Здравей Гост

позиции на Плутон и Луна

• 14 Отговора
  • 3375 Прегледи
позиции на Плутон и Луна
« -: Март 29, 2007, 09:52:37 pm »
Здравейте,нуждая се от информация- интересува ме кога планетите Плутон и Луна ще бъдат в  следните позиции:

Путон- 179`23"51.4015

Луна-277`55"45.2898

Моля,ако някой може да помогне.Благодаря предварително!

*

Lillie

• 30532
позиции на Плутон и Луна
« Отговор #1 -: Март 30, 2007, 01:31:39 pm »
Да не би имаш предвид зодиакалната им дължина?
Ако е така, се получава следното:
Плутон -
179`23"51.4015 = 29*23'51.4015" Дева
Луна -
277`55"45.2898 = 7*55'45.2898" Козирог

Кога този аспект между Луна и Плутон ще присътства "в небето" не мога да ти кажа със сигурност. В ефемеридите можеш да провериш кога Плутон е бил в този знак и градус, но поради ретроградното му движение може да е бил там повече от един път. Ако имаш време и желание, би могла да проследиш всички възможни вариации между Луната и Плутон в този знак и градус в ретроспекция  B) в бъдеща перспектива ще е малко трудно... така изглежда  :)
« Последна редакция: Март 30, 2007, 01:38:18 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

позиции на Плутон и Луна
« Отговор #2 -: Март 30, 2007, 04:58:53 pm »
Много благодаря,че се отзова на въпроса ми :rolleyes: За съжаление не мога да кажа какво имам впредвид,защото съм тотално скарана  с астрологията,да си призная,дори не знам за какво съм попитала.Накратко-астроложка ми даде тези позиции(това сигурно често го чувате) ;), в които би следвало да са били тези две планети в момента на раждането ми.Не знам това доколко е точно,имайки впредвид,че часа ми на раждане е неизвестен.А като чета написаното тук,оставам с впечатление,че е доста важен.Когато тези планети заемат отново тези позиции,се очаква да настъпи важен 52 дневен период в живота ми.
Това е причината да задам този въпрос,очаквах,че има един простичък,като за мен,отговор ;) Все пак ти благодаря   за отделеното време:)))))

*

Lillie

• 30532
позиции на Плутон и Луна
« Отговор #3 -: Март 30, 2007, 05:21:30 pm »
Да, без точен час на раждане не може да се построи точен хороскоп. Като алтернатива може да се използва т.нар. слънчев хороскоп - с поставяне на Слънцето на Асцендента, но няма да е същото.
Луната се движи бързо и затова аспектите й (а понякога дори и знакът й) също зависят от часа на раждане.
А това -
"Когато тези планети заемат отново тези позиции,се очаква да настъпи важен 52 дневен период в живота ми"
звучи направо абсурдно.
Или аз не съм в състояние да проумея какво е имала предвид въпросната астроложка  :blink: но може и ти да не си разбрала и затова си формулираш въпроса по този начин. Смея да твърдя, че "важни 52-дневни" периоди в живота, базирани на движението на Луна и Плутон и ъгловото им съотношение, няма. Доколкото съм запозната с астрологията  :P
И, повярвай ми, няма как тези две планети отново да заемат тези позиции, за което си има обективни причини - пълната обиколка на Плутон около Слънцето възлиза на около 250 години. Сега Плутон е в края на знака Стрелец и ме съмнява човек от поколението с Плутон в Дева да има възможност да посрещне завръщането му в този знак в рамките на един живот със средностатистическа продължителност.

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

позиции на Плутон и Луна
« Отговор #4 -: Март 30, 2007, 07:03:41 pm »
Да,разбирам те,все пак доста съм далеко от 250-та си годишнина. :)  

*

Lillie

• 30532
позиции на Плутон и Луна
« Отговор #5 -: Март 30, 2007, 07:06:27 pm »
Мда... та мисълта ми беше, че "завръщане на Плутон" няма как да ти предстои. Поне "тук".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

позиции на Плутон и Луна
« Отговор #6 -: Март 30, 2007, 09:12:27 pm »
Даа,тъжничко малко това,защото тя иначе такива хубави неща ми беше написала,а аз затънах доста последните 2 години,а сега се оказа,че Плутон-а няма да го дочакам.Нищо де,време е да приема,че при мен нещата са непредвидими.Беше ми приятно да си "поговорим" :D  

*

Lillie

• 30532
позиции на Плутон и Луна
« Отговор #7 -: Март 30, 2007, 09:30:40 pm »
Може да е имала и нещо друго предвид. Знае ли човек...  

P.S. Защо пък точно Плутон?  :rolleyes:  
« Последна редакция: Март 30, 2007, 09:35:29 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

позиции на Плутон и Луна
« Отговор #8 -: Март 30, 2007, 09:45:03 pm »
извинявай,ако ти досаждам, но се сетих още нещо да попитам,че като знам как "умно"гледам сайтовете за астрология,едва ли да разбера сама-кога Плутон ще бъде в Дева-предполагам това е възможно поне  :P  

*

Lillie

• 30532
позиции на Плутон и Луна
« Отговор #9 -: Март 30, 2007, 09:52:06 pm »
Хехе, бъди сигурна, че и аз в момента гледам "умно" като ми задаваш такъв въпрос  :lol: ще влезе в Дева Плутон все някога, не го мисли  :P в някой следващ живот... може би  :rolleyes: вярваш ли, че е възможно?  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
позиции на Плутон и Луна
« Отговор #10 -: Март 30, 2007, 10:04:41 pm »
Цитат
кога Плутон ще бъде в Дева-предполагам това е възможно поне  :P
Тук -
http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm
има швейцарски ефемериди, където можеш да направиш справка за движението на планетите за всяка година, месец и ден.

През далечната 2199 година Плутон ще е някъде в 20-ия градус на знака Лъв, така че... ще трябва да сме търпеливи и да почакаме още "мъничко" преминаването му в Дева  :P  :P  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

позиции на Плутон и Луна
« Отговор #11 -: Март 30, 2007, 10:08:52 pm »
знам ли в какво вярвам,опитвам се да си обясня какво е имала предвид тази жена,ама хайде,да не се излагам вече :D голямо наказание е все да се опитваш да намираш причините и логика във всичко.някои хора си живеят спокойно,каквото дойде-добре, а аз-ама това защо така,ама от къде,кога....

*

Lillie

• 30532
позиции на Плутон и Луна
« Отговор #12 -: Март 30, 2007, 10:11:46 pm »
Мда... в тази връзка ще си позволя да цитирам един български астролог:
"Ако не искате да си промените "щастливата" настройка към живота, не си правете хороскоп".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

позиции на Плутон и Луна
« Отговор #13 -: Март 30, 2007, 10:46:36 pm »
благодаря за линка,ще му отделя подобаващо внимание :D  

позиции на Плутон и Луна
« Отговор #14 -: Април 17, 2007, 01:29:35 pm »
Поне доколкото го разбирам, това са градусите на разположение на планетите, броени от знака Овен. А не точно самия аспект.

Това предполагам поне би трябвало да означава:

Плутон в Дева - на 29`23" градуса и Луна в Стрелец на 7`55" градуса.

В рожденния хороскоп или в някоя друга карта, която ти е гледала.