Здравей Гост

Хирон?

• 14 Отговора
  • 3411 Прегледи
*

astarta

Хирон?
« -: Март 09, 2004, 12:42:21 pm »
Здравейте!

Търсих доста из мрежата,но не можах да намеря нищо съществено за аспектите на Хирон.Имам Хирон в 1-ви дом-в Телец,в съвпад с Венера и в квадратура с Луна.Бихте ли ми казали какво предполага това положение?

*

АН

Хирон?
« Отговор #1 -: Март 09, 2004, 04:35:49 pm »
Хирон.....

Ясно е защо няма достатъчно информация в нета и изобщо....

Моите лични наблюдения:
1.неутрална планета /т.е. нито “добра”, нито “зла”/, приемаща и засилваща характеристиките на знака, дома или аспектите, които сключва.
2.при голямо събитие в живота на човек намираме тр.Хирон на видно място в хороскопа. /естествено важи правилото, валидно и за всички други планети – колкото е по-силно поставен в радикса, толкова вероятността да се включи осезателно в определен житейски момент е по-голяма/
3.включването му бележи повратен момент и нови възможности.

При това силно положение в радикса ти би трябвало да можеш да направиш някакви изводи за влиянието му в твоя живот....
Някои автори приемат, че той по природа е комбинация между Сатурн и Уран....
С такава енергия в първи дом може да се очаква акцентиран индивидуализъм, стремеж към самоизява, който ако не намери израз на съзнателно ниво, ще действа на подсъзнателно....
Поради аспектите му с Луната и Венера можем да си говорим за влиянието му върху емоции, чувства, отношение към красотата, изкуството и парите...

Самата ти обаче най-вероятно имаш много повече за казване :)

*

astarta

Хирон?
« Отговор #2 -: Март 09, 2004, 04:54:29 pm »
Благодаря ти,АН. :)

Интересно ми беше,защото съм чела че индикира за определена травма,която трябва да бъделекувана и се чудех при това положение от какво естество може да е тя,съответно как да се неутрализира.Как мислиш?

*

АН

Хирон?
« Отговор #3 -: Март 09, 2004, 05:40:21 pm »
бих казала, че травмите им отиват и на Сатурн и на Уран, ако приемем, че Хирон е с тяхната природа....

виж, аз определено не бих се ангажирала с подобно твърдение....

та в астрологията има сериозни и основателни спорове за влиянието на Слънцето и Луната, които хората наблюдават от както има изобщо хора :), а какво остава за Хирон, Прозерпина, Зеус и пр.....

отделно, че аз всъщност се придържам към правилата на източната астрология, според които ако нещо не е отбелязано от досатурновите планети, да му търсим обяснение в задсатурновите е несериозно /т.е. имат се предвид Уран, Нептун, Плутон - пък какво остава за следващите новооткрити..../

обаче като отчетем, че не случайно ни занимават разни въпроси или ни се случват разни неща, то ти продължавай да му обръщаш внимание на Хирон - по специално следи неблагоприятните аспекти..../макар че аз съм забелязала, че опозицията на тр.Хирон към н.Юпитер често носи успехи в социалната реализация/ Естествено трябва да се внимава и при съвпадите на коя да е транзитна или пък прогресивна планета с наталния Хирон.....

ако съм на твое място, ще изпиша на един лист всички значими дати в живота си и хубаво ще им разгледам картите :)

*

astarta

Хирон?
« Отговор #4 -: Март 09, 2004, 07:06:37 pm »
Сигурно си права. :)

Чела съм,че астероидите се взимат предвид,само при наличието на съвпади,защото иначе влиянието им е пренебрежимо малко.Затова се интересувам основно от Хирон,както и от Веста и Палада,които са ми в съвпади със Слънце и МЦ.Митологията и значението на Хирон странно ми напомнят на един мой проблем,който има отношение и към конкретната му позиция в картата ми.

Колкото до датите-добра идея! :)

В събота Марс ще бъде в съвпад с наталните ми Хирон и Венера.Очертава се като най-обикновен ден,но ще докладвам ако преживея някой и друг катарзис. :rolleyes:  

*

АН

Хирон?
« Отговор #5 -: Март 09, 2004, 07:29:25 pm »
то като че ли ако осъзнаваме нещо като наш проблем, то то всъщност не ни е или пък много скоро се разрешава... :) - това по повод митологията и Хирон.... :)

а в събота ще разкажеш имаше ли нещо по-специално :)  

*

malina

Re:Хирон?
« Отговор #6 -: Юни 10, 2009, 09:02:10 pm »
.. искам да попитам Хирон от астрологията и Харон от астрономията  един и същи обект ли са?!  ???

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #7 -: Юни 11, 2009, 02:00:29 pm »
Не ,не са.Харон е спътник на Плутон (астрономите дори са ги определяли като двойна планетна система).

Харон-Уикипедия

Хирон е астероид .

Ето едни хубави астрономични списания,където нещата са представени простичко и лесно за възприемане:

Слънчевата система Част 1

Слънчевата система Част 2

Вселената

« Последна редакция: Юни 11, 2009, 02:21:03 pm от Синухе »

*

malina

« Отговор #8 -: Юни 11, 2009, 02:21:45 pm »
благодаря  ..

« Отговор #9 -: Декември 15, 2009, 11:52:00 am »
   Постнатото от Синухе - много ми хареса, сигурно ще хареса и на други четящи тук. Та да постна един линк свързан с Хирон - но е на руски http://www.astromeridian.ru/art_nat_009.php - забележете кой е автора на статията  !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #10 -: Декември 15, 2009, 01:28:22 pm »
Хирон определено има голямо значение в една карта, както и неговите транзити. Вярвам, че всички сте чували за кризата по време на квадратурата на тр Хирон с наталния, това не може да мине незабелязано. Той дествува на много дълбоко ниво. Не винаги е носител на събитие, а по-скоро отключва душевно състояние, свързано с изплащането на основната карма, която отработваме ежедневно по 6 дом.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Декември 15, 2009, 01:31:21 pm »
Да допълня, при мен Хирон е в 9 дом и преживях неговата квадратура зад граница. Нямаше мърдане.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #12 -: Декември 17, 2009, 05:07:35 am »
При мен се очаква транзитен Хирон да съвпадне с наталната ми Луна.Някой преживявал ли го е този аспект?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #13 -: Декември 17, 2009, 09:08:41 am »
която отработваме ежедневно по 6 дом.
хм, защо? хирон нали уж везните обслужвал- значи по 7
по отношение на хирон съм забелязала,че при някои хора се изразява много силно,а при други не- обикновено съвпада му с лични планети и оси дава силното изразяване:)
« Последна редакция: Декември 17, 2009, 09:41:01 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #14 -: Декември 17, 2009, 10:28:49 am »
При мен се очаква транзитен Хирон да съвпадне с наталната ми Луна.Някой преживявал ли го е този аспект?

Дааам, в момента все още го преживявам, в началото на месеца беше в точен съвпад сега вече разходящ...ммм, кво да ти кажа. Четох някъде, че когато Хирон се свързва с ИС - отваря "Кармична врата", а при мен съвсем скоро ще се свърже с МС - значи ще се затвори тази кармична порта, както и в момента е в сходящ съвпад към СЛВ и МС. Иска ми се да е така, дълго време живях в розовите облаци на Нептун, в смисъл че по-лесно ми беше да преглътна всяка болка, обида - нали и Хирон е барабар с него в момента /той е причинителя на болките, нещата които чрез болка трябва да се отработят/, а Юпитер ми е дал философската нагласа - да прозра отвъд нещата...Години наред носих товар от миналото си, силно наранена Венера, силно наранена Луна - но вече не. Мисля че успях да се освободя - захвърлих любовните си връзки. Пуснах ги в космическа орбита да летят като сателити около мен. Защото се изморих да давам и аз да бъда тяхната вечна приятелка. Само че това много ме обижда, до сега съм била наивница - но не може аз годините да ми минават в самота и с всеки проблем, който ме изправя живота да се мъча да се боря сама. А съм достатъчно горда, за да рева на някой или пък да се оплаквам...Тогава тези мои мили приятели и вечно влюбени ги няма. Само когато са на зор - тогава. За това нека си ме обичат, аз също ще ги обичам - чисто енергийно - ей така отдалече....Чистка на плявата и напред към нови хоризонти !