Здравей Гост

тригоните на Юпитер с Венера и Сатурн

• 114 Отговора
  • 19349 Прегледи
« Отговор #20 -: Март 04, 2007, 12:21:27 pm »
:P Е чак опити за превъзпитание не съм правила.Наистина ми липсва зрялост да го направя, но и неискам да превъзпитавам някого.Чувствам се всеедно съм му майка, а тази роля неискам да приема.

Май  неудоволетворението идва  след втора фаза, когато видиш в действителност какъв е човека. B)
« Последна редакция: Март 04, 2007, 12:23:30 pm от SANIELI »
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #21 -: Март 04, 2007, 12:28:25 pm »
Освен, че котката ми снощи подивя и пощръкля, досега не усетих нищо друго от затъмнението, но се страхувам, че въздействието няма да ми се размине. Направих хороскоп на затъмнението (пълно е с напрежение) и в синастрия с моя картинката е плашеща, не ми се гледа даже в момента. Пък и соларът ми за тази година е много критичен, та откъде първо да почна да се тревожа?

Ное пише: "Лунното затъмнение на 03.03. придава особена тежест на съвпада на Слънце - Уран от 4 до 6.03. Този аспект носи безспокойство, нервност, агресивност,  лунното затъмнение ще го  подсили и ще въздейства особено силно  и трайно на живота на всички, чийто хороскоп показва лабилност между 11 и 16 градуса в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 04, 2007, 12:45:07 pm »
Моето мъжко коте спа като пор в нощта на затъмнението, без ексцесии :lol: ама той по принцип имам чувството, че е с повече женски хормони  :rolleyes:

В интерес на истината досега не съм усетила силата на лунациите, поне на собствен гръб. С изключение на слънчевото затъмнение през април 2005 година, съчетано с обрат на Лунните възли и венерино завръщане  :huh: чиито последствия трайни ще да са, няма как - който се е хванал на хорото, трябва да го изиграе...
Според мен лунацията, ако попада в кардинални домове или минава през важни натални планети, може да активира по-бавен транзит или прогресия. Сама по себе си може и да не е достатъчна, за да предизвика събитийност. Друг е въпросът, че събитийността ние я предизвикаме, с действие/бездействие или определена нагласа. Външните събития са огледало на вътрешното ни състояние.

Във връзка с афинитета към "третия стадий" имах предвид сатурнови доминанти без оглед къде се намират в хороскопа  B)
« Последна редакция: Март 04, 2007, 12:45:25 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Март 04, 2007, 01:10:12 pm »
При всички положения, за да не се 'разпилее' енергията на благотворните аспекти, е нужен и Сатурн. Така е и с юпитеровите тригони, и с нептуновите.

Сатурн е "Пазителят на Прага", затова преди да сме опознали неговите граници, е твърде рисковано да се втурваме към далечното непознато на Нептун, Уран и Плутон. Сатурн е силата, която ни заземява, фиксира и задържа в Материята. В този смисъл бихме могли символично да го свържем с гравитацията, която, макар и ограничаваща, е необходима за запазване на цялостта и респ. на живота.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #24 -: Март 04, 2007, 01:32:11 pm »
:P Май ще трябва да си поговоря аз със Сатурн,много е взискателен към мен.
Във всичко иска от мен максимума, ако него направя ме наказва. Оставяли се на течението ме изпраща в трета глуха. Мързелият Телец в мен иска от време на време да си почива и да се отдава на любимите си занимания, а не винаги да е в бойна готовност.  :lol:

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #25 -: Март 04, 2007, 01:41:03 pm »
Цитат
Цитат
2. Венера - Сатърн - Нептун - фаза на изтрезняване.

3. Слънце - Марс - Плутон - стремеж да превъзпитаме партньора за да направим по-добър човек от него. Това е най-критичната фаза, за  която се изисква зрялост, за да може да се преодолее и да се навлезе в следващата.

:P Фазата на изртезвяването се определя от трите планети, които имат най-голямо влияние върху живота ми - това какво означава, че прекалено трезво гледам на живота ли?

А на третата фаза винаги нещо не ме удоволетворява, ама че работа май скоро няма да стигна до четвърта фаза. :unsure:
Мога да предположа, че критичното съвместителство между Венера, Сатyрн и Нептун означава некончаема борба, при която Венера е потърпев6а - борба заради конфликти. В областта  на Нептун търсим идеала, визшата любов, извисената връзка, спояването в едно, телепатичното общуване, а Сатyрн като забележи, ни запокитва безжалостно на земята и ни отнема илюзиите, кара ни да приемем ограниченията на живота. Конфликтът между идеал и действителност (Нептун и Сатyрн) е непосилен за Венера, той я кара да се чувства или измамена и разочарована, или съкрушена и изсъхнала. Може би шансът на Венера се състои в това, тя да прави разграничение между земното и свръхземното и да действа според законите на това измерение, в което в момента се намира, като обогатява всяка от двете области с наученото от другата.

При хармоничната комбинация на тези три планети дори да има проблеми, то те не ни засягат, т. е. ние не страдаме.

Това са само спонтанни размишления, не съм се занимавала конкретно с въпроса досега.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Март 04, 2007, 01:41:52 pm »
И Овенът в мен има навика да говори със Сатурн на различни езици  :D но щеш не щеш, идва един момент, в който се налага да се вслушаш във вътрешния глас, в гласа на Учителя... стига да не е твърде късно  :huh:

Дискомфортът, фрустрацията отвътре често намират манифестация и навън, добила форма посредством "случайни" и "непредвидени" уж събития и обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Март 04, 2007, 01:56:05 pm »
Напълно съм съгласна и с двете.

Халия много интересна теория и отгоре на всичкото вярна.Явно ще трябва да помисля повече за Венера, защото тя винаги е потърпевша. Дано не ми е много сърдита. Постоянно я наблюдавам, а не съм я разбрала :unsure:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Март 04, 2007, 02:07:44 pm »
Интересното е, че в митологията Венера/Афродита и Сатурн/Кронос са свързани. И Сатурн екзалтира в знака Везни и в 7 дом, управляван от Венера, а и в Телец, който има афинитет към формата и съдържанието, също би трябвало да се чувства комфортно.
Иначе "хард" аспектът на Венера със Сатурн не е от най-лесните, но от друга страна, в своето най-чисто проявление, представя една от добродетелите - умереността.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #29 -: Март 04, 2007, 02:12:40 pm »
Цитат
При първия квадрат на Сатурн-Нептун към Асц наесен през изминалата вече година усетих как потокът ме понесе нанякъде. Така ме понесе, та чак се подхлъзнах.
Бе да ти кажа, сега като се замислям, мен ме понесе от средата на миналия юни, та и аз не знам кое го е отключило.
То май всички ни е понесъл напоследък потокът, кой по-рано, кой по-късно.
А затъмнението изобщо не усетих, макар че широко ми ляга върху наталната луна и доста по-точно върху наталните възли.
Чудна работа.
Освен всичко да ми се отразява предварително, щото това е нормалният случай при мен, всичко ин адванс. Преди седмица две бях извънредно много нервна тогава, сега съм спокойна като слон в савана на припечина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Март 04, 2007, 02:20:34 pm »
Мен потокът ме понесе, откакто изкарах сатурново завръщане и Юпитер ми тръгна от Асц надолу  :lol: оттогава не знам къде се намирам и какво правя изобщо "тук"  :huh:
Снощното затъмнение ми мина широко през Марс-а на ИЦ, но се надявам в отсрещната сфера да има отражение. С тия рибки на ИЦ все или в мътна вода газя, или се подхлъзгвам в неподходящ момент  :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Март 04, 2007, 02:22:22 pm »
Цитат
не е трудно да се сдобиеш с дворец, трудното е да бъдеш крал или кралица:)
Доста време се чудех какво да ти отговоря, но отговорът изплува сам.
Тук девойките писаха за катеренето по висините и завладяването на върховете, самотата после и други такива.

Ми зависи от върховете бе девойки, Ан го е написала от ясно по-ясно.
Ко върхът ти е дворец-това е едно.
Ако върхът ти е да си кралицата на крал, това е съвсем друго.  :D
Представете си-ако не гониш власт, пари, дворци и други шашми, а гониш близост, споделеност, разбирателство, взаимност, че даже и любов?
И ако си наясно, че тия неща зависят от теб, а не от отсрещния човек, така че не си губиш времето да гониш нептунови химери, ами работиш сатурновски къртовски върху себе си, за да достигнеш до онова състояние, в което ти е позволена споделеността, любовта, доверието, приятелството и другите съответни шашми?

И всичко изведнъж си идва на мястото-и дворецът лесен, и кралицата лесна, и нептун прескочен, и сатурн спазен и секви тригони вече само ти помагат... :rolleyes:  ;)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Март 04, 2007, 02:32:43 pm »
Цитат
И ако си наясно, че тия неща зависят от теб, а не от отсрещния човек, така че не си губиш времето да гониш нептунови химери, ами работиш сатурновски къртовски върху себе си, за да достигнеш до онова състояние, в което ти е позволена споделеността, любовта, доверието, приятелството и другите съответни шашми?

Да, темата на АН си е на точното място и в точното време. И много се радвам, че така ентусиазирано потръгна и доби фокус и развитие  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Март 04, 2007, 02:33:12 pm »
Е то и мойто е на МС-ИЦ...хммм

*

kaily

• 5145
« Отговор #34 -: Март 04, 2007, 02:35:05 pm »
Бе те темите на Ан са си все навреме, ма тя има гадния навик да пуска по една мънечка муха и после ние да се борим да я гоним и трепем с мухобойките.  :angry:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Март 04, 2007, 02:37:12 pm »
Моята "нептунова химера" на ИЦя само Сатурн ще я оправи  :angry: никакви лунации  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Март 04, 2007, 02:45:14 pm »
Няма химери бе.
Има неща изискващи повече лична сила, отколкото имаш в момента...а Сатурн между другото дава и лична сила...след глад, бой и стрижене.  :D

Движението против съдбата води до нейните удари. Съдбата бие дотогава, докато не те постави на мястото ти, или от уважение не застане на твоя страна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Март 04, 2007, 02:46:45 pm »
Цитат
Бе те темите на Ан са си все навреме, ма тя има гадния навик да пуска по една мънечка муха и после ние да се борим да я гоним и трепем с мухобойките.
А може би смисълът е да хванеш нишката, която ти се дава в точния момент, и да изплетеш нещо красиво? АН, доколкото забелязвам, обича да дава теми за размисъл със стимул да ги продължим, а не да търсим от нея готов отговор. Отговора всеки го намира сам за себе си, но и дискусиите в голяма степен допринасят за това. Така че е хубаво да се пуска в ефир по една мъничка муха от време на време, желаещи да я подгонят винаги ще се намерят  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #38 -: Март 04, 2007, 02:51:21 pm »
Ан е синхроничност.  <_<
Аз затова я търся за съвет, щото изобщо не е вързана с логиката, а с далеч по-висш принцип.
Така че ние можем и да се зъбим и да философстваме на воля, Ан обаче дава възможност за повече-за прозрения.

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #39 -: Март 04, 2007, 05:29:01 pm »
Цитат
Мен потокът ме понесе, откакто изкарах сатурново завръщане и Юпитер ми тръгна от Асц надолу  :lol: оттогава не знам къде се намирам и какво правя изобщо "тук"  :huh:
Снощното затъмнение ми мина широко през Марс-а на ИЦ, но се надявам в отсрещната сфера да има отражение. С тия рибки на ИЦ все или в мътна вода газя, или се подхлъзгвам в неподходящ момент  :unsure:
Научих наскоро нещо ново за мен - за прехода на Юпитер през първи дом (не само през АЦ). Това, че може да даде начало на нов proekt ми беше ясно, новото беше, че положението на  транзитен сев. лунен възел по  дом дава информация в коя област и от какво естество ще бъде проекта.