Здравей Гост

Опозицията Сатурн - Нептун

• 14 Отговора
  • 3817 Прегледи
*

AH

• 2201
« -: Март 14, 2007, 10:54:49 am »
Всекидневното здравомислие убива мечтите:)

Там, където времето е фактор, няма красота, хармония и съвършенство:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Март 14, 2007, 08:29:26 pm »
Хармонията и Съвършенството не подлежат на дефиниция и са отвъд категорията "време".
Те са вечни и неизменни, независимо дали ни има и какво е "виждането" ни за тях. Те са манифестация на сложността и същевременно на простотата на Вселената и всичко съществуващо в и извън времето.
Сатурн е нашата синхронизация на "тук" с "там".
Нептун е универсалност. За него няма "вчера", "днес" и "сега", а само едно недефинирано "вечно".
Сатурн ни изправя пред фактите такива, каквито "са". Нептун ни 'издига' над ограниченията на "тук и сега".
За Нептун Красотата, Хармонията и Съвършенството са безусловни, универсални и вечни "принципи", за Сатурн - дефинирани и подлежащи на степенуване и оценка "категории".  
Сатурновата представа се основава на форма и съдържание, проявени във времето и пространството *тук*, нептуновата - на универсалността и многоизмерността на вселенските цикли *там* и тяхната безусловност и неангажираност с времево-пространствените структури.

« Последна редакция: Март 14, 2007, 08:32:33 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2 -: Март 14, 2007, 11:20:46 pm »
Цитат

Айде сега бой по каската сатурнова.

Човек може най-прагматично да си осъществява всички мечти, стига да се научи да възнамерява, а не да блее.
А като си тук и сега, де го виде времето?  :P  

*

AH

• 2201
« Отговор #3 -: Март 15, 2007, 07:54:26 am »
Цитат
Хармонията и Съвършенството не подлежат на дефиниция и са отвъд категорията "време".
Те са вечни и неизменни, независимо дали ни има и какво е "виждането" ни за тях. Те са манифестация на сложността и същевременно на простотата на Вселената и всичко съществуващо в и извън времето.
Сатурн е нашата синхронизация на "тук" с "там".
Нептун е универсалност. За него няма "вчера", "днес" и "сега", а само едно недефинирано "вечно".
Сатурн ни изправя пред фактите такива, каквито "са". Нептун ни 'издига' над ограниченията на "тук и сега".
За Нептун Красотата, Хармонията и Съвършенството са безусловни, универсални и вечни "принципи", за Сатурн - дефинирани и подлежащи на степенуване и оценка "категории".  
Сатурновата представа се основава на форма и съдържание, проявени във времето и пространството *тук*, нептуновата - на универсалността и многоизмерността на вселенските цикли *там* и тяхната безусловност и неангажираност с времево-пространствените структури.

тия, на които не им влияе по-пряко опозицията, могат сравнително лесничко да се разделят с разни стари и не до там красиви нещица:)

*

AH

• 2201
« Отговор #4 -: Март 15, 2007, 07:55:04 am »
Цитат
Цитат

Айде сега бой по каската сатурнова.

Човек може най-прагматично да си осъществява всички мечти, стига да се научи да възнамерява, а не да блее.
А като си тук и сега, де го виде времето?  :P
Каза СЕГА Сатурн:), т.е. господарят на Слънцето ти:)
Какво ли би казал сега Нептун:)

За статистиката – отразява ли ти се последните дни директният Меркурий?
И пак за статистиката – една Девичка, след като половин година се жалваше, че не знае какво да си избере за дипломна работа, не знае какво и как да пише, последните дни, най-сетне, се  хвали с някакъв напредък:) Но на нея Меркурий все пак и управлява Слънцето – но като транзитен, той влияе на всички хора, а пък всичките хора ни действат повече или по-малко и от там, даже да не ни е особено силен в радикса, пак следва да можем да разграничим някак влиянието му.

*

лилид

« Отговор #5 -: Март 15, 2007, 11:40:03 am »
Цитат
За статистиката
А по (срещу) това време Венерата ми е гушната от Нептун.

Дали манифестацията на това са блуждаещите ми размисли за работата ми и доходите от нея.

Почти винаги съм работила повече от това, което ми се заплаща и повече от това, което иска от мен, защото съм се мотивирала с кауза, интерес към самата работа. (това е май защото рождения ми Нептун е в съвпад с МС)

А сега ме гази недоволство. Кауза (вече) няма в настоящата ми работа, все по-рядко се мотивирам с интерес към самата работа, по-скоро се мотивирам "кой, аз ли няма да го свърша". Всъщност винаги съм била удобната нероптаеща работохоличка, която ще свърши всичко и то без да го претупа и няма да пита за пари. Досега някак съм балансирала с мотивация от - да го наречем - по-висок клас. Сега обаче този тип мотивация се бори с обземащото ме недоволство (към шефове, колеги и в последна сметка - никой не ми е крив, че се оставям да ме използват - към себе си).
Как ли ми се надсмиват ...

Иска ми се да се махна, да работя в структура с кауза, но не знам какво и къде...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Март 15, 2007, 05:34:41 pm »
Цитат
тия, на които не им влияе по-пряко опозицията, могат сравнително лесничко да се разделят с разни стари и не до там красиви нещица:)
А тия, които по-осезаемо усещат влиянието й?  :rolleyes:
АН, знаеш ли как се чувствам напоследък... непрекъснато нахлуват спомени от миналото, а понякога и цели "картини" със ситуации, които някога съм изживяла. Усещането е много странно, сякаш се самонаблюдаваш "отгоре". По принцип, доколкото знам, спомените би трябвало се отприщват при тежък плутонов транзит към Луната, но на мен това ми предстои по-нататък, за което психологически се подготвям още отсега  :huh: възможно е и преходът на прогресивната Луна или Сатурн през воден знак и/или дом да отключи "тайната стая" с всички спомени, някои дори отдавна забравени или умишлено изтласкани в подсъзнанието. Напоследък се чувствам много особено - виждам цели картини от миналото като на филмова лента. Усещането понякога не е особено приятно, но някак си успявам да видя случилото се с окото на страничен наблюдател, дистанцирано и безпристрастно. И си задавам въпроса дали бих реагирала по същия начин и сега, ако ситуацията се повтори... а имаше и доста предопределени и обусловени от външни фактори и обстоятелства неща...  :ph34r:    
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #7 -: Март 15, 2007, 08:35:11 pm »
Цитат

В последните дни откак Мерсурий стана директен, де що имаше да ми се развали, се развали. Особено секви компютри и други подобни.
Демек-точно наопаки при мен.
С друго в последните точно дни не мога да се похваля, много неща се случват при мен, вече промените просто спряха да ми правят впечатление, ма от Плутон връз Меркурий и Слънце ли е, от Сатурн връз Уран ли е, от Уран незнам си къде ли е...вече не помня кое къде ми е, щото пиша от чужд компутър и си нямам ЗЕТ.  :unsure:

Нали знаеш, че Сатурн и Нептун ги обединих отдавна и така създадох възнамеряването.  :P
Та сега Сатурн ми вика всичко е в ръцете ти, а Нептун ми вика-ма земи го възнамери се пак. :rolleyes:  :P  

« Отговор #8 -: Март 15, 2007, 08:43:17 pm »
Кайли и ти ли като мен си говориш с планетките? А аз се чудех с кого е зает да разговаря Сатурн та не ме приема при него. :D  :D  :D  
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

AH

• 2201
« Отговор #9 -: Март 16, 2007, 08:52:44 am »
Цитат
Цитат
За статистиката
А по (срещу) това време Венерата ми е гушната от Нептун.

Дали манифестацията на това са блуждаещите ми размисли за работата ми и доходите от нея.

Почти винаги съм работила повече от това, което ми се заплаща и повече от това, което иска от мен, защото съм се мотивирала с кауза, интерес към самата работа. (това е май защото рождения ми Нептун е в съвпад с МС)

А сега ме гази недоволство. Кауза (вече) няма в настоящата ми работа, все по-рядко се мотивирам с интерес към самата работа, по-скоро се мотивирам "кой, аз ли няма да го свърша". Всъщност винаги съм била удобната нероптаеща работохоличка, която ще свърши всичко и то без да го претупа и няма да пита за пари. Досега някак съм балансирала с мотивация от - да го наречем - по-висок клас. Сега обаче този тип мотивация се бори с обземащото ме недоволство (към шефове, колеги и в последна сметка - никой не ми е крив, че се оставям да ме използват - към себе си).
Как ли ми се надсмиват ...

Иска ми се да се махна, да работя в структура с кауза, но не знам какво и къде...
имаше една приказка – ако на 20 години, еди си какво си, ако на 30 години, еди си какво си, ако на 40 години еди си какво си – сещаш ли се?:)
Т.е. изглежда, че неудовлетвореността не идва от парите или оценката на другите – как мислиш?

*

AH

• 2201
« Отговор #10 -: Март 16, 2007, 08:53:30 am »
Цитат
Цитат
А тия, които по-осезаемо усещат влиянието й?  :rolleyes:
АН, знаеш ли как се чувствам напоследък... непрекъснато нахлуват спомени от миналото, а понякога и цели "картини" със ситуации, които някога съм изживяла. Усещането е много странно, сякаш се самонаблюдаваш "отгоре". По принцип, доколкото знам, спомените би трябвало се отприщват при тежък плутонов транзит към Луната, но на мен това ми предстои по-нататък, за което психологически се подготвям още отсега  :huh: възможно е и преходът на прогресивната Луна или Сатурн през воден знак и/или дом да отключи "тайната стая" с всички спомени, някои дори отдавна забравени или умишлено изтласкани в подсъзнанието. Напоследък се чувствам много особено - виждам цели картини от миналото като на филмова лента. Усещането понякога не е особено приятно, но някак си успявам да видя случилото се с окото на страничен наблюдател, дистанцирано и безпристрастно. И си задавам въпроса дали бих реагирала по същия начин и сега, ако ситуацията се повтори... а имаше и доста предопределени и обусловени от външни фактори и обстоятелства неща...  :ph34r:
може би тия, които по-осезаемо я усещат, да изваждат на светло стойностните неща и да ги преосмислят – тук вече има контакт със съвършеното, може би:) Защото може би животът все пак е съвършен:) Като да гледаш картина на стотици години и да не можеш да и се нагледаш:)

*

AH

• 2201
« Отговор #11 -: Март 16, 2007, 08:54:10 am »
Цитат
Цитат

В последните дни откак Мерсурий стана директен, де що имаше да ми се развали, се развали. Особено секви компютри и други подобни.
Демек-точно наопаки при мен.
С друго в последните точно дни не мога да се похваля, много неща се случват при мен, вече промените просто спряха да ми правят впечатление, ма от Плутон връз Меркурий и Слънце ли е, от Сатурн връз Уран ли е, от Уран незнам си къде ли е...вече не помня кое къде ми е, щото пиша от чужд компутър и си нямам ЗЕТ.  :unsure:

Нали знаеш, че Сатурн и Нептун ги обединих отдавна и така създадох възнамеряването.  :P
Та сега Сатурн ми вика всичко е в ръцете ти, а Нептун ми вика-ма земи го възнамери се пак. :rolleyes:  :P
абе ти си си роден философ, кво да те мислим:) – компютрите са просто техника:)- обръщаш и внимание, когато се счупи:)

*

лилид

« Отговор #12 -: Март 16, 2007, 09:37:48 am »
Цитат
как мислиш?
даже не мога да се изразявам...написвам нещо, а като го чета - то само карикатура на това, което ми щъка из главата... чувствам се оглупяла

нещо са ми се разклатили всички мними устои...фантазирам си течение,
по което просто да се поотпусна и да си поплувам   :lol:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Март 18, 2007, 06:43:43 pm »
Цитат
...изглежда, че неудовлетвореността не идва от парите или оценката на другите – как мислиш?
Неудовлетвореността е вътрешно състояние, макар че често я приписваме на "предизвикали" я външни фактори и обстоятелства. Посредством външна събитийност вътрешното ни състояние става проявено, фокусирано. Фиксираме се върху определени "пасажи", които се опитваме да променим и модифицираме. Но истината е, че докато не променим вътрешната си настройка и себевъзприемане, нещата отвън "незнайно защо" ще отразяват като криво огледало вътрешното ни "статукво" такова, каквото е.
 :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

« Отговор #14 -: Март 19, 2007, 10:47:53 am »
Цитат
Неудовлетвореността
... ми май е от това, че сега - за разлика от преди - не мога да възнамерявам, а можех, и  - естествено като трудно възнамерявам - трудно взимам решения... нещо трябва да променя ясно е ама какво е мъгла