Благодаря! Ще ви черпя с една история, но не християнска.
Шумерската богиня Инана е била наричана nin-edin, което означава "Дамата от Един". Била е наричана и Inanna-edin, "Инана от Един".
Инана заедно с брат си, Бога-Слънце Уту слиза на Земята, за да може Инана да се сдобие със знание, чрез ядене на различни билки и плодове и ядки на дървета. Предстои и да се омъжи за Думузи, а тя не е запозната с женските въпроси и с това как се прави секс. Тя придобива това знание чрез ядене на плодовете на едно дърво, което според преводачите е или кедрово дърво или фурма.
"Млади Уту, ... теле на дивата крава, теле на дивата крава, теле на праведния син, Уту, царствен брат на Инана! ...
(Инана каза) Братко, всяващ страхопочитание господар, позволи ми да пътувам с теб към планините! Господар на Небето, всяващ страхопочитание господар, позволи ми да пътувам с теб към планините, към планинските билки към планините от кедри; към планинните, към планините кедри, към планините от кипариси, към планините; към планините от сребро, към планините; към планините, в които расте растението gakkul, към планините; към далечния извор на буйните реки, към планините.
Братко, аз не съм запозната с женските въпроси, аз не съм запозната с женските въпроси, със секса! Аз не съм запозната с женските въпроси, не съм запозната с целуването! Не съм запозната със секса, не съм запозната с целуването!
Каквото има в планините, да го изядем! Каквото има в хълмовете, да го изядем! В планините с билки, в планнините с кедри, в планините с кедри, планините с кипариси, каквото се има в планините, да го изядем!”
След като билките бяха изядени, след като кедрите бяха изядени, постави твоята ръка в моята и ме придружи до моя дом. Придружи ме до моят дом, до моят дом в Забалам. Придружи ме мо моята майка, до моята майка Нингал. Придружи ме до майката на съпруга ми Нинсумун. Придружи ме до сестрата на съпруга ми."
:rolleyes: