Здравей Гост

Спешен въпрос

• 53 Отговора
  • 9669 Прегледи
Спешен въпрос
« -: Април 17, 2007, 08:34:11 am »
Здравейте,

има ли някой, който може да ми направи дневна прогноза за един човек, на когото днес следобяд предстои важно интервю за работа.
Човекът е роден на 14 март 1954 г., риби с асцедент Овен, роден е малко преди 8 часа сутринта.  

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #1 -: Април 17, 2007, 08:46:49 am »
Място на раждане?  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Спешен въпрос
« Отговор #2 -: Април 17, 2007, 12:26:45 pm »
като хорарен въпрос:
Сатурн в 1-ви дом - възможно забавяне на резултата и страхове
Венера в 10-ти и в хубав аспект с Меркурий - добро представяне на интервюто
 :)  

Спешен въпрос
« Отговор #3 -: Април 17, 2007, 01:46:25 pm »
Цитат
Място на раждане?  :)
В София е роден.  

Спешен въпрос
« Отговор #4 -: Април 17, 2007, 01:46:50 pm »
Цитат
като хорарен въпрос:
Сатурн в 1-ви дом - възможно забавяне на резултата и страхове
Венера в 10-ти и в хубав аспект с Меркурий - добро представяне на интервюто
Много, много мерси.  

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #5 -: Април 17, 2007, 08:43:21 pm »
Цитат
има ли някой, който може да ми направи дневна прогноза за един човек, на когото днес следобяд предстои важно интервю за работа.

Новолунието днес му попада на Асц - добре е за ново начало, транз. Марс в точен тригон към натален Сатурн /владетел на МЦ/ в 7 дом - благоприятства дълготрайните /бизнес, делови/ партньорства  :)
В средносрочна перспектива ще му се отразява транзитният аспект на Уран към владетеля на изгряващия знак /Марс/, възможно е да му действа по доста стимулиращ начин. Все пак имай предвид, че Уран е ъглов в радикса и аспектира светилата, при това /заедно с Луната/ се намира в съвпад с нодалната ос.
Транзитно новолуние на Асц в опозиция към натален Нептун /управител на 12 дом/ на Дсц - добре е да направи точна преценка на всички "за" и "против" и на ситуацията като цяло. Прогресивна Луна в мажорен аспект към управителя на Дсц също според мен предполага развитие по линията на отношенията, поставя ги на фокус в един или друг смисъл. Става въпрос за "отношения" в най-широкия смисъл на думата.
Успех!

« Последна редакция: Април 17, 2007, 08:46:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Спешен въпрос
« Отговор #6 -: Април 18, 2007, 11:56:03 am »
Въпрос за хорар:

Планетата, управител на асцендента, представя кверента, заедно с Луната.
  А за самия въпрос какво да гледам?
  Например въпросът е по 10-ти дом. В този случай Сатурн ли търсим или планетата, управител на знака, в който попада купсидата на 10-ти дом?

Дали успях да се изразя ясно? :blink:  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #7 -: Април 18, 2007, 12:16:18 pm »
Нямам голям опит в хорарната астрология, но, доколкото съм запозната, Луната - по знак, дом, аспекти /в сепарация/ - представя психологическото, емоционално и ментално състояние на кверента непосредствено преди задаване на въпроса.
С други думи, трябва да има някакви сигнификатори за естеството на дефинирания въпрос в картата. Нерядко се вижда и нагласата на питащия. Проверено е, наистина 'работи'  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Спешен въпрос
« Отговор #8 -: Април 18, 2007, 12:41:36 pm »
Явно наистина работи, колкото и невероятно да е това. :)

Аз в момента съм в отпуск и се занимавам основно с четене, та си зададох един въпрос. Нагласата ми беше, че няма да стане /щото от мен зависи/ и какво намерих?

Асц Рак в 27.20 градуса. Луна в Телец 10-ти дом в квадрат със Сатурн и Хирон, без други аспекти...

Но питането ми е за един друг въпрос, който всъщност е по 3-ти дом и въобще не зависи от мен. Предположения - ами направо невъзможно, а пък в хорара един голям и красив тригон...

карта

Та трети дом в този хорар се управлява от Нептун, а той е в опозиция на Сатурн. А ако гледаме Меркирий, ще е по-розово. :)
  Кого да избера - Нептун или Меркурий? Чисто теоретично.

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #9 -: Април 18, 2007, 12:54:49 pm »
Повечето астролози се придържат към "класиката" и считат, че планетите от септенера са достатъчни. Други използват и транссатурновите, но като спомагателен фактор в хорарната астрология.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #10 -: Април 18, 2007, 01:00:33 pm »
Цитат
  Но питането ми е за един друг въпрос, който всъщност е по 3-ти дом и въобще не зависи от мен. Предположения - ами направо невъзможно, а пък в хорара един голям и красив тригон...

карта

Юпитер в първи дом често дава оптимистични очаквания. Само да отбележа, че въпросът е зададен непосредствено преди новолуние, което означава, че *според средновековните астролози-класици* Луната 'изгаря' в лъчите на Слънцето. Също така казват, че по време на пълнолуние, новолуние или затъмнение не се препоръчва да се задават хорарни въпроси.
Не се опитвам да ти интерпретирам хорара, просто споделям това, което знам оттук-оттам на теория.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Спешен въпрос
« Отговор #11 -: Април 18, 2007, 01:11:11 pm »
Благодаря. Информацията е полезна.

Искате ли да разнищим Юпитер? В този случай може ли да се каже, че дълбоко в себе си имам оптимистична нагласа, а не го осъзнавам?
« Последна редакция: Април 18, 2007, 01:13:59 pm от Kali »

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #12 -: Април 18, 2007, 01:26:23 pm »
Цитат
Искате ли да разнищим Юпитер? В този случай може ли да се каже, че дълбоко в себе си имам оптимистична нагласа, а не го осъзнавам?
Ретрограден е. Луната предстои да направи тригон с Юпитер и Сатурн.
Въпросът има ли някакво отношение към дома, в който се намира Луната в хорара?  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Спешен въпрос
« Отговор #13 -: Април 18, 2007, 01:41:54 pm »
Не. Няма отношение.
  В една статия четох, че ако управителят на Асц е ретрограден не се гледа.
  Вярно ли е това или значението му просто е негативно?

Още не съм станала нахална, нали? :)  

*

Xalia

• *
  • 164
Спешен въпрос
« Отговор #14 -: Април 18, 2007, 01:52:52 pm »
Да напомня само, че при хорар АЦ в последните 3 градуса на знака означава прекалено късно зададен въпрос, за разлика от първите 3°, където въпросът се поставя много преждевременно.

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #15 -: Април 18, 2007, 01:55:21 pm »
Дали ще е негативно не мога да кажа. Но в случая с ретрограден Юпитер може да присътства една представа за предстоящо "разширяване", която впоследствие може и да не се реализира по начина, по който сме очаквали...
В хорарната астрология има ясно и точно дефинирани правила, не може да се разчита само на интуитивни "проблясъци". Не се чувствам особено силна и веща там, където се дава приоритет само и единствено на правилата.
Надявам се Xalia да се включи - виждам, че е тук  :P или АН  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Спешен въпрос
« Отговор #16 -: Април 18, 2007, 02:26:00 pm »
Благодаря за мненията.

Аз мисля, че трябва да се вслушваме в гласа на интуицията. Правилата са най-полезни, когато с тях докажем предчувствията си.

Мислех да ти го пиша в предния постинг и така да приключим темата, но ... ти си ме изпреварила с коментар по въпроса. :)  
« Последна редакция: Април 18, 2007, 02:40:59 pm от Kali »

*

Xalia

• *
  • 164
Спешен въпрос
« Отговор #17 -: Април 18, 2007, 02:40:50 pm »
При хорара трябва да се разглежда първо Слънцето, което представлява темата. Позицията му по дом пояснява тази тема.

След това се търсят  главните сигнификатори: владетелят на знака в дома, свързан с въпроса и неговите аспекти, имащи отношение към изхода на въпроса; планети във въпросния дом с аспекти; и владетеля на мунданния дом.

Асцендентът и неговият владетел отразяват питащия, критичното аспектиране тук означава дисxармония у задаващия въпрос, в такъв случай се препоръчва въпросът да се осмисли отново.

Друг важен сигнификатор е Луната, ако тя не е аспектирана добре, трудно ще се изпълни желанието. Ако тя няма аспекти, но се намира в Рак, Телец, Стрелец или Риби, това е добър признак. При лошо аспектиране се очакват спънки и негативен резултат. Най-критично е когато Луната е малко преди новолуние и обратно - малко след новолуние и добре аспектирана, тя покровителства едно ново начало.

Важни са също и позициите на Венера и Юпитер, те дори да са критично аспектирани, не са толкова злотворни. Ако са между главните сигнификатори и добре аспектирани, то те водят до изпълнение на желанието, особено ако са в добър аспект с АЦ.

Положителен отговор носи и планета в първи дом, добре аспектирана от Благодетелите.

По принцип трябва да се избягвт  начинанията в дни с масивно напрегнати аспекти.

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #18 -: Април 18, 2007, 02:54:26 pm »
Xalia, благодаря за полезната информация  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

Спешен въпрос
« Отговор #19 -: Април 18, 2007, 03:59:00 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:34:48 pm от Jeni »