Здравей Гост

тригоните на Юпитер с Венера и Сатурн

• 114 Отговора
  • 19392 Прегледи
« Отговор #60 -: Март 05, 2007, 10:18:21 pm »
:P  :lol:   Юпитер и Сатурн са в съвпад, така че от там смятам че Юпитера не ми е силен. Сатурн и Венера бих казала ,че са много силни. Когато изпълня това, което иска Сатурн потича рога на изобилието.  Предизвикваме и иска и още и още, явно има сериозни планове за мен.
А Венера аз самата без да се усетя съм и обърнала гръб.Не е достатъчно да наблюдавам светлината й , а трябва да я допусна до себе си . :rolleyes:  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Март 05, 2007, 10:32:32 pm »
Да ви подшушна нещо на ушенце  :P
Както в синастрията, така и в рождения хороскоп "ролите" могат периодично да се сменят в зависимост от текущата динамика на планетите.
Например, "вчера" може да си била Луна, а "днес" предпочиташ да си Венера. Всичко зависи от текущите транзити и прогресии - някои планети в хороскопа излизат на фокус, други отиват на по-заден план, в сянка...  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #62 -: Март 06, 2007, 07:50:26 pm »
И при мен Юпитер и Сатурн са в съвпад и може би затова Юпитер не се проявяваше толкова време.
Но сега може да му е дошло времето, не знам, аз от Прогресии и дирекции не разбирам.
Чела съм, че и на Христос Юпитер и Сатурн били в съвпад.

« Отговор #63 -: Март 06, 2007, 08:02:00 pm »
:D Днес осъзнах че няма нищо лошо Сатурн да е много силно застъпен в даден хороскоп, както е в моя случай. Винаги искаме това което нямаме и пропускаме това което имаме. Един силен Сатурн може да ми даде толкова много стига да спазвам правилата му. Та днес ние двамата се разбрахме . Аз му обещах повече да слушкам, а той от своя страна ще ме наблюдава и ще дава. :P

Лили неочаквам Юпитер скоро да си смени ролята, но когато реши да го направи е добре дошъл. B)  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Март 06, 2007, 08:03:41 pm »
Да, счита се за забележителен съвпад, намира приложение в мунданната астрология.
Мунданните констелации, аспекти и рецепции между по-бавни планети бележат преобладаващите тенденции на развитие в социален аспект.
- Юпитер/Сатурн
- Сатурн/Уран
- Уран/Плутон
и т.н.
Отчитат се аспектите на Лунните възли, затъмненията, циклите Сарос, а от някои мунданни астролози - Хирон и Лилит.

В индивидуален план при наличие на съвпад или стелиум в знак влиянието на някоя от включените в констелацията планети ще преобладава независимо, че е налице "сливане" на енергийни принципи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Март 06, 2007, 08:11:09 pm »
Цитат
Лили неочаквам Юпитер скоро да си смени ролята, но когато реши да го направи е добре дошъл.
Друго имах предвид за "ролите".
А в съвпада енергиите на планетите се сливат, взаимодействат си. В твоя случай Сатурн екзалтира по знак /Юпитер в неутрален знак/, при Кайли е на трон /Юпитер в падение/, което вероятно има някакво значение. Но тия съвпади са от тъй наречените "поколенчески" - двата принципа, на Юпитер и на Сатурн, се сливат и действат според знака, в който този съвпад се случва. Така го разбирам  :rolleyes:

П.С. Ще ми се и моя Юпитер най-сетне да размисли и да си смени неутралната роля. Само дразнител ми е там, където се намира - пъчи се един такъв горд и красив, а реално нищо не дава на "стопанката" си :huh:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #66 -: Март 06, 2007, 08:24:44 pm »
Цитат
Друго имах предвид за "ролите".

:D Знам какво имаше предвид, но все още там нямам прозрение.

Досега любимата ми планета беше Меркурий, сега ще я заменя.Започвам култа
към Сатурн. :lol:  :lol:  :lol:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Март 06, 2007, 08:36:15 pm »
Цитат
Днес осъзнах че няма нищо лошо Сатурн да е много силно застъпен в даден хороскоп, както е в моя случай. Един силен Сатурн може да ми даде толкова много стига да спазвам правилата му.
Никак не е лошо даже да си имаш един акцентиран Сатурн, който да те 'пази'. Казват, че в хороскопите на преуспели и добили известност люде Сатурн по някакъв начин е на фокус или подчертан.
Сатурн е този, който въплъщава "тук и сега", и без подкрепата му талантите трудно се реализират на практика. Сатурн, sol negro /лат. "черно слънце"/, е и този, който иска признание, защото той е "сянката" на Егото, определяща границите на нашите възможности в света на материята. Всъщност "границите" са условно понятие и съществуват в нашето съзнание, често сами си ги поставяме.

"Границите те правят онова което си. Те
определят разбиранията, отношенията,
чувствата.
Границите имат за цел да запазят
статуквото. Те са съсдадени нарочно и
имат цел. Границите се простират
навътре и извън теб.

Ако ти е трудно да разбереш - това е
заради границите. Ако ти е трудно да
доловиш - това е заради границите.

Сред границите можеш да чувстваш
най-различни неща, освен едно. Извън
границите можеш да чувстваш само едно
нещо- безграничност.

Ако границите те правят щастлив ще
останеш затворен в тях. Ако те правят
нещастен - ще се освободиш.

Премахни границите на пространството
и ще осъзнаеш, че няма нищо извън теб,
защото всичко е в твоите граници.
Премахни границите на времето и ще
осъзнаеш, че нищо не се движи. Всичко е
постоянно и неизменно.
Премахни границите на очакванията,
стремежите, действията, илюзиите...

Премахни всички граници и ще станеш
едно единно цяло с всичко около теб.
Един безпирен, величиствин поток който
се движи бавно от безкрайността към
безкрайността...."

Цитирам от тук:
http://www.occultbg.com/viewtopic.php?t=13

« Последна редакция: Март 06, 2007, 08:42:31 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #68 -: Март 06, 2007, 09:10:01 pm »
Аз съм чувала, че при транзити Сатурн е оня, който дава реализацията.
Примерно Сатурн кат мине през МЦ, тогава се реализира кариерата да речем.
Докато Юпитер го дава повече на раздуване, но реалното случване идва като мине Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Март 06, 2007, 09:32:48 pm »
Цитат
Докато Юпитер го дава повече на раздуване, но реалното случване идва като мине Сатурн.
И аз така съм чувала, и АН го казва.
А може би транзитът на Юпитер е "намерение" /идеен замисъл/, а на Сатурн - "реализация"? Как мислите?
В някои случаи и сатурнов /или на друга по-бавна планета/ транзит не е достатъчен да се 'случат' нещата. Нерядко някой по-бърз транзит или прогресия натиска "спусъка".

Та в смисъла на гореказаното Марс ли ни мотивира да реализираме /Сатурн/ намеренията си /Юпитер/? Защото казват, че знакът на Марс в радикса показва нашата мотивация да действаме, независимо от вида действие - правене или неправене. Много сложно стана...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #70 -: Март 06, 2007, 09:52:02 pm »
Е да, ама виж как с Юпитера ми се получи точно.
Значи преди няколко години някой беше пуснал тема под наслов
Тралала на Юпитер в дванадесети
 :D
Запомних я най-вече заради колоритно заглавие, а после се сетих, като моят влезе там.

Бе не знам, аз продължавам да смятам, че всичко зависи от личното ми внимание. Вниманието на тоя свят е най-ценното нещо, то повдига планини и то ги руши.
Насочи си вниманието към неприятностите на Сатурн и да са ти честити, насочи си вниманието към щастието на Юпитер и го получаваш.
Всичко зависи от качеството на вниманието, защото нали няма добри и лоши аспекти, планети и това, което за обикновения човек е проблем, за воина е предизвикателство.
Или с други думи-Мисли позитивно.

А планетите все пак са силни или слаби според степента на проработка.
Аз развих навремето една лична и може и да е лаишка теза, ма де да знам.
С раждането наталният е най-силен, ма примерно малко преди смъртта кой е по-силен хороскоп-наталният от това раждане или от следващото?
Освен това човек през целия си живот се е справял с едни проблеми и е проработил доста от аспектите на радикса.
Пък калпавите аспекти в натала после се активират при транзити съобразно досегашната им проработка. Като ти мине Марс ен на брой пъти и активира някой аспект и то зависи как се справяш при всяко минаване, ако се дърпаш и нищо не правиш, следващия път е още по-зле, ако обаче успееш да го проработиш, при следващата активация може даже и на добро да се обърне.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Март 06, 2007, 10:27:02 pm »
Така е, да. Поради липса на внимание или концентрация върху дадено нещо често губим безброй предоставени ни възможности и все си мислим по юпитеровски, че ще има още и още, а после имаме навика да се тръшкаме, че "лошият" Сатурн ни е виновен.
Казват, че за всяко нещо има подходящ момент - за правене и за неправене, за чакане и за бързане, за изпреварване и за изоставане... с други думи - "синхроничност" или "тайминг", както го наричат някои астролози.
И тук отново опираме до въпроса за "наполовина пълна" и "наполовина празна" чаша - за Юпитер и Сатурн. Позитивната нагласа е хубаво нещо, но тя планини не мести и не повдига, съчетана с неправене. Но и самото "правене" не винаги носи желания от нас резултат. За мен синхроничността е да 'случваме' нещата в точния момент вместо да хабим и разпиляваме излишна енергия. Но в повечето случаи сме с нагласата, че нещата ни се случват като външна реалност, и често в "неочакван" и "неподходящ" момент, все търсим и намираме причините за това "случване" навън... а те са толкова близо  :huh:
« Последна редакция: Март 06, 2007, 10:30:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #72 -: Март 07, 2007, 12:08:25 am »
Цитат
Сатурн ще ми мине МЦ през 2020 в началото + слънце, плутон и меркурий :))
Каня ви на празник с музика и донесете по някой поздрав за новата ми професия :)))

Това в революцията на шегата :)))
Едно време и без софтуер са знаели :)))
Даже и планети не са виждали... някои :)))

Но всичко друго - е било вярно :)))

Привет! :))

*

Jeni

« Отговор #73 -: Март 07, 2007, 02:55:23 am »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:38:05 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Март 07, 2007, 11:49:57 am »
Толкова чудна позиция на Венера си имаш, радвай й се от сърце - по лъвски!  :D докато аз нищо не мога да искам от моята петодомна ретроградна "хубавица", защото Кету я кара да иска "мокша"  :unsure: това наскоро го прочетох в друг форум от човек, занимаващ се с ведическа астрология, така че не ми се чудете... защо така съм се отчаяла  :huh:
« Последна редакция: Март 07, 2007, 11:50:24 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #75 -: Март 07, 2007, 12:40:37 pm »
О ма той на мен Сатурн съвсем скоро ми минава през МЦ.
о човек вече да се чуди дали тия промени не са ми верно по Сатурн, все пак беше приближил МЦ доста преди време, може да го е закачил и активирал, преди да кривне обратно пак в 9-и дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Март 07, 2007, 01:13:49 pm »
Възможно е.
А и нямаш ли Венера някъде в отсрещните на транзитиращия напоследък Сатурн градуси?
Впрочем нали седемте градуса около ъглите, от двете им страни, се считат за "гокленови"? Така че не е изключено Сатурн, доближавайки някоя от тези зони, да се усети лекичко независимо, че все още не е навлязъл в знака на МЦ, например?
А пък и ако използваме равнодомната система на Птолемей, Медиум Цели се отчита от Асцендента. Но независимо от системата за домификация Сатурн и Нептун в момента транзитират в квадрат с Асц/Дсц при изгряващи Телци и Скорпиони, а това също не е малко  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Март 07, 2007, 04:19:02 pm »
Цитат
...стига ми една добра настройка и нищо друго - така, или иначе за нещата, които искам сама ще трябва да запретвам ръкави и да се трудя. А пък всъщност и една добра настройка не е малко...тъкмо напротив :)
Ти си я имай позитивната настройка на юпитер в 5 дом  :D но се вслушай и в гласа на сатурн на Асц какво иска да каже на венерка :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #78 -: Март 07, 2007, 08:30:28 pm »
One of the videos from Sarebear 's collection
http://i-love-anal.info/videos/mediaplayer.php?file=547978

*

Xalia

• *
  • 164
« Отговор #79 -: Март 07, 2007, 08:37:36 pm »
За Юпитер се казва, че не винаги носи събитийност тогава, когато я очакваме. Важно е, когато той е в определена точка или дом, да развием визия, идея, свързани с темата, които ще се осъществят като му дойде времето, ако и ние дадем сериозен принос. Тук е важна изходната точка, много рядко се случва да се превърнем от пепеляшка директно в кралица или от мияч на чинии в милионер. Понякога доброто, което ни носи Юпитер се състои в това да ни предпази от катастрофи, за които даже и не подозираме и затова съответно не можем да го оценим. Друг аспект е различието  в нагласата ни към доброто и злото: ние не сме в състояние дълготрайно да изпитваме съзнателна благодарност заради доброто в живота си. А напротив - неудачите се радват на неразделното ни внимание, те са винаги на фокус. Кой беше казал, че не е важно какво ни се случва, а какво е въздействието му върху нас.

При себе си забелязах, че наистина понякога има разминаване между транзитите на Юпитер през определен дом и резултатите.