на работа/

*

Lillie

• 30532
Neotvoreno pismo
« Отговор #12 -: Март 05, 2007, 10:51:32 pm »
А, не, не става въпрос за ходене насън, а за "полузаспало" състояние през по-голямата част от деня, когато не знаеш къде, в коя "реалност" се намираш и какво правиш тук.
По време на сатурново завръщане през лятото бях обзета от хронична умора и сънят все не ми достигаше, транзитите на Нептун към важни радикални точки са по-различни - 'размиват' усещането ни за "тук и сега", а границата между "тук" и "там" става по-тънка и недефинирана, неосезаема...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Neotvoreno pismo
« Отговор #13 -: Март 05, 2007, 11:02:45 pm »
Цитат
А, не, не става въпрос за ходене насън, а за "полузаспало" състояние през по-голямата част от деня, когато не знаеш къде, в коя "реалност" се намираш и какво правиш тук.
По време на сатурново завръщане през лятото бях обзета от хронична умора и сънят все не ми достигаше, транзитите на Нептун към важни радикални точки са по-различни - 'размиват' усещането ни за "тук и сега", а границата между "тук" и "там" става по-тънка и недефинирана, неосезаема...
:P Разбирам те много добре какво имаш предвид, и аз съм имала такива периоди. Разликата между мен и вас  е че аз сега го правя целенасочено, за да немисля за глупости.  :D
« Последна редакция: Март 05, 2007, 11:04:47 pm от SANIELI »

*

Lillie

• 30532
Neotvoreno pismo
« Отговор #14 -: Март 05, 2007, 11:07:14 pm »
Да, права си, напоследък имам повече, отколкото "трябва" време да мисля за "глупости", затова все се опитвам да 'бягам' - я в сънищата си, я в заниманията с астрология  :unsure:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.