Здравей Гост

Спешен въпрос

• 53 Отговора
  • 9655 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #20 -: Април 18, 2007, 04:07:10 pm »
По време на книжното изложение в началото на април в Двореца на културата и спорта във Варна на щанда с астрологична литература видях една книжка на Алфи Лавоа, посветена на хорарната астрология. Чувала съм добри отзиви за нея.
Има и "Хорарна астрология" от поредицата на Гита Мерджанова, но за нея не мога да кажа нищо. Като че ли повече клони към така популярната напоследък руска астрологична "школа". Поредицата на Марч и Макевърс не се сещам дали включва хорарна астрология, имам само една-единствена книга от тази поредица - за техниките в предиктивната астрология.

:)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

Спешен въпрос
« Отговор #21 -: Април 18, 2007, 04:23:56 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:34:58 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #22 -: Април 18, 2007, 04:30:53 pm »
В астро.ком-а можеш да построиш картата на същия принцип като наталната като вместо "name" пишеш "event", и толкоз. При тонди мисля, че също има такава възможност. В руската програма Zet също има опция за хорар.
Хорарът отразява транзитната ситуация в небето в момента, в който е зададен въпросът. Нито повече, нито по-малко.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
Спешен въпрос
« Отговор #23 -: Април 18, 2007, 04:35:32 pm »
Преди няколко дни получих книга от България:

"Хорарна и елективна астрология", 6-а книга от поредицата "Най-добрия начин да научим астрология", автори Марион Мар4&Дйоан Макевърс, издадетлство АРАТРОН, поръчана по интернет.

Още не съм дори я преглеждала, защото в момента чета нещо страшно интересно от Döbereiner и по-късно мога да си кажа мнението за нея.  

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #24 -: Април 18, 2007, 04:41:31 pm »
Цитат
Преди няколко дни получих книга от България:

"Хорарна и елективна астрология", 6-а книга от поредицата "Най-добрия начин да научим астрология", автори Марион Мар4&Дйоан Макевърс, издадетлство АРАТРОН, поръчана по интернет.

Аха, чудех се аз откъде се сетих за това наименование от "култовата" поредица за "Най-добрият начин да научим астрология" /в България/  :P

Ще се радвам, ако споделиш впечатленията си за концепциите на Дьоберайнер. Онази статия се мъчех да я превеждам, но напоследък повече наблягам на английския и с немския се чувствам малко "скарана" вече  :huh: а и сега "по програма" имам да пиша по други теми в сайта  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Xalia

• *
  • 164
Спешен въпрос
« Отговор #25 -: Април 18, 2007, 04:41:42 pm »
Още веднъж авторските имена, този път правилно:

Марион Марч & Джоан Макевърс :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #26 -: Април 18, 2007, 04:44:57 pm »
Jeni, "Митична астрология" според мен е много интересно четиво и много добре представено. Прочетох я още през далечната 2001г., сега е в една приятелка  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

Спешен въпрос
« Отговор #27 -: Април 18, 2007, 04:46:36 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:35:08 pm от Jeni »

*

Jeni

Спешен въпрос
« Отговор #28 -: Април 18, 2007, 04:51:05 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:35:19 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #29 -: Април 18, 2007, 04:51:25 pm »
Хм... не бих се доверила на едно автоматично/компютъризирано тълкуване на хорарна карта. Използвам опциите на въпросните сайтове само за построяване на нужните ми карти.
Нямам навика и да използвам автоматичните интерпретации, които се генерират от някои астрологични програми. Програмите са за калкулиране и начертаване на картата, останалото вече е творчески, жив процес.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

Спешен въпрос
« Отговор #30 -: Април 18, 2007, 04:57:19 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:35:29 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #31 -: Април 18, 2007, 05:02:13 pm »
Виж...  :P недей да се уповаваш прекалено на това, което /по-/казва хорарът, вярвай повече в собствените си възможности да се справиш с предстоящите изпити и наблегни на необходимата за това подготовка  B)
Освен това зададеният от теб хорарен въпрос не се отнася до един-единствен изпит, доколкото разбрах, а касае цяла "поредица" от изпити. Затова не е изключено отговорът, какъвто и да изглежда той, да бъде донякъде нееднозначен, двусмислен. Така си мисля...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #32 -: Април 18, 2007, 05:08:36 pm »
Я познайте сега защо така безгрижно чатя цял ден във форума :P вчера напуснах работа...  :lol:
Между другото, в клуб Астрология в дир.бг бяхме коментирали хорара на интервюто. Имаше Луна без курс и не си спомням още какво, и по-знаещите се изказаха, че нищо няма да стане след интервюто. Наистина, трябваше уж да се започва веднага работа, но така и не се обадиха. Звъннаха ми с две седмици закъснение в деня, когато Меркурий се обърна директно, и напук на песимистичните прогнози реших да започна, да пробвам. Впоследствие се убедих, че астролозите бяха прави...  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jeni

Спешен въпрос
« Отговор #33 -: Април 18, 2007, 05:17:45 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:33:13 pm от Jeni »

*

Jeni

Спешен въпрос
« Отговор #34 -: Април 18, 2007, 05:26:24 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 10:32:51 pm от Jeni »

*

Xalia

• *
  • 164
Спешен въпрос
« Отговор #35 -: Април 18, 2007, 06:03:10 pm »
За линка, който ми беше пратила ли (за Ритмичното учение) говориш?

В книгата, която чета сега "Astrologisch-homöopathische Erfahrungsbilder zur Diagnose und Therapie von Erkrankungen" се говори много задълбочено за влиянието на транссатyрновите планети според разположението им по квадранти и домове. Много е трудна като текст, но е пълна със съдържание. Döbereiner описва в началото квадрантите:

И. Материалът, от който сме направени;

II: Формирането на материала;

III. Въздействие върху него;

IV. Предопределение/предназначение на материала човек.

Той придържа тезата, че ако има опасност за индивида в някакъв вид среда, то той се ражда със определени задръжки (регулатори), във вид на критични аспекти, които имат задачата да го предпазят о свободно разкриване на личността. Тези регулатори блокират обаче и  живота на индивида, тъй като се пренасят ритмично през времето, биват периодично активирани чрез движението на АЦ по часовниковата стрелка и чрез определени транзити.
В книгата той препоръчва специфични за типа аспект и блокада хомеопатични препарати, които действат на първо място на съдбовна основа.

Например той твърди, че човек се ражда с Нептун в първи квадрант при несигурност за родителите в тяхното обкръжение, т.е. ако има опасност при свободното изразяване на реакции. А специално при Нептун в I-и  дом: "когато семейството няма свой район (...) ако са бежанци, ако живеят в бараки или провизорно жилище, т.е. са без корени, живеещи във "висяща във въздуха ситуация"

Във всеки случай въздействието на Нептун в първи квадрант предизвиква парализа на реактивното държание, като:
-в първи дом се проявява като блокада на агресивността и енергията (Нептун в Мaрсов дом);
- във втори дом е блокирана реакцията при засягане на личния район/обкръжения, човек не може ясно да се разграничи и защити от обкръжението, индивидът е като парализиран/зашеметен при нападение (нептун във Венерин дом);
- в трети дом реакцията като отговор към обкръжението е снижена/отслабена, човек не е адекватно бърз в отговорите, той се свени да излезе на преден план. това води до проблеми в учението и до необективни оценки (Нептун в Меркуриев дом).

Това само накратко един откъс .  

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #36 -: Април 18, 2007, 06:03:30 pm »
Сега се сетих, че в хорара освен Луна "void of course" в последните градуси на знака имаше и стационарно-ретрограден Меркурий. На работа бях извикана в деня, в който Меркурий тръгна директно  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #37 -: Април 18, 2007, 06:09:33 pm »
Много е вярно това, наистина. При мен Нептун е в "сивата" зона между два дома в съчетание с рибешки Марс *знаеш къде* и никога не ме е напускало неприятното усещане за "плаващи пясъци". Плутон се явява като "регулатор на Съдбата" отгоре, включен в тау-квадрата с ключови лични планети. Много точно е описано това чувство - "зашеметеност"  :huh:  
« Последна редакция: Април 18, 2007, 06:12:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Спешен въпрос
« Отговор #38 -: Април 18, 2007, 06:12:12 pm »
Може би ми е глупав въпроса, но какво значи Луна без курс?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Спешен въпрос
« Отговор #39 -: Април 18, 2007, 06:16:44 pm »
Цитат
...какво значи Луна без курс?
Луна "без курс" = "void of course", когато Луната в картата няма мажорни аспекти или остава неаспектирана.
В хорарните карти често имаме "Луна без курс" в последните градуси на знака, в който се намира, когато вече не й предстои да сключи апликиращи /сходящи/ аспекти с други планети.
В наталната карта една мажорно неаспектирана планета изглежда някак си "изолирана" и нерядко има доста специфично проявление като психологическа тенденция в характера и в живота на индивида.

« Последна редакция: Април 18, 2007, 06:21:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.